Το ξύλο της αρκούδας

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εγώ όταν βγάζω το ψαλίδι για τα νύχια της η το επιοτικ!! Νομίζω θα προτιμούσε να φάει καμία στο κ@λο παρά να με αφήσει να τις κόψω νύχια\καθαρίσω αυτιά!
Μπάαα δεν εχει θέμα σε αυτά... εγώ εχω θεμα με τα νύχια της...
Αλλά με τον κ@λο της, βιώνει δράμα.... Όταν είχε υποθερμία το χειμώνα και επρεπε να παίρνω τη θερμοκρασία της καθε μια ωρα, κουλουριαζόταν κάτω και περιμενε. Δεν είχα χειρότερο να τη βλέπω ετσι... (αμοιβαία ψυχολογική βία)

• Like
Reactions: mechsilk and johnk

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Μπάαα δεν εχει θέμα σε αυτά... εγώ εχω θεμα με τα νύχια της...
Αλλά με τον κ@λο της, βιώνει δράμα.... Όταν είχε υποθερμία το χειμώνα και επρεπε να παίρνω τη θερμοκρασία της καθε μια ωρα, κουλουριαζόταν κάτω και περιμενε. Δεν είχα χειρότερο να τη βλέπω ετσι... (αμοιβαία ψυχολογική βία)
Έλα ρεεεε... Ψυχούλα... :(
Το ίδιο θα αισθανόμουν στη θέση σου.... :unsure:

• Like
Reactions: ghelly and johnk

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
41
@GRDANE
Οφείλουμε να σκεφθούμε και αυτούς που δεν πήραν κουτάβια, κάποιοι βρίσκονται με ενήλικους σκύλους που δεν τους μεγάλωσαν αυτοί και έχουν μη αποδεκτές συμπεριφορές.

εαν έβλεπα έναν σκύλο να γρυλίζει πχ σε παιδί και να κάνει κίνηση να το αρπάξει αγνόωντας εντολές, εαν κάποιος το κλώτσαγε - εσπρωχνε στον μηρό με δυναμη που να μην το τραυματίσει αλλά να το αναγκάσει να παραπατησει και να χασει το φοκους δεν το θεωρώ βία. Το να κραδαίνει κάποιος μια εφημερίδα για να φοβίσει - συναιτησει εναν σκύλο που λέρωσε μέσα στο σπίτι το θεωρω βία ακόμα και αν δεν αγγίξει τον σκύλο.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Εγω στο 4κιλο σκυλο μου εχω ριξει μια σφαλιαρα που δεν την θυμαμαι ομως...
Μετα απο ενα βαρυ χειμωνα ανοιξε λιγο ο καιρος και ειπα να την παω παραλια.
Ενθουσιασμενη αυτη ετρεχε απο εδω και απο εκει και εγω της εκοψα δυο φορες το τρεχακι γιανα της βγαλω κτι απο το στομα.
Δεν της αρεσει να της το κανουν μουλωνει λιγο αλλα παντα της το περνω.
Καποια στιγμη την βλεπω μπουκωμενη με κατι,τρομαξα μην εφαγε κατι πολυ κακο και προσπαθω να της το βγαλω,
Αυτη δεν ανοιγει με τιποτα το στομα της εχω κανει κεφαλοκλειδωμα γιανα το βγαλω και με το που το βγαζω μου ριχνει μια πανω στη μυτη!
Τρομαξα εκεινη την ωρα και αν και δεν το θυμαμαι (ειλικρινα!!) μου ειπαν οτι την κατακεφαλιασα.
Εγω θυμαμαι οτι με κοιτουσε με τρελα να της το ξαναδωσω πισω και εγω την πηρα και φυγαμε.

Ποτε δεν ακταλαβα τι εγινε...ηθελε να με δαγκωσει η να μου παρει αυτο που ειχα στο χερι μου και τελικα πετυχε μυτη??

Με τη Λιλη ειμαστε πολυ δεμενες δεν θα εκανε ποτε κινηση να μου την ριξει και τρομαξα εκεινη την μερα πολυ.
Για 2-3 μερες της επερνα επιτηδες πραγματα απο το στομα και καμια αντιδραση.

Το θεμα ειναι οτι την σφαλιαρησα και οταν μου ειπαν οτι το εκανα εγω ξερετε τι εκανα ε???
Τα κλασικα...την πηρα αγκαλια και την φιλαγα και της ελεγα συγχωρεσε με!
Γιαυτο και δεν θα παρω ποτε σκυλο μεγαλόσωμο!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το θεμα ειναι οτι την σφαλιαρησα και οταν μου ειπαν οτι το εκανα εγω ξερετε τι εκανα ε???
Τα κλασικα...την πηρα αγκαλια και την φιλαγα και της ελεγα συγχωρεσε με!
Γιαυτο και δεν θα παρω ποτε σκυλο μεγαλόσωμο!!
Ε ναι, που να σηκώσεις μεγαλόσωμο αγκαλια να του ζητάς συγγνώμη! :p Θα βγάλεις κήλη στο τελος!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θα πεφτω στα γονατα !χαχαχαχα
Θα με τρωει και θα καθομαι!
Σκέψου το πάντως...υπάρχουν φυλές που μπορεί να ειναι 40 κιλά αλλά κάνουν σαν μωρό παιδι για αγκαλια... Πηδάνε πάνω σου για να τα πάρει αγκαλια! Σε καλύπτει αυτό!

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
40 κιλα ειμαι εγω!!

Το θεμα ειναι οτι εγω δεν μπορω να επιβληθω στα σκυλια.
Ουτε να φωναξω,ουτε να σβερκωσω,ουτε να σπρωξω και εννοειται ουτε να δειρω.
Βεβαια πολλοι μου λενε οτι τα μεγαλωσωμα ισως σε εκπαιδευση να ειναι και πιο ευκολα απο τα μικροσωμα.
Αλλα αν πρεπει να επιβληθεις...το χασα το παιχνιδι..

Βλεπω μεγαλα σκυλια που τα εχουν σουζα οι ιδιοκτητες του και πανω που παω να τους θαυμασω βλεπω κατι ξυλιες με λουρι,κατι γαιδουροφωναρες,κατι σπρωξιες και σοκαρομαι οτι πρεπει να κανεις αυτο γιανα σε ακουει ο σκυλος σου.

• Like
Reactions: Yorkaddict

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν νομίζω ότι ειναι θέμα όγκου η εκπαιδευσιμότητα.... πχ η ομαδα 3 έχει πείσμα και θα σου σπάσει τα νεύρα στην εκπαιδευση... η ομάδα 2 όπως ήδη εχουν αναφέρει είναι πιο συναισθηματική, ορισμένοι εκπρόσωποι της τρώνε κατι κολλήματα και θέλουν να ξέρουν γιατί πρέπει να υπακούσουν στον τάδε αλλά υπάρχουν και φυλές σκυλιών πολύ πιο εκπαιδεύσιμα και πιο "easy going" από αρκετά μικρόσωμα...
Τώρα το θέμα της επιβολης, περιλαμβάνει ΠΟΛΛΑ... αρκεί να μη φτάσει ο σκύλος σου να σε βλέπει και να λέει "αρχισε παλι τη σχιζοφρένεια η τρελή, υπακουω για να μη με βρει τίποτα χειρότερο"

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
@GRDANE
Οφείλουμε να σκεφθούμε και αυτούς που δεν πήραν κουτάβια, κάποιοι βρίσκονται με ενήλικους σκύλους που δεν τους μεγάλωσαν αυτοί και έχουν μη αποδεκτές συμπεριφορές.

εαν έβλεπα έναν σκύλο να γρυλίζει πχ σε παιδί και να κάνει κίνηση να το αρπάξει αγνόωντας εντολές, εαν κάποιος το κλώτσαγε - εσπρωχνε στον μηρό με δυναμη που να μην το τραυματίσει αλλά να το αναγκάσει να παραπατησει και να χασει το φοκους δεν το θεωρώ βία. Το να κραδαίνει κάποιος μια εφημερίδα για να φοβίσει - συναιτησει εναν σκύλο που λέρωσε μέσα στο σπίτι το θεωρω βία ακόμα και αν δεν αγγίξει τον σκύλο.
εχεις απολυτο δικιο κι εγω αν βρεθω μπροστα σε ένα ενηλικο ξενο σκυλι με επιθετικη συμπεριφορα που να απειλεί κιολας ανθρωπινη υπαρξη... θα παρω κι ένα οπλο ακομα να υπερασπιστω τον ανθρωπο ...
αλλα... να βρεθω με ένα ενηλικο ξενο σκυλι στα χερια μου ? με προβληματικη συμπεριφορα? μονο αν εισαι σιζαρ μιλαν αλλοιιως εχει τοσα απροβλημάτιστα αδεσποτα να υιοθετήσεις... αν δεμ το παρεις και εισαι ασχετο ς... παλι εχεις κανει λαθος αρχη δεν νομιζεις?

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
41
για υιοθέτηση ενήλικου αδέσποτου πάντως αναφερόμουν :p.
Μου αρέσει ο Σίζαρ Μίλαν αλλά δεν ξέρω από τα βίντεο που είχα δει παλιά και από κάποια βιβλία που είχα διαβάσει πόσα από αυτά μπορεί ένας απλός άνθρωπος να εφαρμόσει. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι είδα ότι όλες οι συμπεριφορές μπορούν να διορθωθούν ακόμα και κάποιες που θεωρούσα απίστευτα δύσκολες. Τώρα ξαναλέω πόσα από αυτά γίνονται από απλούς κοινούς θνητούς που έχουν ένα σκύλο και δεν παίζουν στην τηλεόραση είναι άλλο θέμα. Μου άρεσε ακόμα γιατί χρησιμοποιεί το σώμα του, δεν μπορώ να φωνάζω στο σκύλο όταν δεν υπακούει μου την βιδώνει νοιώθω ότι επαναλαμβάνοντας το ΜΗ ή το ΕΛΑ ή το ΜΕΣΑ με γράφει πιο πολύ, κάποια μικρά κολπάκια είδα ότι στον Δία λειτούργησαν αλλά από την άλλη ήταν και είναι ένα πολύ καλόβολο σκυλί. Άλλο που μου άρεσε είναι το εύρος των μεθόδων που χρησιμοποιεί, τροφή, κλίκερ, διάφορων ειδών περιλαίμια, παιχνίδια, άλλα σκυλιά κλπ νομίζω δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να σταματήσεις μια συμπεριφορά ή να ενισχύσεις μια άλλη και ότι ένας τρόπος δεν είναι ο καλύτερος για όλα τα σκυλιά. Ανησυχώ βεβαία ότι όλο και κάποιοι θα έχουν βρεθεί που θα βλέπουν τα βίντεο ή τα βιβλία και θα έχουν κάνει τα σκυλιά τους πειραματόζωα... :confused::confused::confused:

• Like
Reactions: GRDANE

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Την τελευταία φορά που μπήκα στο φόρουμ αυτό το θέμα ήταν πεντεξιεφτα σελίδες μείον. Τις διάβασα όλες και δεν βρήκα ούτε μια γραμμή για την αρκούδα του τίτλου. Ούτε για το ξύλο της. Είστε όλοι οφτοπικ

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@mechsilk o Mιλαν είναι όντως μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση,αλλά έχουν ακουστεί αρκετά για το τι γίνεται με τις κάμερες κλειστές.Καλώς ή κακώς,είτε χαλάει το παραμυθάκι σε κάποιους είτε όχι,το να φέρεις στα ίσα του ένα τερατάκι 40+ κιλών με παγιωμένες λάθος συμπεριφορές δε γίνεται με θετική εκπαίδευση και λουκανικάκια.Η επανάληψη,όσο (τρομερά) σημαντική είναι στην εκπαίδευση,άλλο τόσο καθιστά απίστευτα δύσκολο να "ξεριζωθούν" παγιωμένοι -το ξαναγράφω γιατί είναι η πιο σωστή λέξη- λάθος αυτοματισμοί του σκύλου

@manolo το χταπόδι στη μάπα δε σου έκανε?χτύπησα ζώο με ζώο,τι μπορεί να το κερδίσει αυτό?

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
@mechsilk o Mιλαν είναι όντως μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση,αλλά έχουν ακουστεί αρκετά για το τι γίνεται με τις κάμερες κλειστές.Καλώς ή κακώς,είτε χαλάει το παραμυθάκι σε κάποιους είτε όχι,το να φέρεις στα ίσα του ένα τερατάκι 40+ κιλών με παγιωμένες λάθος συμπεριφορές δε γίνεται με θετική εκπαίδευση και λουκανικάκια.Η επανάληψη,όσο (τρομερά) σημαντική είναι στην εκπαίδευση,άλλο τόσο καθιστά απίστευτα δύσκολο να "ξεριζωθούν" παγιωμένοι -το ξαναγράφω γιατί είναι η πιο σωστή λέξη- λάθος αυτοματισμοί του σκύλου.
Ο Milan χρησιμοποιεί τις ίδιες τακτικές και σε 2κιλα και σε 10κιλα, είτε είναι "red zone" είτε όχι ... and I rest my case.

• Like
Reactions: ISKENDER

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Την τελευταία φορά που μπήκα στο φόρουμ αυτό το θέμα ήταν πεντεξιεφτα σελίδες μείον. Τις διάβασα όλες και δεν βρήκα ούτε μια γραμμή για την αρκούδα του τίτλου. Ούτε για το ξύλο της. Είστε όλοι οφτοπικ
Σου βάζω βίντεο, ελπίζω να σου φύγει το παράπονο

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
ήμουν προσεκτικός στη διατύπωσή μου Μιχάλη,είπα "έχουν ακουστεί αρκετά"...δεν είμαι παρών στα γυρίσματα,φαντάζομαι ούτε εσύ,δεν αμφιβάλλω ότι το έχει γενικά,έχω την αίσθηση όμως από προσωπική εμπειρία πως το πράγμα δε γυρνάει καθόλου εύκολα άμα πάρει το στραβό το δρόμο χωρίς...unpleasant καταστάσεις για ενήλικο σκύλο και ιδιοκτήτη

• Like
Reactions: johnk

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
ήμουν προσεκτικός στη διατύπωσή μου Μιχάλη,είπα "έχουν ακουστεί αρκετά"...δεν είμαι παρών στα γυρίσματα,φαντάζομαι ούτε εσύ,δεν αμφιβάλλω ότι το έχει γενικά,έχω την αίσθηση όμως από προσωπική εμπειρία πως το πράγμα δε γυρνάει καθόλου εύκολα άμα πάρει το στραβό το δρόμο χωρίς...unpleasant καταστάσεις για ενήλικο σκύλο και ιδιοκτήτη
Δεν μιλάω για τα γυρίσματα. Μιλάω για live επεισόδια που δεν θέλω να κάνω link γιατί μου γυρνάει το μάτι.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από ενήλικα, προβληματικά σκυλιά. Πάντα με κουτάβια ξεκίναγα. Είμαι έξω από το χορό σίγουρα, αλλά θα το πάλευα με χίλιους δύο τρόπους, πριν καν σκεφτώ να καταφύγω σε κάποιες μεθόδους του ακατανόμαστου.
Σε κάποιες μάλιστα είμαι 1000% κατά. Alpha roll δεν θα έκανα ποτέ σε σκυλί μου.

• Like
Reactions: Chris K.A.

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@Michalis-Maya δε σε έπιασα με την πρώτη,my bad

To alpha roll είναι μια περίεργη φάση,συμφωνώ,κυρίως γιατί σε μια κατάσταση που θεωρητικά "χωράει"να γίνει το alpha roll,αφαιρείς τη δυνατότητα από το σκυλί να φύγει (flight),οπότε ή που θα γίνει μακελειό (fight) η΄που θα αποδεχτεί την κατάσταση και θα παραδοθεί (submission).Αυτό το δίπολο (πέρα από όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που έχει το alpha roll) είναι προβληματικό

• Like
Reactions: Michalis-Maya

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
Ενταξει λοιπον ειμαι πλεον βεβαιος οτι εφτασε η ωρα του κατα JohnK “αγνωστου αναγνωστη’’ για το υπ. αριθ. 1 μηνυμα στο αξιοπιστο, οπως συνεχιζω να πιστευω Dogforum. Σας διαβαζω αρκετο καιρο. Αν και κατοχος καποιων σκυλων, ποτε δεν μπηκα στη διαδικασια βαθυτερης μελετης. Δεν υπηρξε ποτε χρονος να ασχοληθω διεξοδικα. Καριερα, παιδια με στοχευση, ανελιξη κατα το δυνατο. Μεχρι εκει. Και στη συνεχεια πτωση.

Προοδευτικα, η εκτιμησή μου προς τα μελη του φορουμ was accelerated. Ειχα δε αποφασει, ως κατοχος τριων απαιτητικων σκυλων, να ζητησω τις αποψεις εμπειρων ιδιοκτητων αφου οπως φαινεται ανακυπτει πλεον βασικο θεμα διαχειρισής τους εκ μερους μου. Κινδυνευω δε να αποχωριστω τη συζυγό μου, η κορη μου, η οποια θα μπορουσε να με στηριξει φευγει σε μια εβδομαδα στο εξωτερικο για μεταπτυχιακες, ο γυιος μου επισης στο εξωτερικο ως μηχανικος αυτοματοποιησης , και εγω ως μπαμπας (σε τετοια ηλικια, τι το ηθελα) δυο κουταβιων, ενος presa 7 μηνων και ενος Bandogge, μιας εβδομαδας μεγαλυτερου, – ως τετοιο το απεκτησα, αλλα μαλλον δεν ειναι- καθως και ως παππους ενος πολυαιμου πιτμπουλινου ιδιοκτησιας της κορης μου, σε μια πολυεπιπεδη κατοικια χωρις ιχνος χωματος και πρασινου, με 125 σκαλια, που ατενιζει τη θαλασσα, προσπαθω να διατηρησω ισορροπιες. Φοβαμαι οτι ματαιος κοπος, αν δεν μπει σε εφαρμογη το worst case scenarioγια μετακατοικιση απο Νοτια Αθηνα σε εξοχικο Δυτικης Πελοποννησου.

Διαβαζοντας τις 5-6 πρωτες σελιδες του θεματος, αναρωτιεμαι εαν ο θεματοδοτης ηταν στημενος να απομυθοποιησει την αξιοπιστια του Forum. Σιγουρα αθελά του. Ως τριτος παρατηρητης επιτρεψτε μου να επισημανω τα εξής:

Ο θεματοδοτης – ιδεα δεν εχω ποιος ειναι , οπως και για κανεναν απο τους συμμετεχοντες - δεν ειχε σκοπο αν καταλαβαινω καλα, να κανει διαγωνισμο μεταξυ των καλυτερων ιδιοκτητων – χειριστων. Αναφεροταν απλα σε σκυλους και τη διασυνδεσιμοτητα της συμπεριφορας τους με τον ανθρωπινο παραγοντα.

Τι σχεση εχουν οι φυλες, τα κιλα, η υποταγη, η εξουσια, η πειθω,η αρχηγια, η μεταξελιξη, μεταμορφωση της ανθρωπινης συμπεριφορας σε επιπεδο ζωου, κλπ.

Καθε σκυλος ειναι διαφορετικος και ως τετοιος πρεπει να αντιμετωπισθει. Ανεξαρτητως μεθοδολογιας, εκ του αποτελεσματος προκυπτει η επιτυχια. Επειδη εχω μπει κατεπαναληψη στη διαδιακσια να σκεφτομαι οτι εχει φτασει πλεον η ωρα να χαρισω τους σκυλους μου , με εξαιρεση τον πιτμπουλινο της κορης μου, τον οποιο θα της τον στειλω πακετο στο εξωτερικο, σε εκεινον που με την καρδια μου θα τον εδινα, θα ηταν πιθανοτητα ο east49, παρα το οτι πιστευω οτι οι αποψεις του JohnK, @GRDANE, κλπ – λυπαμαι που δεν εχω ολοκληρωμερνη εικονα για τους υπολοιπους - ειναι ορθοτερες. Ομως αν δεν κατεβεις στο επιπεδο του σκυλου δεν εχεις τυχη. Ποτε δεν πιστεψα σε σκυλους απολυτα ελεγχομενους. Οτι και να γινει το ενστικτο θα βρει διεξοδο στο ξεφωτο.

Οι δικοι μου σκυλοι μου, δυο στο παρελθον και τρεις τωρα ( ο ενας .........συνιδιοκτησια με την κορη μου), εχουν αρπαξει τις σφαλιαρες τους, με εξαιρεση το βελγικό μου Tervuren 20 χρονια πριν, που τελικα ανγκαστηκα να του κανω ευθανασια επειδη ειχε μετατραπει σε αυθεντικο λυκο – ζουσε με τη μητερα μου στο εξοχικο, πληρωσα εκατονταδες χιλιαδες δραχμες σε αποζημιωσεις -. Αποτελεσμα κανενα. Θα την κανουν οποτε τους δοθει ευκαιρια.

Ο πιτμπουλινος της κορης μου. Πολυαιμος 3,5 ετων, ψηλος, 30+ κιλα, τουλαχιστον 15 καυγαδες χωρις δικη του υπαιτιοτητα – οποιος σκυλος τον πλησιασει τον σκοτωνει, ενω αν καποιος ανθρωπος δεν τον χαϊδεψει πεφτει σε καταθλιψη. Οποιοσδηποτε μπορει να τον πιασει απο το λουρι και να τον παει περιπατο. Εμπιστευεται τους παντες. Εξαιρεση, αστεγοι και εγχρωμοι.

Εχει φαει προσφατα τις σφαλιαρες της ζωης του. Ολη μερα καβαλα με το αρσενικο κουταβι το Presa και οχι το θηκυκο Bandog. Τοσο βλακας. To Πρεσα τον βλεπει σαν θεο. Για ποσο ομως???????? Ειναι πλεον σχεδον διπλασιο. 63 εκατ., 45+ κιλα.

Το Presa. Επιθεση σε μικρα παιδια με ποδηλατα, πηδωντας μαντρα που μου εφευγε η μεση να τον κατεβασω. Εριξε το ενα κατω. Τι να του κανω???? Δεν καταλαβαινει τιποτα. Δεν φοβαται τιποτα. Εξαιρεση???? Σκιες, τρεχουμενα νερα, ανεμοδαρμενα δενδρα. Τακτικα ξυλο στον ποπο γιατι κανει ασχημο bulling στο θυληκο Bandog.

Το Bandog. Προβλημα με ανθρωπους. Γινεται πολυ επιθετική αν και κατρουλιτσα. Δεν σταματαει να χανει τσισα οταν χαιρεται και οταν τη μαλωνω. Σπουδαιο Bandog απεκτησα!?. 7 μηνων + 1 εβδομαδα, < 30 κιλα, 55 εκατ.. Ξυλο στον ποπο γιατι ακουει εντολες οποτε θελει. Μπορει να καταστρεψει τα παντα. Εχει φαει μετρα γωνιακους τοιχους, μεταλικα μπωλ και δεν μιλαμε για πλαστικους σωληνες και λαστιχα νερου. Εχω αλλαξει 15 στρωματα. Σταματησα πλεον να αγοραζω. Κοιμαται με το Presa πανω σε τσιμεντο και πλακακια. Δεν της αρεσει το σκυλοσπιτο. Δεν μπορω να την αφησω μονη σε καποιο διαμερισμα γιαπι. Μπορει να τρυπισει τους χαλκοσωληνες. Δεν μιλαμε για την εξωτερική τους επενδυση.

Τι σημαινουν τα πιο πανω???? Κατα την αποψή μου κανεις σκύλος δεν ειναι προβλεψιμος και κατα συνεπεια πληρως ελεγχομενος. Το να προσπαθησει καποιος να επιβληθει, ανεξαρτητως τροπου, το μονο που θα πετυχει ειναι να του στερει βαθμους ελευθεριας απο πλευρας εκδηλωσης στοιχειων της κατοικιδιοποιημενης προσωπικοτητάς του, των ενστικτων του και της χαρας της ζωης στο μικρο αυτο ταξιδι στη γη. Γιατι λοιπον να αποκτησει καποιος σκυλο, εαν προκειται να τον κανει ρομποτ ??????? Ο.Κ. Για σκοπους συντροφιας και φυλαξης. Αλλα αξιζει ο κοπος. Υπαρχουν κοντα μου γειτονικες κατοικιες με ολοημερη φυλαξη σε αλεξισφαιρα γυαλινα φυλακια. Μαλλον στοιχιζουν περισσοτερο απο τους 3 σκυλους μου, αλλα σιγουρα πολυ λιγοτερο εαν ειχαν μονο συνδεση με σεκιουριταδες, οπως ολοι οι υπολοιποι.

Επομενως δεν υιοθετεις το σκυλο για φυλαξη, αφου στοιχιζει πολλαπλασια απο απο την απευθειας αγορα υπηρεσιων φυλαξης. Τον εχεις γιατι ετσι σου αρεσει και δεν τον καταπιεζεις σαν να ειναι σκλαβος. Τον αφηνεις να ζει μες στην καλη χαρα, ποτε δεν τον βλεπεις με καχυποψια, και αν σου επιτεθει σιγουρα θα το κανει απο λαθος.

Ο πιτμπουλινος της κορης μου με εχει δαγκωσει τουλαχιστον 5 φορες –ευτυχως οχι πολυ βαθια- μεχρι να καταλαβει ποιος ειμαι, και 2-3 φορες το Presa οταν του τραβηξα δυνατα τα αυτια επειδη ειχε επιτεθει στο Bandog. Ο μικρος τις αρπαξε κανονικα. Και τι εγινε???? Σε δευτερολεπτα παλι παιγνιδι και η ζωη συνεχιζεται χωρις να αλλαζει τιποτα.

Ευχαριστωντας για τη φιλοξενια, θα προτεινα να παραμερισθει κατα το δυνατο, ο διαγωνισμος του καλυτερου ιδιοκτητη- χειριστη. Ειναι σαφως πιο παραγωγικο να ασχοληθουν οι πραγματικα εξαιρετικοι γνωστες της σκυλισιας συμπεριφορας – και αν καταλαβαινω καλα υπαρχουν αρκετα πολλοι σε συτο το φορουμ-, με το κατα ποσο ενδεικνυται να αποκτησει καποιος σκυλο που θα ζει υπο συνθηκες καταπιεσης και αυστηρων περιορισμων εκδηλωσης των προτιμησεών του.