Τσεχοσλοβάκικο λυκόσκυλο

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
σε αυτο το τοπικ , εχω διαβασει τοσα αντιφατικα πραγματα (εαν θυμαμαι καλα, εχουν γραψει ηδη 3 ιδιοκτητες τσεχικων) που -προσωπικα-προτιμω να κρατησω για τη φυλη,μονο οσα εγραψε ο GAIA LYKAIA.

(επισης δεν μπορω να μην αναρωτηθω, τι δουλεια εχει αυτο το πλασμα μεσα σε ενα διαμερισμα..-το ιδιο βεβαια αναρωτιεμαι και για καποιες φυλες ακομη-δηλαδη καποιος εμπειρος ιδιοκτητης, που θα ηταν ικανος να εχει την συγκεκριμενη φυλη , να παρει ενα τσεχικο και να το βαλει σε διαμερισμα στα πατησια...:paja1:..εμενα με λυπει η εικονα ενος τσεχικου στον καναπε.)
ας μου εξηγησει καποιος , για ποιο συγκεκριμενο λογο επελεξε αυτη τη φυλη..αυτη η φυλη φτιαχτηκε για πετ?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.884
5.159
patra
grdane.blogspot.com
ωραία ερώτηση της γαλάζιο και να την διευρύνω λίγο ποiα η χρησιμότητα του τσέχικου? ποιμενικός?(βάλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα..) φύλαξης? ( έχουν ήδη αποτανθεί ότι δεν κάνει για φύλακς ειδικά κιόλας που δεν προειδοποιεί με γαύγισμα..) θηραματοφόρος? λαγωνικός? ιχνηλάτης?
γενικής χρησιμότητας ( είναι pet...)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τα εχουμε συζητησει αυτα και στις πρωτες σελιδες του τοπικ..
εγω ακομη δεν εχω καταλαβει:confused:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω για να πω την αληθεια, πιστευω οτι εχω καταλαβει τι προσπαθησε να γινει απο τους σοβαρους σε ενασχοληση εκτροφεις και τους τυχαρπαστους απο την αλλη,
αλλα θελω να ακουσω απο εναν ιδιοκτητη για ποιο λογο συγκεκριμενα (περαν της εμφανισης ) διαλεξε αυτη τη φυλη (στα εντος προτυπου αναφερομαι:cool:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
εγω για να πω την αληθεια, πιστευω οτι εχω καταλαβει τι προσπαθησε να γινει απο τους σοβαρους σε ενασχοληση εκτροφεις και τους τυχαρπαστους απο την αλλη,
αλλα θελω να ακουσω απο εναν ιδιοκτητη για ποιο λογο συγκεκριμενα (περαν της εμφανισης ) διαλεξε αυτη τη φυλη (στα εντος προτυπου αναφερομαι:cool:)
Συμφωνα με το πρότυπο:

BEHAVIOUR / TEMPERAMENT:
Lively, very active, capable of endurance, docile with quick reactions. Fearless and courageous. Suspicious. Shows tremendous loyalty towards his master. Resistant to weather conditions. Versatile in his uses.

φαίνεται σούπερ το σκυλί! (ανάλογα με το τι ζητάει ο καθένας βέβαια....). Αλλά δε βλέπω κάτι ανυσυχητικό στο χαρατήρα του...... και με δεδομένο ότι είναι πανέμορφο, καταλαβαίνω γιατι μπορεί να το διαλέξει κανείς. Απο κει και πέρα, ναι, υπάρχουν και 100% σκύλοι με αντίστοιχη περιγραφή χαρακτήρα, αλλά αυτό ισχύει για κάθε φυλή......

Το 25% λύκος κατα τη γνώμη μου δεν είναι λόγος ούτε να το επιλέξεις, ούτε να το απορριψεις.

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
και τον λυκο, γιατι τον εχωσαν μεσα? για την εμφανιση μονο?
Θυμάστε εκείνες τις προσεγγίσεις "υπερ-Όπλου" τύπου Σοβιέτ (μακράν επιστημονικού υπόβαθρου) πριν την κατάρευση της ΕΣΣΔ? Χαρακτηριστικό παράδειγμα.....

ΥΓ. Και επιτέλους διαχωρίστε στο μυαλό σας τι σημαίνει υβρίδιο και τι "υβρίδιο" γιατί έχετε χάσει τη μπάλα... ακόμα και οι καταρτησμένοι...

ΥΓ2. Γειά σου Galazio :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τελικά η τοποθέτηση της Galazio είναι η σημαντικότερη ... είναι "ηθικό" το θέμα ?

Θέλουμε έναν τέτοιον σκύλο (βάλτε οποιονδήποτε άλλον) να είναι το τέλειο "άκακο" ζώο συντροφιάς, να προσαρμόζεται στο διαμέρισμά μας κλπ κλπ

GAIA γειά σου ,μιλάμε για "υβρίδιο" :)

• Like
Reactions: Christina01

nikkak77

Member
5 Αυγούστου 2009
7
2
Προσπάθησαμε καποιοι ιδιοκτητες να σας δωσουμε να καταλαβετε καποια πραγματα και πως διαφερουν αυτα τα ζωα απο αλλες συνηθισμενες φυλες. Προφανως εδω στην Ελλάδα έχουμε πολλούς εκτροφείς Τσεχικων ή ανθρώπους που έχουν ζήσει με την ράτσα πάνω από μια ώρα μέσω κοινωνικής επίσκεψης, και η δική μας άποψη δεν ειναι απαραίτητη. Κακώς μπήκα τουλάχιστον προσωπικά στην διαδικασία. Καλύτερα να υπάρχει τελικά αυτή η φοβία, ώστε λιγότεροι να μπορούμε να απολαύσουμε την συντροφιά τέτοιων υβρίδιων....

Οσον αφοράμια τελευταία απάντηση στο γιατί κάποιος θα αγοραζε ενα τετοιο σκυλι....Νομίζω ειναι απλό. Για όλα τα χαρακτηριστικά της φυλής του, φυσικα συμπεριλαμβανομένης και της εμφανισης, οταν εχει τη δυνατότητα να του προσφέρει άνετη ζωή όχι μόνο σε ένα διαμέρισμα. Αν αναρωτιέστε οτι η περιγραφή της φυλής είναι παρόμοια με άλλες και γιατί δεν αγοράσαμε άλλη ράτσα...σας εξηγήσαμε οτι η ράτσα δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Α.....και μην ξεχνάτε. Αν πετύχετε κάποιο Τσέχικο στο δρόμο...μακριά του μην σας φάει!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
δηλαδη αυτο το πραγμα σε αυτο το φορουμ ειναι απιστευτο! αν δεν θελησεις να διαφωτιστεις απο τον πεφοτισμενο, εισαι κομπλεξικος και γεια σου παω να διαφωνησω κανα αμαθή...

υ.γ. γαια μου welcome back luv

WOLFTOTEM

New Member
4 Νοεμβρίου 2009
3
0
ονομαζομαι Άθωνας,ειμαι λατρης των σκυλων αλλα ψαχνω το τοτεμ του λυκου!!!!εχω διαβασει τις μεταξυ σας συζητησεις σχετικα με το τσεχικο λυκοσκυλο και θα το εκτιμουσα αν καποιοι ιδιοκτητες της συγκεκριμενης ράτσας μου στειλλουν μυνημα προσωπικα στο ε-μειλ μου ετσι ωστε να ερθω σε επικοινωνια μαζι τους με σκοπο την αντληση οσων περισσοτερων πληροφοριων μπορω!

κυριε Νικο διαβαζοντας τισ αποψεις σας για τον τσεχικο λυκο μου κινησατε το ενδιαφερον και θα ηθελα αν μπορειτε να επικοινωνησετε μαζι μου για να με βοηθησετε με περισσοτερες πληροφοριες διοτι σκοπευω να αγορασω κι εγω ενα κουταβι!περιμενω προσωπικο σας μυνημα!

WOLFTOTEM

New Member
4 Νοεμβρίου 2009
3
0
ΥΓ. Το πρότυπο της Φυλής κατά FCI, αν και η Φυλή επειδή δεν είναι σταθεροποιημένη, συναντάει πολλά προβήματα στις κρίσεις από μη-ειδικούς κριτές.[/quote]

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑΝ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Η ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ?
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΑΘΩΝΑΣ!

WOLFTOTEM

New Member
4 Νοεμβρίου 2009
3
0
πληροφορίες

Λοιπόν, αν και λίγο αργά, καλό θα ήταν να πω και εγώ κάποια πραγματάκια για τα τσεχοσλοβακικά λυκόσκυλα, καθώς και ιδιοκτήτης.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ?
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΩ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

GTA

New Member
20 Σεπτεμβρίου 2011
1
0
Καλησπερα παιδια ειμαι νεος στην παρεα...να ρωτησω κατι...?που μπορω να βρω ενα τσεχοσλοβακικο λυκοσκυλο ????? απο pet city ουτε κατα διανεια να παρω σκυλο !!!!!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!
Νομίζω ότι αν διαβάσεις όλο το θέμα από την αρχή θα λυθούν όλες οι απορίες σου :)