Υιοθεσία αδέσποτου εκτός Αττικής

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μαρία, το ξέρω. Όμως το γεγονός ότι επιλέγεις να το κάνεις σου δίνει και το δικαίωμα να αποφασίσεις πού θα πάει ο σκύλος και να βάλεις συμβόλαιο με ό,τι όρους θέλεις. :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Το θέμα είναι πολύ απλό. Οι καλοί ιδιοκτήτες στην Ελλάδα σπανίζουν. Και σίγουρα δεν είναι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα. Καταλαβαίνω τους προβληματισμούς σου mareco, καταλαβαίνω ότι επενδύεις οικονομικά αλλά το κυριότερο συναισθηματικά σε κάθε σκύλο που σώζεις και θέλεις το καλύτερο για αυτά. Και όλοι όσοι κάνουν το ίδιο με σένα έχουν τους ίδιους προβληματισμούς. Το μόνο που με απασχολεί και ο λόγος που διαφωνώ είναι ότι φοβάμαι ότι οι προσωπικές ανασφάλειες ίσως τελικά εμποδίζουν μια πολύ καλή υιοθεσία, και αυτό είναι κρίμα για τα αδέσποτα. Και βέβαια συμφωνώ μαζί σου ότι είναι πολύ πιο εύκολο να το ελέγξεις το όλο θέμα στην Αθήνα, αλλά δεν θα έπρεπε να αποκλείει κανείς και υιοθεσίες εκτός αν συντρέχουν οι λόγοι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Το μόνο που με απασχολεί και ο λόγος που διαφωνώ είναι ότι φοβάμαι ότι οι προσωπικές ανασφάλειες ίσως τελικά εμποδίζουν μια πολύ καλή υιοθεσία, και αυτό είναι κρίμα για τα αδέσποτα.
Εχεις δίκιο σ' αυτό, αλλά εγώ προσωπικά είναι ένα ρίσκο που έχω αποφασίσει μέχρι στιγμής, ότι θα πάρω. Στο μέλλον δεν ξέρω :rolleyes:

Και βέβαια συμφωνώ μαζί σου ότι είναι πολύ πιο εύκολο να το ελέγξεις το όλο θέμα στην Αθήνα, αλλά δεν θα έπρεπε να αποκλείει κανείς και υιοθεσίες εκτός αν συντρέχουν οι λόγοι.
Ειπα από την αρχή ότι δεν τις αποκλείω. Ακόμη και στο Καλαμποκιστάν θα έστελνα σκύλο, αν μου έλεγε ας πούμε η Sara, ότι θα τον ήθελε :p

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
''Εχω τη "συννηθεια" να πηγαινω εγω η ίδια τον σκυλο στο σπιτι της οικογενειας που θα τον υιοθετησει,
προκειμενου να ελεγχω ποσο καταλληλο είναι το περιβαλλον που θα ζησει και αλλα..
Ενας ακομη λογος που έχω την παραπανω "συνήθεια" είναι γιατι
στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σκυλος φιλοξενείται απο εμενα,
συνεπως θεωρω πως είναι πολυ καλύτερα να με δει εστω για λιγο στον μελλοντικο του χώρο, απο το να
τον παρει καποιος αγνωστος (μεχρι στιγμης) άνθρωπος και να τον παει σε ένα αγνωστο (μεχρι στιγμης) μερος.

Μου είναι αδυνατον να βγω εκτος Αττικής, οποτε αυτος είναι ο λογος που βαζω σαν προυποθεση να δωθει ο σκυλος εντος Αττικης.
Κατα τα άλλα αν καποιος θελει σκυλο και είναι εκτος Αττικης,
υπαρχουν σε όλες τις πολεις πολλα αδεσποτα, ημιαιμα που ψαχνουν σπιτι..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
''Εχω τη "συννηθεια" να πηγαινω εγω η ίδια τον σκυλο στο σπιτι της οικογενειας που θα τον υιοθετησει,
προκειμενου να ελεγχω ποσο καταλληλο είναι το περιβαλλον που θα ζησει και αλλα..
Ναι. Εννοείται.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δύο περιστατικά θα περιγράψω. Όποιος θέλει δίνει την παραμικρή σημασία. Όποιος δε θέλει, δικό του καπέλο.

1. Το 1999 λίγο πριν φύγω για σπουδές μου χαρίσανε κάποιοι γνωστοί, ή μάλλον τους το πήρα με το έτσι θέλω ένα κουτάβι Ντόπερμαν 50 ημερών που το ταίζανε φασόλια (ναι σοβαρολογώ). Το πρόβλημα είναι πως εγώ δεν είχα τι να το κάνω, στο σπίτι οι δικοί μου είχαν ήδη δύο σκυλιά κι εγώ ήμουν σε μεταβατική φάση. Πήγα σ' ένα γνωστό με πετ σοπ και τον ρώτησα τι να κάνω. Το βάλαμε αγγελία. Το σκυλάκι το είχα αγαπήσει και στην τελική εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, τεστ και τσιπάρισμα (τότε που το τσιπάρισμα δεν ήταν υποχρεωτικό και σε κοιτάγανε σα να είσαι ούφο που το ζήταγες!!!) τα είχα δώσει απ' την τσέπη μου. Απέρριψα τρεις που μου ήρθαν γιατί ήταν στο πολύ μάτσο στιλ με το ντόπερμαν που πάει πακέτο με το καινούργιο μερσεντές για το εξοχικό. Δέχτηκα όμως έναν τελείως αρχάριο που το πήρε αγκαλιά, έμενε κοντά στο σπίτι μου και χωρίς δισταγμό μου είπε να πηγαίνω όποτε γουστάρω.

2. Το 2003 βρήκα ένα αιμόφυρτο πόιντερ 5 μηνών. Το πήρα το κράτησα, το εμβολίασα προληπτικά, το τσιπάρισα, το αποπαρασίτωσα και το έδωσα σε φάρμα γνωστού στην Ελευσίνα. Υποτίθεται γνωστός, υποτίθεται πως λάτρευε τα σκυλιά. Επισκέφτηκα μια φορά τη φάρμα του τυχαία γιατί ήμουν ακόμη φοιτητής κι έμενα σε άλλη πόλη. Το σκυλί ήταν δεμένο με αλυσίδα για ρινόκερο, τίγκα στα τσιμπούρια, ποτέ ξανά εμβολιασμένο και με 4 γέννες στο ενεργητικό του. Έκανα φασαρία, αλλά δεν με αφήσανε να το πάρω. Γαβγιζε καλά λέγανε. Έφυγα με αστυνομίες από εκεί. Δεν τους ξαναμίλησα κι αν και μπήκα στον πειρασμό να πάω νύχτα να πάρω το σκύλο τελικά δεν το έκανα.

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
''
Κατα τα άλλα αν καποιος θελει σκυλο και είναι εκτος Αττικης,
υπαρχουν σε όλες τις πολεις πολλα αδεσποτα, ημιαιμα που ψαχνουν σπιτι..
μίλησα για αγγελίες εντός δικτύου, και έδωσα παράδειγμα σε 2 περίπτωσις που μου άρεσαν κουτάβια και ήθελα να υιοθετήσω..αν θέλω ναι ξέρω το δρόμο να παο να πάρο ένα οποιοδήποτε ευχαριστώ..

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
, όταν είναι γεωγραφικά κοντά σου το σκυλί, υπάρχουν τρόποι να το ελέγχεις όσο συχνά θέλεις. Και φυσικά, να το πάρεις πίσω αν το κακομεταχειρίζονται.
φυσικα! και εγω σε μακρινη περιοχη αν δεν εχω κπ γνωστο να ελενχει δεν δινω σκυλι.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Σίγουρα μπορείς να αποκτήσεις κάποιο σκυλί απο τα κατά τόπους καταφύγια. Σε εμάς εδώ στο καταφύγιο μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχαν περίπου 50-60 σκυλιά όλο και κάποιο ταιριάζει στις προδιαγραφές σου άμα θέλεις να πάρεις. Βέβαια σε μας πολλά υιοθετούνται στο εξωτερικό κυρίως ολλανδία και γερμανία, αυτά άραγε πως ελέγχονται ? η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ρωτήσει γιατί μέχρι τώρα θεωρούσα τυχερά τα σκυλιά, αλλά η mareco με προβλημάτισε.

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
ελενχονται απο σωματεια και εθελοντες που ειναι στη χωρα που υιοθετειται το σκυλι,με τα οποια συνεργαζονται τα σωματεια που στελνουν σκυλια στο εξωτερικο

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Παιδιά πριν λίγο καιρό δεν ανοίχτηκε θέμα με ένα πανέμορφο κουτάβι που υιοθετήθηκε και το πήραν πάλι πίσω γιατί του φερόταν απαράδεκτα η πρώην "νέα ιδιοκτήτρια".... ή κάνω λάθος??
Κανένας δεν μπορεί να βάλλει το χέρι του στη φωτιά για τον άλλο πόσο μάλλον για κάποιον άγνωστο και όταν το θέμα μας είναι μία ψυχή που δε φταίει τίποτα. Για αυτό θα συμφωνήσω... φύλαγε τα ρούχα σου!!

Πόσα σκάνδαλα με παιδιά και υιοθεσίες από ακατάλληλους έχουν βγει στο φως... ακόμη και παιδεραστές (τραβηγμένο παράδειγμα από τα μαλλιά δε λέω!!), στο σκύλο θα κολλήσουν, που αν μη τι άλλο ικανοποιούν την μη πω του πιστιρικά και ανέξοδα... και μετά άντε στα τσακίδια γιατί έρχονται και διακοπές???

Δεν βάζω προς Θεού όλους τους υποψήφιους προς υιοθεσία στο ίδιο τσουβάλι και αν "ερωτευόμουν¨κι εγώ ένα και έτρωγα πόρτα θα με ενοχλούσε αν μη τι άλλο γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακατάλληλο σκυλογονιό, αλλά αν είναι να σωθούν από μπελάδες τα σκυλάκια ας παρεξηγηθώ κι εγώ και όποιος άλλος κριθεί ακατάλληλος για ΧΨ λόγους...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Επειδη ολη η απορια ξεκινησε απο την Λουιζα που χαριζω θα πω οτι την εχω ενα χρονο δυστυχως
σαν αδεσποτη και πλεον προσπαθω να της βρω ενα καλο σπιτι που θα λαβει ολα αυτα που της
αξιζουν και της εχουν λειψει. Εννοειται οτι εχω δεθει πολυ μαζι της και δεν θα ηθελα να καταληξει
απλα σε εναν κηπο. Οπως λοιπον ειπαν και οι προηγουμενοι θα προτιμουσα αυτος/η που θα την
υιοθετησει να βρισκεται εντος Αττικης για να μπορω να πηγαινω να την βλεπω. Δεν απορριπτω
ομως τον ενδιαφερομενο απο το μερος που ζει αλλα απο αυτα που θα μου πει κατα ποσο ειναι
κοντα σε αυτα που ζηταω.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Εμενα αλλη ειναι απορια μου....
Πως γινεται να βγαινουν ανακοινωσεις απο καταφυγια για υιοθεσίες,εντος αθηνας και μετα να λενε οτι τα στειλανε αγγλια,γερμανια κτλ???

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Διοτι τα ποσταρουν και σε site ξενα. Υιοθετουνται πιο ευκολα στο εξωτερικο. Και εγω αλλο ενα που προωθω το εχω
βαλει κατευθειαν στο εξωτερικο. Εδω δεν θα ειχε και μεγαλη τυχη παρολο που ειναι κουκλος!!

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Μα εδω δεν εμπιστευεσαι να το στειλεις εκτος αθηνας γιανα το βλεπεις (λογικο!),στη γερμανια πως θα τσεκαρεις οτι ο σκυλος ειναι καλα?

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
Διοτι τα ποσταρουν και σε site ξενα. Υιοθετουνται πιο ευκολα στο εξωτερικο. Και εγω αλλο ενα που προωθω το εχω
βαλει κατευθειαν στο εξωτερικο. Εδω δεν θα ειχε και μεγαλη τυχη παρολο που ειναι κουκλος!!

xaxaxaxa ok με κάλυψες απόλυτα,δεν μου δώσανε το σκυλάκι για σύρο,αλλα γερμανία τα στέλνουν κιόλας!!να μας ζήσει η ελλάδα με τους ωραίους κυνόφιλους

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
δεν ειμαι σιγουρος αλλα εχω την εντυπωση πως οι ιυοθεσιες που γινονται απο ατομα του εξωτερικου γινονται παντα με συνεργασια των αντιστοιχων φιλοζωικων οργανωσεων που υπαρχουν εκει, ετσι μπορει να υπαρχει ελενχος για το αν το σκυλακι/γατακι εχει παει σε καλη οικογενεια.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτο ακριβως που λεει ο zarof! Οταν υιοθετουνε ενα ζωο εκει δεν στο γυρνανε πισω μετα
απο μια βδομαδα γιατι κατουρησε μεσα στο σπιτι η γιατι γαβγισε παραπανω απ' οτι επρεπε.
Ισως ειναι πιο συνειδητοποιημενοι.

Ποιο σκυλακι λες δεν σου δωσαν για Συρο? Γιατι αν λες την Λουιζα δεν θυμαμαι να με πηρες
καποιο τηλεφωνο!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα