Το Flexi or not to Flexi ?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Καλημερα!!
Εδω και 3-4 μερες περιπου, αποφασισα να παρω στον Σαγκουινο ενα φλεξι..
γκχμ! παιδια κουραστηκα πια να αλληλοτραβολογιομαστε! Ενω ολα του καλα , ολα του χρυσα.. αυτο το περπατημα μας ειχε βγαλει την ψυχη! και εμενα και αυτου!
Φταιω εγω , το ξερω , γιατι δεν εχω δειξει επιμελεια στο συγκεκριμενο θεμα... αλλα τι να κανουμε τωρα..

Δεν επαιρνα το φλεξι τοσο καιρο γιατι δεν εμπιστευομουν οτι θα κρατησει με τα κιλα του Σαγκα και την δυναμη του.. τελικα, εκανα μεγαλο λαθος, μια χαρα αντεχει...:D
και βασικα εχω ενθουσιαστει! παει ο σκυλος μυριζει τα δεντρακια του, σημαδευει με την ηρεμια του... εξασκουμε το "εκει" οταν ο σκυλος προπορευεται πατωντας το μαγικο κουμπακι ..κτλ..κτλ.. τελικα ειναι πολλες οι χρησεις του!
κοιτα να δεις και του το ειχα..
και εχεις και την επιλογη του "διπλα"..

Τωρα που το θυμαμαι... την Ζαιρα οταν την πρωτοειχα , στις πρωτες βολτες μου το εσκασε μια φορα, και πηγα και πηρα φλεξι για αυτην.. δεν την εβγαλα απο το φλεξι για ενα 6μηνο και εκτοτε δεν ξαναπομακρυνθηκε απο μενα...

Εχει ενα αρνητικο ομως και το συναντησαμε σημερα πρωι πρωι.. και κλασσικα την στιγμη που εκανα τις παραπανω σκεψεις..
περασαμε απο ενα μαγαζι το οποιο ειχε τον σκυλο του, ο οποιος πεταχτηκε εξω και ψιλογιναμε.. τι να προλαβω να μαζεψω? μεχρι να μαζεψει το φλεξι.. τραβαγα τα λουρια με τα χερια - δυσκολο.
ενω με τον οδηγο θα ηταν αρκετα πιο ευκολο...
Απο την αλλη με βολευει πιο πολυ ενα φλεξι απο το να κυκλοφορω με το "λασσο" , αμολα καλουμπα - μαζεψε καλουμπα και τα χερια μαυρα συνεχεια...

ακομα δεν εχω καταληξει... to flexi or not to flexi λοιπον...?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Και εγω εδω και μερικους μηνες το σκεφτομαι... ακομα εχω ενδοιασμους βεβαια...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εγώ δεν του έχω εμπιστοσύνη, ακριβώς για την περίπτωση που αναφέρεις.
Αν γίνει οτιδήποτε ξαφνικό, μέχρι να μαζέψεις την καλούμπα...και ειδικά σε εκρηκτικά, μεγαλόσωμα σκυλιά...έχει γίνει η "ζημιά", πριν προλάβεις καν, να πατήσεις το κουμπί :(
Οπότε κατ'εμέ, σε περιπτώσεις σαν την δική σου και της Αμαλίας...not ;)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Γενικά..
to flexi υπό προϋποθέσεις. Όταν έχεις το σκύλο στο flexi πρέπει να είσαι alert συνέχεια. Να βλέπεις τα πάντα πριν τα αντιληφθεί ο σκύλος σου, να μην τον έχεις απλά ξαμολημένο αλλά να ρυθμίζεις προληπτικά κατά περίσταση κλπ.

Ειδικά για μεγαλόσωμα και δυνατά ζώα..
δεν μπορώ να έχω άποψη.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
και εγω ειχα ενδοιασμους για πολλους μηνες... το τσιγγουνευομουν κι ολας για ειμαι ειλικρινης..
αλλα τελικα το δοκιμασα... κοιτα γενικα .. αυτες τις 3 μερες , εκτος απο σημερα το πρωι που τυλιχτηκα ολοκληρη με το φλεξι.. μια χαρα παμε..
βαρεθηκα πια να ακουω αυτο το χρατς χρατς του πνιχτη... :(
θα σου πω εν καιρο το τελικο συμπερασμα..
α! αλλο μειον οτι με το φλεξι, δεν τον δενεις εξω απο ψιλικατζηδικο ας πουμε..

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οσοι το εχουν ''μαθει'' δεν το αλλαζουν με τιποτα. Εγω θα δυσκολευτω πολυ να το εφαρμοσω. Προτιμω να τον εχω κοντα μου και ας εχουμε αλληλοτραβηγματα.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Με το Flexi είναι ποιο εύκολο να τρέξει λίγο παραπάνω σε κάποιο μεγάλο χωρό...Αλλά ξεμαθαίνει το δίπλα....
Χωρίς το Flexi μαθαίνει ποιο εύκολα να είναι δίπλα σου....Αλλά κάνεις κάτι τρικέφαλους μέχρι να το μάθει...Φοβερούς...!!!!

Οπότε μεγάλο το ερώτημα που θέτεις....!!!!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
σκεψου σεναριο να πρεπει ο σαγκα να προσεξει και να ειναι μακρια σου ο σαγκα λογω του φλεξι. πως θα γινει η δουλεια?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
σκεψου σεναριο να πρεπει ο σαγκα να προσεξει και να ειναι μακρια σου ο σαγκα λογω του φλεξι. πως θα γινει η δουλεια?
Ο Σαγκα ειναι παντου και πουθενα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμενα δεν με βολευει. Εκει που υπαρχει απλα- τα αφηνω ελευθερα- και εκει που δεν ειναι εφικτο να τρεχουν ελευθερα, ετσι και αλλιως τα θελω κοντα μου και μας φτανει ο οδηγος που αυξομεινεται το μηκος του απο 1-2 μετρα.
Ασε που με 3 η 4 σκυλια μονο μπερδεμα γινεται.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135

μην το κλειδωσουμε κι αυτο το τοπικ...

διευκρινιζω λεγοντας οτι αν ειναι μακρια και προσεξει τοτε δε θα μπορει να μαζευτει ευκολα

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Kατα την γνώμη μου, ένα μεγαλόσωμο σκυλί εάν για κάποιο λόγο εκτιναχθεί, το φλεξι δεν κρατιέται και θα φύγει από το χέρι.
Ενώ με τον κλασσικό οδηγό το πολύ πολύ να απογειωθείς κι εσύ μαζί του:p

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εγώ δεν του έχω εμπιστοσύνη, ακριβώς για την περίπτωση που αναφέρεις.
Αν γίνει οτιδήποτε ξαφνικό, μέχρι να μαζέψεις την καλούμπα...και ειδικά σε εκρηκτικά, μεγαλόσωμα σκυλιά...έχει γίνει η "ζημιά", πριν προλάβεις καν, να πατήσεις το κουμπί :(
Οπότε κατ'εμέ, σε περιπτώσεις σαν την δική σου και της Αμαλίας...not ;)
Συμφωνώ κι εγώ μ αυτό. Στη δική μου περίπτωση μάλιστα που είναι στη πρίζα μονίμως (κυρίως με γάτες και μερικά σκυλια) ήμουν χαμένη με το flexi. Εδώ στην Αθήνα χρησιμοποιω το λουρί. Μόνο όταν πάμε στο εξοχικό μας του βάζω flexi,που δεν έχει ερεθίσματα εκεί και είναι σαφώς πιο ήσυχα,οπότε μπορώ και τον ελέγχω και εκείνος είναι πιο χαλαρωμένος στη βόλτα.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εγω πολλες φορες τη βγαζω με το φλεξι ωστε να εχιε μεγαλυτερη ελευθερια, κι ακομα και στον πεζοδρομο που βολταρουμε, να μπορω να τις πεταξω κανα ξυλαρακι, χωρις να φοβαμαι τα αμαξια. Θελει ομως προσοχη, να το χρησιμοποιεις εκει που εχεις ορατοτητα. οχι πχ να τον εχεις λασκα και να τον αφηνεις σ ενα στενο να στριβει πρωτος, γιατι δε ξερεις τι υπαρχει απο πισω!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
χεχε! :D :p . η αληθεια ειναι οτι εχει κανει μαθηματα να ειναι μακρυα μου και δεχτω επιθεση.. αλλα αλλο αυτο.

το θεμα ειναι του φλεξι οσον αφορα μεγαλοσωμα σκυλια... οχι του Σαγκα.
αλλα ειναι οπως το ειπε η ΛΟΥΚΙΑ , οτι πρεπει να εισαι παντα αλερτ... ενω με οδηγο, εχεις παντα καλυτερα τον ελεγχο..

δεν εχει κανεις μεγαλοσωμο και να τον κυκλοφορει με φλεξι να μας διαφωτισει?.. μονο σε εμενα ηρθε η μουρλα?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μακρυά απο flexi, κυρίως γιατί χαλάνε την βόλτα... εκτός κι αν δεν σε ενδιαφέρει και το έχεις πάρει απόφαση ότι μια ζωή θα τραβά.

Δεν υπάρχει πιο αστεία εικόνα απο το να βλέπω να περνά ένας σκύλος 10κ απο μπροστά μας, και μετά απο 5-6 μέτρα να ακολουθά σαν τον δούλο ο άνθρωπος :D

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εμενα δεν με βολευει. Εκει που υπαρχει απλα- τα αφηνω ελευθερα- και εκει που δεν ειναι εφικτο να τρεχουν ελευθερα, ετσι και αλλιως τα θελω κοντα μου και μας φτανει ο οδηγος που αυξομεινεται το μηκος του απο 1-2 μετρα.
Ασε που με 3 η 4 σκυλια μονο μπερδεμα γινεται.
Ούτε εμένα με βολεύει. Και εγώ ή τις αφήνω ελεύθερες ή με δίμετρο οδηγό.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και αν παρεις flexi να διαλεξεις αυτο με τον ιμαντα και οχι με το κορδονι.
Αν και μια φορα την επαθα και το εσπασε οποτε εγω not to flexi!
Ασε που ημουνα συνεχεια στην τσιτα τραβα flexi, ασε flexi. Δεν ευχαριστιομουν βολτα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν υπάρχει πιο αστεία εικόνα απο το να βλέπω να περνά ένας σκύλος 10κ απο μπροστά μας, και μετά απο 5-6 μέτρα να ακολουθά σαν τον δούλο ο άνθρωπος :D
Εσυ μαλλον ηρθες Ξανθη και ειδες εμενα με την Ζηνα :D

Για τοσο μικροσωμο και νευρικο σκυλακι, που χοροπηδαει σαν κατσικι, το φλεξι ειναι καλο σε μερη οπου την αφηνω να μυριζει και να κανει ο,τι θελει αλλά με επιβλεψη.

Οταν υπαρχει θεμα κινδυνου, πχ στο πεζοδρομιο, προτιμω 1000 φορες το κανονικο λουρακι της του ενος μετρου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul