Το είδα και αυτό! (αρνί σε μπαλκόνι)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μα δεν είπα κάτι για το θέμα και πώς δεν πρέπει να αντιδράσεις..όσο για το όλοι τρώμε δεν μιλάω για εμάς εδώ αλλά όσους γνωρίζω.δεν θέλω να διαφωνήσω με κάποιον για τα κατσίκια έγραφα κάποιου.:eek:

Last edited:

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
αμα κλαίει κανένα παιδάκι δεν ασχολήτε ανθρωπος για το αρνί τρέχει η αστυνομία.....

δεν ήξερα οτι απαγορεύεται να έχεις αρνί άμα μένεις σε πόλη, οτι τι δηλαδή είναι εστια μόλυνσης ή δημόσια απειλή?

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Η διατήρηση οικόσιτων ζώων ρυθμίζεται από υγειονομικές διατάξεις. Και ναι δε μπορείς να έχεις κότες δίπλα απ΄το σπίτι μου π.χ.

Αλήθεια κάθε φορά που κλαίει ένα παιδί πρέπει να τρέχει η αστυνομία ή οι γείτονες;;; Διότι τότε για 2 χρόνια εμένα έπρεπε να βρίσκεται ένα περιπολικό μαζί με τη γειτονιά στο σπίτι μου κάθε βράδυ! Μάλλον δεν κατάλαβες γιατί ασχολήθηκε η αστυνομία με το συγκεκριμένο... δεν πειράζει... έχεις ανάγκη να πεις κι εσύ τα παράπονά σου... άντε πες τα...:)

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Εαν θυμάμαι σωστά σε μια αναθεώρηση παλαιότερου νόμου αυτές οι υγειονομικές διατάξεις δεν ορίζουν κάτι τέτοιο. Άλλο ένα αρνί άλλο ενα κοτέτσι με 10 κότες. Το οτι βέλαζε το αρνί και ενοχλεί μπορώ να το καταλάβω σε ώρες κοινής ησυχίας, αλλά μέχρι εκεί.

Ξέρεις πολλά παιδάκια κακοποιούνται γύρω μας αλλά οχι αμα δεν είναι χνουδωτά με 4 πόδια παίζει και να μην μας νοιάζει...για κάποιο περίεργο λόγο δύσκολα συνδιάζουμε το ζωόφιλος με το φιλάνθρωπος....
αλλά νταξ παίζει να έχω χαζέψει και απο το διάβασμα βραδιάτικο και να είμαι σε παραλήρημα!

http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108193.html
κοίτα λίγο σχετικά....δεν σταυλίζει ζώα ένα αρνί έχει....αρα νομικά υπάρχει κενό στο θέμα.
Η αστυνομία απλη σύσταση δεν έκανε για την κοινη ησυχία?

Last edited:

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Η Αιβ από όσο γνωρίζω έχει τροποποιηθεί. Εκτός αυτού, τέθηκε θέμα κοινής ησυχίας, η διατάραξη της οποίας είναι πταίσμα και άρα διώκεται ποινικά. Έγινε μόνο σύσταση επειδή εγώ το ζήτησα, μπορεί να γίνει και μήνυση για διατάραξη. Ακόμα και αν το αρνί ήταν ζώο συντροφιάς δε θα επιτρεπόταν να είναι κλεισμένο στο μπαλκόνι. Περισσότερες λεπτομέρειες αν θέλεις μπορώ να γράψω αύριο που θα πάω και από το Α.Τ...

Αλήθεια, θέλεις να συζητήσουμε περί φιλανθρωπίας και φιλοζωίας;;; Γιατί κανείς μας δε νομίζω να συγχέει το ένα με το άλλο...

Last edited:

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
ναι εχει τροποποιηθεί αλλά και πάλι αφορά σταυλισμό ζώων και αυτός δεν ορίζει ένα αρνί, οσο ενοχλητικό και να είναι. (ο νόμος δεν είναι σαφής κοινώς)
Εντάξει δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του αστυνομικού που θα συντάξει την μήνυση για ένα πρόβατο που βελάζει....
Απο την άλλη πρέπει να αποταθείς στην υγειονομική υπηρεσία της περιοχής σου, γιατί αυτή είναι αρμόδια να εξετάσει το θέμα.
Εχω διατηρήσει τρωκτικά, πάπιες, κουνέλια μεχρι και ταραντούλα σε διαμέρισμα ευτυχώς δεν κάναν φασαρία και δεν σε είχα γειτόνισσα!:p

θα ήθελα να μάθω πάντως τι θα σου πει η αστυνομία....

και τώρα που το σκέφτομαι και ο κόκορας του απέναντι παραβιάζει την κοινη ησυχία...και ο κάγκουρας με το μηχανάκι αλλα αυτό είναι ζώο συντροφιάς για κάποιους δεν διώκεται...;););)

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω θελω μια διευκρινηση στις λεπτομεριες.....
Το προβλημα εστιαζεται στο οτι το ειχε στο μπαλκονι?
Στο οτι ενοχλουσε σε ωρα κοινης ησυχιας?
Η οτι ειχε ενα ζωντανο αρνι το οποιο σε λιγα 24ωρα θα γινοταν ψητο στην σουβλα??

Σοβαρα το ρωταω το παραπανω....

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
ναι εχει τροποποιηθεί αλλά και πάλι αφορά σταυλισμό ζώων και αυτός δεν ορίζει ένα αρνί, οσο ενοχλητικό και να είναι. (ο νόμος δεν είναι σαφής κοινώς)
Εντάξει δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του αστυνομικού που θα συντάξει την μήνυση για ένα πρόβατο που βελάζει....
Απο την άλλη πρέπει να αποταθείς στην υγειονομική υπηρεσία της περιοχής σου, γιατί αυτή είναι αρμόδια να εξετάσει το θέμα.
Εχω διατηρήσει τρωκτικά, πάπιες, κουνέλια μεχρι και ταραντούλα σε διαμέρισμα ευτυχώς δεν κάναν φασαρία και δεν σε είχα γειτόνισσα!:p

θα ήθελα να μάθω πάντως τι θα σου πει η αστυνομία....

και τώρα που το σκέφτομαι και ο κόκορας του απέναντι παραβιάζει την κοινη ησυχία...και ο κάγκουρας με το μηχανάκι αλλα αυτό είναι ζώο συντροφιάς για κάποιους δεν διώκεται...;););)
Η αστυνομία κάνει αυτοψία και στέλνει έγγραφο στην υγειονομική υπηρεσία...

Last edited:

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Εγω θελω μια διευκρινηση στις λεπτομεριες.....
Το προβλημα εστιαζεται στο οτι το ειχε στο μπαλκονι?
Στο οτι ενοχλουσε σε ωρα κοινης ησυχιας?
Η οτι ειχε ενα ζωντανο αρνι το οποιο σε λιγα 24ωρα θα γινοταν ψητο στην σουβλα??

Σοβαρα το ρωταω το παραπανω....
ναι, ναι και όχι γιατί χιλιάδες τέτοια αρνιά υπάρχουν!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
ναι, ναι και όχι γιατί χιλιάδες τέτοια αρνιά υπάρχουν!
Αρα εφ'οσων το εχει μεσα δεν σε ενοχλει πλεον σωστα?
Θα εκανες την ιδια καταγγελια για σκυλο που γαυγιζει μεσα απο σπιτι, η ευαισθητοποιηση ηταν μονο προς το αρνι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δηλαδή κατά την γνώμη σου, δεν έπρεπε να πράξει ούτε αυτό το ελάχιστο, για το οποίο την καλύπτει ο νόμος; Επρεπε να κάνει, ότι δεν το βλέπει; δεν το ακούει;

Το τι κάνει ο καθένας μέσα στο σπίτι του, δυστυχώς ο τυχαίος περαστικός, δεν μπορεί να το γνωρίζει, για να πράξει αντιστοίχως. Το τι κάνει όμως σε κοινή θέα, δεν πρέπει να μας απασχολεί;

Για μένα, μπράβο σου mpoumpoula. Τουλάχιστον, τον ανάγκασες να μεταφέρει το πρόβλημα, μέσα στο σπίτι του. Απορώ βέβαια, που του κατουροχέζει το αρνί :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Jac αν δω παιδάκι να κακοποιείται να είσαι σίγουρη ότι θα κάμω καταγγελία . Των γειτόνων το παιδάκι ήταν πολύ κλαψιάρικι γύρω στο ένα έτος και μπορεί να σας φανεί αστείο αυτό που θα πω αλλά παρακολουθούσα όσο μπορούσα να δω αν τρώει ξύλο. Όταν βεβαιώθηκα ότι δεν πλέον δεν με ένοιαζε καθόλου αν κλαίει ή όχι.
Επειδή εκφράζουμε ευαισθησίες για τον σκύλο στο φόρουμ αυτό δεν ξέρω γιατί κάποιοι βγάζουν το συμπέρασμα ότι ειμαστε μισάνθρωποι

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
μαρεκο δεν την καλύπτει κάποιος νόμος για να καταγγείλει το αρνι, ο νόμος προβλέπει τις περιπτώσεις σταυλισμού ζώων. Υπάρχει μια λατρεία για τις μηνύσεις στην χώρα μας. Άλλο καταγγέλλω κακοποίηση ζώου και άλλο τρέχω στην αστυνομία γιατι το πρόβατο κάνει μπε το μεσημέρι (τι τραβάν και οι αστυνομικοί).

Κυβέλη παρατηρώ συχνά το φαινόμενο φιλοζωίας μόνο για το πετ μας, ή μιας δήθεν φιλοζωίας αυτο φυσικά δεν αφορά όλους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Σταυλισμός στην βεράντα ή και στο διαμέρισμα, είναι νομικά ορθός δηλαδή;
Πληρεί τις υγειονομικές προδιαγραφές;

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Σταυλισμός στην βεράντα ή και στο διαμέρισμα, είναι νομικά ορθός δηλαδή;
Πληρεί τις υγειονομικές προδιαγραφές;
Ναι δεν διευκρινίζει ο νόμος κάτι υπάρχει κενό. Εαν δεις και ο νόμος που πόσταρα και ο αναθεωρημένος μιλάει για σταυλισμό και συγκεκριμένο αριθμό ζώων πάνω απο το οποίο θεωρείται σταυλισμός. Η αναθεώρηση δε του νόμου επικεντρώνεται στον σκύλο και την γάτα.
(πριν 3-4 χρόνια το είχαμε ψάξει για να βάλουμε κότες στο εξοχικό μας)

Το εαν είναι ηθικά σωστό να ζει ένα πρόβατο (σκυλί, γατί, καναρίνι) σε ένα μπαλκόνι είναι άλλο θέμα.

Και ναι εαν είναι εμβολιασμένο και σε καθαρο περιβάλλον κατά την γνώμη μου μόνο σύσταση μπορούν να του κάνουν!

Αλλα εδώ μιλάμε για καταγγελία για παραβίαση της κοινής ησυχίας! στο δικό μου το κεφάλι δεν μου φαίνεται οτι πήγε να σώσει το πρόβατο αλλά οτι έχει θέμα με τον γείτονα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αλλα εδώ μιλάμε για καταγγελία για παραβίαση της κοινής ησυχίας! στο δικό μου το κεφάλι δεν μου φαίνεται οτι πήγε να σώσει το πρόβατο αλλά οτι έχει θέμα με τον γείτονα.
Δυό τετράγωνα παρακάτω από το σπίτι σου, δεν το ακούς καν.
Οπως και να 'χει όμως, αν η παραβίαση κοινής ησυχίας, ήταν το μόνο που μπορούσε να ισχυριστεί για να ενεργοποιηθεί το σύστημα, καλά έκανε και το ισχυρίστηκε.

Τα σκυλιά, έχουν φτιαχτεί για να θεωρούν φυσικό τους περιβάλλον, το ανθρώπινο και γι'αυτό προσαρμόζονται και ζουν άνετα σε αυτό. Τα αρνιά, τα κατσίκια, οι κότες και οι αγελάδες, φαντάζομαι δεν είναι σε αυτό το επίπεδο ακόμη. Και ελπίζω να μην γίνουν ποτέ.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Λέτε να το σφάξει στο μπάνιο ??? :confused:
Σπλατεριά!!!! :confused:
δεν μας απασχολεί αυτό αρκεί να μην το σφάξει μεσημέρι και ταράξει την ησυχία της Αθήνας!

εντάξει τώρα χαϊδεύουμε αυτιά νομίζω ...αποσύρομαι διακριτικά του θέματος και παω να μηνύσω και τον γείτονα γιατι ο κοκοράς του έχει χαλάσει και χτυπάει στη μία το μεσημέρι ;) φοβάμαι και για τις κοτόψειρες και υποψιάζομαι οτι δεν θα με καλέσει οταν τον κάνει κρασάτο!

επιπλέον νόμιζα οτι η λέξη οικόσιτο περιλάμβανε την λέξη οίκος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ειλικρινά jac, δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημά σου...
Θεωρώ εντελώς αβάσιμη την αντίδρασή σου και δεν καταλαβαίνω ποιανού αυτιά χαιδεύουμε;
Του αρνιού;