Το ολοκαινουριο Crate μου !!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τωρα εγω που βλεπω αυτο το πατωμα,και αυτο το κρατε,αν σου πουλουσα εσενα κουταβι δεν θα επρεπε να εχω τυψεις?
Και μετα λεμε τα πετ σοπ,εχουν τα σκυλια σε γυαλες.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Τωρα εγω που βλεπω αυτο το πατωμα,και αυτο το κρατε,αν σου πουλουσα εσενα κουταβι δεν θα επρεπε να εχω τυψεις?
Και μετα λεμε τα πετ σοπ,εχουν τα σκυλια σε γυαλες.
γιατι, στα καταφυγια καλυτερα ειναι; μην λεμε οτι θελουμε οκ; ας μεινεις μονο σε αυτο που ειπες, και κουτοπονηριες δε γουσταρω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εχεις δικιο στα καταφυγια δεν ειναι καλυτερα,οσο για τις κουτοπονηριες εγω αν ηξερα οτι σκυλι δικο μου θα μεγαλωσει σε κρατε(κοινωνικοποιηση γαρ)δεν θα το εδινα ουτε για 100.000 ευρω,το αν εγινε το κρατε συστημα(η πλειοψηφεια στις πολεις)δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο,απλα η αλυσιδα ειναι πιο μοντερνα.
Κριμα το μαλαμουτ.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Εχεις δικιο στα καταφυγια δεν ειναι καλυτερα,οσο για τις κουτοπονηριες εγω αν ηξερα οτι σκυλι δικο μου θα μεγαλωσει σε κρατε(κοινωνικοποιηση γαρ)δεν θα το εδινα ουτε για 100.000 ευρω,το αν εγινε το κρατε συστημα(η πλειοψηφεια στις πολεις)δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο,απλα η αλυσιδα ειναι πιο μοντερνα.
Κριμα το μαλαμουτ.
και εσυ τι ξερεις για το τι θα ζησει με εμενα, και τον καθε εμενα το σκυλι και προδικαζεις αυτο που λες οτι κοινωνικοποιηση τιποτα; ξερεις οτι το crate ειναι για εκπαιδευση για τουαλετα, και για να μην κανει καταστροφες οταν κοιμασαι η λειπεις απο το σπιτι, και εγω για αυτες τη δυο λεπτομερειες το θελω το crate. και φυσικα δεν θελει οταν ειναι ημερα πανω απο 4 - 5 ωρες το ΠΟΛΥ το σκυλι μεσα, και φυσικα οσο ειναι κουταβι 2 ωρες ειναι υπεραρκετες. δεν πηγα μια μερα και πηρα ενα κλουβι και λεω μαματο, ασε και θα φαινεται τουμπανο ο σκυλος εδω μεσα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Berna για μενα το κρατε ειναι για μεταφορες,οσο για την κακη συνηθεια που απεκτησαν πολλοι να μεγαλωνουντα σκυλια σε αυτα,εχω να πω οτι καποτε τα ειχαν οι εκτροφεις για κουταβια μεχρι 2 μηνων(και περισσοτερο για μικρες ρατσες)η για εκθεσεις,τωρα μενουν εκει 5-6 μηνες 5-6 ωρες την ημερα βαση αυτων που πολλοι λενε,κατ εμε πολυ περισσοτερο,και ακομη και ενηλικα σκυλια,το σκυλι θα κανει και την ζημια του,θα κανει και την βρωμια του,και μην μου πει καποιος οτι σωθηκε,γιατι τοτε δεν βλεπει τι αλλο φερνει η σωτηρια μαζι της,και εννοω στον χαρακτηρα και την υγεια του σκυλου.
Κατι ανεφερε η Σκουμπι για τα κρατε αλλα καπως σαν ερωτηση.
Επαναλαμβανω παντως οτι εγω δεν θα εδινα σκυλι για να ζει εστω 5-6 ωρες την ημερα σε κρατε,και απορω γιατι θελουν ορισμενοι εξετασεις για δυσπλασια στα μεγαλοσωμα?για να τα εχουν μετα κλειστα σε αυτα τα κλουβια?και να αναρωτιουνται μετα απο λιγα χρονια γιατι το σκυλι εχει προβλημα?και ξεχνανε οτι και το περιβαλον παιζει τον ρολο του?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
ευχαριστω !
καλο ; πιστευεις θα του ειναι κουτι; για τα ποιντερ λεει κανει που ειναι και ελαφρως ψηλοτερα απο τα μαλ (69 ποντους απο 63,5) και αρκετα βαρυτερα (66 κιλα απο 38,5 που ειναι τα μαλ) παντως αυτα τα μαλ που γινονται 71 ποντους και ανω των 45 - 50 κιλων ειναι τα giant ετσι; το φυσιολογικο που ξερω ειναι 63,5 υψος, 38,5 kg βαρος.
Γιατι τα εγραψες αυτα αφου θελεις μονο σαν κουταβι να το βαζεις μεσα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ηλια (omarock) εισαι σωστατατος σε αυτα που λες αλλα χανεις το δικιο σου νομιζω με τον τροπο που μιλας!Χειμμαρος εισαι...:D:p

Εσυ σαν εκτροφεας και τα λοιπα εμπειρα μελη μπορουν να κατευθυνουν σωστα ενα μελος!

Δεν χρησιμοποιησε πρωτος ο Diego Crate για να μιλαμε ετσι αποτομα!Χιλιαδες αλλοι χρησιμοποιουν!Και θα χεις και δικιο αν πεις οτι δεν ειναι σωστος ο τροπος να χρησιμοποιουμε Crate!Και θα συμφωνησω και παλι μαζι σου!

Cool cool:cool: και ας επικρατησουν οι συμβουλες καλυτερα!

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
γιατι δουλευω κυριος. αν καποια ημερα το εμπστευθω το σκυλι απολυτα οτι δεν θα λερωνει μεσα στο σπιτι, και οτι δεν θα κανει ζημιες, ε τοτε δεν θα το χρειαζομαι το crate απλο. και παλ και εμπιστοσυνη να του χω τρελη ι, αν ειναι ανοικτη η πορτα του, και να κοιμαται εκει πειραζει κανενα;

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Berna για μενα το κρατε ειναι για μεταφορες,οσο για την κακη συνηθεια που απεκτησαν πολλοι να μεγαλωνουντα σκυλια σε αυτα,εχω να πω οτι καποτε τα ειχαν οι εκτροφεις για κουταβια μεχρι 2 μηνων(και περισσοτερο για μικρες ρατσες)η για εκθεσεις,τωρα μενουν εκει 5-6 μηνες 5-6 ωρες την ημερα βαση αυτων που πολλοι λενε,κατ εμε πολυ περισσοτερο,και ακομη και ενηλικα σκυλια,το σκυλι θα κανει και την ζημια του,θα κανει και την βρωμια του,και μην μου πει καποιος οτι σωθηκε,γιατι τοτε δεν βλεπει τι αλλο φερνει η σωτηρια μαζι της,και εννοω στον χαρακτηρα και την υγεια του σκυλου.
Κατι ανεφερε η Σκουμπι για τα κρατε αλλα καπως σαν ερωτηση.
Επαναλαμβανω παντως οτι εγω δεν θα εδινα σκυλι για να ζει εστω 5-6 ωρες την ημερα σε κρατε,και απορω γιατι θελουν ορισμενοι εξετασεις για δυσπλασια στα μεγαλοσωμα?για να τα εχουν μετα κλειστα σε αυτα τα κλουβια?και να αναρωτιουνται μετα απο λιγα χρονια γιατι το σκυλι εχει προβλημα?και ξεχνανε οτι και το περιβαλον παιζει τον ρολο του?
δεν μπορει να ναι τοσο τραγικα τα πραγματα. αν ηταν ετσι, φιλοζωικες οργανωσεις θα κανανε ντου σε τετοια εργοστασια παραγωγης crate και θα το κοβανε. απορω δηλαδη αυτο το αρθρο εδω δε σου λεει τιποτα;;; ---> http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?757-Crate-Κλουβί&highlight=crate

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τα εργοστασια τα βγαζουν για αλλο λογο τα κρατε,οσο για τις φιλοζωικες αν ηξεραν τι γινεται πισω απο τους 4 τοιχους ισως να εκαναν κατι.
Οσο για το μετρο τοτε και η αλυσιδα ειναι καλη.
Εγω ξερω οτι ακομη και το κλουβι μεγαλων διαστασεων δεν κανει για πολλες ωρες.
Τωρα για το αρθρο,δεν μου λεει τιποτα,αν πας σε χωριο εκει λενε οτι πρεπει να ειναι δεμενα με αλυσιδα τα σκυλια,δεν ειναι ολες οι πλειοψηφειες σωστες.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Τα εργοστασια τα βγαζουν για αλλο λογο τα κρατε,οσο για τις φιλοζωικες αν ηξεραν τι γινεται πισω απο τους 4 τοιχους ισως να εκαναν κατι.
Οσο για το μετρο τοτε και η αλυσιδα ειναι καλη.
Εγω ξερω οτι ακομη και το κλουβι μεγαλων διαστασεων δεν κανει για πολλες ωρες.
Τωρα για το αρθρο,δεν μου λεει τιποτα,αν πας σε χωριο εκει λενε οτι πρεπει να ειναι δεμενα με αλυσιδα τα σκυλια,δεν ειναι ολες οι πλειοψηφειες σωστες.
κοιτα, το "κλουβι" δεν ειναι για εμενα η λυση σε ολα. η και πχ βαρεθηκα να "νταντευω" το σκυλο μου μια ημερα, ας τον βαλω μεσα.
το κλουβι ειναι ακομα αν θες μια κοινωνικοποιηση, γιατι οπως λενε στο αρθρο που σου εδωσα να δεις, πχ σε κατασταση που χρειαζετε ακινησια το ζωο μετα απο ενα χειρουργειο πχ, σε ενα ταξιδι με αεροπλανο - αυτοκινητο μεγαλης διαρκειας, και οτι στην αρχη μαθαινει ευκολοτερα τουαλετα, και σε συνδιασμο οτι με ενα ψευτικο κοκκαλο το βραδυ για τα δοντια του, και με ενα πιατακι μεταλικο νερο, ειναι οτι πρεπει, για να μαθει να ειναι σε ενα συγκεκριμενο μερος το βραδυ , και να μην "περιπλανιεται" μεσα στο σπιτι, και Α) καταστρεψει κατι, Β) φαει - καταπιει - χτυπησει με κατι , που θα μπορεσει να του επιφερει μεγαλο ισως τραυματισμο, ως και θανατο! (πχ αν "κοψει" το καλωδιο της tv , δεν θα παθει ηλεκτροπληξια; και τοσα αλλα , αλλα οπως ειπαμε δεν ειναι λυση το crate. ειδικα οταν ξερεις οτι μεγαλα και ενεργητικα σκυλια ΑΠΑΙΤΟΥΝ καθημερινη ασκηση και σε ποιοτητα και σε ενταση. και εννοω με αυτο σρ πιο ενηλικους μηνες της ζωης του, οχι κουταβι να το βαλεις να τρεχει 100αρι , η να κανει χιλιομετρα πορεια κλπ...

Πιστευω σε καλυψα στο πως το σκεφτομαι εγω και πηρα crate... :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
ευχαριστουμε ! εσυ τι γνωμη εχεις ; μπορει το crate να χρισημοποιηθει και σε ενηλικο σκυλο; και αν ναι μεχρι ποσω μηνων η χρονων;........
Αυτό που εγώ πιστεύω (αν και δε με ρώτησες :p ) είναι πως ένα σκυλί εκπαιδευμένο στο crate θα το βλέπει σαν σπιτάκι του και θα μπαίνει και μόνο του μέσα για να αναπαυτεί. Βέβαια, δεν νομίζω πως είναι κάτι το αναγκαίο, αλλά πολύ χρήσιμο αν χρειαστεί να περιορίσεις το σκύλο για ένα διάστημα (στα όρια που έθεσε ο Amalthea στη συνημμένη εικόνα).

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
To σωστό είναι να χρησιμοποιείς το crate στο ενήλικο μόνο όταν υπάρχει λόγος π.χ. επισκέπτες, όταν το ενήλικο σκυλί εκπαιδευτεί σωστά πηγαίνει μόνο του στο crate όταν και για όσο θέλει.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Αυτό που εγώ πιστεύω (αν και δε με ρώτησες :p ) είναι πως ένα σκυλί εκπαιδευμένο στο crate θα το βλέπει σαν σπιτάκι του και θα μπαίνει και μόνο του μέσα για να αναπαυτεί. Βέβαια, δεν νομίζω πως είναι κάτι το αναγκαίο, αλλά πολύ χρήσιμο αν χρειαστεί να περιορίσεις το σκύλο για ένα διάστημα (στα όρια που έθεσε ο Amalthea στη συνημμένη εικόνα).
σωστοο! αλλα ειδα πως ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ με αρνητικο τροπο και αναγκαστικα να βαζουμε το σκυλο μεσα.. εγω εχω σκεφτει την εντολη "μεσα" για να μπαινει.. πχ η "παρτο" και να του πεταω μεσα ενα μπαλακι με ηπιο τροπο , η και "ελα μαμ" και να του βαζω φαγητο μετα απο βολτα και αφου εχει ξελαχανιασει στο crate.. καπως ετσι σιγα σιγα φανταζομαι.. και αν το δεχτει μονο του σιγα σιγα θα το περιοριζεις καποια λεπτα εκει και μετα ανεβαζεις χρονους λογικα..
To σωστό είναι να χρησιμοποιείς το crate στο ενήλικο μόνο όταν υπάρχει λόγος π.χ. επισκέπτες, όταν το ενήλικο σκυλί εκπαιδευτεί σωστά πηγαίνει μόνο του στο crate όταν και για όσο θέλει.
αρα ακυρωνεται ο omarock που λεει οτι δεν ειναι καθολου σωστο το crate και οτι ενας εκτροφεας στη θεα ενος crate πρεπει να κανει σταυρο με τα δαχτυλα οπως σε ενα βρυκολακα!!:p ......... αρα οσο μεγαλωνει, αντι να τον "κλεινουμε" μεσα οπως καναμε οταν ηταν εφηβος, θα τον "ανοιγουμε" για να δουμε αν η εκπαιδευση πηγε καλως, και μπορει να περιοριζεται "φυσιολογικα" μονος με ανοικτη πορτα στο crate , ετσι;.....

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το crate είναι απαραίτητο εργαλείο εκπαίδευσης για να μάθει το κουτάβι να κρατά το σπίτι καθαρό, τι είναι πιο σκληρό, να φύγεις και να αφήσεις το κουτάβι να αλωνίζει σε όλο το σπίτι και να πάθεις εγκεφαλικό μόλις γυρίσεις σε 1-2 ώρες και να τα βάλεις με το κουτάβι που δεν φταίει σε τίποτα, ή να φροντίσεις να έχει εκπαιδευτεί στο κέννελ και να γυρίσεις να βρείς το κουτάβι ασφαλές και το σπίτι σου καθαρό και ολόκληρο.
Το ζήτημα είναι να μάθεις να το χρησιμοποιείς σωστά γιατί εαν κλείνεις το σκυλί μέσα περισσότερο απο ότι πρέπει είναι κακοποίηση.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
σιγουρα. ετσι ειναι αμαλθεια. εγω δουλευω 17:00 - 21:00 καθημερηνα και 10:00 - 17:00 σ/κ .
η μητερα μου δουλευει 13:00 - 16:00 και 20:00 - 23:00 καθημερινα και 13:00 - 19:00 σ/κ.

Αρα σχετικα εκτος σ/κ που ισως μεινει παν απο 3 ωρες στο κλουβι, καθημερινα αντε να κατσει μια ωρα στο κλουβι μονο του. βεβαιως μπορω να το παιρνω και στην δουλεια το σκ η να το φερνει η μανα μου οταν παει για δουλεια, να μην μενει μονο σπιτι απο 8 εβδομαδων τοση ωρα..
προσπαθεια θελει παιδια.. ενταξει κανεις δεν ειναι και τελειος..

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog