Το ξύλο της αρκούδας

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Επιβολή δεν σημαίνει ντε και καλά ξύλο. Και ας μην είναι καν της αρκούδας.
Το ότι πέτυχε μια οποιαδήποτε μέθοδος στον σκύλο μας δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει τα ίδια εκπληκτικά αποτελέσματα σε κάποιον άλλον μελλοντικό μας σκύλο.
Ας μην είμαστε απόλυτοι.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Estranged

Δεν θελεις να ακουσεις.
Τετελεσμενο γεγονος θεωρειται δεδομενο.
Η μεθοδος δουλευει τελεια.

Ποτε δεν ειπα παντα κ παντου ποτε δεν ειπα εξ αρχης ετσι.
Αλλα εχει πλεον αποδειχθει οτι αναλογως ιδιοσυγκρασιας κ συνθηκων (ανθρωπου σκυλου)
Δουλευει.
Πρεπει να το δεχθεις, αν βρισκεσαι σε αρνηση δεν φταιω εγω!

Καθε μερα απο την ζωη μας οταν εισαγονται νεα δεδομενα τα ηδη αναμενομενα αποτελεσματα τειθονται υπο αμφισβητηση. Επειτα ειτε επιβεβαιονονται ειτε διαψευδονται οποτε ειτε σταθεροποιεις αποψεις ειτε αναθεωρεις. Και ειναι φαυλος κυκλος μερος της εξελιξης μας στο χρονο ως ατομα.

Ειμαι ανθρωπος που λατρευω τις δυσκολες καταστασεις και τις προκλησεις.
Γι αυτο εξ αρχης ΕΠΕΛΕΞΑ να παρω μετα απο πολλα χρονια ΑΥΤΑ τα σκυλια.
Και στον παραπανω φαυλο κυκλο προστεθηκαν ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ κεφαλαια!!

Και ειμαστε εδω σημερα οπου παλι ΕΠΙΛΕΓΩ να μην χαιδεψω τα αυτια (η ματια;) κανενος με pollitically correct δηλωσεις, εκφραζω ωμα γεγονοτα γραφω με πληρη ειλικρινεια κ σαφως εκθετω εαυτων δημοσια για χαρην παραδειγματος κ συζητησης.
Και μετα απο ολο αυτο κι ενω κοντευει να ξημερωσει συνεχιζεις να με αμφισβητεις πανω σε ηδη τετελεσμενα γεγονοτα!

Πραγματικα δεν μπορω να αλλαξω με το στανιο την αποψη κανενος αν δεν ειναι διατεθημενος να βαλει τον εαυτο του στον παραπανω προσωπικο φαυλο κυκλο που περιεγραψα.

@Chris K.A.
Φιλε μου η ζωη συνολικα κ σε καθε πτυχη μεμονομενα ειναι μια ζυγαρια.
Απο την μια βαζεις τα δυσαρεστα γεγονοτα κ απο την αλλη τα ευχαριστα ελπιζοντας στο τελος να την κανεις να ισσορροπησει.

Στην ζυγαρια της σχεσης με τους σκυλους μου εναν εναν χωριστα αν απο την μια βαλεις την επιβολη απο την αλλη πρεπει να βαλεις την καλη κ δυνατη σχεση για να μπορεσει να ισορροπησει.
Ευτυχως εμεις την εχουμε κανει τελικα να ισορροπησει.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Χτυπιομαστε κ λεμε ακριβως αυτο απο χθες!
Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τροποι, υπαρχει ΚΑΙ το ξυλο!
Το θεμα ειναι κατα ποσο το αποδεχεσαι κ κατα ποσο εισαι προετοιμασμενος ΑΝ χρειαστει να προβεις και σε αυτο!
Ειναι κ στον ανθρωπο αλλα κ στον σκυλο!
Αντιθετως αυτο που ισχυριζεστε οι "διαφωνουντες" (ή τουλαχιστον αυτο που αντιλαμβανομαστε εμεις ετσι οπως τα λετε) ειναι οτι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μεθοδος που χρησιμοποιουμε ειναι αυτη!
Σαφεστατα λοιπον θιγομαστε γιατι παρουσιαζετε μια εντελως εσφαλμενη οπτικη!
Δεν ξερω δλδ ποσο πιο ξεκαθαρα να τα πω...

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Φαντάζομαι πως ένας τρίτος που χει μπει να διαβάσει για το ξύλο της αρκούδας έχει κάψει εγκέφαλο...

Τι εννοούμε ξύλο?
Εννοούμε ασταμάτητα μπουκέτα στη μάπα επειδή μας έσπρωξε το πόδι την ώρα που διαβάζουμε εφημερίδα για να μας δώσει "φιλί"?....ΟΧΙ
Εννοούμε ελαφρύ μπατσάκι για να συνέλθει και να απωλέσει τον ερεθισμό από κάποιο αντικείμενο/αλλο σκυλί και να συγκεντρωθεί στην εντολή?ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ
Εννοούμε σφαλιάρα όταν το πράγμα ξεφεύγει και πάει σε κατευθύνσεις που δε θέλουμε?ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ
Εννοούμε να πάρουμε το λουρί και να αρχίσουμε να μαστιγώνουμε το ζωντανό?ΟΧΙ
Εννοούμε να του πετάξεις το χταπόδι στο πρόσωπο,ενώ το κοπανάς στον ήλιο μεσημεριάτικα με 40 βαθμούς για να μαλακώσει και εκείνος,επειδή δεν έχει ξαναδεί ζωντανό με 8 πόδια λυσσάει?ΣΙΓΟΥΡΑ

Οταν ακόμα και μέσα στην τοκετοομάδα τα σκυλιά που θα μεγαλώσουν έχουν σημαντικότατες διαφορές,πολλά απαυτά που κουβεντιάζουμε είναι και λίγο σχετικά.Άλλη συμπεριφορά το νο1 μιας γέννας boerboel,άλλο η συμπεριφορά του τελευταίου κουταβιού μιας γέννας λαμπραντόρ.Δε μπορείς "με το ίδιο μαχαίρι να τα σφάζεις όλα",συμπεριφορικά μιλώντας πάντα

Το χταπόδι,αφού το έφαγε στο πρόσωπο,σταμάτησε να του γαυγίζει και άρχισε να τρέχει,κατέληξε εδώ για να λιαστεί,πέρυσι το καλοκαίρι...

Attachments

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
και μια και κανεις μα κανεις συμφωνα με τον ιστ με εμπειρια σε τετοια σκυλια δεν προεταξε κατι αντιθετο μεχρι στιγμης... που να δουλευεει όπως χαρακτηριστικα ειπε...
χανω το ενδιαφερον να συνεχισω τις στειρες αντιπαραθέσεις και συζητήσεις
σας αφιερωνω μοναχα την υπογραφη μου....

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.268
Απομονώνω μερικές λέξεις, όχι χάριν εντυπωσιασμού, πραγματικά, αλλά ως παράδειγμα.
Τετελεσμενο
δεδομενο
τελεια.
Πρεπει
να το δεχθεις
συνεχιζεις να με αμφισβητεις
Αυτό το ποστ, με αυτές τις λέξεις (η επιλογή λέξεων για μένα ποτέ δεν είναι τυχαία), κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμά:

Δεν θελεις να ακουσεις.
βρισκεσαι σε αρνηση
Αλήθεια τώρα; (n)

(Η ειρωνεία, έχω ξαναπεί, ίσως και με σένα east, είναι φύση μου και δε μπορώ να την καταπιέσω για να μην προσβάλλω όποιον είναι ευαίσθητος σε αυτήν ώστε να σκαλώσει εκεί και να μην προχωρήσει στο τι λέω μέσω αυτής, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος που έχω για να υπερτονίσω κάτι. Το αυτό ισχύει και στο [*])

Καθε μερα απο την ζωη μας οταν εισαγονται νεα δεδομενα τα ηδη αναμενομενα αποτελεσματα τειθονται υπο αμφισβητηση. Επειτα ειτε επιβεβαιονονται ειτε διαψευδονται οποτε ειτε σταθεροποιεις αποψεις ειτε αναθεωρεις. Και ειναι φαυλος κυκλος μερος της εξελιξης μας στο χρονο ως ατομα.
Να ξερες, πόσο συμφωνούμε σε αυτό. Επίσης, πόσο κουράστηκα απ'τα χθες για να το συνοδεύσω/αντιπαραθέσω με άλλα που γράφτηκαν. Γιατί έχεις μεγάλο δίκιο και σε αυτό:
Πραγματικα δεν μπορω να αλλαξω με το στανιο την αποψη κανενος αν δεν ειναι διατεθημενος να βαλει τον εαυτο του στον παραπανω προσωπικο φαυλο κυκλο που περιεγραψα
Και ειμαστε εδω σημερα οπου παλι ΕΠΙΛΕΓΩ να μην χαιδεψω τα αυτια (η ματια;) κανενος με pollitically correct δηλωσεις, εκφραζω ωμα γεγονοτα γραφω με πληρη ειλικρινεια κ σαφως εκθετω εαυτων δημοσια για χαρην παραδειγματος κ συζητησης.
Μαζί σου, είμαι της ίδιας μεθόδου και λογικής. Ε γι'αυτό καταλήξαμε να τα λέμε εμείς κι εμείς όπως κατάλαβατε.

Μαρία, αυτό που λες στο τελευταίο, δεν έχει καμία σχέση με το λόγο για τον οποίο "χτυπιόμαστε από χθες". Αλλά ξέχασα [*], εσείς τα λέτε ξεκάθαρα, εμείς όχι, απλά δε θέλουμε να ακούσουμε.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
ενδιαφερον...
πρωτον...

η επιβολη καποιου, ως αρχηγου, σε εναν σκυλο γινεται μεσα απο μια πορεια κινησεων και συμπεριφορων,οπερ μεθερμηνευομενον εστι,δεν ειναι απαραιτητως μια συμπεριφορα παγιωμενη...

δευτερον...

η ερωτηση θα επρεπε να τεθει ορθα ως εξης...

"με τι τροπο επιλεγετε να δημιουργησετε τις συνθηκες κατα τις οποιες θα χτιστει η μονιμη επιβολη,ανεξαρτητως συνθηκων,στο σκυλο σας?"

τουτων γραφεντων, εγω απαντω...

προσωπικα "χτιζω" μεσω πονου και δυσφοριας, εκ των οποιων προκυπτει φοβος προς το προσωπο μου, ο οποιος ειναι μονιμος...

το σκεπτικο πισω απο τον παραπανω τροπο,η επιχειρηματολογια υπερ αυτου καθως και οι τροποι υλοποιησης του, αυριο με το φως του ηλιου...

υ.γ.τυχουσες ηλιθιες σκεψεις που θα συνδυασουν το παραπανω με τον κακο ψυχισμο μου,τα ασχημα παιδικα μου χρονια,τον αθλιο χαρακτηρα μου και την χαρα που απολαμβανω προκαλωντας πονο , καλο θα ηταν να παραμεινουν ηλιθιες σκεψεις και να μην μετουσιωθουν σε γραπτες προτασεις...

ενημερωτικα ,μια και δεν θελω να γινω προσβλητικος...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
και μια και κανεις μα κανεις συμφωνα με τον ιστ με εμπειρια σε τετοια σκυλια δεν προεταξε κατι αντιθετο μεχρι στιγμης... που να δουλευεει όπως χαρακτηριστικα ειπε...
χανω το ενδιαφερον να συνεχισω τις στειρες αντιπαραθέσεις και συζητήσεις
σας αφιερωνω μοναχα την υπογραφη μου....
Εχεις να προταξεις οντως κατι αντιθετο η απλα δηλωνεις την παρουσια σου απαξιωνοντας μας;;;
Αν το εχεις το περιμενουμε με αγωνια.
Αν οχι, προς τι η παρουσια;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
υ.γ.τυχουσες ηλιθιες σκεψεις που θα συνδυασουν το παραπανω με τον κακο ψυχισμο μου,τα ασχημα παιδικα μου χρονια,τον αθλιο χαρακτηρα μου και την χαρα που απολαμβανω προκαλωντας πονο , καλο θα ηταν να παραμεινουν ηλιθιες σκεψεις και να μην μετουσιωθουν σε γραπτες προτασεις...

Φαντάσου και να ήθελες..
Το ποστ σου είναι άκρως απαξιωτικό κάτι που δεν μου κάνει καμία εντύπωση , είναι ακριβώς ότι περίμενα από εσένα, και απορώ πραγματικά με την αγένεια σου. Θα μείνω εκεί γιατί επί της ουσίας διάλογο μαζί σου δεν θα έκανα ποτέ.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Πριν απ όλα, ας έχουμε όλοι μα όλοι στο μυαλό μας, αυτό που ορθότατα επεσήμανε σε άλλο θέμα το μέλος "johannesK":D

...τα πράγματα χειροτερεύουν, όταν διάφορα θέματα έχουν δοκιμαστεί (και πετύχει, κάποιες φορές) στην πράξη... οπότε, από το αποτέλεσμα προσπαθούμε να "ταιριάξουμε" την αιτία...

Last edited:

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Αν πέφτει τόσο ξυλο μεταξύ ανθρώπων φαντάσου τι γίνετε
μεταξυ ανθρώπων και σκυλων.

Οι φιλες εχουν σημασία τα κιλά δεν εχουν σημασία πχ βγάζεις
βόλτα ενα ορεινό και βλέπει πως να μουντάρει σε ανθρώπους
βγάζεις ενα πίτμπουλ και κοιτάζει πως να φαει κανένα σκυλο.
Πόσοι εχουν της γνώσεις να χειριστούνε τέτοιες ζόρικες
καταστάσεις; Πόσοι ειναι διαβασμένοι και ψαγμένοι σε
επίπεδο εκπεδευτη; Πόσοι εχουν πάρει ζόρικα σκυλια χωρίς
να ξέρουν τι πήραν πόσοι

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ενδιαφερον...
πρωτον...

η επιβολη καποιου, ως αρχηγου, σε εναν σκυλο γινεται μεσα απο μια πορεια κινησεων και συμπεριφορων,οπερ μεθερμηνευομενον εστι,δεν ειναι απαραιτητως μια συμπεριφορα παγιωμενη...

δευτερον...

"με τι τροπο επιλεγετε να δημιουργησετε τις συνθηκες κατα τις οποιες θα χτιστει η μονιμη επιβολη,ανεξαρτητως συνθηκων,στο σκυλο σας?"

προσωπικα "χτιζω" μεσω πονου και δυσφοριας, εκ των οποιων προκυπτει φοβος προς το προσωπο μου, ο οποιος ειναι μονιμος...

το σκεπτικο πισω απο τον παραπανω τροπο,η επιχειρηματολογια υπερ αυτου καθως και οι τροποι υλοποιησης του, αυριο με το φως του ηλιου...

μετά το τυχούσες ηλίθιες σκέψεις έπρεπε να πατήσεις το shift + το 2 και το ntoulis ! :D
εσένα σου αρέσει η τακτική/στρατηγική πόνος δυσφορία με φόβο και σε μόνιμη κατάσταση.. εγώ όμως επειδή είμαι γιατρός όλα αυτά είναι αντίθετα προς την δεοντολογία και την ηθική μου, και στον χαρακτήρα μου και στον τρόπο σκέψης μου κτλ.. σέβομαι αυτό που λες.. απλά το ηλίθιος θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να είναι άσχετος ή κάτι άλλο πιο πολιτικάλ κορέκτ.. ας είναι.. ο καθένας γράφει και θα κριθεί... μπορείς αν θέλεις να ζητήσεις συγνώμη η να ανακαλέσεις.. το οτι είναι κάποιος άσχετος ή δεν έχει πέσει του δε πόιντ που λένε δεν τον κάνει αυτόματα και ηλίθιο.. επίσης το τι θα μετουσιωθεί σε γραπτές προτάσεις δεν είναι στην εξουσία σου..

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Στην αρχη έγραψα οτι πολλές φορές ενα άσχημο μάλωμα ειναι
χειρότερο και απο τις φάπες ανάλογα με την εβεστιςια του σκυλου

Και να διευκρινίσω οτι μηλάμε για φάπες και οχι περνώ την μαγκούρα
μου και του σπάζω την μέση. Και με αυτο το σκεπτικό ναι ειναι
ενα άσχημο μάλωμα ίσο με ξυλο. Για αυτο μην επικεντρωνόμαστε
σε αυτον που έριξε την φάπα η οποια έπεσε στον σκυλο που
πρεπει αλλα στο ενδεχόμενος τραμπούκισμα(και οχι μπουλινγκ)
εκει που δεν πρεπει.

Υπάρχουν σκυλια που με το επόμενο χάδι τα ξεχνάνε άμεσος(και
τα δύο) και υπάρχουν σκυλια που οταν υπερβάλεις δεν το
ξεχνάνε ποτε άσχετα αν δεν το δείχνουν και άσχετα αν δεν γυρίσουν
ποτε πάνω σου.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
ενδιαφερον...
πρωτον...

δευτερον...

Να κανω μια μετάφραση;

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
μετά το τυχούσες ηλίθιες σκέψεις έπρεπε να πατήσεις το shift + το 2 και το ntoulis ! :D
εσένα σου αρέσει η τακτική/στρατηγική πόνος δυσφορία με φόβο και σε μόνιμη κατάσταση.. εγώ όμως επειδή είμαι γιατρός όλα αυτά είναι αντίθετα προς την δεοντολογία και την ηθική μου, και στον χαρακτήρα μου και στον τρόπο σκέψης μου κτλ.. σέβομαι αυτό που λες.. απλά το ηλίθιος θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να είναι άσχετος ή κάτι άλλο πιο πολιτικάλ κορέκτ.. ας είναι.. ο καθένας γράφει και θα κριθεί... μπορείς αν θέλεις να ζητήσεις συγνώμη η να ανακαλέσεις.. το οτι είναι κάποιος άσχετος ή δεν έχει πέσει του δε πόιντ που λένε δεν τον κάνει αυτόματα και ηλίθιο.. επίσης το τι θα μετουσιωθεί σε γραπτές προτάσεις δεν είναι στην εξουσία σου..
ντουλη,μεχρι στιγμης σε αυτο το νημα,εχουν γραφτει ασυλληπτες προσβολες ντυμενες με το ρουχο των πολιτικως ορθων σχολιων...

πουθενα δεν εγραψα οτι θεωρω ηλιθιο οποιον θεωρει ,την συγκεκριμενη πρακτικη αντιδεοντολογικη,ανηθικη κλπ...απολυτως σεβαστο...

ημουν απολυτως σαφης κι εγραψα οτι θεωρω ηλιθιο καποιον ο οποιος θα θεωρησει οτι χρησιμοποιω την συγκεκριμενη τακτικη,οχι ως συνειδητη-απαραιτητη επιλογη,παρα ως αποτελεσμα κακου μου ψυχισμου,παιδικων χρονων κι επιπροσθετως οτι μου ειναι ευχαριστο το συναισθημα που απολαμβανω την ωρα της εφαρμογης της...

εξακολουθω να στεκομαι πισω απο το παραπανω...σαφως και θα θεωρησω ηλιθιο οποιον προβει σε τετοιου ειδους αυθαιρετα συμπερασματα για μενα...

εαν ηταν στην εξουσια μου αγαπητε δεν θα εγραφα "καλο θα ηταν να" αλλα "απαγορευεται"...

ειλικρινα ελπιζω,εσυ ειδικα,αυτη την φορα να καταλαβες τι ακριβως εγραψα...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Είναι κρίμα η πορεία που παίρνει αυτό το νήμα. Εξελίσσεται σε άλλο ένα "θετική vs κλασσική". Στο αν το ξύλο (η βία, η επιβολή, ο φόβος, το οτιδήποτε) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ΜΕΘΟΔΟΣ. αν δούμε το ξύλο σαν μέθοδο τότε το νήμα γίνεται άλλη μια αρένα. Να έρθει κι η freedom να δέσει το γλυκό....

Αν κατάλαβα καλά, ο θεματοθέτης ζητάει διήγηση: έχετε δείρει ποτέ το σκυλί σας και αν ναι, για ποιο λόγο;
Είναι η φύση του ερωτήματος τέτοια που οι απαντήσεις θα κριθούν αρνητικά έτσι κι αλλιώς, αν κολλήσουμε στις θεωρίες που έχουμε στο μυαλό μας για σωστό και λάθος, στο τι λέει η κοινή λογική και το κοινό αίσθημα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι αν αφήσουμε την κριτική στην άκρη, μπορούμε να μάθουμε όλοι πολλά πράγματα.
(Υπόψιν, άσχημη κριτική έχουν κάνει και οι δυο πλευρές, έτσι όπως τα διαβάζω. Άσχημη, ως αποτέλεσμα. Χρήση ειρωνίας, λιγότερη έκφραση σεβασμού κλπ κλπ)

Υ.γ. Να πω την -άκυρη- αλήθεια μου: από κάποιους το περίμενα αυτό το στυλ γραφής, δεν με εκπλήσσει. Από κάποιους άλλους, να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα. Ελπίζω να μην επηρεάζομαι από την προσωπική μου άποψη. Κι αλήθεια μου, νούμερο δυο: ντούλη, Θεός!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Είναι κρίμα η πορεία που παίρνει αυτό το νήμα. Εξελίσσεται σε άλλο ένα "θετική vs κλασσική". Στο αν το ξύλο (η βία, η επιβολή, ο φόβος, το οτιδήποτε) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ΜΕΘΟΔΟΣ. αν δούμε το ξύλο σαν μέθοδο τότε το νήμα γίνεται άλλη μια αρένα. Να έρθει κι η freedom να δέσει το γλυκό....

Αν κατάλαβα καλά, ο θεματοθέτης ζητάει διήγηση: έχετε δείρει ποτέ το σκυλί σας και αν ναι, για ποιο λόγο;
Είναι η φύση του ερωτήματος τέτοια που οι απαντήσεις θα κριθούν αρνητικά έτσι κι αλλιώς, αν κολλήσουμε στις θεωρίες που έχουμε στο μυαλό μας για σωστό και λάθος, στο τι λέει η κοινή λογική και το κοινό αίσθημα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι αν αφήσουμε την κριτική στην άκρη, μπορούμε να μάθουμε όλοι πολλά πράγματα.
(Υπόψιν, άσχημη κριτική έχουν κάνει και οι δυο πλευρές, έτσι όπως τα διαβάζω. Άσχημη, ως αποτέλεσμα. Χρήση ειρωνίας, λιγότερη έκφραση σεβασμού κλπ κλπ)

Υ.γ. Να πω την -άκυρη- αλήθεια μου: από κάποιους το περίμενα αυτό το στυλ γραφής, δεν με εκπλήσσει. Από κάποιους άλλους, να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα. Ελπίζω να μην επηρεάζομαι από την προσωπική μου άποψη. Κι αλήθεια μου, νούμερο δυο: ντούλη, Θεός!
Αγαπητη Orilis
Σε αυτο το θεμα:http://www.dogforum.gr/community/threads/%CE%95%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AD%CF%82.27358/
Υπήρξε ή «αντιπαράθεση θέσεων και ιδεών» μεταξύ αυτών που θεωρούν ότι υπάρχει «κυριαρχία» στους σκύλους αλλά και μεταξυ σκύλου - ανθρώπου και σε αυτούς που δεν δέχονται την υπαρξη της «κυριαρχίας»!

Εδώ το πράγμα είναι πιό ειδικό και τελείως διαφορετικό! Υπάρχει μια αντιπαράθεση (και «ενδοπαραταξιακή») με αυτούς που παρά το ότι ειναι υπέρ της ύπαρξης «κυριαρχίας» δεν θεωρούν ότι αυτη επιβάλεται δια του ξυλοδαρμού και του φόβου που αυτός δημιουργεί (χωρίς να σημαίνει ότι όλοι αυτοί απορρίπτουν το ξύλο υπό προϋποθέσεις ή ως την έσχατη λύση) και αυτών που θεωρούν ότι «το ξύλο βγήκε απ τον Παράδεισο» διότι «ο φόβος του ξύλου φυλάει τα έρμα»!
Καλώς υπαρχει λοιπόν αυτη η συζήτηση γιατί κατα την γνώμη μου πρέπει να ξεκαθαριστούν πολλά πράγματα και σε μας και σε όσους μας διαβάζουν (διαβάσουν)!

Το ότι ισως υπαρξει ένταση είναι μεσα στο παιχνίδι (όπως εγινε και στο άλλο θεμα), αρκει να μην ξεφύγει...πολύ!

Last edited: