Τσιμπούρια-απορίες

hkyriakos

Member
7 Ιουλίου 2011
22
0
καλησπερα χθες ανακαλυψα για πρωτη φορα στην πατουλα μου ενα τσιμπουρη κατω απο το αυτη της διαβαζοντασ στο ιντερνετ και βλεμποντας διαφορα video καταφερα να το απομακρινω αλλα δεν ξερω αν εβγαλα το κεφαλι ολο απο μεσα πως μπορω να καταλαβω αν ειναι το κεφαλι μεσα και σε πολλα αθρα λεγετε οτι τα τσιμπουρια απελευθερωνουν δηλητηριο οταν ενοχληθουν πρεπει να της δοσω καποιο φαρμακο ωστε να προλαβουμε καποια μολυνση και καποια ασθενεια ?

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Πως να αφαιρέσετε σωστά το τσιμπούρι:
1. Καθαρίστε την περιοχή γύρω από το τσιμπούρι με οινόπνευμα ή ένα μαντηλάκι.
2. Χρησιμοποιώντας ένα αμβλύ τσιμπιδάκι ή μια κατάλληλη ιατρική λαβίδα πιάστε το τσιμπούρι όσο πιο κοντά στο δέρμα γίνεται, από το κεφάλι του τσιμπουριού και όχι από το σώμα του. Η ανασήκωση του δέρματος της περιοχής του τσιμπίματος με τον αντίχειρα και το δείκτη του χεριού μπορεί να διευκολύνει στην αφαίρεση.
3. Τραβήξτε σιγά σιγά το τσιμπούρι. Μην κάνετε απότομες κινήσεις και μην στρέφετε τη λαβίδα για να αφαιρέσετε το τσιμπούρι, γιατί μπορεί προκαλέσουν την αποκόληση του κεφαλιού ή άλλων μερών του τσιμπουριού από το σώμα του, τα οποία και θα παραμείνουν στο δέρμα.
4.Η περιοχή του δήγματος θα πρέπει να εξεταστεί καλά για παραμείνοντα μέρη, τα οποία θα πρέπει και αυτά να αφαιρεθούν.
5. Η περιοχή καθαρίζεται στη συνέχεια με ένα αντισηπτικό διάλυμμα. Θα πρέπει να παρακολουθείται για πιθανή εμφάνιση τοπικών ή γενικότερων συμπτώματων. Η προληπτική λήψη αντιβιοτικών μετά την αφαίρεση του τσιμπουριού δεν συνιστάται.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
sebacil και καθαρισες ... η αν δεν υπαρχει το χρημα μια σταγονα πετρελαιο πανω στο τσιμουρι ==))

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Βαζελίνη το καλύπτεις και βγαίνει μόνο του. Επίσης πυρακτωνεις ενα τσιμπιδάκι και το τραβας

Powered by Nexus 4

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.086
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ πάντως άκουσα πως δεν βάζουμε ΤΙΠΟΤΑ πάνω στο τσιμπούρι γιατί θα βγάλει και το αίμα που ήπιε αλλά και τα παράσιτα (αν έχει!). Οπότε παίρνεις ένα τσιμπιδάκι (ή μπορείς και με τα νύχια) το στρίβεις λίγο και το τραβάς έξω! Να χτυπήσω ξύλο ποτέ δεν μου έμεινε το κεφάλι μέσα αλλά υποθέτω πως το βγάζει ο οργανισμός μόνος του αργότερα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ο μόνος σωστός τρόπος είναι να αφαιρεθεί με ειδικό τσιμπιδάκι και όσο το δυνατό νωρίτερα.

Οινόπνευμα, πετρέλαιο, λάδι, βαζελίνη κλπ αυξάνουν τις πιθανότητες μόλυνσης.

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Ο μόνος σωστός τρόπος είναι να αφαιρεθεί με ειδικό τσιμπιδάκι και όσο το δυνατό νωρίτερα.

Οινόπνευμα, πετρέλαιο, λάδι, βαζελίνη κλπ αυξάνουν τις πιθανότητες μόλυνσης.
Τώρα τι να πω;

Ο κτηνίατρος μου το έχει πει και έχω ρωτήσει και δεύτερο και μου έχει πει ακριβώς τα ίδια.

Βάζοντας λάδι δεν μπορεί να αναπνεύσει και χαλαρώνει τις δαγκάνες του.

Απλά τραβώντας το έτσι με τσιμπιδάκι υπάρχει κίνδυνος να μείνουν οι δαγκάνες του στο δέρμα του σκύλου.

Η διαδικασία με το λάδι, μιλάμε για 2-3 λεπτά. Δεν πιστεύω ότι 5 λεπτά παραπάνω αυξάνουν δα και τόσο τις πιθανότητες.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.086
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυξάνονται η πιθανότητες γιατί το τσιμπούρι ψοφώντας θα βγάλει στο αίμα του σκύλου σου ό,τι έχει και δεν έχει μέσα του.

Δεν χρειάζεται ειδικό τσιμπιδάκι για τσιμπούρια.. μια χαρά βγαίνουν και με το κανονικό.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί μύθοι.
Βάζοντας οινόπνευμα, πετρέλαιο, λάδι, βαζελίνη κλπ αυξάνονται οι πιθανότητες έγχυσης σάλιου και μόλυνσης.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Τα νεύρα μου! Μέσα σε μόλις μία βόλτα κόλλησε ΤΡΙΑ (ναι, τρία!) τσιμπούρια! και το πιο τραγικό; Τα δύο ήταν στο κεφάλι. που υποτίθεται ότι είναι δίπλα από το κολάρο και την αμπούλα.
Μένω στας εξοχάς, όπως γνωρίζετε και αναγκαστικά όπου και να τον πάω έχει χόρτα. Προσπαθώ να τον βάλω να τα κάνει στο δρόμο αλλά ψιλοφοβάμαι κι όλας γιατί ο δρόμος οδηγεί στην Πεντέλη και έχει κίνηση. -όχι ότι τα κάνει κι όλας στο δρόμο... αλλά την προσπάθειά μου την κάνω, δεν μπορώ να πω.
Στο θέμα μας. Εδώ και... εμ... βασικά κάθε μέρα μία βδομάδα τώρα, κολλάει κι από ένα τσιμπούρι!!!!
Και σήμερα 3 μαζεμένα. Και τα 3 κατακόκκινα! το ένα μάλιστα ήταν μωρό. Ήταν τόσο μικρό που στην αρχή νόμιζα πως ήταν κάποιο ρετσίνι από δέντρο! αλλά κόκκινο! με πόδια! Παιδιά δεν πάει άλλο. Αυτή τη στιγμή δεν κοιμάμαι γιατί φοβάμαι μην έχει κολλήσει κανένα στο κρεβάτι μου και έρθει πάνω μου (κοιμόμαστε μαζί).

Πήρα την κουρευτική μηχανή, τον έβαλα κάτω και τον φρέσκαρα λίγο. Ίσα για να βλέπω καλύτερα αν κόλλησε τίποτα. Δεν φαίνεται διαφορά δηλαδή από το πώς ήταν πριν.
Σκέφτομαι να τον κουρέψω. Εντελώς. Τσιτσίδι.
Με έχει πιάσει τώρα και νιώθω ότι περπατάνε τσιμπούρια πάνω μου!
Το θέμα μου είναι ότι λογικά δεν πρέπει να κουρέψω το σκυλί, αλλά όσο σκέφτομαι ότι θα περάσει άλλο ένα χρόνο με ερλιχείωση με πιάνει κρίση! Δεν θέλω. Αρνούμαι!
Τι να κάνω;;;
Αν τον κουρέψω θα σταματήσουν τα μαλ*κυσμένα να κολλάνε πάνω του; Ή τσάμπα θα τον κάνω τσίτσιδο; Όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να κολλήσει ερλιχείωση ξανά τρελαίνομαι! :(

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν τον κουρέψεις, λογικά απλά διευκολύνεις τη διαδρομή ως το δέρμα για τσιμπούρια και σκνίπες. Μπορεί όντως να βλέπεις καλύτερα αν έχει κολλήσει τσιμπούρι, αλλά αποτρεπτικό δεν βλέπω πώς θα είναι το κούρεμα. Δοκίμασε να αλλάξεις κολλάρο, αμπούλα ή και τα δύο, μήπως και κάποιο με άλλη δραστική ουσία σας ταιριάξει καλύτερα. Και μη φρικάρεις τόσο με την ερλιχίωση, αφού την έχει ξαναπεράσει, ξέρεις ήδη ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Πόσο μάλλον τώρα που είσαι υποψιασμένη και μπορείς να κάνεις εξέταση για να τσεκάρεις το γίνεται έγκαιρα, σε περίπου 1-1,5 μήνα. Μακάρι βέβαια να μην γίνεται τίποτα! :)

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Σε πόσο καιρό μπορώ να του αλλάξω κολάρο/αμπούλα; Του έβαλα πριν καμιά βδομάδα και τα δύο καινούρια. Νόμιζα ότι πάνε στο τρίχωμα τα σκασμένα κι αυτά.
Τον καημένο χθες τον είχα πάνω από 1 ώρα στο νιπτήρα στο μπάνιο με φίμωτρο για να του τα βγάλω. :(

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
φτιαξε ενα διαλυμα sebacil σε ενα μικρο ψεκαστηρακι ,,, μλις δεις τσιμπουρι ψεκαζεις εκει και σε λιγες ωρες θα παρει δρομο μονο του η θα ξεραθει,,, εν τω μεταξυ ο κτηνιατρος που πηγα τη μικρη βρηκε τρια τσιμπουρια βαθεια μεσα στα αυτια τον λαβυρινθο δηλαδη φορεσε τα γαντια και τα επιασε και τα εβγαλε και μετα με ενα βαμβακι και ενα οινοπνευμα εκανε απολυμανση,, ουτε τσιμπιδακια ουτε αλλο εργαλειο,,,

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
παιδιά είναι τραγικό! Μέσα σε ένα (ναι!ένα) μόλις λεπτό κόλλησε τσιμπούρι δίπλα ακριβώς από το μάτι!
Τον χάιδευα γιατί του έκανε γρομπαλάκι το εμβόλιο και του έβγαζα και τις τσίμπλες στην αυλή (δεν έχουμε χώμα κτλ. είναι μαύρμαρο κάτω) και σηκώνομαι να πάω μέσα στη μαμά μου να της δείξω το γρομπαλάκι και όταν ξαναβγήκαμε έξω, βλέπω κάτι γκρι δίπλα στο μάτι και λέω πότε πρόλαβε να βγάλει τσίμπλα;;; και ήταν τσιμπούρι!!!!!!!!!! τα βγάζω όλα με το χτενάκι που έχω πάρει. Αλλά έχω σιχαθεί! :/ πφφφ Αυτό το sebacil προκαλεί τίποτα στον άνθρωπο; (το λέω επειδή κοιμόμαστε μαζί και πολλά από αυτά που του φοράω μου δημιουργούν εξανθήματα).
Τώρα του είχα βάλει βιολογικό κολάρο και αμπούλα γι'αυτό το λόγο :(

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τα βιολογικα ειναι πιο πολυ ψυχολογικη αντιμετωπιση παρα δραστικη,,,,, φτιαχνεις και στο σπιτι βιολογικα ,,,,,

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
πιουρφ. βρήκα κι άλλο... αύριο θα του πάρω ό,τι πιο χημικό βρω. -_-
πφφφφ
τα βλαμμένα!

μάλλον της bayer ένα που έπαιρνα παλιά θα του πάρω.
Ευχαριστώ παιδιά. Ελπίζω όταν θα πάμε κέντρο να έχει λιγότερα τέτοια τερατάκια εκεί. :(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.301
Μέλη
20.062
Νεότερο μέλος
Hroula