Τρώει κότες βοήθεια

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Πριν 3 μήνες υιοθετησα ενα αδέσποτο σκυλάκι που κυκλοφορούσε στην γειτονιά μου. Πρόσφατα γέννησε τα κουταβάκια της (πριν 40-50 μέρες). Την έχω ελεύθερη χωρίς λουρί έξω απο το σπίτι. Ενώ την ταίζω κανονικά και αυτή και τα κουτάβια της, τον τελευταίο καιρό άρχισε να σκοτώνει κότες και μάλιστα να τις τρώει κιόλας. Σήμερα διαπίστωσα οτι και τα κουτάβια της άρχισαν να τρώνε κότες. Το θέαμα είναι φρικαλέο!Βγαίνω στη βεράντα και βλέπω τα πανέμορφα κατά τα άλλα κουτάβια να ξεσκίζουν την κότα λες και είναι τιγράκια. Έλεος! Δεν ξέρω τι να κάνω. Εντωμεταξύ το γεγονός υπέπεσε και στην αντίληψη ιδιοκτητών των πουλερικών και πιστεύω οτι αν δεν σταματήσει κάποια μέρα θα φάει φόλα απο κάποιον. Σημειωτέον οτι δεν μπορώ να την δέσω κάπου γιατί δεν έχω κανένα σημείο εκτός σπιτιού που να μη βρέχεται, οπότε σε περίπτωση κακοκαιρίας το ζωντανό θα έχει πρόβλημα. Σήμερα που τα πέτυχα να τρώνε την κότα,τα έπιασα απο το λαιμό και έτριβα τη μούρη τους στην κότα για να την σιχαθούν -λέει- και να μην το ξανακάνουν. Πιάνει το κόλπο αυτό? Έτσι μου είπαν κάποιοι να κάνω. Έχω σοβαρό πρόβλημα και εγώ με τους γείτονες και τα σκυλιά που κινδυνεύει ίσως η ζωή τους από τους τελευταίους. Και κάτι τελευταίο... όταν την πρωτοπήρα την είχα πετύχει να πνίγει κοτοπουλάκια μικρά, την μάλωσα και δεν το είχε ξανακάνει για πολύ καιρό, αλλά τώρα λόγω του οτι λείπω περισσότερες ώρες απο το σπίτι δεν μπορώ να την πετύχω την ώρα που πιάνει τις κότες για να την μαλώσω. Γενικά ήταν πολύ υπάκουο και καλό σκυλί αλλά τώρα είναι ανυπόφορη. Λουρί δε, δεν χρειαζόταν ποτέ γιατί όπου πήγαινα με τα πόδια με ακολουθούσε και ήταν συνεχώς μαζί μου. Τώρα παίρνω αυτοκίνητο οπότε δεν με ακολουθεί και δεν μπορώ να την ελέγξω πότε κάνει την "ζημιά".

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
ε τώρα τι να σου πούμε? οτι τα σκυλιά δεν μένουν εξω απο το σπίτι ειδικά κουτάβια? οτι δεν τριβουμε την μούρη του σκύλου πουθενα για παραδειγματισμο- δεν θα καταλάβει ποτέ?
Οτι για να γεννησει 3 μηνες μετα γκαστρώθηκε στον κήπο σου προφανως...
οτι επειδη σε ακολουθει με τα ποδια χωρις λουρι δεν το κάνει καλό σκυλάκι?

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Μπραβο, βοηθησες στο να υπαρξουν και αλλα αδεσποτα που κανεις δεν ξερει τι θα απογινουν! Ευγε! =D>

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Πριν 3 μήνες υιοθετησα ενα αδέσποτο σκυλάκι που κυκλοφορούσε στην γειτονιά μου. .
Μήπως να ξανά σκεφτείς την λέξη και την έννοια υιοθεσία ;;;;

Όσο για τις κότες θα σου πω πως αυτή είναι η φύση του σκύλου

• Like
Reactions: ntinaTrelameni

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
1. Στείρωσε τη σκύλα ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

2. Περίφραξε ένα μέρος του κήπου σου ωστε να μπορείς να την περιορίζεις κάπου.

3. Φτιάξ της ένα σπιτάκι μέσα στο χώρο που θα περιφράξεις.

4. Το σκυλί πρέπει να βγαίνει βόλτα με λουρί για να μην υπάρχουν προβλήματα.

5. Αν για χ ψ λόγους δεν μπορείς ή δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις κάτι από τα παραπάνω, θα σου πρότεινα να ψάξεις να δόσεις το σκύλο σε κάποιον που μπορεί. Προς αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Πάντως οφείλεις να ομολογήσεις πως έχεις πολύ ανεκτικούς γείτονες!!!

Περιμένεις να δεις πότε θα φάει την επόμενη κότα για να το "μαλώσεις"?
Εάν ήμουν η ιδιοκτήτρια της κότας θα είχαμε σοβαρά προβλήματα ?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Έλα μωρέ έκανες και εσύ θέμα που τρώει τις κότες. Στο ένστικτο του ζώου είναι. Μαθαίνει και τα κουτάβια της να τρώνε barf, χαρούμενη έπρεπε να είσαι δεν θα χαλάς και πολλά χρήματα σε τροφές.
Εγώ λέω να γίνει sticky το θέμα είσαι troll προς μίμηση!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εμπαινε γιουτσο! Μην πω το αλλο.. χιχιχιχ Ναι ειμαι στις καλες μου σημερα! :D
όχι Γιούτσο όχι είμαι αντίπαλος αχαχαχχαχαχχαχ

και θα συμφωνήσω με την Μυρτώ! το απόλυτο πόστ!!!!!!!!

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Σιγά ρε παιδιά! Χαλαρώστε λίγο όλοι οι ευαισθητοποιημένοι. Πρώτον το σκυλί ήταν αδέσποτο και άρχισε να με ακολουθεί και να μένει σπίτι μου γιατί το χάιδεψα κανα δυο φορες. Ουσιαστικά λοιπόν αυτό με "υιοθέτησε" αν μπορώ να το πω έτσι. Αφού λοιπόν συνέχισε να με ακολουθεί για μέρες αποφάσισα να το κρατήσω κοντά μου, να το ταίζω και να φροντίσω για τα βασικά όσον αφορά την υγεία του. Του έχω κάνει εμβόλια, του αφαίρεσα ψύλλους και τσιμπούρια μέχρι και με τσιμπιδάκι, και όταν είχε έρθει κτηνίατρος (γιατί εδώ που μένω δεν υπάρχει κάποιος μόνιμα) τον επισκέφτηκα για να κάνουμε στείρωση αλλά η σκυλίτσα μόλις είχε γεννήσει οπότε δεν την κάναμε. Θεωρώ λοιπόν εγώ με το φτωχό μου μυαλό οτι έκανα μια καλή πράξη. Δεύτερον το σκυλί δεν είναι απροστάτευτο από καιρικές συνθήκες καθώς μια μικρή εξωτερική τουαλέτα που έχω την έχω κάνει σπίτι τους. Μπαίνουν όμως σε αυτή μόνο αν βρέξει γιατί συνήθως κάθονται έξω απο την πόρτα μου στο χαλάκι. Χρήματα για να της φτιάξω σπιτάκι έξω στην αυλή δεν μπορώ να διαθέσω. Δεν έχω ρε παιδιά πως το λένε. Που το κακό να μένουν τα σκυλιά εκτός σπιτιού? Θα μας τρελάνετε?
Bordercollie πως ακριβώς βοήθησα να υπάρξουν κι άλλα αδέσποτα μπορείς να μας πείς? Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, το σκυλί ήταν ήδη έγκυος όταν το βρήκα. Και τα κουτάβια της προσπαθώ να τα δώσω αλλά είναι δύσκολο, οπότε και αυτά θα πρέπει να τα κρατήσω. Όσον αφορά στο τρίψιμο της μούρης μου το είπε κάποιοσς που υποτίθεται γνώριζε. Τώρα αν κακώς το έκανα αυτό συγγνώμη ρε παιδιά αλλά είμαι σε απελπιστική κατάσταση και δεν γνωρίζω απο εκπαίδευση σκυλιών. Σηκώνομαι το πρωι να φύγω για δουλειά και βρίσκω μπροστά μου φτερά, κομμένα κεφάλια και ξεσκισμένα πουλερικά. Εγώ να τρώνε κότες τα σκυλιά δεν έχω ξαναδεί.
Φαντάστηκα οτι αν την πιάσω να κυνηγάει την κότα και την μαλώσω θα καταλάβει και δεν θα το ξανακάνει. Απλά δεν γνωρίζω απο αυτά και είπα να ρωτήσω εδώ. Τι να πώ. Χαλαρώστε ζωόφιλοι!
Τέλος, για να ξέρετε εδώ που βρίσκομαι είανι εξαιρετικά δύσκολο να βρώ κάποιον για να δώσω την σκυλίτσα. Κυκλοφορούσε αδέσποτη όπως προείπα όπως και πολλά άλλα σκυλιά

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Όσο τρώει τις κότες ωμές μην ανησυχείς καθόλου.
Πρόσεχε μόνο μην μάθει να μαγειρεύει γιατί τα κόκαλα του κοτόπουλου ψημένα είναι πολύ επικίνδυνα!!
Τώρα αν δεν κάνεις πλάκα και μιλάς σοβαρά δεν μπορείς με τίποτα να μάθεις τον σκύλο να σταματήσει να σκοτώνει τις κότες. Ή θα την πάρεις στον κήπο σου ή θα την βρεις τέζα από φόλα.

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Έλα μωρέ έκανες και εσύ θέμα που τρώει τις κότες. Στο ένστικτο του ζώου είναι. Μαθαίνει και τα κουτάβια της να τρώνε barf, χαρούμενη έπρεπε να είσαι δεν θα χαλάς και πολλά χρήματα σε τροφές.
Εγώ λέω να γίνει sticky το θέμα είσαι troll προς μίμηση!
Τι είναι το barf? Τι σημαίνει sticky θέμα και troll προς μίμηση???? Πολλές άγνωστες λέξεις...

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Όσο τρώει τις κότες ωμές μην ανησυχείς καθόλου.
Πρόσεχε μόνο μην μάθει να μαγειρεύει γιατί τα κόκαλα του κοτόπουλου ψημένα είναι πολύ επικίνδυνα!!
Τώρα αν δεν κάνεις πλάκα και μιλάς σοβαρά δεν μπορείς με τίποτα να μάθεις τον σκύλο να σταματήσει να σκοτώνει τις κότες. Ή θα την πάρεις στον κήπο σου ή θα την βρεις τέζα από φόλα.
Το πρόβλημα είναι οτι αφενός δεν την θέλει κανείς για να μπορέσω να την δώσω κάπου και αφετέρου δεν έχω τα χρήματα για να της φτιάξω σπίτι και να την δέσω εκεί. Και μπορεί σε σας να φαίνεται αστείο αλλά πραγματικά είναι φρικιαστικό να βλέπεις να τρώνε ωμή την κότα. Και να μαζεύω τα απομεινάρια κάθε μέρα. Απ' οτι κατάλαβα λύση δεν υπάρχει. Οκ είπα να ρωτήσω.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εγώ στα δικά μου τους αμολάω κουνέλια ζωντανά γιατί τις κότες τις έπιαναν εύκολα και δεν άξιζε.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Καλά συγνώμη οι κότες τριγυρίζουν αδέσποτες στο κήπο σου και αντι να τις τσακώσεις να τις κάνεις στον φούρνο τις αφήνεις για τον σκύλο?

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Καλά συγνώμη οι κότες τριγυρίζουν αδέσποτες στο κήπο σου και αντι να τις τσακώσεις να τις κάνεις στον φούρνο τις αφήνεις για τον σκύλο?
Δεν κατάλαβες.. Το σκυλί μου είναι τόσο έξυπνο που επειδή καταλαβαίνει οτι τα πράγματα έχουν ζορίσει λόγω κρίσης μου της πιάνει και τις φέρνει στην πόρτα να τις μαγειρέψω. Απλά καμιά φορά τις τρώει και μόνη της - είναι λιχούδα- πρίν τις μαγειρέψω. Εκεί εστιάζεται το πρόβλημα...

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
:p τώρα αλήθεια δεν ξέρω εαν κάνεις πλάκα....
πάντως το ροτβαιλερ που είχαμε και ετρωγε σκαντζόχοιρους (δεν ξέρω πως το κατάφερνε) δεν το έκοψε παρα μόνο όταν κόψαμε την πρόσβαση των σκαντζόχοιρων στον κήπο....
δεν ξέρω εαν μπορείς να το κοινωνικοποιήσεις με τις κότες.....
ισως εαν πέρναγε πιο δημιουργικό χρόνο με παιχνίδι κτλ να μην ασχολιόταν πλέον με τα πουλερικά

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
:p τώρα αλήθεια δεν ξέρω εαν κάνεις πλάκα....
πάντως το ροτβαιλερ που είχαμε και ετρωγε σκαντζόχοιρους (δεν ξέρω πως το κατάφερνε) δεν το έκοψε παρα μόνο όταν κόψαμε την πρόσβαση των σκαντζόχοιρων στον κήπο....
δεν ξέρω εαν μπορείς να το κοινωνικοποιήσεις με τις κότες.....
ισως εαν πέρναγε πιο δημιουργικό χρόνο με παιχνίδι κτλ να μην ασχολιόταν πλέον με τα πουλερικά
Μια λύση θα ήταν να την έχω συνέχεια μαζί μου, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ίσως να το ξεκίνησε όλο αυτό γιατί πλέον δεν περνάω πολύ χρόνο μαζί της. Μπορεί να έχεις δίκιο. Το παράξενο είναι οτι δεν είναι και μεγαλόσωμος σκύλος είναι απο αυτά τα μικρόσωμα τα μαλλιαρά. Και δεν πεινάει. Κονσέρβα της αγοράζω γιατί δεν τρώει κροκέτα. Τέλοσπάντων θα δώ τι θα κάνω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν