Τουαλέτα κουταβιού. Εχω μπερδευτει, παμε απο την αρχη

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Θα ήθελα κ εγώ τα φώτα σας: Απέκτησα μόλις χθες μια μικρή σκυλίτσα bull mastif 5 εβδομάδων. Προς το παρόν την έχω μέσα στο σπίτι και έχω στρώσει εφημερίδες λίγο πιο έξω από το σπίτι της (σήμερα θα προμηθευτώ πάνες). Σχεδόν όλες της φορές τα κάνει εκεί. Μόνο τα "ψιλά" όμως, γιατί για τα κακά της απομακρύνεται αρκετά από εκείνο το χώρο και τα κάνει οπουδήποτε.

Θα ήθελα να μάθει να τα κάνει αποκλειστικά έξω, αφού θα την βγάζω 3-4 φορές. Πως προτείνετε να το χειριστώ?

Δεν αντιλαμβάνομαι πότε θέλει να τα κάνει. Στο ξαφνικό τις αμολάει :) Άλλες φορές βγαίνει από το σπίτι της για να βολτάρει και άλλες για να κάνει την ανάγκη της. Επίσης αν και ακόμη δεν έχω καθιερώσει βόλτες (είναι πολύ μικρή) την βγάζω ήδη συγκεκριμένες ώρες έξω για να συνηθίζει. Τη μια δεν έκανε απολύτως τίποτε κ τα έκανε μόλις μπήκαμε σπίτι, ενώ τη δεύτερη τα έκανε έξω.

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
1) Αναγκη του μονο εξω σε βολτα.

Σε περίπου 6 μήνες ο σκύλος σου θα αρχίσει να σημαδεύει. Δεν θες να σημαδεύει το σπίτι σου... ξέχνα την πάνα.

Η τεχνική είναι απλή. Φτιάχνεις ένα πρόγραμμα και τον βγάζεις πάντα την ίδια ώρα. Στην αρχή βγαίνετε πιο συχνά, εσύ ξέρεις πόσο ο σκύλος σου μπορεί να κρατηθεί. Μισή ώρα; 2 ώρες; 5; Οταν δεις πως ο σκύλος κρατιέται μια χαρά, αυξάνεις το διάστημα ανάμεσα στις βόλτες... σιγά σιγά, θα φτάσετε τις 3 φορές τη μέρα.

Υπομονή και επιμονή και μην ξεχνάς να τον βγάζεις... δεν έχει να βαριέσαι... να νυστάζεις... κλπ. Αλλιώς δεν πρόκειται να μάθει, πρέπει να είσαι συνεπής.
!!!!!!

Κι όποτε βλέπεις οτι ειναι έτοιμο να τα αμολήσει ή τα αμολάει, αγκαλιά και κάτω!!!!

Αυτό που με βοήθησε ήταν οτι όποτε τα έκανε έλεγα μια λέξη πχ τουαλέτα. Οποτε μετά απο κάποιο διάστημα συνδύασε τη λέξη με το γεγονός. Τώρα πια ξέρει. "τουαλετα Αφρο" τσσσσσσ " μπράβο Αφρο, τουαλέτα!!!!!!!"

Και ποτέ δε βαριόμαστε, σε όποια κατασταση, με όποιο καιρό, όσες φορες κι αν χρειαστει 10? 15? 20? πρέπει να πάμε το κουτάβι έξω απο το σπίτι.

Είμαι κάθετα αντίθετη με τη πάνα ή εφημερίδες. Ο σκύλος δεν βλέπει " α! τα κάνω τώρα πάνω στη πάνα!" αλλά βλέπει τον χώρο. Κι αν χώρος που του επιτρέπετε είναι το σπίτι, τότε βοήθειά σας!!!!

Αλλά όλα αυτά τα έχουμε ξανα πει σε άλλα ποστ......

vefthym

New Member
28 Ιουνίου 2010
2
0
Ηράκλειο
Γεια σας! Έχω κι εγώ ένα πρόβλημα με την τουαλέτα του Λόκο και συγκεκριμένα με το ωράριο: είναι 10 μηνών και με ξυπνάει κάθε πρωί από τις 6.30 το νωρίτερο μέχρι 8 το αργότερο για την πρωινή του βόλτα/ανάγκη. Μένω στο 2ο όροφο και συνεπώς δεν έχω αυλή, έτσι πρέπει να τον πηγαίνω βόλτα και για "ψιλά". Το καλό είναι ότι έχει μάθει πλέον και δεν τα κάνει στο σπίτι, αλλά ζητάει μόνος του βόλτα όταν χρειάζεται. Το κακό είναι ότι ζητάει βόλτα σχεδόν κάθε τρεις ώρες (κυρίως από το μεσημέρι και μετά), αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο να ξυπνάς 6.30.

Επίσης όταν δεν είμαι σπίτι ούτε διαμαρτύρεται, ούτε "λερώνει", ακόμα κι αν λείπω για αρκετές ώρες. Αντίθετα όταν είμαι σπίτι ζητάει βόλτα. Και όταν λέω ζητάει, εννοώ ότι αρχίζει με ένα ψευτοκλαψούρισμα μπροστά στην πόρτα και συνεχίζει με σταδιακά αυξανόμενη ένταση γαυγίσματος.Όταν ήταν μικρότερος ξυπνούσε κατά τις 11!!! (Βέβαια τότε τα 'κανε μέσα ακόμα..)

Φαγητό τρώει 2 φορές τη μέρα: στις 14.30 και στις 22:00 περίπου, αν παίζει ρόλο.

Ευχαριστώ

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Νομιζω οτι ζηταει βολτα μετα το μεσημερι τοσο συχνα οχι για τις αναγκες του αλλα επειδη δεν εκτονωνεται οσο εχει αναγκη...
Το πρωινο ειναι θεμα συνηθειας... αν τον διωξεις και σηκωθεις 8.00 να βγειτε βολτα, θα λερωσει μεσα?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Να κάνετε την βραδινή βόλτα όσο πιο αργά γίνεται και αγνόησε τα κλαψουρίσματα γιατί σε εκπαιδεύει καλά ο μικρός. Άλλη λύση είναι το crate

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ετσι κανω εγω οταν ακολουθει αργία και θελω να κοιμηθω. Τις βγαζω εξω μετα τα μεσαχυχτα και δεν εχω εγνοια το πρωι.
Εχει τυχει ομως παρολα αυτα να ερχονται και να με ξυπνανε για τουαλετα. Το κακο ειναι οτι και οι δυο ερχονται σε μενα.

vefthym

New Member
28 Ιουνίου 2010
2
0
Ηράκλειο
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!!

Νομιζω οτι ζηταει βολτα μετα το μεσημερι τοσο συχνα οχι για τις αναγκες του αλλα επειδη δεν εκτονωνεται οσο εχει αναγκη...
Μάλλον σε αυτό έχεις δίκιο. Έχει πολύ ενέργεια και όπως και να το κάνουμε δεν εκτονώνεται τόσο πολύ όταν παίζουμε στο σπίτι σε σχέση με το να κατεβάζει χιλιόμετρα στις αλάνες.

Το πρωινο ειναι θεμα συνηθειας... αν τον διωξεις και σηκωθεις 8.00 να βγειτε βολτα, θα λερωσει μεσα?
Δεν έχω δοκιμάσει να τον αφήσω το πρωί να κλαψουρίζει πολύ ώρα, πρώτον γιατί δεν με αφήνει να κοιμηθώ και με εκνευρίζει και δεύτερον επειδή 6.30-7 το πρωί δεν θέλω να ενοχλεί τους γείτονες. Αν είναι βέβαια να διορθωθεί έτσι το πρόβλημα, θα προσπαθήσω να τον "κρατήσω" λίγο περισσότερο.

Πριν από 2-3 μέρες κλαψούριζε (απόγευμα βέβαια) και τον αγνόησα μισή ώρα περίπου με αποτέλεσμα να λερώσει μέσα.

Να κάνετε την βραδινή βόλτα όσο πιο αργά γίνεται και αγνόησε τα κλαψουρίσματα γιατί σε εκπαιδεύει καλά ο μικρός. Άλλη λύση είναι το crate
Μάλλον πρέπει να τον αγνοήσω, έχετε δίκιο. Η βραδινή βόλτα δε βοηθάει. Χθες τον πήγα 1.45 και σήμερα με ξύπνησε πάλι 7 και κάτι. Το crate θα προσπαθήσω να το αποφύγω.

30 Αυγούστου 2012
7
0
Γεια σας παιδια!Ειμαι νεος στην παρεα και εγινα μελος γιατιτ σε λιγες μερες αναμενεται να αποκτησω εναν ελληνικο ποιμενικο!!!πιο συγκεκριμενα θα θελα να ρωτησω για το θεμα 'τουαλετα...εγω θα τον εχω τον σκυλο ολημερις εξω απο το σπιτι σε μια αυλη...αλλα θελω να σας ρωτησω πως μπορω να τον εκπαιδευσω ωστε να τα κανει σε ενα συγκεκριμενο σημειο???με λιγα λογια φιλοι μου θελω απαντηση στο πως να τα 'κανει σε ενα συγκεκριμενο σημειο,γιατι φετος θα αδυνατω να τον κατεβαζω τοσο συχνα βολτα στον δρομο...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ....ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!!!!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Γεια σας παιδια!Ειμαι νεος στην παρεα και εγινα μελος γιατιτ σε λιγες μερες αναμενεται να αποκτησω εναν ελληνικο ποιμενικο!!!πιο συγκεκριμενα θα θελα να ρωτησω για το θεμα 'τουαλετα...εγω θα τον εχω τον σκυλο ολημερις εξω απο το σπιτι σε μια αυλη...αλλα θελω να σας ρωτησω πως μπορω να τον εκπαιδευσω ωστε να τα κανει σε ενα συγκεκριμενο σημειο???με λιγα λογια φιλοι μου θελω απαντηση στο πως να τα 'κανει σε ενα συγκεκριμενο σημειο,γιατι φετος θα αδυνατω να τον κατεβαζω τοσο συχνα βολτα στον δρομο...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ....ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!!!!!!
Καλώς ήρθες!

Γιατι τον παίρνεις τότε αφού δεν μπορείς να καλύψεις στο επακρο τις ανάγκες του?
Ο σκύλος, κυριοτερα όσο ειναι κουτάβι, θέλει να ειναι μέσα και όχι εξόριστο εξω στην αυλή. Όσο συχνά και να βγαίνεις εσύ, το βράδυ θα ειναι εξω και θα νιώθει παρατημένο...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς μας βρήκες!

Ενας Ελληνικός Ποιμενικός... δηλαδή, "ανεξάρτητος" και "επεκτατικός"...

Με τον τρόπο διαβίωσης που περιγράφεις, δεν θα μπορέσει ποτέ να μάθει να τα κάνει σε συγκεκριμένο μέρος... για ένα επιπλέον λόγο: Τόσο τα τσίσα, όσο και τα κακά, είναι τρόπος για να "μαρκάρει" περιοχή...

Θα τα κάνει, λοιπόν, όπου "κρίνει σκόπιμο"...
Εξάλλου, μιά αυλή δεν είναι τόσο μεγάλη...
Και εσύ θα τα μαζεύεις... έτσι, σου δίνεται και η ευκαιρία να τα εξετάζεις, για να ξέρεις και την πορεία της υγείας του...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλώς μας βρήκες!

Ενας Ελληνικός Ποιμενικός... δηλαδή, "ανεξάρτητος" και "επεκτατικός"...

Με τον τρόπο διαβίωσης που περιγράφεις, δεν θα μπορέσει ποτέ να μάθει να τα κάνει σε συγκεκριμένο μέρος... για ένα επιπλέον λόγο: Τόσο τα τσίσα, όσο και τα κακά, είναι τρόπος για να "μαρκάρει" περιοχή...

Θα τα κάνει, λοιπόν, όπου "κρίνει σκόπιμο"...
Εξάλλου, μιά αυλή δεν είναι τόσο μεγάλη...
Και εσύ θα τα μαζεύεις... έτσι, σου δίνεται και η ευκαιρία να τα εξετάζεις, για να ξέρεις και την πορεία της υγείας του...
Εχουμε ανέβει σε αλλο επιπεδο απαντησεων πλέον!!;)
Respect (ναι ξανα ξέρω ότι δεν επιτρέπονται ξένες γλώσσες)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Το θέμα ρε παιδια δεν είναι ότι θα νιώθει μόνο το σκυλι στην αυλή.. Βασικα αν το σκυλι μάθει έτσι, χεστηκε αν το βράδυ μένει μόνο του... Το ζήτημα είναι συνολικής εγκατάλειψης κ φροντίδας.. Άλλο να πάρεις ένα ζώο κ ξαφνικά να μη μπορείς για κάποιους λόγους να το έχεις συνέχεια στη βόλτα κ άλλο να το ξέρεις κ πάλι να το πάρεις.. Ασε το σκυλι για φέτος φίλε μου κ δες απο του χρόνου τι θα κανεις.ο επ δεν είναι για μ@λ@κιες. Θέλει ασχολία, διαφορετικα ίσως έχεις κ εσυ ο ίδιος πρόβλημα μαζι του.με το να μην μπορέσεις να ασχοληθείς φέτος, χάνεις την πιο σημαντική περίοδο της ζωής του.. Ασε το αμάξι για άλλη χρονιά κ συνέχισε λίγο ακόμη με τα πόδια..

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
[FONT=&quot]Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις…[/FONT]
[FONT=&quot]Η μικρή μου είναι 5,5 μηνών και εξαιτίας ενός θέματος που είχαμε με τα εμβόλια τώρα ξεκινήσαμε να κάνουμε τις ανάγκες μας έξω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι αν υπάρχει κάποιος να μου πει ένα καλό ημερήσιο πρόγραμμα. Δηλαδή τι ώρα να την ταΐζω, βόλτα για ανάγκες, τι ώρα εκτόνωσης και πόση, κτλ. Να επισημάνω ότι: 1) ο κτηνίατρος είπε τα γεύματα να είναι δυο την ημέρα, 2) δεν δουλεύω προς το παρόν οπότε δεν έχω πρόβλημα με ώρες 3) και επίσης έχω και [/FONT][FONT=&quot]crate[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]όπου μπορώ να την περιορίζω ώστε να ρυθμίσω την τουαλέτα της! Κάθε βοήθεια δεκτή!!![/FONT]

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
42
Kαλημερα και γεια σας και απο μενα..Αρχες ιουλιου περιμενω το νεο μελος της οικογενειας μας ενα αρσενικο μποξερ,τον Bruce, αποκτημενο απο εμπιστο ελληνα εκτροφεα...Οι βαρδιες της δουλειας μου και της κοπελιας μου ειναι 6:00-14:00 , 14:00-22:00 και 22:00-06:00...Και συνηθως ειμαστε 2 μερες πρωι 2 απογευμα 2 βραδυ μεσα στην εβδομαδα...Θα ειναι δυσκολο να συνηθισει ο σκυλος ενα προγραμμα φαγητου και αναγκης,μιας και εχουμε διαφορετικες βαρδιες ανα 2 μερες??Εγω σκεφτομουν για περιφραξη 2x2m και εκει να τον εχω με τα πιατα του ενα κρεβατακι για να κοιμαται και κανα 2 πανες για την αναγκη του μιας και θα λυπουμε για 8 ωρες για την δουλεια.Το καλο ειναι οτι μερικες φορες εχουμε διαφορετικες βαρδιες οποτε ο σκυλος θα ειναι συνεχεια με καποιον...Ζητησα την γνωμη του εκτροφεα μου..Και αυτος με προτεινε να τον εχω σε crate..Τον εκανα παραπονο για το οτι ειναι πολλες ωρες εκει μεσα και μας φαινεται βαναυσο να μην τρωει να μην πινει νερο κ να μην κανει την αναγκη του τοσες ωρες...Σιγουρα θα τον ταιζουμε πριν φυγουμε και να πιει νερο και αφου κανει την αναγκη του θα τον βαζουμε στο crate,παντα βεβαια με την σωστη εκπαιδευση και οχι με το ζορι..Με απαντησε επισης οτι κιαυτος δουλευει απο τις 6μησι μεχρι κ τις 1μησι το μεσημερι κ ολα του τα σκυλια τα εχει σε crate...Επισης με εξηγησε σωστα μαλλον οτι με την περιφραξη αμα κατουραει εκει μεσα θα μαθει να τα κανει σε κεινο το σημειο και οταν ειμαστε εκει...Οσον αφορα το crate,το θεμα ειναι ο σκυλος να μπορει να καθεται ορθιος μεσα στο κλουβι και να μπορει να κανει μια γυρα για να ξεπιανεται,..Με λεει οτι αμα δεν κρατηθει μια μερα ισως να τα κανει μεσα στο σπιτακι..2η μερα ισως να ξαναγινει...μετα θα εχει ξενερωσει αυτες τις 2 μερες που θα ειναι τοσες ωρες με τις ακαθαρσιες του και ετσι δυσκολα να το ξανακανει,και σιγα σιγα θα μαθει να κρατιεται μεχρι να τον βγαζεις εξω και στο τελος θα τον εχεις ανοιχτο το σπιτακι του και θα πηγαινει μονος εκει μεσα και θα τον εχεις ελευθερο μεσα στο σπιτι και θα εχει μαθει και ετσι να μην κανει ζημιες μεσα στο σπιτι..Και οτι ο σκυλος δεν ειναι παπια να θελει συνεχεια νερο..Οτι το νερο το θελει οταν τρεχει και παιζει και οταν εχει φαει προσφατα...Βαναυσο θα ειναι οταν θα αναγκαζομαστε να τον μαλωνουμε για τις ζημιες που θα εχει κανει μενοντας μονος του χωρις να μαθει το crate.Και οτι μου το προτινει για να με βοηθησει στη συμβιωση μου με τον σκυλο,και σαν τροπο για να μαθει να λερωνει εξω να τρωει στο χωρο του και να μη ανεβαινει στους καναπεδες και στα κρεβατια μας..Κατι το πολυ σημαντικο για μενα γιατι απο εκει ξεκινα να γινεται κυριαρχικος απετοντας τα πραγματα μας ως δικα του..
Θα θελα να μαθω και την γνωμη σας...Επισης μεχρι να μπορει να βγαινει εξω βολτες σκεφτομαστε οσο ειναι καποιος μαζι του στο σπιτι να τον μαθουμε να μαθει να τα κανει στο μπαλκονι,σε πανες ωστε να μαζευοντε πιο ευκολα και για να μας βοηθησουν μετα οταν θα τον βγαζουμε βολτα εξω τις πρωτες μερες,θα τις περνουμε μαζι μας λερωμενες για να μαθει και εξω..
Αυταααααααα.....και συγνωμη για το κατεβατο!!! :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk