Το ξύλο της αρκούδας

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Η μάνα μου ξεκίνησε με βίτσα, πέρασε στο χέρι, στην ξύλινη κουτάλα και τέλος στο καλώδιο της ψηστιέρας!
Αν δεν ένοιωθα πλεον ισχυρός κάποια στιγμή, για να της πιάσω και να της κρατήσω σταθερά το χέρι της, όταν και συνηδητοποίησε πλεον ότι δεν...Υποθετω ότι θα πήγαινε στο γκλοπ και μετα σε κανα ρόπαλο!
...
Και, στο τέλος, θα ξήλωνε το καλοριφέρ, για να στο φέρει στο κεφάλι!!!:D
Τάχω ζήσει κι εγώ αυτά, "παιδάκι μου"...:cool:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
1) Ούτε εμείς γνωριζόμαστε, Ελένη μου, ούτε ξέρω το σκυλί σου...
Αλλά, αν (στο "άλλο" θέμα) μας έλεγες ότι η έκταση με τα μελίσσια ΕΙΝΑΙ δική σου (εκτός του ότι θα ερχόμουν εγώ ο ίδιος για να τον πιάσω τον σκυλάκο! :cool: ), θα προσπαθούσα να σε γνωρίσω στο γιό μου!!!!!:D
Εντάξει, 25 χρονών... δεν τον λες και άσχημο... 1,93 ύψος (δεν ξέρω πόσα κιλά είναι, αλλά λεπτός)...
Για να καταλάβεις... ένα Ροδεσιανό Ρίτζμπακ, "σε άνθρωπο"...:p:whistle:
Εισαι ελεεινος κ τρισαθλιος! :p

• Like
Reactions: johnk

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@epial
Ενας απο τους λογους που υποστηριζω οτι ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΧΡΗΣΗ εχει εκ του αποτελεσματος επιτυχια, ειναι οτι εφαρμοστηκε κατα το παρελθον λιγες ομολογουμενως φορες αλλα σε ενταση και ΔΕΝ κατεληξε σε φοβικα (σε καμια περιπτωση) σκυλια κ η χρηση του ανηκει στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Η μεγαλη εχει να αρπαξει χαστουκι απο τοτε που πλακωθηκαμε. Ηταν ουτε ενος, ειναι σημερα κοντα τριων. Η μικρη το ιδιο, εχω κανα χρονο να την συνετισω.
Πλεον αν πω κανα "ε" η "ψιτ" με χαρακτηριστικο τροπο, η συνεχεια εξυπακουεται οι ρολοι εχουνε σταθεροποιηθει κ το θεμα αποκλιμακωνεται με την παροδο των ετων καθως εχω σταματησει πλεον κ να τους φωναζω ακομα.....

Γι αυτο ΚΑΘΕ φορα λεω ΑΝ γινει σωστα ΑΝ ξερεις τι ακριβως κανεις.
Σαφως κ καθε κατασταση που στην παροδο του χρονου κλιμακωνεται ειναι προβληματικη.
Αν εβλεπα οτι μια μερα εριχνα χαστουκι την επομενη κλωτσια μετα μαστιγιο κ μετα δεν ξερω τι σαφως κ θα προβληματιζομουνα.

@johnk. Μηπως και 99%των αναγνωστων.....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γι αυτό το ξύλο....εεεεε γκούχου γκούχου...η διόρθωση όταν έρχεται πρέπει να είναι σπάνια και "ασύμμετρη".
Και μετά..............................
Να μην το κάνουμε "θέμα"... να μην "κοκορευόμεθα" δημοσίως, για την τεράστια επιτυχία μας...:cool:

• Like
Reactions: epial and sea-mol

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
41
Διαβάζοντας αυτό το τόπικ έχω την εντύπωση ότι επειδή τα όρια του "χτυπάω" τον σκύλο μου και του χρησιμοποιώ το σώμα μου (χέρια, πόδια κλπ) για να αποτρέψω μια αρνητική συμπεριφορά δεν είναι τα ίδια για όλους και επειδή και όλα τα σκυλιά δεν είναι το ίδιο, και παίζει και θέμα το μέγεθος διότι η δύναμη να σπρώξεις ένα 50 κιλο δεν είναι η ίδια με το να σπρώξεις ένα 5 κιλο, ότι υπάρχουν παρεξηγήσεις για το τι θεωρείται βία προς το σκύλο και τι όχι.
Όλοι συμφωνούμε ότι όταν τον χτυπάς γιατί έφαγε 1 παπούτσι ή έσκαψε μια γλάστρα είναι βία. Αν το σκυλί επίμονα πηδάει πάνω σου το να χρησιμοποιήσεις τα πόδια σου για να το αποτρέψεις ή τα χέρια σου παρόλο που μπορεί να τον πονέσει δεν είναι βία. Αν λυσάει στον κήπο χωρίς λόγο ή γαυγίζει σε κάποιον που δεν θες, το να τον τσακώσεις και να τον αναγκάσεις να κάτσει κάτω μέχρι να ηρεμήσει δεν είναι βία. Το να τσακώσεις ένα 5 κιλό θέλει 1 χέρι, το να τσακώσεις ένα 35 κιλο θέλει σχεδόν κεφαλοκλείδωμα. Εν συνεχεία όμως πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια δηλαδή δεν γίνεται να χρησιμοποιείς το σχεδόν κεφαλοκλείδωμα για πάντα, κάτι δεν πάει καλά με την εκπαίδευση τότε, στην αρχή εάν το σκυλί σε γράφει είναι λόγο ότι δεν σε σέβεται που είναι λογικό αν μετά από 1 χρόνο το σκυλί κάνει τα ίδια ε κάτι δεν πάει καλά. Επίσης θεωρώ ότι υπάρχουν σκυλιά και σκυλιά, η ιδιοσυγκρασία δεν είναι ίδια σε όλα.
Γενικώς συμφωνώ με το σοκάρισμα, ακόμα και τώρα αν ο Δίας τσιτώνει με κάτι το να τον σπρώξω με το πόδι λειτουργεί καλύτερα από το να μιλάω.

Εν βρασμώ ψυχής έχω πετάξει με δύναμη παντόφλα στον Δια που τον πέτυχε και ακόμα έχω τύψεις.
Φανταστείτε να ξυπνάτε 8 η ώρα να πάτε για δουλειά, να σηκώνεστε και να βλέπετε παντού αίματα, αίματα ολόγυρα από το κρεβάτι στα πλακάκια, στις πόρτες, στις κουρτίνες στα έπιπλα , να έχετε χεστεί επάνω σας και να αναρωτιέστε τι στο διάολο έγινε μέσα στο σπίτι σας, τα αίματα είχαν σκυλίσιες πατημασιές και σύρσιμο και καθώς περπατούσα να δω που οδηγούν να βλέπω ότι τα αίματα συνεχίζονται και στον διάδρομο και στο σαλόνι και στην κουζίνα και στο χωλ. Μέχρι και χαμηλά οι τοίχοι είχαν αίματα. Σκεφτόμουν παναγία μου τι σκότωσε ο Διας? Γάτα? Άλλο σκύλο? Βρήκε κανα πτώμα στην αυλή? Φθάνω στο σαλόνι και βλέπω μια μάζα απο κρέας και τον Δία να έχει κάτσει μέσα στα αίματα και να το γλύφει. Η απόλυτη ΦΡΙΚΗ και να φρικάρω και άλλο που πρέπει να πάω κοντά να δω τι στο διάλο είναι αυτό που γλύφει γιατί δεν έβρισκα τα γυαλία μου. Τελικά ήταν μοσχαρίσιο κρέας που μας είχαν φυλέψει από το χωριό την προηγούμενη μέρα και ο σύζυγος μου είχε βγάλει πάνω στον πάγκο της κουζίνας να ξεπαγώσει γιατί είχαμε τραπέζι. Μιλάμε για 5-8 κιλά παγωμένο φρεσκοσφαγμένο μοσχαρίσιο κρέας το οποίο ο Δίας πήρε πάνω από τον πάγκο και προσπαθούσε να φάει αλλά αυτό γλύστραγε με αποτέλεσμα να το κάνει βόλτες σε όλο το σπίτι λερώνοντας όλο τον τόπο με νερωμένα αίματα. Δεν την πάλεψα.... όχι για το κρέας που το έβρασα και του το έδωσα του βλαμένου (και ήταν και χωριάτικοοοοο) αλλά το ΣΟΚ του να βλέπεις ένα σπίτι μέσα στα αίματα δεν περιγράφεται, μου είχαν κοπεί τα πόδια... Να σημειώσω ότι ο Δίας 8 χρόνια τώρα έχει πάρει πάνω από τον πάγκο της κουζίνας ή τραπέζι αυτό το κρέας και 1 λουκάνικο στις αρχές αρχές.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
όταν φτανεις στο σημειο ...
να θεωρεις τν σφαλιαρα και το ξυλο ως το πλεον αποτελεσματικο και σωστο τροπο κυριαρχιας σε συγκεκριμμενη φαση...
μαλον πρεπει να ψαξεις τι λαθη εχεις κανει νωρίτερα ώστε να σε φερουν αντιμετωπο στη συγκεκριμμενη φαση... απλα τα πραγματα....
δεν είναι ολοκληρώματα...

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Το τι leverage (μόχλευση στα ελληνικά) θα χρησιμοποιήσει ο καθένας έχει να κάνει με το τι βρίσκεται στην άκρη του λουριού του.

@mechsilk ,περιγράφεις εφιαλτικό σενάριο...

H φάση είναι "η βία δεν είναι λύση,η Λία είναι Βίσση"

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το τι leverage (μόχλευση στα ελληνικά) θα χρησιμοποιήσει ο καθένας έχει να κάνει με το τι βρίσκεται στην άκρη του λουριού του...
Χρήστο,
Χρησιμοποίησες έναν (απρόσμενα!) πολύ σωστό όρο: Leverage...

Αλλά, να υπενθυμίσω σε κάθε αναγνώστη που έχει την απορία, ότι το leverage σημαίνει κάτι "ασύμμετρο"... κοινώς:

Με ΕΛΑΧΙΣΤΗ βία (ή ενέργεια, ή ορμή, ή δύναμη, ή επιμονή, ή οτιδήποτε άλλο θέλεις να το ονομάσουμε)... προκαλείς ένα ΜΕΓΙΣΤΟ αποτέλεσμα... και αυτό είναι το ζητούμενο!!!

Συμφωνείς σε αυτό?:)

Υ.Γ. Γιατί αν κάνεις το αντίθετο... δηλαδή, με μέγιστη βία (ή ανάλωση οποιουδήποτε άλλου πόρου) να φέρεις το ελάχιστο αποτέλεσμα..... ΔΕΝ είναι leverage! Είναι ΩΜΗ βία...;)

Έχω σουτάρει τη Σελιν από το κρεβάτι! Πιάνεται???
Δεν πιάνεται...:cool:
Αυτό το κάνω κάθε βράδυ (στις 5:οο, ο π@ύστ@ς, αρχίζει και μου δαγκώνει τα δάχτυλα των ποδιών !!!) στο γάτο!:D:p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν είναι δίκαιο αυτό... Δηλαδή εμείς των δίκιλων να μην μπορούμε να τα δείρουμε? να βιαιοπραγήσουμε με την ησυχία μας βρε αδερφε...?
Βεβαια, η ύψιστη ψυχολογική βία της δικιάς μου... είναι όταν βγάζω το τρίμμερ να της καθαρίσω τις τρίχες γύρω από τον κ@λο! χεχεχε

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
(το λες σα να έχω γράψει μια σειρά από παπαριές και ξαφνικά μου ρθε η επιφοίτηση)

ναι,βεβαίως συμφωνώ

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δεν είναι δίκαιο αυτό... Δηλαδή εμείς των δίκιλων να μην μπορούμε να τα δείρουμε? να βιαιοπραγήσουμε με την ησυχία μας βρε αδερφε...? ...
Βέβαια, @ghelly μου, για να σε "παρηγορήσω"...
Ο γάτος μας δεν είναι κάν δίκιλος... είναι εξάκιλος!!!:D

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Βεβαια, η ύψιστη ψυχολογική βία της δικιάς μου... είναι όταν βγάζω το τρίμμερ να της καθαρίσω τις τρίχες γύρω από τον κ@λο! χεχεχε
Εγώ όταν βγάζω το ψαλίδι για τα νύχια της η το επιοτικ!! Νομίζω θα προτιμούσε να φάει καμία στο κ@λο παρά να με αφήσει να τις κόψω νύχια\καθαρίσω αυτιά!

• Like
Reactions: mechsilk and johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
(το λες σα να έχω γράψει μια σειρά από παπαριές και ξαφνικά μου ρθε η επιφοίτηση)

ναι,βεβαίως συμφωνώ
Χρήστο μου, σε καταλαβαίνω και ζητώ συγγνώμη, αν παρανοήθηκα...

Διέγνωσα απλά, ότι αν το διαβάσει ο "άγνωστος" (τουλάχιστον!) αναγνώστης, θα καταλάβει το αντίθετό...:D

Υ.Γ. Να το ξαναγράψω, για να μην παρεξηγηθώ, τουλάχιστον από ΕΣΕΝΑ, Χρήστο: Δεν αφορούσε εσένα η διευκρίνισή μου... αλλά, τον "παραλήπτη" του post...:X3:

• Like
Reactions: Chris K.A.