Τροφή

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
δυστοιχως απο πετ αλλα δεν ηταν δικη μου επιλογη.σε αλλο θεμα παλιοτερα ειχα αναφερθει σχετικα . βρεθηκα ομως σε δισκολη θεση κ οταν μου το εφεραν δεν μπορουσα να αρνηθω...
Εγραφες με αλλο ονομα τοτε; Γιατι κατι θυμαμαι...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
του εδωσα παριζακι και το κατασπαραξε.μονο τα χερια που δεν μου εφαγε!τι να κανω ομως παριζακι και για μεσημερι και για βραδυ να του δωσω?
Το χάνεις το παιχνίδι.
Ο σκύλος δεν είναι χαζό να πεθάνει απο την πείνα. Αντιθέτος είναι τόσο έξυπνος που ξέρει ότι αν δεν φάει την κροκέτα θα έρθει το παριζάκι...

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
ice, οχι με το ιδιο ονομα εμαι παντα.
BiggBilly δηλ. να μην του ξαναδωσω εναλλακτικη? να τον αφησω και ας βλεπω οτι δεν τρωει.Λες με τα τσιμπολογηματα να χωρταινει και να με κοροηδευει ο ατιμος?εχθες κ σημερα του αφησα την τροφη ολη την ημερα χωρις να του την παρω,ενω προηγουμενα του την εφηνα 15΄ το πρωι , 15 μεσημερι 15βραδυ.Πρεπει να ακολουθησω καποια αλλη τακτικη??
Συγνωμη που αργω να απαντησω αλλα με δυο ¨παιδια¨σ αυτη την ηλικια με θελουν απο πισω...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Να συνεχίσεις την προηγούμενή σου τακτική, 15 λεπτά το πρωί, 15 το μεσημέρι, 15 το βράδυ.

Έχεις τσεκάρει ότι του δίνεις τη σωστή ποσότητα? (Η ημερήσια αναγραφόμενη διά τρία)

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
οχι,το υβαζψ το μπολακι του ως τη μεση κ οσο φαει απλα απο τη στιγμη που θα του βαλω τσεκαρω αν την εχει ανακατεψει και βλεπω χοντρικα ποσο εχει φαει. πρεπει να του βαζω συγκεκριμενη ποσοτητα δηλ ε?

isohos

Active Member
22 Ιουνίου 2011
34
0
Athens
www.bostonterriers.gr
Φίλε το κουτάβι σου κατ αρχήν θα πρέπει να τρώει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 3 φορές τη μέρα. Αν του δίνεις τη starter της Royal Canine και δεν τη τρ΄ςει (ελπίζω να τη μουλιάζεις σε νερό πρώτα), θα πάρεις 1 μπούτι κοτόπουλο, θα το βράσεις, και θα βάζεις στη τροφή λίγο από το ζωμό. Αν μπορείς άλεσε στο multi το κρέας έτσι ώστε να γίνει πουρές και βάλε και λίγο από αυτό κάθε φορά. Σίγουρα θα το φάει. Μη του βάλεις κονσέρβα, είναι πολύ μικρό για κονσέρβα.

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Φίλε το κουτάβι σου κατ αρχήν θα πρέπει να τρώει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 3 φορές τη μέρα. Αν του δίνεις τη starter της Royal Canine και δεν τη τρ΄ςει (ελπίζω να τη μουλιάζεις σε νερό πρώτα), θα πάρεις 1 μπούτι κοτόπουλο, θα το βράσεις, και θα βάζεις στη τροφή λίγο από το ζωμό. Αν μπορείς άλεσε στο multi το κρέας έτσι ώστε να γίνει πουρές και βάλε και λίγο από αυτό κάθε φορά. Σίγουρα θα το φάει.
... όχι μόνο θα το φάει ...θα το καταπιεί.

Μη του βάλεις κονσέρβα, είναι πολύ μικρό για κονσέρβα.
...συμφωνώ !!

Φίλος πάντως που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με το κουτάβι του, το έλυσε προσθέτοντας στη μουσκεμένη ξηρά τροφή του κουταβιού μια κουταλιά του γλυκού bebelac.

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
δεν την μουσκευω την κροκετα..θα επρεπε ε?
λοιπον θα δοκμασω οτι μου προτεινετε κ επανερχομαι
ευχαριστω οοολους σας!

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
θα μπορουσα αντι με νερο να μουσκεψω την κροκετα με γαλα ή τον καλομαθαινω??

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Λοιπών κάτι μου λέει ότι τα έχεις "παίξει" λίγο με το κουτάβι και το φαγητό του.
α) Διάβασε πρώτα στη συσκευασία της τροφής την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα( αυτή τη διαιρείς δια τρία και την δίνεις σε τρεις δώσεις).

Μην περιμένεις από ένα κουταβάκι 2 μηνών να φάει όσο ένα ενήλικο δεδομένου ότι η ξηρά τροφή στο στομάχι φουσκώνει με τα υγρά.

β) Περιμένεις 15 λεπτά και αν δεν το φάει το παίρνεις και το δίνεις την επόμενη προκαθορισμένη ώρα.

Επίσης μπορείς να βάλεις πάνω στην ξηρά μια κουταλιά γιαούρτι αντί να την μουσκέψεις(επιμένω εγώ με το γιαούρτι επειδή τους αρέσει συνήθως).

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
τρωειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
με λιγο νερακι στη βαση στο πιατακι του το τρωει ολο το φαγακι του. το καημενο δεν την ηθελε στεγνη την κροκετα.
αντε να δουμε τη θα κανουμε και με τα τσισακια και κακακια που τα κανουμε οπου να ναι................ :-(

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
30 λεπτά μετά το φαγητό μια βόλτα στο σημείο που θες να τα κάνει,μια λιχουδιά στην τσέπη,μόλις τα κάνει την επιβραβεύεις,έτσι έμαθα εγώ το δικό μου τον οποιο τον πήρα 6 μηνών και δεν ήξερε,σε μερικές προσπάθειες απότυχε και τα έκανε μέσα, αλλα τώρα που σου γράφω έχει πάει μονος του στο μέρος που θέλω να τα κάνει,

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
εμενα ομως που ειναι μονο 2 μηνων μαλλον θα με δυσκολεψει περισσοτερο ετσι?
Να ρωτησω κ κατι αλλο... προς το παρον δεν τον αφηνω να κατεβει στον κηπο για να μην εχουμε δυσαρεστα λογο ηλικιας και επειδη δεν εχει ολοκληρωσει τα εμβολια του τον βαζω και τα κανει σε μια πανα στη μια βεραντα και σε εφημεριδα στην αλλη βεραντα. του εχω βαλει σε 2 σημεια γιατι το σπιτι ειναι διαμπερες και αν ειναι απο την μια πλευρα και τον δω να θελει δεν προλαβαινω να τον παω στην αλλη. οταν μαθει λοιπον να τα κανει σ αυτα τα σημεια , μετα πως θα μαθει να τα κανει στον κηπο?

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
εχεις δικιο Diablo , διαβασα τι μου εγραψες απλα αναρωτιεμαι αν χρειαζεται καποια αλλη τεχνικη για να ξεμαθει απο βεραντα και να μαθει σε κηπο..?

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
εφ όσον έχει μάθει σε πάνα θα του την βγάλεις όταν ξεκινήσεις τον κήπο,έτσι μπορεί να ξεκινήσει να κρατιέται το σκυλάκι,κάποια ατυχήματα θα έχεις σίγουρα,όταν τον βλέπεις θα τον κόβεις χτυπώντας παλαμάκια η θα φωνάζεις μη-όχι,και θα τον παίρνεις και θα βγαίνετε έξω,επειδή αυτό θα είναι πολύ γρήγορα μόλις κάνει αυτό που θες και γυρίσετε σπίτι θα του δίνεις λιχουδιά.δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό ..

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
Diablo με τον τροπο που μου αναφερεις καταφερα τον Brunako να τα κανει σε εφημεριδα στην βεραντα.Τωρα οπου κ αν ειναι ελευθερος να παιζει,οταν του ερχεται,παει στην εφημεριδα ή στην πανα στη ΒΕΡΑΝΤΑ.Απλα με παλαμακια οταν τον εβλεπα οτι ηταν ετοιμος να τα κανει , τον εκοβα και με κοτοπουλακι τον καλουσα στην πανα/εφημεριδα. φορες το πολυ χρειαστηκε και πια......γλυτωσα τα κακακια/τσισακια μεσα στο σπιτι.Δεν περιμενα να ειναι τοσο απλο και τοσο ευκολο!! εκτος και εαν οκουταβος μου εκτος απο πανεξυπνος ( :) ) ειναι και λιχουδης !!
σ ευχαριστω παντως!

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
το ίδιο πράγμα θα κανεις και με το έξω,από την στιγμή που το έχεις ξανακάνει θα το καταλάβει ακόμα ευκολότερα ο σκυλλάκος,