Το Flexi or not to Flexi ?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εσυ μαλλον ηρθες Ξανθη και ειδες εμενα με την Ζηνα :D

Για τοσο μικροσωμο και νευρικο σκυλακι, που χοροπηδαει σαν κατσικι, το φλεξι ειναι καλο σε μερη οπου την αφηνω να μυριζει και να κανει ο,τι θελει αλλά με επιβλεψη.

Οταν υπαρχει θεμα κινδυνου, πχ στο πεζοδρομιο, προτιμω 1000 φορες το κανονικο λουρακι της του ενος μετρου.
Να υποθέσω ότι στη Ηρα δεν φοράς flexi......

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ειχα διαβασει καπου οτι η Μοκα (του κ.Γιαννη) εχει φλεξι? η εγω θυμαμαι λαθος?
Οχι, kasi!!!

Αν είχες διαβάσει κάτι, αυτό θα ήταν ότι η Μόκα δεν έχει flexi!!!:p

Και γι' αυτό έβαλα ένα "thanks" στο post της mareco (συμφωνώντας), ώστε να μη γράψω... αλλά, δεν αφήνεις άνθρωπο να αγιάσει!!!:D

Ετσι, να πω κι εγώ, με τη σειρά μου, ότι όσοι έχουν δυνατά και "εκρηκτικά" σκυλιά... και, κυρίως, όσοι έχουν δυνατά, εκρηκτικά και πολύ βαριά σκυλιά, δεν πρέπει να διανοούνται το flexi... η ορμή που δημιουργείται, αν προσπαθήσει να "την κάνει" ο σκύλος, είναι αφάνταστη!!!:eek:

Εδώ, φτάνω στο σημείο (και με τη Μόκα 2-3 φορές - αλλά κυρίως με την πρόβλεψη για τον Casper) να προβληματίζομαι αν ο κρίκος του οδηγού (ο πιο "αδύναμος κρίκος" του συστήματος ανθρώπου - σκύλου) θα αντέξει ή θα σπάσει σε μιά στραβή... αν ρωτήσετε τον Ricos, θα σας το επιβεβαιώσει...:cool:

Φαντάζεσαι (εκείνη τη σπάνια, αλλά "κακιά" στιγμή) να πρέπει να σκεφτώ να πατήσω το κουμπί (και να το κάνω κιόλας!), ή να αρχίσω να μαζεύω την καλούμπα... No way!!!

Επιπλέον, έχουμε χύσει κιλά ιδρώτα, ώστε να μάθουμε τα σκυλιά μας να ξεχωρίζουν με μαθηματική ακρίβεια το "μαζί" και το "ελεύθερος"... να πάνε χαμένα?:confused:

Υ.Γ. Παρόλα αυτά, έχω δει flexi που υποτίθεται ότι μπορεί να συγκρατήσει βάρος σκύλου 90 κιλών!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
καλα κ.Γιαννη.. μη βαρατε... ..λαθος θυμαμαι... οκ πασο... :D

... μαλιστα.. οποτε εχετε μονο αρνητικες αποψεις για flexi...

Last edited:

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Κι εγώ χρησιμοποιώ flexi αλλά μόνο όπου έχω ορατότητα, όταν περπατάμε στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο το έχω "κλειδωμένο" στο 1m. Αν σου κάτσει όμως στραβή με το flexi μην περιμένεις να το μαζέψεις για να τον φέρεις κοντά σου, πιάστον αμέσως από το λουρί που έχει το flexi μπροστά, εγώ έτσι το ελέγχω. Όσο για αντοχές έχει πολλές, ποτέ δεν μου έχει σπάσει κορδόνι χαλάνε η μηχανισμοί αλλά ποτέ το κορδόνι ( η Ραλλού είναι 25 κιλά)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Να υποθέσω ότι στη Ηρα δεν φοράς flexi......
Οχι. Με τετοια εκκρηκτικοτητα που εχει, θα το ειχε κανει βιδες σε μια μερα.

Η Ηρα εχει δερματινο λουρι ενισχυμενο (διπλό).

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Εγώ φοβάμαι να μην σπάσει:eek: !! αν είναι δυνατόν σκύλο 5 κιλά έχω !!
φοβάμαι μην έρθει αμάξι και δεν προλάβω να μαζέψω
όπου έχει χώρο την αφήνω
αλλιώς κανονικό λουράκι
Οπότε not to flexi !!!
(αν και μ'αρέσουν πολύ :p)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Θυμαμαι ενα χειμωνιατικο πρωινο γυρω στης 7 βγαζω το Φωντα βολτα με το flexi (σημειωση δεν ειχα παρει για τα κιλα του αλλα για πολλα παραπανω τα διπλασια) ηταν και αρκετα βαρυ, νυσταζα φρικτα, δεν εδινα και πολυ σημασια τι γινεται γυρω μου σταμπαρει μια γατα κανει ενα τσουπ και σπαει το κορδονι και ελευθερωνεται το τερας να κυνηγαει την γατα και εγω απο πισω να ουρλιαζω μην βγει στον κεντρικο και τον κανουν τα αμαξια χαλκομανια. Απο τοτε για μενα το flexi εγινε παρελθον. Δερματινο λουρι και ξερο ψωμι!:D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επιπλέον, έχουμε χύσει κιλά ιδρώτα, ώστε να μάθουμε τα σκυλιά μας να ξεχωρίζουν με μαθηματική ακρίβεια το "μαζί" και το "ελεύθερος"... να πάνε χαμένα?:confused:
Όπως πάντα κατάφερες με λίγες λέξεις να πεις πολλά.

angel.p

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2010
81
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Και εγώ είχα δοκιμάσει το flexi στον Οσκαρ (λαμπραντόρ 39 κιλά). Δεν μου άρεσε καθόλου, όλο νομίζω ότι θα σπάσει, έτσι το χάρισα. Βόλτες βγαίνουμε με δερμάτινο λουρί, όταν είμαστε σε μέρος που μπορεί να τρέξει χρησιμοποιώ δεκάμετρο ιμάντα. Τώρα τελευταία όμως σκέφτομαι να δοκιμάσω και οδηγό που δένει στην μέση, είδα ένα της trixie και μου άρεσε.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Κι εγώ χρησιμοποιώ flexi αλλά μόνο όπου έχω ορατότητα, όταν περπατάμε στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο το έχω "κλειδωμένο" στο 1m. Αν σου κάτσει όμως στραβή με το flexi μην περιμένεις να το μαζέψεις για να τον φέρεις κοντά σου, πιάστον αμέσως από το λουρί που έχει το flexi μπροστά, εγώ έτσι το ελέγχω. Όσο για αντοχές έχει πολλές, ποτέ δεν μου έχει σπάσει κορδόνι χαλάνε η μηχανισμοί αλλά ποτέ το κορδόνι ( η Ραλλού είναι 25 κιλά)
με αυτο το σκεπτικο το πηρα... δεν ειναι συνεχεια στο ελευθερο.. το ανοιγω σε σημεια που εχω ορατοτητα, σε σημεια που εχει πολυκοσμια η στενα κτλ.. το εχω στο κλειστο, ουτε καν στο 1μ, ειναι στο διπλα.. τον αμολαω για μπει σε κανα παρτερι, χωρις να μπω εγω..
το μειονεκτημα ειναι αυτο, δεν μαζευει τοσο γρηγορα οσο θα χρειαζοταν!
εκτος απο αυτο, ολους πολυ αρνητικους σας βλεπω ολους δλδ...

μονο εγω χαρηκα... :/

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Οχι. Με τετοια εκκρηκτικοτητα που εχει, θα το ειχε κανει βιδες σε μια μερα.

Η Ηρα εχει δερματινο λουρι ενισχυμενο (διπλό).
Εστω και "λίγο" off-topic:

Κάποιες φορές της βάζω το διπλό δερμάτινο λουρί κι εγώ... μόνο και μόνο για να είναι και οι δύο κρίκοι πάνω στο κολάρο της... όταν αναμένω να περάσουμε από μέρη που ενδέχεται να "τσιτώσει" πολύ από πανικό...

Ηδη, στους δύο δερμάτινους οδηγούς που έχω, έχω αντικαταστήσει τους κρίκους και έχω βάλει Sprenger (που αντέχουν σε, περίπου, 400 κιλά)... προσοχή (όχι για σένα Αρη): ο μέσος (ποιοτικός) κρίκος έχει αντοχή σε περίπου 150 κιλά, που σημαίνει ότι η ορμή που δημιουργείται από την έκρηξη ενός σκύλου 50 κιλών μπορεί, στιγμιαία, να ξεπεράσει αυτή την αντοχή...

Και, επιπλέον, έχω παραγγείλει και δύο ιμάντες 1,20μ. (που, πλέον, μπορείς να τραβήξεις αυτοκίνητο - και, επιπλέον, δεν γλυστράνε με τίποτα στο χέρι σου) με κρίκους πολύ ισχυρότερους (ιστιοπλοϊκού τύπου)...

Last edited:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Flexi?? Τωρα που το θυμαμαι εχω και εγω ενα... αλλα δεν θυμαμαι που το εχω βαλει... :rolleyes::)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
δεν εχει κανεις μεγαλοσωμο και να τον κυκλοφορει με φλεξι να μας διαφωτισει?.. μονο σε εμενα ηρθε η μουρλα?
Με φώναξε κανείς;:D

Το λοιπόν...
Όταν είχα πρωτοπάρει φλέξι,είχα ενθουσιαστεί.Ο Έκτορας είχε ψαρώσει και περπατουσε συνεχεια διπλα μου.Δεν καταλαβαινε τι ήταν η ελαφρια αντισταση που ενιωθε.Όταν ξεψαρωσε,ψάρωσα εγώ ,γιατί απλά εκεί που τραβούσε με λουρι,ξεκίνησε να τραβα με φλεξι και με κουραζε πολύ.

Επίσης ξεκίνησε να τραβα χειροτερα,γιατι δεν καταλαβαινε που ειναι το σωστο περπατημα αφου παντα ενιωθε την αντισταση του φλεξι.Με το λουρι όμως να κρεμεται και να κανει κοιλια οταν περπαταει διπλα,το καταλαβαινε καλυτερα...

Το επικινδυνο με το φλέξι,είναι η απόσταση που δημιουργείται.Είναι διαφορετικο να πεταχτεί ένας μεγαλόσωμος σκύλος όταν είναι δίπλα σου με λουρί και διαφορετικό όταν ειναι στα 3 μετρα(μην πω παραπανω) με φλεξι.Σε πεταει κατω στο δευτερόλεπτο.Η απόσταση διπλασιαζει το βάρος του και η εκρηκτικοτητα μεγαλη.

Και μην μου πεις ότι θα εισαι συνεχως απικο.Η μ@λα....α θα συμβει και ουτε θα μπορεσεις να τον κρατησεις.Ο Έκτορας έριξε άντρα 1.87 και 110κιλά με φλέξι.Με το λουρι ποτέ.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Και μην μου πεις ότι θα εισαι συνεχώς απικο.Η μ@λα....α θα συμβει και ουτε θα μπορεσεις να τον κρατησεις.Ο Έκτορας έριξε άντρα 1.87 και 110κιλά με φλέξι.Με το λουρι ποτέ.
Συμφωνώ και επαυξάνω!

Οσο πιο κοντό είναι το λουρί, τόσο πιο "εύκολα" θα μπορέσεις να κρατήσεις τον μεγαλόσωμο σκύλο...
Και, τόσο πιο "εύκολα" θα μπορέσεις να τον σηκώσεις στα δύο πόδια, αν έχει φρικάρει με κάτι...

Γιατί, αν η απόστασή σου είναι τέτοια, ώστε να πατάει καλά με τα τέσσερα... την έβαψες...

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
:) οχι δεν θα σου πω οτι θα ειμαι απικο ολη την ωρα..
αλλα ΝΟΜΙΖΩ (και τονιζω το νομιζω γιατι δεν ειμαι σιγουρη..) οτι βγαινεις με την ιδια υπευθυνοτητα ειτε με λουρι ειτε με φλεξι .. δλδ το σκεπτικο δεν ειναι φλεξι, αρα ξενοιασα.. καθολου.. ισα ισα εχεις πιο πολυ εννοια! το αντιλαμβανομαι απολυτα αυτο.
δεν ειναι οτι δεν με πεισατε ή οτι αμφισβητω τα λεγομενα σας! καθε αλλο! αν δεν τα ειχα σε εκτιμηση δεν θα ανοιγα την κουβεντα..!

αλλα να ειμαι ειλικρινης αφου το πηρα.. θα το δοκιμασω τις επομενες μερες.. ναι.. :rolleyes:
δεν μαθαινω , ανακαλυπτω..

Last edited:

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Για μενα οσο ηταν κουταβι ηταν ωραιο το φλεξι μαθαινε να ειναι κοντα αλλα εκανε και την βολτα της,σιγα σιγα οσο μεγαλωνε τραβουσε πιο πολυ και αποτομα,μου εφυγε απο το χερι κανα 2 φορες και τελος το φλεξι για μας.Μετα πηρα 10μετρο υμαντα ωσπου ειδε μια γατα και καηκε το χερι μου,πλεον μονο με λουρι.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Για μενα οσο ηταν κουταβι ηταν ωραιο το φλεξι μαθαινε να ειναι κοντα αλλα εκανε και την βολτα της,σιγα σιγα οσο μεγαλωνε τραβουσε πιο πολυ και αποτομα,μου εφυγε απο το χερι κανα 2 φορες και τελος το φλεξι για μας.Μετα πηρα 10μετρο υμαντα ωσπου ειδε μια γατα και καηκε το χερι μου,πλεον μονο με λουρι.
Αααααχχχχ!!! Αυτές οι γάτες μας έχουν κάνει μεγάλη ζημιά!!!!!!!!!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
τελικά μάλλον είμαι η μόνη που προτιμώ το φλέξι......

σε άδειους δρόμους το έχω στο μακρύ (5 μέτρα) το σκυλί γνωρίζει το περιθώριο που έχει και δεν τραβάει ΠΟΤΕ.... εννοείται ότι άμα πω κοντά τσακίζεται δεν πάει να πέρασε όχι γάτα μα ο πάπας ο ίδιος...
το ίδιο στο μείνε....πρέπει να κοκαλώσει εκεί που βρίσκεται...(κάναμε και ένα τεστ με μια μηχανή που εμφανίστηκε απο το πουθενά μπροστά μας και ευτυχώς το ''μείνε'' δούλεψε...)

σε πολυσύχναστους δρόμους έτσι και αλλιώς το έχω στο κοντό ,οπότε το φλέξι μετατρέπεται ουσιαστικά σε απλό λουρί....
προσωπικά δεν το αλλάζω...με βολεύει πολύ, στο μακρύ, στο κοντό... όμως βασικό.... με απόλυτη επιμονή στην υπακοή του σκύλου...

βέβαια μιλάω πάντα για τα δικά μου σκυλιά .......( κιλά και χαρακτήρες)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul