Γεια σας και καλως σας βρηκα!εδω και ενα μηνα μαζεψα απ το δρομο ενα παρατημενο κουταβι(ημιαιμο τσιουαουα),6 μηνων σημερα,και αποφασισα να το κρατησω...ξεκινησα ηδη να την εκπαιδευω(μονη μου) με λιχουδιες κυριως.στις εντολες αν και εκπαιδευομαστε μονο 15 μερες τα παει πολυ καλα,οταν βγαινουμε ομως εχω προβλημα.οπως ειναι λογικο το κουταβι θελει να παει παντου και να μυρισει με αποτελεσμα να με τραβαει πολυ.σκοπος μου ειναι να τις μαθω να περπαταει διπλα μου.δοκιμασα διαφορα που ειχα διαβασει ομως τη λυση μου την εδωσε τυχαια μια κοπελα στο δρομο που εχει κι εκεινη σκυλακι μικροσωμης φυλης και μου εδειξε ακριβως τι της ειχε πει ο εκπαιδευετης να κανει οταν την τραβαει το σκυλι.καθως περπαταμε την ωρα που θα με τραβηξει να της κανω κι εγω ενα αποτομο τραβηγμα προς τα πισω και να φωναξω "ΜΗ"...δεν εχουμε μια βδομαδα που το εφαρμοζουμε και τα αποτελεσματα ειναι ενθαρρυντικα ενω μεχρι εκεινη την ωρα ειχα απογοητευτει!(βεβαια και παλι αν την αφηνω λασκα θα τραβηξει αλλα ειναι αρχη ακομα πιστευω!)αυτο που θελω να σας ρωτησω ειναι εαν πιστευεται πως μπορει να κανω κακο στο σκυλι με το τραβηγμα(η κοπελα μου ειπε να μην ανησυχω γιατι και το δικο της μικρουλι ειναι απλα επηρεαστηκα απο ενα πετσοπα που ηθελε να μου πουλησει σπρει για να ψεκαζω το σκυλι στη βολτα και μου ειπε να μην το τραβαω!) και αν ειναι αποτελεσματικος αυτος ο τροπος.ευχαριστω πολυ