hi,
εχω κανει μια μικρη ερευνα στο θεμα γιατι ενδιαφερομαι να αγορασω...
κατ' αρχην, αν μπορεις να βαζεις τον σκυλο σου να τρεχει, σε ενα περιφραγμενο χορο ασ πουμε, δεν υπαρχει λογοσ για μιλ. Σιγουρα δεν ειναι αντικατασταση της βολτας.
λοιπον. υπαρχουν 3 ειδη μιλ.
1. Ηλεκτρικος. Αυτοσ σιγουρα δεν κανει δουλια. το θεμα ειναι να τρεξει ο σκυλος οχι να πηγενει περπατοντας. Αν ηταν ετσι παω και βολτα. στον ηλεκτρικο μπορει να περπαταει οκ, αλλα ειναι επικινδυνο να αυξισουμε την ταχυτητα, μπορει να γινει ατυχημα ευκολα.
2. μηχανικος τυπου καρπετ. ειναι σχετικα απλη κατασκευη. ο διαδρομος ειναι λαστιχενιος (η κορδελα) η απο κατι σαν τσοχα ασ πουμε.
to μιλ αυτου του τυπου εχει το πλεονεκτημα οτι δεν κανει θορυβο. απ'την αλλη, εχει λιγο ζορι, δηλαδη ο σκυλος βαζει λιγο δυναμη για να τον γυρισει και δεν κανει για σκυλια που βαριονται η δεν πολυτρελενονται για μιλ.
Δηλαδη δεν ειναι 100% aerobic ο carpet mill, φτιαχνει και μυς.
3. Slat-Mill.
Ayτο οπως βλεπουμε δεν εχει κορδελα, αλλα τα slats, δηλαδη καθετα κοματια ξυλου. ειναι πολυπλοκη κατασκευη, απο κατω εχει ροδες, ροδακια, ρουλεμαν, κλπ. ειναι πολυ ακριβοτερος σχετικα με τα τυπου καρπετ.
το σλατ-μιλ γυριζει πολυ ευκολα. η γυμναστικη που κανει ειναι 100% aerobic. ειναι ιδανικοσ για σκυλια που ειναι τεμπελικα και βαριονται ευκολα.
Σε σχεση με το τυπου καρπετ, στο σλατ ο σκυλος θα τρεξει πολυ περισσοτερη ωρα, ενω στο καρπετ θα κουραστει πολυ πιο γρηγορα.
Εχει ενα σοβαρο μειωνεκτημα... κανει παρα πολυ βαβουρα!!!
Αυτα εχω βρει μεχρι τωρα.
Εγω για την ωρα πειρα 2ρο χερι απο αγελια ενα μηχανικο απο το αλεξ-πακ 40 ευρο και την βαζω εκει αλλα της ειναι λιγο βαρυ και βαριεται.
το εψαξα λιγο με αμερικη αλλα εχει πολλες κρυμενες επιβαρυνσεις τελικα, φπα, τελωνεια, ασφλεια, εκτελωνισμους, χαμος!
οποτε το εχω αφισει λιγο το θεμα, ψαχνοντας μηπως και βρω καποιον εδω στην ελλαδα που να πουλαει / φτιαχνει, η βαλκανια γενικοτερα.
ΜΑΚΗΣ, εσυ που το εχιες δει? εδω ελλαδα? εχεις κανενα κοντακτ?