Υιοθεσία σκυλιού

8 Ιουλίου 2013
36
0
mareco το σκυλάκι είναι ακόμα στη Δράμα,το έχει η κυρία από την φιλοζωική,εμείς θα το πάρουμε αύριο το απόγευμα.Θα της πω να της το βγάλει πάντως άμα είναι τόσο επικίνδυνο.

Lucy εε?Δεν το είχαμε σκεφτεί,πολύ ωραίο και όντως της ταιριάζει.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
κούκλα πραγματικά η μικρή,να την χαίρεσται και να την έχετε ευτυχισμένη.

αλήθεια πώς την έτυχε να την δείς?

υγ ότι να ναι εκείνη που το πήρε και διαμαρτυρήθηκε για τα κακά που έκανε.να δείτε τι κόσμος υπάρχει γύρω μας!

Last edited:

8 Ιουλίου 2013
36
0
Την μικρή την πέτυχα σε αγγελία στο facebook στη σελίδα Φίλοι των ζώων Δράμας,άμα κατάλαβα καλά από αυτό που ρωτάς.
Έψαχνα σε φιλοζωικές που βρίσκονται Μακεδονία γιατί μας βολεύει περισσότερο,μιας και κατοικούμε Θεσσαλονίκη.

8 Ιουλίου 2013
36
0
Καλημέρα σας.
Χθες το απόγευμα πήραμε την μικρή από την Δράμα ή οποία στο αυτοκίνητο ήταν κυρία. Ούτε κλάματα,ούτε εμετοί. Εχει αρχίσει βέβαια να κατασπαράζει χέρια με τα δοντάκια της αλλά της φωνάζουμε ένα δυνατό όχι και της δίνουμε να ασχοληθεί με το παιχνιδάκι της.Με το που φτάσαμε πήγαμε απευθείας στον κτηνίατρο,όπου την μέτρησε 1.400.Πως μας είπαν οι άνθρωποι από την φιλοζωική 600-700 γραμμάρια δεν ξέρω.Της έκανε το εμβόλιο,μας έδωσε μια κρεμούλα για τα επειδή είδε λίγο την κοιλιά της πρησμένη και αγοράσαμε από το κτηνιατρείο του τροφή την οποία αυτός μας συνέστησε.Τώρα αν έπραξα σωστά δεν ξέρω,πάντως η τροφή είναι η hills.Θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας,γιατί οι περισσότεροι μου είπαν πως είναι πολύ άνοστη για τους σκύλους και δεν την αγγίζουν καν. Για συστατικά,από τα λίγα που ξέρω μου φαίνονται μια χαρά.Εννοείται βέβαια,πως η μικρή ούτε που την δοκίμασε.Τής βάλαμε να φάει κοτόπουλο(επειδή αυτό της δίνανε στη φιλοζωική,και μας είπαν να της το κόψουμε σιγά σιγά)αλλά προσθέσαμε στο μπολάκι της και λίγη ξηρά τροφή.

Χθες η καημένη έκανε τσίσα στην κουζίνα και μετά πήγε σε μία άκρη και έκλαιγε... την πλησίασα να την χαιδέψω και άρχισε να με δαγκώνει και να φωνάζει. Πρέπει να την έδειραν όταν θα κουτούρησε δεν εξηγείται αλλιώς.. Της έδωσα κασεράκι που είναι τελικά καλύτερη λιχουδιά από τις αγοραστές για αυτή και ηρέμησε λίγο. το βράδυ κοιμήθηκε στην κρεβατοκάμαρα δίπλα στο κρεβάτι μας. Αμόλισε και μία εκεί αλλά το πρωί έκανε και στην πανα της αφού την μύρισε πρώτα. και πριν προλάβω να χαρώ και εγώ και αυτή (με κασεράκι ) μας έχεσε στην κουζίνα που βρωμούσε χλωρίνη από χθες. Είναι πολύ μικρή και φοβάμαι μη την πατήσω. Ο άνδρας μου λέει καλά δε τη βλέπεις??? Και μόλις μπήκε στην τουαλέτα χώθηκε και αυτή χωρίς να τη δει και βγαίνοντας την έκλεισε μέσα. Ακούω πάλι το σκυλί να γαυγίζει και το ψάχνουμε παντού μέσα στο σαλόνι . Πουθενά αυτή .τελικά ανακαλύψαμε ότι η πορδίτσα προλαβε και χώθηκε στην τουαλέτα. τώρα είναι μόνη της αλλά σε μισή ωρίτσα θα πάω. Σίγουρα δεν της αρέσει γιατί μας πέρνει από πίσω συνεχώς . Θα πάω στο νοσοκομείο να πάρω μία διάγνωση που χρειάζομαι μετά αν τελειώσω νωρίς θα τη φέρω στο μαγαζί να μας τραβήξει κανένα κατούρημα κι εδώ . ΓΟΥΡΙ ΓΟΥΡΙ !!!!!!!!!!!

Φωτογραφίες θα βάλω σε λίγο γιατί από ότι φαίνεται πρέπει να της ανεβάσω ή στο facebook ή στο plotobucket

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Να την χαίρεστε και - υπομονή! - όλα θα τα μάθει σιγά-σιγά αν ακολουθήσετε τα διάφορα βήματα και συμβουλές που θα βρείτε στο forum.

Να αδράξω, λοιπόν, την ευκαιρία σε αυτό το σημείο να σου προτείνω να σκεφτείς σοβαρά την αγορά ενός crate για την μικρή, και για το θέμα της εκπαίδευσης τουαλέτας αλλά και γενικότερα; Αν ψάξεις στο forum θα βρεις πλήθος πληροφοριών και, πραγματικά, τώρα που είναι ακόμα μικρή/νωρίς είναι η καλύτερη στιγμή!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
να την χαίρεστε!
Για το κατουροχέσιμο, πέρα απο το crate που ειπε η dnassib και σου λύνει όντως τα χέρια σε πολλα θέματα, είναι και το παρκάκι στο οποίο θα είναι μέσα η μικρή( να μην την χάνετε κιόλας...), θα βάλετε και πάνα εκεί και θα αρχίσει σιγα -σιγα να μαθαίνει!

8 Ιουλίου 2013
36
0
Το κρέιτ το σκέφτομαι και εγώ σοβαρά τώρα αλλά δεν έχω ιδέα από μεγέθη,τιμές και μάρκες.Μπορώ να βρω σε πετ σοπ ή πρέπει να το παραγγείλω από το ίντερνετ?

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Πραγματικά Χρύσα, είναι σωτήριο το crate! Αν το μάθει σωστά από νωρίς, θα μπαίνει μόνη της, θα κάθεται/κοιμάται/ηρεμεί και θα γλιτώσεις πολλά από πλευράς ασφάλειας και στρες αποχωρισμού.

Είμαι σίγουρη πως θα έχουν τα πετ σοπ Θεσσαλονίκη, αν και από το internet ίσως το βρεις σε καλύτερη τιμή, ακόμα και μαζί με τα μεταφορικά. Για δες εδώ πχ MIDWEST -- (παιδιά δεν κάνω διαφήμιση, ελπίζω να μην πειράζει που έβαλα το link!)
Τώρα το μέγεθος έχει να κάνει με το πόσο μεγάλο θα γίνει το σκυλάκι... έχει κάποια ιδέα ο κτηνίατρος; Εγώ πάντως το κόβω για μεσαίο, ε; 10-15κιλάκια ή μήπως είναι και πιο μικρό; -- τί λένε και οι υπόλοιποι;; Εμένα είναι 17κιλά και το μέγεθος 91χ58 είναι σούπερ: θα πρέπει ο πλήρως ανεπτυγμένος σκύλος να χωράει όρθιος και να μπορεί να γυρνάει. Για όσο είναι κουτάβι, υπάρχουν και χωρίσματα που μπαίνουν για να 'μοιράζεται' ο χώρος.

Φιλικά,
Δήμητρα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Χρύσα, είναι πολύ επικίνδυνο για κουτάβι, να μένει μόνο του σ'ένα σπίτι. Είναι πάρα πολλοί οι κίνδυνοι που ελοχεύουν. Πρέπει να το φροντίσεις άμεσα αυτό. Crate, πάρκο, περιορισμός σε κάποιον ασφαλή χώρο. Οτι σε εξυπηρετεί. Επίσης, μην την συνηθίζεις σε κασεράκια και ζαμπονάκια και άλλα τέτοια. Θα φτύσεις αίμα, για να φάει την τροφή της μετά. Και γενικά, μην την λυπάστε και μην την κακομαθαίνετε, όσο μικροσκοπική και χαριτωμένη κι αν σας φαίνεται. Πρέπει να της βάλετε από τώρα, όρια και κανονισμούς. Και ότι δεν θέλετε να συνηθίσει να κάνει, πχ να ανεβαίνει σε κρεβάτια/καναπέδες κλπ, ή να λυσσάει και να χοροπηδάει και να κλαίει και τελικά να κερδίζει τον μεζέ, από το πιάτο σας, την ώρα που τρώτε, θα πρέπει από τώρα να καθιερώσετε να μην της το δείξετε, ούτε μία φορά.

Να σας ζήσει η πιτσιρίκα :)

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
...έτσι όπως τα λέει η Mareco -- να πάρετε μια έξτρα δόση σκληρυντικού καρδιάς (!!!) και καλό κουράγιο -- απαραίτητα συστατικά για να έχετε ευτυχισμένη και αρμονική ζωή μαζί :)

8 Ιουλίου 2013
36
0
Σε ευχαριστώ πολύ Δήμητρα.Με κατατόπισες πλήρως:)
Ο κτηνίατρος μας είπε πως θα μπορεί να πει πόσο περίπου θα γίνει όταν θα ξαναπάμε για το επόμενο εμβόλιο.Θα δούμε πόσα κιλάκια θα πάρει και αναλόγως θα κρίνει.
Η μαμά πάντως είναι μικρόσωμη γύρω στα 7 κιλά.

8 Ιουλίου 2013
36
0
Σας ευχαριστώ πολύ mareco και Δήμητρα:)
Όρια προσπαθούμε να βάλουμε.πχ σε καναπέδες και κρεβάτια δεν ανεβαίνει και τώρα σύντομα με την αγορά κρέιτ θα εφαρμόσουμε και τα υπόλοιπα.
Τώρα για τις λιχουδιές δεν ξέρω τι να κάνω.Πήρα κάτι λιχουδιές από το πετ σοπ που μας πρότεινε ο καταστηματάρχης αλλά αρνείται να τις φάει.Οπότε πίστεψα πως αφού τα έκανε στην πάνα της έπρεπε να την ανταμείψω με κάτι.Γενικά είναι πολύ ιδιότροπη με τις τροφές μας είπαν οι άνθρωποι της φιλοζωικής.

8 Ιουλίου 2013
36
0
Τι άλλο μπορώ να κάνω για να την ανταμείψω ? Να την χαιδεύω και να της λέω μπράβο αρκεί?Η να της δίνω να παίζει με κάποιο παιχνιδάκι της?

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Όπως τα λέει το συλβόσκυλο - ανταμοιβή είναι και τα μπράβο, οι αγκαλιές, τα παιχνίδια, κτλ

Ξέρω ακριβώς το συναίσθημα να μην τρώει το σκυλάκι και να πεθαίνεις από αγωνία, αλλά άλλο το δεν τρώει γιατί δεν έχει όρεξη επί 2-3-4 μέρες και δεν παίζει και άρα ανησυχώ, άλλο το δεν τρώει γιατί είναι ιδιότροπη και μου κάνει κόλπα! Αν τρώει το κασεράκι, το κοτοπουλάκι, κτλ, αλλά όχι την ξηρά τροφή, μας κάνει κόλπα δαγκωτό! :) Δες αν έχεις όρεξη και ώρα αυτό το thread το οποίο ταιριάζει πολύ στην περίπτωση σου http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7.%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-18/%CE%B1%CE%B3%CF%87%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82.%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82-26795/
Για την Hills δεν έχω την καλύτερη γνώμη αλλά την προμοτάρουν τρελά οι κτηνίατροι, μαζί με την Royal Canin (I wonder why...) Και πάλι, θα βρεις πολλά thread στο forum με συζητήσεις και προτάσεις, πάντα βάσει των συστατικών και των εμπειριών που έχουμε.

Μπράβο σας που το προσπαθείτε και το προσέχετε τόσο πολύ πάντως!! <3

ΥΓ Όνομα βγάλαμε τελικά;;

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
και αυτα τα δυο που λες! Σε κάποια σκυλια "λειτουργουν" καλυτερα αυτες οι δυο ,παρα το φαγητο.
Εγω όταν άλλαξα ξηρά τροφη στην δικιά μου και την καινουρια δεν ήθελε ουτε να την μυρίσει ,οταν ήθελα να την επιβραβεύσω, τις έδινα απο την καινουρια ξηρά και όχι τα μεζεδάκια που έδινα παλιότερα.

Έτσι, σιγά σιγά, άρχισε να την τρώει...Μηπως να δοκιμάσεις και κάτι τέτοιο? Η αλήθεις είναι ότι με τα τυράκια, αν ειναι και ιδιοτροπη όπως λες, θα κακομάθει και άντε να την επαναφέρεις μετα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Εξαρτάται τον σκύλο.
Ο σκύλος μου αν τον ανταμείψω με χάδια και γλύκες κοιτάει τα χέρια μου με ύφος καλά πέσε τώρα και το μεζεδάκι :p
Όντως οι κτηνίατροι προμοτάρουν τρελά την hills, πολύ συχνά την πουλάνε, και δυστυχώς είναι ότι χειρότερο για κακόφαγο ζώο.
Να σου ζήσει και να μάθεις όποια συμπεριφορά δεν θες να μην δημιουργείς τις συνθήκες για να την κάνει. Επίσης στην εκπαίδευση τουαλέτας να προλαβαίνεις τα ατυχήματα. Είναι το παν και η εκμάθηση γίνεται πανεύκολα έτσι.

8 Ιουλίου 2013
36
0
Δήμητρα μάντεψε την ονομάσαμε...Λάκι(ξέχασα να το αναφέρω);)Σε κάνουμε νονά άμα θέλεις αλλά δεν θα χρειάζεται να πληρώνεις την λαμπάδα και τα λοιπά,μαγαζί με βαφτιστικά έχω δωρεάν θα την παίρνεις.

Την έχω μαζί μου στο μαγαζί τώρα και πριν λίγο πήγε και τα έκανε στην πάνα της.Της έχω βάλει και τις ειδικές σταγόνες και μάλλον για αυτό.Της είπα μπράβο,την χάιδεψα και την επαίξα λίγο με το αγαπημένο της παιχνίδι τον κόμπο.Φαίνεται πως το πιάνει το νόημα σιγά σιγά..ακόμα αρχή είναι θα δούμε.

Τα τυράκια θα της τα κόψω,βλακεία μου που της έδωσα χθες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα