και την ακάνα που δίνω.. ο Παπάζογλου την φέρνει..
Εγώ την απαντήση την έχω δώσει εδώ..και σε άλλες σελίδες σε διάφορα θέματα που έχουν προκύψει..
Υπάρχει μια πληθώρα "καλών" τροφών..
Στην πραγματικότητα καμία δεν είναι καλή..
Καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με το μαγειρευτό ή την barf..
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις πηγες αυτών των συστατικών..ή να μένουμε μόνο σε αυτές που αναφέρονται.. χωρίς να υπολογίζουμε συντηρητικά κλπ..
Παρένθεση..
Για εμένα εκτός αυτών που σώζουν ένα σκυλάκι από τον δρόμο ή παίρνουν από καταφύγιο.., αυτοί που θα πάρουν ένα καθαρόαιμο είναι απαράδεκτο αν δεν έχουν να δώσουν για καλή τροφή*.., αν δεν μπορείς να δώσεις για καλή τροφή..δεν θα δώσεις για καλό ιατρό.., δεν θα δώσεις για πολλά..και πάει λέγοντας.
Το νόημα είναι πως δεν μπορούν να πηγαίνουν όλες οι τροφές σε όλους και αυτό ναι.. ισχύει και για την barf..πιθανόν και για το μαγειρευτό παρότι δεν γνωρίζω ακόμη προσωπικά τέτοια περίπτωση..
* καλή τροφή είναι μια πλήρης σε συστατικά τροφή, με σωστή αναλογία και να την δέχεται ο οργανισμός του σκύλου μας.
Αν είχα την ευκαιρία θα έδινα μόνο μαγειρευτό.., λόγο όμως δουλειάς δεν έχω την ευκαιρία να μαγειρεύω μαγειρευτό και η ξήρα είναι η εύκολη λύση δυστυχώς.
Αν είχε ο κ.Παπάζογλου τις απαντήσεις θα μας τις έδινε..αν ήταν ειδικά όλα ρόδινα..
Σε καμία ξήρα τα πράγματα δεν είναι ρόδινα.. Η συγκεκριμένη συζήτηση έγινε σε εποχή που η όριτζεν μεσουρανούσε για αυτούς που το έψαχναν πολύ.., μετά από αυτην την συζήτηση δεν ξανά προτάθηκε από τα μόνιμα μέλη εκείνης της εποχής του forum..
Από τότε και με διάφορα άλλα περιστατικά.. προσωπικά εγώ δεν προτείνω καμία τροφή ξηρά και ας μην έχω μιλήσει με τον εισαγωγέα της χιλς κλπ...στην ουσία δεν έχει διαφορά
πέρα απο το μάρκετινγκ και τα αναγραφόμενα..την ποιότητα και τις συνθηκες παρασκευής πότε δεν θα τις μάθεις..
Αν ο σκύλος σου λοιπόν έχει μια υγιή εικόνα με αυτήν που δίνεις η οποία έχει μία βάση.., δεν έχεις λόγο να αλλάξεις.
Ακόμα και αν η ακάνα στον σκύλο μου αποδίδει την τέλεια εικόνα.., δεν σημαίνει πως κάνει για τον δικό σου σκύλο..