Το Flexi or not to Flexi ?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
στο θεμα της γατας.. αν και τις κυνηγαμε.. δεν εχω ποτε αποτομα τιναγματα! Ηταν ενας απο τους βασικοτερους λογους που πηρα εκπαιδευτη. γιατι καποτε στις αρχες μου εφυγε και χτυπησα πολυ ασχημα. Αυτο ειναι θεμα λυμενο.
τυχον τσακωμοι με σκυλους ειναι το μονο που με νοιαζει..

Σχετικα με το βαρος και μεγεθος φλεξι, ο Σαγκα ειναι καμια 43αρα και πηρα αυτο που ειναι μεχρι 65 κιλα. αυτο βγαινει μονο σε ιμαντα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
στο θεμα της γατας.. αν και τις κυνηγαμε..
Και, να φανταστείς (γι' αυτά που έγραψα για το flexi), εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις γάτες... τις κοιτάμε (με σχετικό ενδιαφέρον - λόγω του δικού μας γάτου) και τις προσπερνάμε...

Υ.Γ. Για να τα βλέπει και ο φίλος μου ο Αρης αυτά...;):p

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
τελικά μάλλον είμαι η μόνη που προτιμώ το φλέξι......

σε άδειους δρόμους το έχω στο μακρύ (5 μέτρα) το σκυλί γνωρίζει το περιθώριο που έχει και δεν τραβάει ΠΟΤΕ.... εννοείται ότι άμα πω κοντά τσακίζεται δεν πάει να πέρασε όχι γάτα μα ο πάπας ο ίδιος...
το ίδιο στο μείνε....πρέπει να κοκαλώσει εκεί που βρίσκεται...(κάναμε και ένα τεστ με μια μηχανή που εμφανίστηκε απο το πουθενά μπροστά μας και ευτυχώς το ''μείνε'' δούλεψε...)

σε πολυσύχναστους δρόμους έτσι και αλλιώς το έχω στο κοντό ,οπότε το φλέξι μετατρέπεται ουσιαστικά σε απλό λουρί....
προσωπικά δεν το αλλάζω...με βολεύει πολύ, στο μακρύ, στο κοντό... όμως βασικό.... με απόλυτη επιμονή στην υπακοή του σκύλου...

βέβαια μιλάω πάντα για τα δικά μου σκυλιά .......( κιλά και χαρακτήρες)
που εισαι βρε ανθρωπε!! :D :D ο ανθρωπος μου! :D
ακριβως αυτο..
ετσι και αλλιως θεωρω μεγαλοσωμα αρσενικα πρεπει να ειναι οσο πιο κοντα στην τελειοτητα της υπακοης.. δεν μπορεο σκυλος νακανει του κεφαλιου του, αν ηταν ετσι - ενα φλεξι θα ηταν θριλερ..

στις 3 μερες που το εχω, εχει ανταποκριθει ολο και καλυτερα στα ελα, διπλα, μεινε.. και δεν χανω ευκαιρια να τα εξασκω μεχρι να τεντωσει και το φλεξι.. και νομιζω παει καλα..
εκτος αν παρα-παρει αερα οπως λεει η skylakos και αλλαξουν τα θελω του... ε τοτε επιστρεφουμε στα τραβολογηματα με τον οδηγο.
προς το παρον μου φαινεται φανερα πιο ευχαριστημενος και προθυμος και ο ιδιος.
ιδωμεν....

Last edited:

cgri1976

Well-Known Member
εγω στο προηγουμενο σκυλι μποξερ θηλυκο 30 κιλα και , της ειχα εναν οδηγο χοντρο. το φλεξι το ειχα παρει γιατι μου το ειχε πει ο εκπαιδευτης μου να της μαθουμε την εντολη come οταν εγω ημουν μακρια απο αυτην.... μετα δεν το ξαναχρησιμοποιησα σε αυτο το σκυλι.
το ξαναχρησιμοποιησα στην ξαδερφης μου το αρσενικο μποξερ που δεν εχει κανει βασικη υπακοη και δεν ξερει καν να περπαταει διπλα στο αφεντικο. εμενα με διευκολυνει οταν καποιες φορες τον βγαζω βολτα γιατι μπορει να αργησει να επιστρεψει απο την εργασια της. και τον πηγαινω σε στενα της γειτονιας μονο και μονο για να κανει την αναγκη του που γνωριζεται οτι τα αρσενικα σκυλια σταματανε ανα ενα μετρο και "στοχευουν"
σημερα ομως, μετα απο τα χθεσινα που ειπαμε περι φλεξι, εβαλα στην μικρη φλεξι, που δεν ξερει να περπαταει διπλα μου, κουταβι μποξερ 13 κιλων και 3 μηνων....μπορω να πω οτι δεν βολευει καθολου.... ειδικα στην πατησιων και ειδικα οταν περνουσαμε τους δρομους ειχα βγαλει αλλα 5 ζευγαρια ματια να τσεκαρω γυρω μου μην και πεταχτει κανα μηχανακι ή αυτοκινητο....
μπορει να ειναι πιο ελευθερο.... να μυρισει.... να σταματησει για λιγα δευτερα...αλλα μεχρι εκει.... ειδικα σαν εμενα που μενω στο κεντρο κεντρο της αθηνας που εχει απο ολα(αυτοκινητα,μηχανακια,τρελους που σταματανε και χαιδευουν τον σκυλο σου, που μπορει να στον αρπαξουν και να φυγουν και να το κανουν ενα ωραιοτατο φουρνου, περαστικοι με τσαντες, κτλ κτλ...το φλεξι δεν κανει....

αυτα απο εμενα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
σε άδειους δρόμους το έχω στο μακρύ (5 μέτρα) το σκυλί γνωρίζει το περιθώριο που έχει και δεν τραβάει ΠΟΤΕ....
Μαργαριτα, επετρεψε μου να σε διορθωσω, και αν νομιζεις ότι κανω λαθος, τοτε διορθωσε με κι εσυ.

Ο σκυλος δεν γνωριζει ποτέ πού είναι η ακρη του λουριου. Αυτο είναι ένα από τα αξιωματα περι σκυλου.

Στον δικο σου πιστευω ότι συμβαινει ένα απο τα δυο ή μαλλον και τα δυο παρακατω:

Λογω εμπειριας εχει μαθει να ξεχωριζει την ταση του φλεξι, η οποία αυξανει οσο πλησιαζει να τερματισει, λογω της τασης ελατηριου (το φλεξι είναι συνεχεια σε ταση αλλά αυξομειούμενη).

Λογω εκπαιδευσης, μολις αισθανθει το «τακ» του τερματισμου, σταματαει και δεν τραβαει. Είναι κατι που μαθαινεται πανευκολα με διορθωση με αποτομο τραβηγμα/τιναγμα του λουριου προς το μερος μας (αλλον τροπο προσωπικα δεν γνωριζω).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κάποιες φορές της βάζω το διπλό δερμάτινο λουρί κι εγώ... μόνο και μόνο για να είναι και οι δύο κρίκοι πάνω στο κολάρο της... όταν αναμένω να περάσουμε από μέρη που ενδέχεται να "τσιτώσει" πολύ από πανικό...
Εγω το εχω διπλο αλλά μονο το ενα κλιπ (Sprenger) πανω στο κολαρο. Το αλλο κλιπ πιανει λιγο πιο πανω σε εναν κρικο του λουριου.
Αυτο οταν ειμαστε "δίπλα" και το λουρι διπλωμενο στα δυο ειναι μεγιστο ενα μετρο.

Οταν ειμαστε χαλαροι για μυρισμα, τοτε λυνω το κλιπ που ειναι πιασμενο στο λουρι και την εχω αμεσως σε δίμετρο λουρι και σε οση ελευθερια αυτο επιτρεπει.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Για να ακουστει και μια αντιθετη αποψη,εγω με τον καισαρα χρησιμοποιω 8 μετρων φλεξι, αλλα υπαρχουν κανονες :
1) το φλεξι το χρησιμοποιω οχι οταν περπατω στον δρομο,αλλα οταν φτανω στον χωρο που θελω και θα σταματησουμε για παιχνιδι(δηλαδη εκει που θα ηθελα να τον αφησω ελευθερο)
2)στον χωρο πρεπει να εχω καλη ορατοτητα και να μην περιμενω εκπληξεις
3)αν δω οτι ξεκινα ,πρεπει να τον σταματησω ΑΜΕΣΩΣ γιατι αν παρει εστω και 2-3 μετρα φορα,την κατσαμε.
4)αν πλησιασει κινδυνος αλλαζω αμεσως σε λουρακι,μια φορα δεν το εκανα και το μετανιωσα πικρα...εγω και ο ωμος μου!
Παντως προτιμω να φαω εγω ενα τρανταγμα παραπανω,παρα να τον εχω σενεχεια με κοντο λουρι ,φυσικα να τον λυσω εντελως μεσα στην πολη δεν το συζητω καθολου...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Kι εγώ είμαι υπέρ του flexi, επιτρέπει μια μικρή ελευθερία εκεί που δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη, αλλά υπό όρους!

Όταν περπατάμε, το flexi είναι κλειδωμένο σε κάποιο μήκος, ο σκύλος περπατάει κανονικά δίπλα με το λουρί να κάνει κοιλιά, όπως ένα απλό κλασικό λουρί!

Όταν ειμαστε σε μέρος με περιθώριο μικρής ελευθερίας, το flexi ξεκλειδώνει ο σκύλος παίρνει εντολή free και μπορεί να περιφέρεται όσο του επιτρέπει το flexi, oπως πολύ σωστά είπε ο Άρης ο σκύλος έχει μάθει πότε κοντεύει να τερματίσει οπότε και σταματάει, πριν τραβήξει!

Είμαι όμως εντελώς αντίθετος με την εικόνα σκυλιών που περπατάνε 5 μέτρα μπροστά από τον ιδιοκτήτη τους, επειδή τους το επιτρέπει το λουρί!
Ο σκύλος δεν είναι μόνιμα με το flexi ξεκλειδωτο ώστε να πηγαίνει όπου θέλει όποτε θέλει!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βασει του τελευταιου που ειπες, ακου Φοιβο τι συνεβη πριν λιγο καιρο.
Μια κοπελα με τον καλο της, ειχε το μικροσωμο σκυλακι της στο φλεξι και περπατουσανε στο πεζοδρομιο. Ο σκυλος ξαφνικα αποφασισε να παει στο απεναντι πεζοδρομιο και το φλεξι δεν ηταν κουμπωμενο.
Στενος δρομος και σκοτεινος, όπως πολλα σοκακια της Ξανθης.
Εκεινη ακριβως τη στιγμη περνουσε ένα παπακι πιτσαριας, κλασσικα με φως σαν καντηλι.

Το λουρι πιαστηκε στο σωμα του πιτσαδορου και αρχισε να σερνει το σκυλακι.
Ηδη ειχαμε ουρλιαξει η γυναικα μου και εγω που τυχαια ακολουθουσαμε τα παιδια, καταλαβε το λουρι στο σωμα του και ο πιτσαδορος και σταματησε πριν σακατευτει το σκυλακι.
Ευτυχως το σκυλακι την γλυτωσε με μια καλη τρομαρα και έναν καλο καυγα μεταξυ των ιδιοκτητων για το ποιος εφταιγε!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Extreme παράδειγμα, άλλα άκρως ενδεικτικό του κινδύνου που κρύβει το μόνιμα ξεκλείδωτο flexi!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δυστυχως ειναι πολλα τα περιστατικα και φυσικα δεν ευθυνεται το flexi αλλα αυτος που το κραταει.
Δεν μπορεις μεσα στην πολη να αμολας καλουμπα,ο σκυλος εχει στριψει στην γωνια και εσυ χαζολογας.

Δυο κανισακια με flexi η μανταμ χαζευει τις βιτρινες.τα σκυλια εχουν φυγει απο το οπτικο της πεδιο και καταληγουν να κρεμονται απο τα μαγουλα του Serhan!!!
H μανταμ βεβαιως ουρλιαζε να τον μαζεψω γιατι θα της φαει τα σκυλια.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Την πρώτη φορά που έβαλα στη Λάρα φλέξι (τη μέρα που το αγόρασα) μετά από 10 λεπτά περπάτημα σταματήσαμε να μιλήσω και ενώ ήταν στο κάτσε κι εγώ χαλαρή, είδε κάποιον να έρχεται και πετάχτηκε. Το φλέξι που έφυγε από το χέρι και κοπάνησε στο κεφάλι του σκυλιού αφού πρώτα έσπασε το πίσω φανάρι ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου....φρίκη!
Έκτοτε το χρησιμοποίησα μόνο μερικές φορές ακόμα, σε μέρη έρημα που φοβόμουν να την αφήσω ελεύθερη αλλά ήθελα να έχει μια σχετική ελευθερία.

Τώρα δεν ξέρω ούτε που είναι....

Κατά τη γνώμη μου, φλέξι και μεγαλόσωμο σκυλί είναι extreme sport :cool:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όλα τα εργαλεία πρέπει να τα δουλεύεις σωστά.
και το μαχαίρι αν το κρατήσεις απο την λαθος μεριά κόβει άσχημα

εξαίρεση ίσως να αποτελεί το κατσαβίδι το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε κάνει και για καλέμι,λοστό,σκαλιστήρι και σε ακραίες περιπτώσεις και για οδοντογλυφίδα

εγώ το φλέξι το συμπαθώ ,σε κάποιες χρήσεις είναι χρήσιμο

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Πριν 2 χρόνια περίπου αγόρασα και εγώ ένα φλέξι μπας και διευκολυνθώ λίγο με τα γομάρια που τραβάνε αλύπητα στη βόλτα..
Είχα αγοράσει αυτό που άντεχε 60?65 κιλά δεν θυμάμαι ακριβώς..Ο σκύλος ήταν κοντά στα 45!!
Η πρώτη και τελευταία δοκιμή που έκανα στον Ρεξ...άρχισε να τρέχει με τέτοια δύναμη...έσπασε το φλέξι, μου βγήκε το χέρι αλλά τουλάχιστον με άκουσε και επέστρεψε!

Η δεύτερη απόπειρα που πήρα φλέξι ήταν για τον μικρό!είναι μικρόσωμος οπότε δεν τραβάει τόσο κλπ κλπ κλπ..
το είχα λατρέψει!!κάναμε υπέροχη χρήση μαζί!!!ώσπου μια μέρα καθώς περπατούσαμε ανέμελα, έρχεται απο το πουθενά τρέχοντας ένα
χάσκι..κλασικά χ@ζομαι πάνω μου, προσπαθώ να τραβήξω γρήγορα το κορδόνι, μου καίγονται οι παλάμες!!Στο τέλος καταφέρνω να αρπάξω τον Σαν αγκαλιά και ενώ προσπαθούσα να αποφύγω τον σκύλο που σηκωνόταν όρθιος βλέπω απο πίσω μια κυρία γύρω στα 60 να φωνάζει..{Έλα εδώ ρε κοπρόσκυλοοοοοο!!Αν έχεις @@ έλα αμέσως εδώωωω} (φωναχτά..) της έριξα ένα δολοφονικό βλέμμα και έφυγα..!!

Απο τότε δεν ξαναχρησιμοποίησα το φλέξι ούτε με τον μικρό..παραδοσιακό λουράκι 4 ever and ever!!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Φλέξι δε σημαίνει ντε και καλά ξαμολάω το σκύλο.
Το φλέξι έχει ένα ωραιότατο κουμπάκι που κλειδώνει => μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως γουστάρεις και αγαπάς κατά περίσταση.

Το θέμα είναι αν βολεύει στο χέρι όταν στην άκρη του λουριού (που αυτή η άκρη μπορεί να είναι και στα 30 εκατοστά) βρίσκεται ένα βαρύ και δυνατό ζώο. Άλλο είναι μια θηλιά περασμένη στον καρπό και το χέρι στο λουρί και άλλο το χέρι σε ένα πλαστικό που μπορεί να σου γλιστρήσει. Συνήθεια είναι, εγώ 9 στις 10 χρησιμοποιώ το φλέξι.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
..άρχισε να τρέχει με τέτοια δύναμη...έσπασε το φλέξι

........προσπαθώ να τραβήξω γρήγορα το κορδόνι, μου καίγονται οι παλάμες!!
1. Φλέξι μόνο με ιμάντα.
2. Ποτέ δεν το αφήνουμε να τερματίσει
3. Μπορεί άνετα αν σπάσει να μας έρθει στα μούτρα
4. Με φλέξι απασφαλισμένο στο χέρι δε βολτάρουμε ποτέ ανέμελοι

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul