Είναι κρίμα η πορεία που παίρνει αυτό το νήμα. Εξελίσσεται σε άλλο ένα "θετική vs κλασσική". Στο αν το ξύλο (η βία, η επιβολή, ο φόβος, το οτιδήποτε) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ΜΕΘΟΔΟΣ. αν δούμε το ξύλο σαν μέθοδο τότε το νήμα γίνεται άλλη μια αρένα. Να έρθει κι η freedom να δέσει το γλυκό....
Αν κατάλαβα καλά, ο θεματοθέτης ζητάει διήγηση: έχετε δείρει ποτέ το σκυλί σας και αν ναι, για ποιο λόγο;
Είναι η φύση του ερωτήματος τέτοια που οι απαντήσεις θα κριθούν αρνητικά έτσι κι αλλιώς, αν κολλήσουμε στις θεωρίες που έχουμε στο μυαλό μας για σωστό και λάθος, στο τι λέει η κοινή λογική και το κοινό αίσθημα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι αν αφήσουμε την κριτική στην άκρη, μπορούμε να μάθουμε όλοι πολλά πράγματα.
(Υπόψιν, άσχημη κριτική έχουν κάνει και οι δυο πλευρές, έτσι όπως τα διαβάζω. Άσχημη, ως αποτέλεσμα. Χρήση ειρωνίας, λιγότερη έκφραση σεβασμού κλπ κλπ)
Υ.γ. Να πω την -άκυρη- αλήθεια μου: από κάποιους το περίμενα αυτό το στυλ γραφής, δεν με εκπλήσσει. Από κάποιους άλλους, να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα. Ελπίζω να μην επηρεάζομαι από την προσωπική μου άποψη. Κι αλήθεια μου, νούμερο δυο: ντούλη, Θεός!