Η κλωτσια (της οποιας εχω ηδη δηλωσει υπερμαχος), οι πετρες, οι μαγκουρες, τα σπρέι πιπεριου κλπ, πραγματι δεν είναι ο,τι πιο αθωο.
Το καταβρεγμα ακουγεται καλυτερο, μη πρακτικο όμως να κουβαλας νερο. Παλια ειχαμε βεβαια αναφερει το νεροπιστολο, κατι που προσωπικα θεωρω ελαφρως γελοιο.
Κυριες και κυριοι. Σας εχω την λυση, η οποία βεβαια δεν ειναι δικια μου ιδεα.
Ειχε αναφερθει παλαιοτερα από έναν εκπαιδευτη του φορουμ αλλά περασε απαρατηρητη.
Τυχαια το διαβασα πριν μερικες μερες και αλλού, σε ένα φορουμ για φακους!
Μια πολύ καλη λυση λοιπον, η οποια κυριολεκτικα παγωνει τον ξενο σκυλο, είναι ο δυνατος φακος LED που διαθετει λειτουργια strobe (στροβοσκοπικο φως – το πολύ δυνατο φως που αναβοσβηνει με πολύ μεγαλη συχνοτητα).
Κυκλοφορει σε μικρους φακους τσεπης, χωρις ιδιαιτερο κοστος αν αγοραστουν από εξωτερικο.
Το δοκιμασα και εχει αποτελεσμα.
Τα θετικα:
Δουλευει από αποσταση και δεν χρειαζεται να δοκιμασεις την τυχη σου όταν ο ξενος κακος σκυλος ερθει πλεον σε αποσταση αναπνοης.
Είναι τελειως ακινδυνο. Ο σκυλος θα «τυφλωθει» προσωρινα και αυτό θα του δημιουργησει ανασφαλεια.
Δεν θα ερθεις σε συγκρουση με τον αλλον ιδιοκτητη εφοσον δεν βιαιοπραγησες κατα του σκυλου του.
Στην αναγκη τον στρεφεις και πανω στον άλλο ιδιοκτητη στραβωνοντας και αυτόν.
Χρησιμοποιειται ευρεως στην αμερικη ως αποτελεσματικοτατο παθητικο εργαλειο αυτοάμυνας.
Τα αρνητικα.
Δειχνεις λιγο παραξενα με τετοιο φως αλλά και με την μαγκουρα και τις κλωτσιες παλι παραξενα δειχνεις.
Δουλευει μονο τη νυχτα, αν και υπαρχουν μικροι φακοι τοσο δυνατοι που από κοντα σε στραβωνουν και τη μερα.