Τροποποίηση του Ν. 4039/2012

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Θα μου φαινοταν λογικο σκεπτομενη οτι κ μεις καποτε ειχαμε ζωοπαζαρα (σωστα το λεω υποθετω)...
Ναι, το ζωοπάζαρο (ή, "ζωοπανήγυρις", που έλεγαν παλιά), ήταν ο μοναδικός τρόπος στην ελληνική επαρχία, για να αγοράσει κάποιος αγελάδα, γαϊδούρι, μουλάρι, ή προβατάκια...
Δηλαδή, για τα ζώα "παραγωγής"...
Τα σκυλιά, όμως (όπως και οι γάτες - δευτερευόντως) ήταν ανέκαθεν ζώα συντροφιάς και δεν τα έβλεπες συχνά στα παζάρια...

Αν ποτέ περάσεις από το Σχιστό, θα σιχαθείς τη ζωή σου...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μάλλον τα έβλεπες... Οταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι θα σου αγοράσω και γατούλα και σκυλάκι... Παλιό τραγούδι, όχι τωρινο..

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Και γω δεν το ήξερα το σχιστό.
Το έμαθα από τη vrmonde που απειλούσε τα κορίτσια της "αν δεν είστε καλές κοπέλες θα σας στείλω στο Σχιστό"!!!

Η αλήθεια είναι πως μια περιέργεια την έχω να πάω μια Κυριακή να δω τι έχει.Έχω ακούσει φέρνουν από κατσίκες μέχρι πουλάρια γαιδάρους ...
Ποιος θα πάρει γαιδαράκο στην Αθήνα τώρα,άλλο θέμα.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Για σκυλακια κ γατουλες δε νομιζω βρε να'δινε κανεις χρηματα αφου υπηρχαν παντα αδεσποτα.
Το τραγουδακι ειναι απλα τραγουδακι :)

Zωοπανηγυρις..
Ναι, ναι εχεις δικιο!
Μια φορα το χρονο νομιζω γινοταν καποτε στα μερη μου σε καποιο μερος!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
Οι φιλοζωικές έχουν κάνει αισθητη την παρουσία τους στη διαβουλευση και αντιδρουν. Ο ΚΟΕ? Οι άλλοι κυνολογικοι όμιλοι? Γιατι μια κριτη που ειδα να εχει γράψει... προτεινει να εξαιρεθουν από τα επικινδυνα τα μικρόσωμα(και ουδεμια σχεση εχει που μικρόσωμα εκτρεφει....χα!)
η μια κριτης που εχει γραψει... ειναι κι αυτη που ανακοινησε πρωτη επισημως απο τον προηγουμενο νομο και την διαβουλευση του το θεμα της επικινδυνοτητας.... χαιρει πληρης εκτιμησης οπως καταλαβαινεις....στον χωρο των κυνοφιλων....
τον κοε δεν θα τον δεις στην δημοσια διαβουλευση... την προηγουμενη φορα ειχε εμφανιστει ενωπιον της επιτροπης με αποτυχια ομολογουμενη... αυτη την φορα ευελπιστουμε να τον ξυπνησουμε και να παει σωστα και καταλληλα προετοιμασμενος....
οι φιλοζωικες αντιδρουν στο θεμα της ευθανασιας κι οχι στο πλειστον της τροπολογιας...

Ας επανελθω με προτασεις λοιπον αφου πρεπει ο μεσος ιδιοκτητης να βρει ρεαλιστικες προτασεις για να προστατευθει η κυνοφιλια - φιλοζωια στην χωρα του.

........................................................................................................................................
Αυτα μου ηρθαν προς το παρον ετσι χονδρικα. Και δεν φερνω κανεναν προς βρωση στα δοντακια του κρατους. Το θεμα δεν ειναι να κουνησουμε το καροτο αλλα να δημιουργηθει μια σωστη βαση κυνοφιλιας - ζωοφιλιας στην χωρα ακομα και τωρα. Και να αναλαβει επαναλαμβανω ο καθενας την ευθυνη του.

Και στην τελικη αν χρειαστει να πληρωσει ο πολιτης για τα αδεσποτα (μετα απο τοσα κονδυλια που εχουν καταληξει σε μαυρες τρυπες) να κληθουν να πληρωσουν ολοι οι πολιτες με μια ελαχιστη καταβολη - επιβαρυνση στα δημοτικα τους τελη. Γιατι να ειναι τα αδεσποτα μονο ευθυνη των λιγων και οχι του συνολου των πολιτων?
αγαπητη ματιλντα ... απλα αφαιρεσες το τελος η τον φορο αν θες ανα σκυλο... τα υπολοιπα απλα αλλαξες τα λογια... θαθελαν λιγο προσεκτικοτερη διατυπωση...

360 μέχρι στιγμής. Για να βλέπω κινητοποίηση!
μακαρι φιλε πτφ να εδιναν βαση σε τετοιες κινησεις.... φυσικα και ειμαι απο τους πρωτους που την υπεγραψα γιατι δεν θελω να αφησω τπτ αναξιοποιητο... αλλα πιστευετε οτι θα δωσουν σημασια?
εδω δεν εδωσαν σημασια σε αλλα διεθνη ρεζιλικια θα δωσουν στο θεμα σκυλος?

Αφού λοιπον φαινόμουν παράλογη να πω τι σκεφτόμουν εχθές και δεν με καταλαβαινες, GRDANE. Αφού το κόστος των τελών, για τον ερασιτέχνη εκτροφέα που προτείνεις (και εχω τονίσει) εν τέλει θα μετακυλίσει στον αγοραστή, οπως δείχνει η προτελευταία φράση (που επίσης εχω τονίσει), εξήγησέ μου, σε παρακαλώ, γιατί τα τέλη αυτά να Φαινονατι στον εκτροφέα και να μην φαίνονται στον αγοραστή που ούτως ή άλλως θα τα επωμιστει. Για να φαινεται ο ερασιτεχνης εκτροφέας καλός απέναντι στο κρατος? Για να τη βγάζει λάδι? Εξου και πρότεινα, αν είναι να εφαρμοστει ετσι, οπως προτείνεις, τότε οποιος αγοραζει από ερασιτεχνη εκτροφέα να απαλασσεται από το τέλος κτησης σκυλου (δηλ. τα 25€/έτος) για κάποιο -περατό-διάστημα, πάλι αντέδρασες. Που ειναι το παράλογο? Εκτός κι αν θέλουμε τον αγοραστη εκτροφικου σκύλου σε μια μονιμη lose-lose situation... Χμμμμμ
σου επαναλαμβανωοτι το θεμα οτι θα απορροφηθει απο τον αγοραστη το ολο κοστος στο εβαλα ειρωνικο μαζι με το σχολιο για τις εξωφρενικες τιμες..... για μενα ηταν μια ευκαιρια να τονισω ακομα οτι εκτροφικο κουταβι βρισκεις απο 600 μεχρι 1200 ευρω.... και ειρωνικα τελειως λοιπον αναφερω οτι αντε το εξωφρενικο ποσο να παει στα 700 με 1300
τι δεν καταλαβαινεις?
σε λιγο θα κατηγορησετε τους εκτροφεις οτι σας βαζουν να πληρωσετε και τα εξοδα βαφης του χωρου που μεγαλωνουν τα κουταβια τους...
και θα λετε.... μα ποσο πανακριβα πουλανε οι εκτροφεις τα κουταβια... τους... μα θα τους βαψουμε και το σπιτι ολοκληρο?

οποιος νομιζει felicine οτι απλα και μονο θα αρθει η τροπολογια επειδη θα γινουν διεθνως ρεζιλι η επειδη θα φοβηθουντις αντιδρασεις του κοσμου....
εκεινοι που δεν φοβηθηκαν να καταργησουν απειρα κεκτημενα δικαιωματα, 13 και 14 μισθους κλπ... ζει μαζι μου στον κρονο....

ξερω οτι τρωγοντας ερχεται η ορεξη και ξερω οτι ειναι ρισκο αλλα....
εγω δεν βλεπω ουτε πιστευω οτι αλλοιως μπορει να αλλαξει κατι στη συγκεκριμμενη κατευθυνση....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Οταν έλεγα για τον ΚΟΕ σαφως και δεν ελεγα τη συγκεκριμενη κριτή... Η οποία έχει γράψει και σε αυτή τη διαβούλευση... Μεταξύ άλλων και για τον ορισμό επικίνδυνων σκύλων. Και ΦΥΣΙΚΑ θεωρεί ΦΥΣΙΚΗ την όποια..χμ... παρερμηνευμενη συμπεριφορά από σκυλιά του μεγέθους αυτων που εκτρέφει...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ίσως και λιγάκι off-topic...

1. ...φυσικα και ειμαι απο τους πρωτους που την υπεγραψα γιατι δεν θελω να αφησω τπτ αναξιοποιητο... αλλα πιστευετε οτι θα δωσουν σημασια?
εδω δεν εδωσαν σημασια σε αλλα διεθνη ρεζιλικια θα δωσουν στο θεμα σκυλος?

2. ...σε λιγο θα κατηγορησετε τους εκτροφεις οτι σας βαζουν να πληρωσετε και τα εξοδα βαφης του χωρου που μεγαλωνουν τα κουταβια τους...
και θα λετε.... μα ποσο πανακριβα πουλανε οι εκτροφεις τα κουταβια... τους... μα θα τους βαψουμε και το σπιτι ολοκληρο? ...
Πέτρο,

1. Οχι, δεν θα δώσουν σημασία στο θέμα σκύλος... εκτός εάν οι υπογράφοντες ανέλθουν σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες - χλωμό! - οπότε αυτό μεταφράζεται - άμεσα - σε ψήφους...

Αλλά, εμείς νιώθουμε (ή, έχουμε την ψευδαίσθηση) ότι είμαστε ακόμα ζωνανοί... στη σκηνή...:)

2. Εχεις δίκιο... γι' αυτό προσωπικά δεν συμμετέχω (τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο, θα έλεγα, αν θυμάμαι καλά) σε παρόμοιες συζητήσεις, που (πάντα!) γυρνάνε σε ζητήματα του τύπου "οι εκτροφείς πουλάνε πανάκριβα" κλπ... ή του τύπου "τα πουλάνε χωρίς απόδειξη" και όλα αυτά τα ωραία...
Εχω επίγνωση τι πληρώνει ένας "μερακλής" κυνηγός (και αν μπορεί ακόμα και να σκοτώσει) για ένα σκύλο που "τόχει" στα σίγουρα...
Εχω επίγνωση τι θα πλήρωνε ένας φανατικός των εκθέσεων για ένα σκύλο που "τόχει" με μεγάλες πιθανότητες...
Και έχω επίγνωση τι θα δεχόμουν να πληρώσω ακόμα κι εγώ, για να έχει διάφορα "προσόντα" ο σκύλος μου, που, τελικά για μένα, είναι απλά η ψυχή που θα με συντροφέψει για χρόνια...
Και έχω συνειδητοποιήσει, βαθιά μέσα μου, την μόνη εναλλακτική που έχω, αν δεν έχω (ή αν δεν θέλω να διαθέσω) τα σχετικά χρήματα...

Υ.Γ. Και, ναι, Πέτρο... είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι γίνεται "ζημιά" (στο "σκύλο", σε τελική ανάλυση) με όλες αυτές τις (γραπτές κιόλας!!!) συζητήσεις, για το πόσο πανάκριβοι (και μαυραγορίτες) είναι οι εκτροφείς...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
μου αρκει γιαννη να μην πιστευει ο κοσμος οτι επειδη τα εκτροφικα πουλουνται ακριβα... ( εννοωντας 2000-3000 ευρω...) παμε στον φιλο ιδιωτη η στο πετσοπ....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αν και φοβάμαι ότι συνεχίζω το off-topic...

μου αρκει γιαννη να μην πιστευει ο κοσμος οτι επειδη τα εκτροφικα πουλουνται ακριβα... ( εννοωντας 2000-3000 ευρω...) παμε στον φιλο ιδιωτη η στο πετσοπ....
Αυτό είναι, πλεόν, το θέμα της κουλτούρας (της - κυνοφιλικής και όχι μόνο! - παιδείας) που λέμε πολλές φορές...

Επαναλαμβάνω, για να μη σε κουράζω: "Και έχω συνειδητοποιήσει, βαθιά μέσα μου, την μόνη εναλλακτική που έχω, αν δεν έχω (ή αν δεν θέλω να διαθέσω) τα σχετικά χρήματα."...

Κοινώς:
Προτιμώ να επιλέγω το "γνήσιο"...
Κι αν δεν μπορώ (ή δεν με συμφέρει) να αποκτήσω το "σωστό" γνήσιο... και όχι κάτι "ιμιτασιόν", σε πιο φθηνό!!!
Θα αποκτήσω και πάλι κάτι γνήσιο που μου προσφέρεται δωρεάν (και - δυστυχώς - σε αφθονία)...

Υ.Γ. Εννοείται ότι αυτά τα γράφω (ξανά και ξανά) για να υπάρχουν διάσπαρτα μέσα στο φόρουμ και να "ακούγονται", σαν μία ακόμα άποψη... και όχι για να πουλήσω μούρη ή για να "αυτοπαινευτώ", όπως καταλαβαίνεις, Πέτρο...
Και, σε κάθε περίπτωση, όχι για να "γλύψω" τους εκτροφείς και να τους πιάσω πόρτα για το χειμώνα...

Last edited:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Τα θετικά της τροπολογίας

5. «3α. Δεν επιτρέπεται η εισαγωγή, εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι»

Βλέπω πως το θέμα διχάζει, άλλα η δική μου άποψη είναι πως είναι θετικό. Για μένα το θέμα είναι απλό. Οι ακρωτηριασμοί είναι κακοί. Άρα αποκλείω τα ακρωτηριασμένα ζώα από τα πάντα. Τώρα αυτά περί "πολύτιμου γενετικού υλικού" και "εξαίρετα δείγματα φυλής που πρέπει να μπουν στην αναπαραγωγή", τα ακούω λίγο βερεσέ. Δεν ξέρανε οι εκτροφείς ότι κατά κει πήγαινε η ιστορία ? Δεν είχανε δει τι γίνεται σε άλλες χώρες ?
Διαχωρίζει την εκτροφή απο την αναπαραγωγή. Τί θα πρέπει να κάνει όποιος έχει ένα τέτοιο σκύλο; Θα πρέπει να πάψει να τον εκτρέφει;
Ο εκτροφέας που έφερε απο το εξωτερικό εναν επιβήτορα, απο χώρα που δεν ισχύει κάποια απαγόρευση, με κριτήριο την ποιότητα, την υγεία, την εκτροφική συνεισφορά του σκύλου και όχι το μήκος της ουράς ή των αυτιών του, νόμιμα, πλήρωσε τελωνείο κ.λ.π. τί θα πρέπει να κάνει; να σταματήσει να τον αξιοποιεί; να τον πουλήσει; να τον καταδικάσει σε αχρηστία; τί ακριβώς;

Κάθε απόφαση που παίρνεις στη ζωή σου, σκέφτεσαι τί συμβαίνει σε άλλες χώρες; γιατί αν ναι, αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού! Είναι το ελληνικό παράδοξο. Σε όποια χώρα υπήρξε απαγόρευση, αφορούσε τα ζώα που γεννήθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου, όχι πριν. Φτάσαμε να θεωρούμε αποδεκτό ότι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που προέρχονται απο παρασκηνιακές διαβουλεύσεις διάφορων λόμπυ, μπορούν να ανατρέπουν προσεκτικό σχεδιασμό και όνειρα ζωής σε μια νύχτα για τον μέσο πολίτη.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
5. «3α. Δεν επιτρέπεται η εισαγωγή, εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι»

Βλέπω πως το θέμα διχάζει, άλλα η δική μου άποψη είναι πως είναι θετικό. Για μένα το θέμα είναι απλό. Οι ακρωτηριασμοί είναι κακοί. Άρα αποκλείω τα ακρωτηριασμένα ζώα από τα πάντα. Τώρα αυτά περί "πολύτιμου γενετικού υλικού" και "εξαίρετα δείγματα φυλής που πρέπει να μπουν στην αναπαραγωγή", τα ακούω λίγο βερεσέ. Δεν ξέρανε οι εκτροφείς ότι κατά κει πήγαινε η ιστορία ? Δεν είχανε δει τι γίνεται σε άλλες χώρες ?

Στις ελληνικές φυλές ποιμενικών σκύλων είναι το σύνηθες να κόβεται το ένα αυτί (κάποιοι κόβουν και τα 2) ή και η ουρά. Από παραδοσιακούς κτηνοτρόφους. Αν απαγορευτεί να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι σκύλοι στην εκτροφή, ξεχνάμε τις φυλές αυτές. Μια για πάντα. Όσο αντίθετος κι αν έιμαι στην κοπή αυτιών και ουράς, άλλο τόσο αντίθετος είμαι και στη μη χρήση αυτών των σκύλων. Αδιαπραγμάτευτα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Στις ελληνικές φυλές ποιμενικών σκύλων είναι το σύνηθες να κόβεται το ένα αυτί (κάποιοι κόβουν και τα 2) ή και η ουρά. Από παραδοσιακούς κτηνοτρόφους. Αν απαγορευτεί να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι σκύλοι στην εκτροφή, ξεχνάμε τις φυλές αυτές. Μια για πάντα. Όσο αντίθετος κι αν έιμαι στην κοπή αυτιών και ουράς, άλλο τόσο αντίθετος είμαι και στη μη χρήση αυτών των σκύλων. Αδιαπραγμάτευτα.
Συμφωνώ απόλυτα, παρότι κι εγώ δεν θα έκοβα (τουλάχιστον) αυτιά και ουρά των σκύλων μου!!!

Υ.Γ. Και που να πάμε παραέξω, στα Ασιατικά Ορεινά Ποιμενικά, κάθε φυλής!!!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν είμαι νομικός φυσικά, αλλά γνωρίζω ότι όταν έρχεται ένας νέος αυστηρότερος νόμος, τα "αδικήματα" που τελέσθηκαν πρότερα αυτού, "δικάζονται" με τον παλαιότερο και πιο ήπιο..

Συμφωνώ και εγώ απόλυτα με ptf...

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
οποιος νομιζει felicine οτι απλα και μονο θα αρθει η τροπολογια επειδη θα γινουν διεθνως ρεζιλι η επειδη θα φοβηθουντις αντιδρασεις του κοσμου....
εκεινοι που δεν φοβηθηκαν να καταργησουν απειρα κεκτημενα δικαιωματα, 13 και 14 μισθους κλπ... ζει μαζι μου στον κρονο....
Εδώ GRDANE συμφωνούμε. Ούτε ντροπές, ούτε φόβος θα σταματήσουν την τροπολογία. Το πολύ πολύ να τη "ρετουσάρουν" σε 1-2 σημεία για να λένε ότι κάτι κάνανε. Υπάρχουν συμφέροντα από πίσω. Αλλά ούτε το πλάνο των εκτροφέων θα αλλάξει την τροπολογία και αν το κάνει, θα πάει μόνο προς το χειρότερο. Σκέψου πόσες δεκάδες χιλιάδες σκυλιά θα εγκαταλειφθούν ή στην καλύτερη θα ζουν σε ημιδεσποζόμενη κατάσταση, χωρίς τσιπάκι, αν βγει "φόρος".

Διαχωρίζει την εκτροφή απο την αναπαραγωγή.
George K, αυτό δε το προσεξα! Τι να εννοεί άραγε εδώ ο ποιητής? Άλλο εκτροφή και άλλο αναπαραγωγή ? Άλλο Πέπη και άλλο πρέπει ?

Ο εκτροφέας που έφερε απο το εξωτερικό εναν επιβήτορα, απο χώρα που δεν ισχύει κάποια απαγόρευση, με κριτήριο την ποιότητα, την υγεία, την εκτροφική συνεισφορά του σκύλου και όχι το μήκος της ουράς ή των αυτιών του, νόμιμα, πλήρωσε τελωνείο κ.λ.π. τί θα πρέπει να κάνει; να σταματήσει να τον αξιοποιεί; να τον πουλήσει; να τον καταδικάσει σε αχρηστία; τί ακριβώς;

Κάθε απόφαση που παίρνεις στη ζωή σου, σκέφτεσαι τί συμβαίνει σε άλλες χώρες; γιατί αν ναι, αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού! Είναι το ελληνικό παράδοξο. Σε όποια χώρα υπήρξε απαγόρευση, αφορούσε τα ζώα που γεννήθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου, όχι πριν. Φτάσαμε να θεωρούμε αποδεκτό ότι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που προέρχονται από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις διάφορων λόμπυ, μπορούν να ανατρέπουν προσεκτικό σχεδιασμό και όνειρα ζωής σε μια νύχτα για τον μέσο πολίτη.
George K, σε κάθε επάγγελμα ή ακόμα και σε χόμπι, οφείλεις να ξέρεις ποιες είναι οι τάσεις και μέσα και έξω από τη χώρα σου, αν θες να είσαι σωστός, ώστε να παίρνεις στη συνέχεια αποφάσεις και να κάνεις τις επιλογές σου. ΔΕΝ είναι ελληνικό παράδοξο αυτό!
Εσυ ο ιδιος εχεις γραψει:
Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, από τις 48 χώρες, η απαγόρευση ισχύει σε 16 χώρες. Σε έξι μόνο από αυτές απαγορεύεται πλήρως η έκθεση σκύλων με κομμένη ουρά και αυτιά, ενώ στις υπόλοιπες, είτε επιτρέπεται πλήρως, είτε επιτρέπεται για ζώα που γεννήθηκαν ή εισήχθησαν από χώρες που αυτό επιτρέπεται Current tail docking situation in EU Countries
Στις 6 Ιουνίου 1986, η επιτροπή αυτή παρέδωσε ένα προσχέδιο. Μια επιτροπή στα πλαίσια συνεδρίου “ειδικών” που όμως ορίστηκε ad hoc (European Convention for the Protection of Pet Animals) από συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρέδωσε προς ψήφιση στις 13 Νοεμβρίου 1987, στο Στρασβούργο της Γαλλίας, ένα κείμενο προς υπογραφή. Το κείμενο αυτό http://conventions.coe.int/treaty/en...s/Html/125.htm έσπευσε να το υπογράψει η Ελλάδα, χωρίς φυσικά να ζητηθεί η γνώμη εμπειρογνωμόνων ή ειδικών επί των επιμέρους θεμάτων. Ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο το 1992, περιέπεσε όμως ως νόμος σε αχρηστία αφού δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Αυτα τα quotes ειναι απο το θεμα
http://www.dogforum.gr/v3/εμφάνιση.καλλωπισμός-20/κόψιμο.των.αυτιών;-16154/
το Μαιο του 2011 και γραφτηκαν με αφορμη το νομο 4039/2012.

Το χρονοδιαγραμμα εχει ως εξης:
Το 1992 απαγορευωνται οι ακρωτηριασμοι αλλα κανεις δε δινει σημασια.
Το Μαρτιο του 2011 εγκρινεται απο το υπουργικο συμβουλιο το νεο νομοσχεδιο, που απαγορευει εκ νεου τους ακρωτηριασμους, και αποκλειει τα ακρωτηριασμενα ζωα απο τις εκθεσεις.
Το Φλεβαρη του 2012 αρχιζει να ισχυει ο νομος 4039/2012.
Στο εξωτερικο οι απαγορευσεις, σε οσες χωρες τις εχουν, ισχυουν πολλα χρονια τωρα.

Με ολα αυτα τα δεδομενα, οι εκτροφεις επρεπε να το ειχαν προβλεψει.
Καποιοι θα πουν, "ναι αλλα την αναπαραγωγη?Δεν εχει γινει πουθενα, αυτο πως να το προβλεπαν?". Λεγεται worst case scenario και ναι πιστευω πως επρεπε να το ειχαν σκεφτει.

και το ιδιο ισχυει και για τους "παραδοσιακους" κτηνοτροφους

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κάτι είναι κι αυτό...

Αυτή, βέβαια, η "αφύσικα απειλητική στάση" δεν μας διευκρινίζει τι είναι...