Τredmill - διάδρομος

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
έχω δεί.

μάλλον στο μέλλον θα αγοράσω.

οι γνώμεις διφορούμενες.

άλλοι λένε ότι κάνει δουλειά.

άλλοι ότι δεν...............

(όπως στα πάντα δηλαδή)

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να ρυθμίζεται και η κλίση εκτός από την ταχύτητα του διαδρόμου. Το πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι δεν καταπονούνται οι σύνδεσμοι σε σχέση με τρέξιμο σε σκληρή επιφάνεια (άσφαλτος κ.λ.π.). Ρυθμίζοντας τη κλίση μπορούμε να γυμνάζουμε το ζώο στη μυική ομάδα που χρειάζεται πιο πολύ. Εκεί όμως μιλάμε για κόστος που περνά τα 1500 ευρώ.

Δε νομίζω πως είναι καλύτερο από τη φυσική γυμναστική του ζώου αν μας συνοδεύει σε βόλτα με ποδήλατο. Αρκει να μην υπάρχουν αυτοκίνητα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Re: tredmill

sir-elric said:
εχει ειχε κανενας? τα εχει δει κανενας απο κοντα? λενε τπτ?
Για ‘σενα ή για το σκύλο?
Αν είναι για ‘σενα, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο:

[video=youtube;NMJzhRBdn_k]http://www.youtube.com/watch?v=NMJzhRBdn_k[/video]

:lol:

Αν είναι για σκύλο, άστο καλύτερα…
Φόρα τα αθλητικά σου, πάρε το σκυλί και βγες έξω για βόλτα. Ακόμα καλύτερα, κανόνισε εκδρομούλα σε κανα βουνό να το ευχαριστηθείς και εσύ και ο σκύλος. :wink:
Εκτός βέβαια και εάν έχεις σκύλο …αθλητή:

[video=youtube;gLfjdfQpd9A]http://www.youtube.com/watch?v=gLfjdfQpd9A[/video]

:mrgreen:

Last edited by a moderator:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eχω έναν καλό και έχω κάνει πατέντα αριστερά - δεξιά με ξύλο ... έχει το ίδιο πρόβλημα με όταν αποφασίσεις να κάνεις εσύ διάδρομο ... ΒΑΡΙΕΣΑΙ.

Κατά τ'άλλα, η κλίση είναι όντως όλη η δουλειά ...

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
[video=youtube;tUUSDtlICzk]http://www.youtube.com/watch?v=tUUSDtlICzk[/video]

Και μεις έχουμε και η Μάγια τρελαίνεται να μας βλέπει να κάνουμε και θέλει και αυτή αλλά δεν το έχουμε επιχειρήσει ακόμα.....όταν δεν είναι σε λειτουργία δεν ξεκολλάει από πάνω του....εκεί ξαπλώνει :mrgreen:

Last edited by a moderator:

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
εχω δει κορυφαια κατασκευη σε πιτμπουλοταρατσα πριν απο χρονια..λαμαρινα σκουριασμενη κτλ..βλαστημησα που δεν ειχα φωτο..
sir κανε μας μια αναφορα για το τι μιλαμε..να μαθουμε ολοι τι ειναι το tredmill και να δουμε και καμια φωτο

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0

sir-elric said:
Δεν υπάρχει τπτ καλύτερο από τη φυσική άσκηση. Δεν "καις" τους μυες του σκύλου. Μην ακούτε τα παραμύθια των εταιρειών (υπάρχει πάντα δράκος)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2

giulia said:
sir-elric said:
Δεν υπάρχει τπτ καλύτερο από τη φυσική άσκηση. Δεν "καις" τους μυες του σκύλου. Μην ακούτε τα παραμύθια των εταιρειών (υπάρχει πάντα δράκος)
σωστό .

πολλές φορές όμως λόγω καιρού - χρόνου - απόστασης δεν είναι δυνατόν να βγούμε και να κάνουμε 10 χλμ ποδήλατο με τον σκύλο δίπλα.

εκεί είναι χρήσιμο :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0

ΜΑΚΗΣ said:
giulia said:
sir-elric said:
σωστό .

πολλές φορές όμως λόγω καιρού - χρόνου - απόστασης δεν είναι δυνατόν να βγούμε και να κάνουμε 10 χλμ ποδήλατο με τον σκύλο δίπλα.

εκεί είναι χρήσιμο :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
10km ine pollla gia to skilaki omos..tosa km se kolimpi ekana ego kathimerina sin treksimo sin gym alla ekana protathlitismo..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
An το σκυλί είναι σωστά γυμνασμένο, δεν είναι πολλά ... αν είναι τα σκυλιά 4?? εγώ κάνω 3-4 χλμ έως 7 τα μεγάλα ... ανά 2 ... παίρνει (για 4) 2-2,5 ώρες ... Ψάχνω χώρο ασφαλή για να βγάζω 3-4 μαζί ελεύθερα ... στην Αθήνα πολύ δύσκολο ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τι ειναι αυτο ρε παιδια διαδρομος για σκυλια?επιτρεπετε κατι τετοιο..?κανει καλο στο σκυλι..?για ποιο λογο καποιος να βαλει το σκυλι του να κανει διαδρομο..?
δεν εχω ιδαια!ρωταω.. :?: :roll: :?

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
οχι ειναι θηκη για να μπαινουν μικροσωμα σκυλακια..ποιος κανει πιο γρηγορα τζοκινγκ ..η κοπελα η το σκυλακι? :lol:

το γουνινο τσαντακι θα το βαλει το βραδυ

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
hi,

εχω κανει μια μικρη ερευνα στο θεμα γιατι ενδιαφερομαι να αγορασω...

κατ' αρχην, αν μπορεις να βαζεις τον σκυλο σου να τρεχει, σε ενα περιφραγμενο χορο ασ πουμε, δεν υπαρχει λογοσ για μιλ. Σιγουρα δεν ειναι αντικατασταση της βολτας.

λοιπον. υπαρχουν 3 ειδη μιλ.

1. Ηλεκτρικος. Αυτοσ σιγουρα δεν κανει δουλια. το θεμα ειναι να τρεξει ο σκυλος οχι να πηγενει περπατοντας. Αν ηταν ετσι παω και βολτα. στον ηλεκτρικο μπορει να περπαταει οκ, αλλα ειναι επικινδυνο να αυξισουμε την ταχυτητα, μπορει να γινει ατυχημα ευκολα.

2. μηχανικος τυπου καρπετ. ειναι σχετικα απλη κατασκευη. ο διαδρομος ειναι λαστιχενιος (η κορδελα) η απο κατι σαν τσοχα ασ πουμε.

to μιλ αυτου του τυπου εχει το πλεονεκτημα οτι δεν κανει θορυβο. απ'την αλλη, εχει λιγο ζορι, δηλαδη ο σκυλος βαζει λιγο δυναμη για να τον γυρισει και δεν κανει για σκυλια που βαριονται η δεν πολυτρελενονται για μιλ.

Δηλαδη δεν ειναι 100% aerobic ο carpet mill, φτιαχνει και μυς.

3. Slat-Mill.

Ayτο οπως βλεπουμε δεν εχει κορδελα, αλλα τα slats, δηλαδη καθετα κοματια ξυλου. ειναι πολυπλοκη κατασκευη, απο κατω εχει ροδες, ροδακια, ρουλεμαν, κλπ. ειναι πολυ ακριβοτερος σχετικα με τα τυπου καρπετ.

το σλατ-μιλ γυριζει πολυ ευκολα. η γυμναστικη που κανει ειναι 100% aerobic. ειναι ιδανικοσ για σκυλια που ειναι τεμπελικα και βαριονται ευκολα.

Σε σχεση με το τυπου καρπετ, στο σλατ ο σκυλος θα τρεξει πολυ περισσοτερη ωρα, ενω στο καρπετ θα κουραστει πολυ πιο γρηγορα.

Εχει ενα σοβαρο μειωνεκτημα... κανει παρα πολυ βαβουρα!!!

Αυτα εχω βρει μεχρι τωρα.

Εγω για την ωρα πειρα 2ρο χερι απο αγελια ενα μηχανικο απο το αλεξ-πακ 40 ευρο και την βαζω εκει αλλα της ειναι λιγο βαρυ και βαριεται.

το εψαξα λιγο με αμερικη αλλα εχει πολλες κρυμενες επιβαρυνσεις τελικα, φπα, τελωνεια, ασφλεια, εκτελωνισμους, χαμος!

οποτε το εχω αφισει λιγο το θεμα, ψαχνοντας μηπως και βρω καποιον εδω στην ελλαδα που να πουλαει / φτιαχνει, η βαλκανια γενικοτερα.

ΜΑΚΗΣ, εσυ που το εχιες δει? εδω ελλαδα? εχεις κανενα κοντακτ?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ξέρει ο σκύλος σου να γυρνάει τον μηχανικό, ή ελπίζεις ότι θα τα καταφέρει??

Επίσης, εγώ θεωρώ τον καλύτερο από όλους τον ηλεκτρικό, όχι, ο σκύλος δεν πρέπει να τρέχει ... :wink:

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
denis said:
Ξέρει ο σκύλος σου να γυρνάει τον μηχανικό, ή ελπίζεις ότι θα τα καταφέρει??

Επίσης, εγώ θεωρώ τον καλύτερο από όλους τον ηλεκτρικό, όχι, ο σκύλος δεν πρέπει να τρέχει ... :wink:
ναι, αυτος ειναι ο λογος που πηρα αρχικα αυτον με τα 40 ευρω, για να ειμαι σιγουρος οτι θα ανεβει. τρεχει βολιδα :)

αν αργησω να την βαλω ανεβαινει επανω και 'σκαβει' την κορδελα :)

το θεμα ειναι πως θα βρω κατι της προκοπης εδω ελλαδα, χορις να πρεπει να συναναστραφω με τιπατα περιεργους...

αν δεν βρω κατι θα αρχισω τις πατεντες μπασ και το ελαφρυνω λιγο.

οπως ειπα και πριν, αν ειναι να περπαταει την παω και βολτα. θελω να φευγει και λιγη ενεργεια. το περπατημα, το δικο μου τουλαχιστον, δεν ειναι αρκετα γρηγορο για να λαχανιασει λιγο ο σκυλος.