Το αντιμετωπίζω λάθος; Τα φώτα σας παρακαλώ!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Λοιπον θα σου παραθεσω τις δικες μου αποψεις, οπου ομολογουμρνως δεν γνωριζω αν ειναι σωστες η λαθος αλλα ειναι αυτες που μου κανουν να αισθάνομαι ανετα κ κυριως να μη φοβαμαι για την τριχομπαλα μου...η Ηρα κοντευει τα τρια, κ εχει συναναστραφει..μμμμ...τρια σκυλια...συστηματικά, σκυλια που τα γνωρίζω, που μπορει να μην ειναι αψογα εκπαιδευμενα ΑΛΛΑ ειναι ψυχουλες (ηταν..την μια την φολιασαν) ηρεμα κ ησυχα λατρευουν τα αφεντικα τους ομως δε κολωνουν κ να υπερασπιστουν τον εαυτο τους ΕΑΝ χρειαστει...αυτα ηταν τα προτυπα που ηθελα για την δικια μου, γιατι την εβλεπα απο κουταβι οτι ειχε την ταση να υιοθετει κακες συμπεριφορες (κατ εμε)!
Επιτρεπω πολυ σπάνια να μυριστει με αλλα αγνωστα σκυλια κ σαφεστατα κ δεν αφηνω να ερθει σε καμια επαφη με λυτα αδεσποτα επιθετικα σκυλια (κ για να μη την κολλησουν τιποτα αναμεσα σε αλλα) ...απο κει κ περα εφοσον δεν μπορω να αποφυγω τις συνδιαλεξεις με αγνωστα σκυλια (τουτεστιν μου σκασουν μυτη στα καλα καθουμενα κ δεν προλαβω κιχ να βγαλω) κ ειναι δε κ επιθετικα...αφηνω το λουρι κ αφηνω την Ηρα να υπερασπιστει τον εαυτο της (εφοσον το να βαλω το κορμι μου μπροστα δεν εχει ιδιαιτερη επιτυχια-δοξα τον θεο αυτο μουχει τυχει μεχρι στιγμης μονο δυο φορες) ΔΕΝ της τραβαω την προσοχη, ΔΕΝ κανω απολυτως τιποτα που να της δειξει οτι τωρα κανουμε πισω επειδη φοβομαστε αντιθετως ειναι σα να της δινω κ τις ευλογιες μου...εγω να κατσω να αφησω να μου δαγκωσουν το παιδι, εστω κ μια τριχα να χασει ρε παιδι, επειδη καποιος λαλακας το παιζει μαγκας κ εξυπνακιας δεν υπαρχει ενδεχομενο, δε θελω να καταληξει κανενα σκυλι του κοσμου στον κτηνιατρο αλλα προτιμω οποιαδηποτε στιγμη να καταληξει οποιοδηποτε αλλο σκυλι εκτος απτο δικο μου κ ειδικα απτην στιγμη που το δικο μου δεν εφταιγε σε τιποτα, περπαταγε απλα αμεριμνο στο λουρι του... (εχει συμβει αυτο...κ ενω με κοιταγε το ετερο αφεντικο με το βλεμμα της αγελαδας οτι κ καλα γιατι δεν της σταμάτησα η απαντηση μου ηταν απλα την επομενη φορα να φοραει λουρι στο σκυλι του)

• Like
Reactions: *Kiara*

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Από μέγεθος μεσαία πράγματα, το χρώμα μας είναι σχετικά καλό (θα μπορούσαμε να σκουρύνουμε 2-3 τόνους) αλλά δυστυχώς στην ποσότητα υστερούμε! :p
mareco κατάλαβα και σ ευχαριστώ πολύ, πίστευα πως έπρεπε να τα αποφεύγω, αλλά με τόσες ιστορίες που μου έλεγε ο καθένας άρχισα να σκέφτομαι μήπως εγώ έχω το πρόβλημα και προσπαθώ να κλείσω τη σκύλα μου σε γυάλα, γι αυτό και ρώτησα εδώ, υπάρχουν και πολλές γνώσεις και επίπεδο σ αυτό το φόρουμ. Ευτυχώς που άνοιξε!!
Μαζεμένες και ελεγχόμενες καταστάσεις λοιπόν, έχουμε τέτοιες και θα τις αξιοποιήσω. Δεν την εκθέτω άλλο σε τραμπουκισμούς.

@Μαρια&Ηρα σ ευχαριστώ για την απάντηση! Ετσι θα κάνουμε κ εμείς με τα σκυλιά που συναναστρέφεται. Θα το περιορίσω σε λίγα και τσεκαρισμένα. Το δικό μας πρόβλημα δεν είναι μήπως μαλώσει ώστε να την αφήσω να υπερασπιστεί τον εαυτό της, η Κιάρα αγνοεί ή φεύγει, δηλαδή εννίοτε φοβάται όταν τα δει σκούρα. Οπότε το να την αφήσω να το αντιμετωπίσει την εκθέτει σε μια κατάσταση που μπορεί στο μέλλον να την οδηγήσει να φοβάται. Δεν της το χω να το γυρίσει σε αντίποινα, αν και ποτέ δεν ξέρεις μέχρι να ενηλικιωθεί.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μηπως εκεινη την στιγμη φοβασαι εσυ κ το αντιλαμβανεται?
πιστευω ακραδαντα οτι επικοινωνουμε με τα σκυλια μας χωρις να μιλαμε ουτε καν να κοιταζομαστε...
πολλες φορες οταν ηταν κουταβι η Ηρα ταχα χρειαστει, πραγματικα ομως κ για τις δυο μας,δεν αντεδρασα, ουτε καν ανοιγοκλεισα τα ματια για να μην καταλαβει οτι φοβαμαι...ακομη κ τωρα πολλες φορες κατι με φοβιζει κ δεν της το δειχνω, συνειδητα χωνομαι γνωριζοντας οτι μπορει να μας ριχνω στην φωτια εκεινη την στιγμη (πχ μας εχουν κοψει τον δρομο τρια αδεσποτα τσοπανοκατασταση κ γρυλιζουν γαυγιζουν δειχνουν δοντι κλπ κ γω εξακολουθω να προχωρω κατα πανω τους κοιτωντας την ουρα κ ταυτια της Ηρας) μονο κ μονο για να της δειξω οτι δεν εχει να φοβαται τιποτα (σου επαναλαμβανω οτι μπορει να ειμαι σωστη μπορει κ λάθος)
Εκτος βεβαια κ αν γενικα η δικια σου ηταν η φοβικη η υποτακτικη της τοκετοομαδας της οποτε δεν εχει σχεση οτι κ να κανεις οτι κ να αντιμετωπισει, η αντιδραση της θαναι παντα η ιδια...
πραγματι παιζει ρολο οτι ειναι ακομη δωδεκα μηνων αλλα δε θα σου προτεινα να την εχεις υπερ προστατευμενη, αστην να εκτεθει...εγω αυτο εκανα.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Πολλές φορές σίγουρα φοβάμαι. Νομίζω ότι δεν το δείχνω με τις πράξεις μου, δηλαδή δε θα κάνω πίσω, αλλά αν αντιλαμβάνεται τα συναισθήματά μου τότε μάλλον το εισπράττει. Εθεσε το ίδο θέμα και ο manolo και συμφωνώ ότι αυτό το κομμάτι πρέπει να το δω σοβαρά, να μην ανησυχώ τόσο για εκείνη. Οχι δεν είναι υποτακτική ούτε φοβική, απλά δεν είναι και ο μάγκας της γέννας. Και ούτε ήθελα να είναι δηλαδή, ήμουν κάθετη σ αυτό. Δεν είναι και καμία που ανέχεται τα πάντα, μη νομίζεις, πχ σε καβαλήματα ή να την πρήζει κάποιο σκυλάκι με πολύ γάβγισμα κλπ για παιχνίδι αντιδρά κανονικότατα. Στις επιθετικές συμπεριφορές αγνοεί κατά βάση, κοιτάει τη δουλειά της κ αφήνει τον κόσμο να λυσσάει, αλλά κάποιες φορές που ζόρισε πολύ το πράγμα, επέλεξε τη φυγή και όχι τη μάχη. Τώρα το αν στο μέλλον θα απαντά με μάχη, αυτό δεν το ξέρω. Εξάλλου για τη φυλή της έχει καιρό ακόμα μέχρι να δούμε παγιωμένες ενήλικες συμπεριφορές

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Σε ποιό πάρκο είναι μαζεμένοι τούτοι οι φωστήρες;
Παντού!!! Σε όλα τα πάρκα και σε όλους τους δρόμους! Ζουν ανάμεσά μας... κάπου εδώ, έχουν "φωλιά"...

...Τώρα...με βλέπουν από μακριά που πάω, οι απανταχού "εκπαιδευτές" και τρέχουν να τα μαζέψουν τα καμάρια τους. Απλά πράγματα, με συνοπτικές διαδικασίες (y)
Κι εμένα, Μαρία μου...:whistle:

1) Εχω την τύχη, να έχω τον σωστό "εξοπλισμό"...

2) Αν δεν θέλεις να αποφεύγεις τις ομαδικές συνευρέσεις...
1) Δυστυχώς...:D κι εγώ...

2) Αυτό τώρα, τι είναι? το τελευταίο ανέκδοτο? Και ομαδικές, μάλιστα???:p

• Like
Reactions: mareco and epial

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καλημερα,δεν ξερω να χειροζομαι καλα τις διαδυκτιακες ιστοσελιδες και δεν ειχα ιδεα που να γραψω αυτο που με απασχολει γι αυτο μπηκα εδω....οποτε να ξερετε το σχολιο μου ειναι ασχετο με τη συζητηση που εχετε.Συνεβη λοιπον ενα περιστατικο μολις πριν απο λιγο και θελω να μου πειτε μια λυση...μενω σε πολυκατοικια και εχω ενα κανις αρσενικο...δεν ενοχλει γενικοτερα ειναι ησυχος.Ο γειτονας μου παρ'ολα αυτα ψαχνει αφορμες και πριν λιγο παλι απειλησε οτι θα του ριξει φολα.Τι μπορω να κανω για να το αποτρεψω και τι μπορω να κανω αν οντως συμβει (που ελπιζω να μην τολμησει) για να τον αναλαβει η δικαιοσυνη?
Αν θέλεις να κάνεις κάτι, πήγαινε αύριο το πρωί στον εισαγγελέα ακροάσεων, πάρε μια εισαγγελική παραγγελία και πήγαινέ την στο τμήμα της περιοχής σας, να την καλέσουν και να την προειδοποιήσουν, πως σύμφωνα με καταγγελίες, αν συμβεί κάτι τέτοιο στην γειτονιά, υπεύθυνη θα θεωρηθεί αυτή και θα ασκηθεί δίωξη εναντίον της.
άλλαξε μόνο το πρόσωπο :)

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
(πχ μας εχουν κοψει τον δρομο τρια αδεσποτα τσοπανοκατασταση κ γρυλιζουν γαυγιζουν δειχνουν δοντι κλπ κ γω εξακολουθω να προχωρω κατα πανω τους κοιτωντας την ουρα κ ταυτια της Ηρας) μονο κ μονο για να της δειξω οτι δεν εχει να φοβαται τιποτα.
Τελικα περασατε αναμεσα απο τα τρια τσοπανια ακεραιες και οι δυο????

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Όλοι το έχουμε δεί, άγνωστος σκύλος έρχεται κατευθείαν επάνω σας, ή στο σκυλί σας και αρχίζουν τα όργανα...

"Απλά είναι φιλικός"!! Πραγματικά προκλητική φράση, όταν το σκυλί έχει παραβιάσει τον προσωπικό χώρο του σκύλου σας ή του δικού σας.

Μήπως, το σκυλί σας δεν είναι φιλικός, απλώς είναι ένα κολόπαιδο;.

Εδώ είναι μερικά μόνο από τα σημάδια ότι το σκυλί σας είναι μαλάκας.

1. Το σκυλί σας ανυψώνει συνήθως σε άλλα σκυλιά τα πόδια από το έδαφος, όταν προσπαθούν να μυρίσουν τους πισινούς τους.

2. Το σκυλί σας αρχίζει τους χαιρετισμούς με άλμα στο κεφάλι των άλλων σκύλων.

3. Το σκυλί σας πηγαίνει κατευθείαν στο πρόσωπο του άλλου σκύλου και συνεχίζει είτε να γλείφοντας τους αδιάκοπα ή προσπαθεί να ακουμπήσει πάνω στο άλλο σκυλί.

4. Το σκυλί σας καβαλάει τα άλλα σκυλιά μέσα σε δευτερόλεπτα από τον χαιρετισμό.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Όλοι το έχουμε δεί, άγνωστος σκύλος έρχεται κατευθείαν επάνω σας, ή στο σκυλί σας και αρχίζουν τα όργανα...

"Απλά είναι φιλικός"!! Πραγματικά προκλητική φράση, όταν το σκυλί έχει παραβιάσει τον προσωπικό χώρο του σκύλου σας ή του δικού σας.

1. Το σκυλί σας ανυψώνει συνήθως σε άλλα σκυλιά τα πόδια από το έδαφος, όταν προσπαθούν να μυρίσουν τους πισινούς τους.

3. Το σκυλί σας πηγαίνει κατευθείαν στο πρόσωπο του άλλου σκύλου και συνεχίζει είτε να γλείφοντας τους αδιάκοπα ή προσπαθεί να ακουμπήσει πάνω στο άλλο σκυλί.

4. Το σκυλί σας καβαλάει τα άλλα σκυλιά μέσα σε δευτερόλεπτα από τον χαιρετισμό.
Εδώ μου λένε κάμποσοι ιδιοκτήτες ότι είναι μια χαρά φιλικά τα σκυλιά τους όταν έρχονται κατα πάνω γρυλίζοντας και ρίχνοντας και μια δαγκωνίτσα στο μπουτάκι της σκύλας μου για το καλωσόρισμα :confused: Και είναι πολλοί
Τα παραπάνω θα θεωρήσουν κακή συμπεριφορά;

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πολλά σκυλιά δεν είναι καλά κοινωνικοποιημένα με άλλους σκύλους με ευθύνη των ιδιοκτητών τους, η κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλιά απο μικρή ηλικία είναι τόσο σημαντική όσο και με τους ανθρώπους. Εαν παρατηρήσετε τα καλύτερα κοινωνικοποιημένα σκυλιά σε αυτόν τον τομέα είναι τα αδέσποτα. Μιλάνε την "γλώσσα" άψογα.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Πράγματι, με αδέσποτα ποτέ δεν έχουμε αντιμετωπίσει πρόβλημα. Εμείς τουλάχιστον

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εαν παρατηρήσετε τα καλύτερα κοινωνικοποιημένα σκυλιά σε αυτόν τον τομέα είναι τα αδέσποτα. Μιλάνε την "γλώσσα" άψογα.
Μήπως όμως γιατί είναι τελείως ελεύθερα «να πάθουν και να μάθουν»;

D

Deleted member 14614

Guest

Τα κάνουμε και τα 4! Τι κερδίζουμε? :p
πολλά σκυλιά δεν είναι καλά κοινωνικοποιημένα με άλλους σκύλους με ευθύνη των ιδιοκτητών τους, η κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλιά απο μικρή ηλικία είναι τόσο σημαντική όσο και με τους ανθρώπους. Εαν παρατηρήσετε τα καλύτερα κοινωνικοποιημένα σκυλιά σε αυτόν τον τομέα είναι τα αδέσποτα. Μιλάνε την "γλώσσα" άψογα.
Συμφωνώ 10000%! Ο σκύλος που "χρησιμοποίησα" για να μειώσω την κυριαρχικότητα του δικού μου, ήταν (και είναι πάλι, δυστυχώς) ένας αδέσποτος άρχοντας! Ένα από τα πιο ωραία σκυλιά σε χαρακτήρα που έχω συναντήσει ποτέ μου... ( @betty coltrane Ο Σίμος ;))

• Like

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τελικα περασατε αναμεσα απο τα τρια τσοπανια ακεραιες και οι δυο????
Περασαμε...ειχα χ@στει πανω μου βεβαια αλλα δε το δειχνα...ψηλα το κεφαλι, ουδεμια οπτική επαφη με τα τσοπανια, που κ που μονο εριχνα καμια κλεφτη ματια στη σταση σωματος της Ηρας κ οσο προχωρουσαμε ανοιγαν αυτα, αλλα το γαυγισμα κ το δοντι εκει, στη φαση που μας κυκλωσαν λεω η ταν η επι τας κ ευχομουν απλα να συνεχισει να κοιταει κ η Ηρα μπροστα σα να μην υπηρχε τιποτα...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Τry and error είναι Γιάννη όπως το λες.
Το θέμα είναι πως μερικά είναι αγράμματα (οι μαλάκες που λέει ο Γιώργος).
Δεν ξέρουν να επικοινωνήσουν. Εκεί παίζει ρόλο και ο άλλος σκύλος αν ξέρει τη γλώσσα ή όχι. Τη γλώσσα δε, την μαθαίνουν από την μάνα και τα αδέλφια τους. Αυτό είναι το Δημοτικό τους. Οσο πιο συχνά νοιώθουν πως γίνονται αντιληπτές οι προθέσεις τους, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση νοιώθουν. Αυτό οδηγεί στην αποφοίτηση. Σε έναν ισορροπημένο ενήλικο σκύλο. Ξέρει να χρησιμοποιεί τα σήματα που εκπέμπουν, την γλώσσα τους.
Αν δεν την μάθουν, δεν ξέρω ειλικρινά αν μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να επέμβουμε.

Αν αναλογιστούμε δε, πως στην κοινωνία μας η συντριπτική πλειοψηφία έχει σκύλους αγράμματους (από BYB, PΜ) τότε μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει όλους μας αποδέκτες. Στη βόλτα μας, στα περιβόητα σκυλοπάρκα, οπουδήποτε.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
Γι αυτό και γω επιμενω να βρίσκω μερη που μπορει να ειναι ελευθερος να αντιδρασει. Πιο ριψοκινδυνη μεθοδος αλλα πιστευω οτι εχει πολλα καλα. Αρκει να έχουμε κριση να προλαβαίνουμε τις πολυ άσχημες καταστάσεις. Και κυρίως μαθαίνω το σκυλο μου και τα όρια του και μαθαίνω και σκυλίσιες συμπεριφορες.
Συμφωνώ 10000%! Ο σκύλος που "χρησιμοποίησα" για να μειώσω την κυριαρχικότητα του δικού μου, ήταν (και είναι πάλι, δυστυχώς) ένας αδέσποτος άρχοντας! Ένα από τα πιο ωραία σκυλιά σε χαρακτήρα που έχω συναντήσει ποτέ μου... ( @betty coltrane Ο Σίμος ;))
Χαχαχα, ετσι! Σχολειο ο Σιμος (που εγω τον λέω Κυριάκο ;)) Και γω αρχοντα τον λεω!
Τον 'χρησιμοποίησα' για να τονώσω την ανεκτικότητα του Σαντσο στα αρσενικα. Μικροτερος δεν του αρεσε καθολου να ειναι τοσο κοντα μας αλλος αρσενικος στη βολτα. Ο Σίμος ομως ειναι μεγαλος παρεακιας και μας ακολουθουσε παντου. Τωρα αδιαφορει.

D

Deleted member 14614

Guest
Χαχαχα, ετσι! Σχολειο ο Σιμος (που εγω τον λέω Κυριάκο ;)) Και γω αρχοντα τον λεω!
Τον 'χρησιμοποίησα' για να τονώσω την ανεκτικότητα του Σαντσο στα αρσενικα. Μικροτερος δεν του αρεσε καθολου να ειναι τοσο κοντα μας αλλος αρσενικος στη βολτα. Ο Σίμος ομως ειναι μεγαλος παρεακιας και μας ακολουθουσε παντου. Τωρα αδιαφορει.
Ολόκληρο tribute στον αδέσποτο άρχοντα και μου είχε ξεφύγει! Νομίζω άνετα θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες γι'αυτόν... :) Αγάπη μεγάλη... <3
(btw, προσωπικά ''αρκούδο'' τον λέω, αλλά αφού όλοι τον λένε Σίμο, γι'αυτό τον ανέφερα έτσι. Και το Κυριάκος παίζει σαν όνομα, ισχύει!)

• Like
Reactions: betty coltrane

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
Ολόκληρο tribute στον αδέσποτο άρχοντα και μου είχε ξεφύγει! Νομίζω άνετα θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες γι'αυτόν... :) Αγάπη μεγάλη... <3
(btw, προσωπικά ''αρκούδο'' τον λέω, αλλά αφού όλοι τον λένε Σίμο, γι'αυτό τον ανέφερα έτσι. Και το Κυριάκος παίζει σαν όνομα, ισχύει!)
Αντε γραψε. Εκει ειναι το νημα.

Σορρυ @*Kiara* για τα οφφτοπικ!!

• Like