Τρώει ότι βρει!

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Η ιστορία ξεκίνησε από όταν την πρωτοπήρα: έτρωγε πεσμένα βερύκοκα από μια βερυκοκιά έξω από το σπίτι μου. Για να μην τρώει τα πεσμένα της έδινα εγώ λίγο, όμως πολλές φορές ανακάλυψα στα κακά της κουκούτσια που κάπου μου ξεφύγανε κ τα κατάπιε. Σημειωτέον ότι έχω βγάλει δεκάδες από το στόμα της για να μην τα καταπιεί!

Η συνήθειά της συνεχίστηκε με εφημερίδες, σωλήνες αποχετεύσεων, μάρμαρα, τσιμέντα, ξύλα, πέτρες, άμμο κ ότι άλλο οικοδομικό υλικό μπορεί να φανταστεί κανείς.

Μέχρι που προχθές με έφτασε στα όριά μου: Ενώ επιστρέφαμε από τη βραδυνή μας βόλτα γύρω στις 10 παρά, περνώντας από σημείο με λίγο φως κοντοστάθηκε κ κάτι άρπαξε. Μετά από 5-6 βήματα που μπορούσα να δω καλύτερα , κοιτάζω και τη βλέπω μπουκωμένη. Από τη μία μεριά του στόματός της εξείχε ένα κεφάλι πουλιού και από την άλλη δυο πόδια και κάτι φτερά. Με έπιασε αμόκ. Προσπάθησα να της ανοίξω το στόμα, όμως αυτή μου ξεγλίστρησε, μάσησε 2-3 φορές και κατάπιες το πουλί σχεδόν ολόκληρο!!!

Το πουλί προφανώς το είχε σκοτώσει κάποια γάτα κ το είχε παρατήσει εκεί και μπορεί να ήταν ψόφιο αρκετές ώρες. Εκνευρίστηκα σκεπτόμενος τη σαλμονέλα που θα μπορούσε να έχει και την πήγα τραβώντας σπίτι, όπου κ την έδεσα λίγα λεπτά για τιμωρία.

Πήρα κ την κτηνίατρο τηλ. η οποία έμεινε με το στόμα ανοιχτό και μου είπε ότι δεν μπορούμε άμεσα να κάνουμε κάτι.

Ευτυχώς την επόμενη μέρα το βρήκα στα κακά της, σχεδόν ολόκληρο, σε οριζόντια στάση.

Τι θα κάνω με το δαίμονα της τασμανίας που έχω για σκύλο???

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλα,αυτο με το πουλι,μου ειχε τυχει κι εμενα.Το αρπαξε σε χρονο dt και το εφαγε.Δεν προλαβα να δω τι εφαγε!

Ηταν ξαπλωμενος συνεχως και εδειχνε να ποναει.Μετα απο καποιες ωρες το εκανε εμετο.Φρικαρα οταν ειδα τι ειχε φαει.:eek:

Λυσεις:Της μαθαινεις πολυ καλα την εντολη αστο,την προσεχεις συνεχως,και περιμενεις να μεγαλωσει.;)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Σαν κουταβι ο Φωντας και εμενα μου εκανε διαφορα. Εκλεβε και ετρωγε ντοματες και σκορδα. Σε σημειο που νομιζα οτι δεν το καλυπτει η τροφη του και οτι το σκυλι πειναει. Τελικα το απεδωσα σε περιεργεια. Αυτο που εκανα ηταν να εχω οσο μπορω τα τροφιμα σε σημειο να μην τα φτανει και οποτε τον επιανα επ αυτοφορω τον μαλωνα του ελεγα μη εχωνα την χερουκλα μου να του βγαλω αν ειχε κατι στο στομα και τον απομακρυνα απο εκει!

Βεβαια η δικια σου εχει ξεφυγει λιγουλακι. Ακου εκει καταπιε ολοκληρο πουλ!? Ισως να χρειαστει να συμβουλευτεις και καποιον εκπαιδευτη για να σε κατευθυνει καλυτερα και πιο εμπειρα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λυσεις:Της μαθαινεις πολυ καλα την εντολη αστο,την προσεχεις συνεχως,και περιμενεις να μεγαλωσει.;)
Και μετα πας σε επαγγελματια για αποφυγή φολας.

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
σχεδόν όλα τα κουτάβια το κάνουν... εμένα ένα βράδυ μου έφερε περήφανη ενα ψόφιο ποντίκι και άντε να της το βγάλεις το σίχαμα απο το στόμα!!!

πολύ προσοχή όταν τη βγάζεις βόλτα (εγώ το βράδυ κυκλοφορούσα με φακό και φώτιζα όπου πήγαινε να μυρίσει για να προλάβω το κακό).. εγώ της το έκοψα με "μη",και "Αστο" ελαφρύ τράβηγμα και της έδινα κάτι άλλο να της τραβήξω την προσοχή.. πήρε κάμποσο καιρό αλλά το κόψαμε

θέλει πολύ προσοχή μιας και μπορεί να φάει κάτι πολύ επικίνδυνο... τα κουκούτσια π.χ. ειναι ΠΟΛΥ επικίνδυνα και τοξικά, μη μιλήσω καν για φόλες που κυκλοφορουν αδέσποτες!

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
ααα, έκανα κ το άλλο ... εκοψα κομματάκια λουκάνικο και τα τίγκαρα στο πιπέρι... βγήκα λίγα λεπτά πριν τη βόλτα και πέταξα τα κομματάκια σε ένα μέρος της διαδρομής μας έξω απο το σπίτι.. το πρώτο το έφαγε, το δευτερο το έφαγε, το τρίτο το μύρισε απλά, το τέταρτο δε το αγγιξε καν... μετα βέβαια ήπιε πολύυυυ νερό αλλά κάπως της έκοψε τη φόρα νομίζω..! δε ξέρω αν αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο...:)

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Προς το παρόν δουλεύουμε το ΜΗ. Αν συναντήσει κάτι που θέλει να το φάει, την τραβάω σε αντίθετη κατεύθυνση λέγοντας ΜΗ. Γενικά όμως είναι πεισματάρα κ με τις αρνήσεις δεν τα πάει καλά. Θα προσπαθήσω και το άστο να δούμε πως θα το πάρει...

Ευχαριστώ :)

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
Θα προσπαθήσω και το άστο να δούμε πως θα το πάρει...
απλά να θυμάσαι πως για να μάθει το "Αστο" πρέπει να της δώσεις κάτι άλλο για να αφήσει αυτό που έχει στο στόμα της και πολλά μπράβο μόλις το αφήσει !! :)

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Κατανοητή η τοποθέτηση περί φόλας. Αν τρώει τα πάντα που βρίσκει, δεν θα πεί όχι στη φόλα και ΑΝ το δεις ΙΣΩΣ προλάβεις να του το πάρεις εγκαίρως, διαφορετικά... ας μην τα συζητάμε.

Σε γενικές γραμμές παρατηρώ το χώρο που κινούμαστε κ αν δω κάτι "Ενδιαφέρον" της αλλάζω λίγο κατεύθυνση ώστε να το αποφύγουμε. Έτυχε κ το πουλί ήταν σε σκοτεινό σημείο το βραδάκι και δεν το πήρα πρέφα. Πάντως το σίγουρο είναι ότι θέλει αρκετή δουλειά ακόμη...

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Και εμενα ο δικος μου μυριζει συνεχως τα παντα και τρωει οτι βρει απο κατω.Προλαβαινω να τον τραβηξω 1,2,3, λεγοντας του Μη!Αστο!Ε καποια στιγμη κατι θα φαει.Του εχω βγαλει κανα 2-3 φορες ψαροκοκαλο,παλι καλα που προλαβα.Ειναι και πεισματαρης,τραβιεται προς καποιο σημειο που θελει να μυρισει η οταν δει κατι μικρο και ενδιαφερον.Αν ειναι και βραδυ,δυσκολα,δεν μπορω να δω οπως την ημερα.Μεχρι ποσο μηνων εχουν αυτο το κολλημα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Λογικά, αν δεν κάνει ο ιδιοκτήτης κάτι για αυτό, για πάντα!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Προς εκπληξη μου,δεν μπορω να πω οτι θα φαει απο κατω.Εχουμε βρει αρκετες φορες φαγητο,το μυριζει,αλλα δεν το αγγιζει.Το ειχα δουλεψει παλιοτερα αλλα κανενα χρονο τωρα,δεν εχω ξανασχοληθει γιατι δεν τον βλεπω να τον απασχολει.Κανενα παπουτσι αν βρει εξω,πιο πιθανο ειναι να το αρπαξει και να τρεχει για να παιξουμε.

Αν θυμαμαι καλα,σταματησε να τρωει απο κατω οταν ξεκινησα και του εδινα λιχουδιτσες απο το μαγειρευτο φαγητο μας.Που και που,μη φανταστειτε.Σα να τα συγκρινε απο τοτε και να ελεγε"καλα βλακας ειμαι;αφου σπιτι εχουμε πιο ωραιο φαγητο". Α!για καποια περιοδο τον εβγαζα και χορτατο.Οχι ντιγκα η κοιλια,αλλα ειχε φαει λιγο στο σπιτι.Δεν ξερω αν βοηθησαν κι αυτα ή ειναι ιδεα μου...

mousoudi

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλά να τρώει "απ' έξω", αλλά και υλικά οικοδομής ρε παιδί μου? Σκύλος είναι αυτό ή μπετονιέρα? :Ρ
Για κάποια περίοδο έτρωγε και η δικιά μου ό,τι της κινούσε την προσοχή στη βόλτα, από κόκκαλο μπριζόλας μέχρι γάντι οικοδομής. Το αποκορύφωμα ήταν όταν έφαγε μια χεσμένη πάνα από τα σκουπίδια ενός γείτονα!
Μια συμβουλή που μου έδωσαν και με βοήθησε πάαααρα πολύ είναι να τους λες "ΜΗ!" ή "'Οχι!" ή ό,τι τους λες τέλος πάντων τη στιγμή που σκέφτονται να αρπάξουν την αηδία, όχι όταν την έχουν ήδη στο στόμα τους. Έτσι τους αποτυπώνεται καλύτερα ότι αυτό που πάνε να κάνουν είναι κακό. Άμα και το βάλουν στο στόμα περνάς στην αντεπίθεση με "Άστο!" και χέρι στο στόμα..

Καλή επιτυχία!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
πανω στο θεμα αυτο, παρατηρησα με τη μικρη μου κατι: απο οταν αρχησα να της βαζω την ξηρα κατω σπορακι σπορακι μπας κ τη φαει, γιατι απο το μπολ τσουκου, αυξηθηκε η ταση της να κολλα μουσουδα κατω. Για να μη μιλησω για οταν παει στην κουζινα κ βρισκει κανενα καλουδι που μας εχει πεσει στο πατωμα η στον καναπε, ψιχουλο μεν,καλουδι δε. Υποθετω λοιπον πως στο σκοτεινο και βρομικο μυαλο της εχει δημιουργηθει το συμπερασμα οτι απο κατω βρισκει νοστιμιες...

Βοηθα να τρωει το σκυλι μονο απο το μπολ, πριν φαει να δινουμε εντολη, και βεβαια, παρατηρηση ΠΡΙΝ γραπωσει κατι του δρομου, γιατι οντως μετα το σλουρπ μιαμ μιαμ απαιτειται αμεση δραση των πεντε δακτυλων(κοινως ανοιγω στομα, βαζω χερι, βγαζω κρυμμενο στο βαθος της γλωσσας θησαυρο).

καπου ειδα στο γιουτιουμπιδιον ενα βιδεακι οπου αφηνεις κατω μια λιχουδια και με το που παει να την παρει, λες αφησε το και δινεις με το αλλο χερι, αλλη πιο νοστιμη λιχουδια.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Παιδιά έχω θέμα και θα ήθελα μια γνώμη.

όπου και αν πάμε, όπου και αν βρεθούμε και παίξουμε με μπαλάκι ή κόκκαλο μετά από λίγο ο μικρός αντί να πιάνει τη μπάλα σηκώνει πέτρες με το στόμα του και μου τις φέρνει. Αν του πω μη και πάω να του τις βγάλω τις σφίγγει δυνατά και τρέχει μακριά μου σαν να παίζουμε.

Άλλες φορές πάλι τις περνάει για κοκκαλο και προσπαθεί να τις ροκανίσει.

Ενώ του δίνω και κόκκαλα και παιχνίδια αυτός όταν τελειώσει το κόκκαλο ή βαρεθεί το παιχνίδι ασχολείται με τις πέτρες.

Λέτε να σπάσει κανένα δόντι ή καταλαβαίνει μέχρι που πιέζει;;

Συμβαίνει με όλα τα σκυλιά αυτό ή έχει μπερδέψει ο δικός μου τα κόκκαλα με τις πέτρες;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μαλλον το κανει αυτο γιατι το χει βρει παιχνιδι για κυνηγητο. Εχεις προσπαθησει οταν πιανει την πετρα να του δινεις καποιο παιχνιδι του για να την αφησει την πετρα και να ασχοληθει με αυτο?? Να τον αποσπασεις δηλαδη με κατι αλλο. Ειτε με μπαλακι που κανει ηχο, ειτε με καποιο λουτρινο για σκυλια, με κατι που ξερεις οτι το γουστερει για παιχνιδι. Γιατι αν το εχεις κυνηγησει εστω και μια φορα που τρωει τις πετρες εχει καταγραψει ο εγκεφαλος πετρα=παιχνιδι=κυνηγητο=τελειααααα!

Υγ: Τα δικα μου παντως κουταλιανοι δεν ειναι και δεν παιζουν-ροκανιζουν τις πετρες!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
του πετάω την μπάλα τρέχει να την πιάσει χωρίς να αφήσει την πέτρα, φτάνει στην μπάλα και μετά γυρνάει σε μένα με την πέτρα.

τον έχω κυνηγήσει 2 φορές αλλά άκουσα να τη σφίγγει με τη μασέλα του και το κοψα, τώρα όποτε πιάνει πέτρα του πετάω παιχνίδι και αν επιμένει ττερματίζω τη βόλτα και γυρνάμε σπίτι ή αν είμαστε στην αυλή σηκώνομαι και φεύγω.

σαν συμπεριφορά είναι η κλασική χαζοπεισματάρικη του ανεκπαίδευτου σκύλου, απλά τώρα με τις πέτρες φοβάμαι μήπως είναι επικίνδυνο για τα δόντια του.