Τον βρήκαμε στο δρόμο!

Lucky

Member
4 Απριλίου 2011
9
0
Καλημέρα παιδιά,

Είμαι ο Ακης και βρήκα μαζί με την κοπέλα μου εναν ενηλικο σκύλο Χασκι Σιβηρίας.
Το Ζωο ήταν σε αθλια κατασταση ματωμένο και εσερνε μια αλυσίδα 5 μέτρων πίσω του.

Το πήγαμε στον κτηνίατρο κάναμε γενική αίματος, Λυσμανίασης κτλ να δουμε αν είναι καλά το σκυλί και επισης καναμε ελεγχο για τσιπάκι που ευτυχώς δεν είχε. Συμφωνα με τα δόντια το σκυλί είναι 3 ετών το βαρος του είναι στα 22,8 κιλά φυσιολογικό.

Η συνθήκες ζωής μου δεν είναι και οτι καλύτερο για Χάσκι αλλα δεν θέλω να πάθει κι άλλα το καημένο.

Τον κάναμε μπάνιο, τον χτενίσαμε, του πήραμε και τροφή Pro plan και το σκυλί ξαναένιωσε.

Εχω ενα αρκετά μεγάλο Μπαλκόνι οπου θα μπει και ενα σπιτάκι αλλά το σκυλί θα είναι και μέσα στο σπιτι το οποιο είναι 65τμ.

Παρακαλώ αν εχετε απορίες ή μπορειτε να μου δωσετε κάποια συμβουλή σχετικά με τα χάσκι.

Ευχαριστώ

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλημέρα και χίλια μπράβο σας για την κίνησή σας αυτή...
Υποθέτω πως τις πρώτες μέρες το σκυλί θα είναι σα χαμένο (δεν θα πιστεύει στην τύχη του), αλλά σιγά σιγά θα εγκλιματιστεί. Σίγουρα θα χρειάζεται βόλτες για την ανάγκη του και για εκτόνωση...
Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε, ανάλογα με το πρόγραμμά σας...

Να σας ζήσει!!!!!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Μπράβο σας που το μαζέψατε αν και το σκυλί προφανώς το έσκασε από το σπίτι που ζούσε εξ ου και η αλυσίδα στο λαιμό. Είναι συχνό φαινόμενο να το σκάνε Χάσκι.

Lucky

Member
4 Απριλίου 2011
9
0
Το σκυλί κοιμότανε επι 14 ώρες την πρώτη μέρα.

Θα ήθελα οδηγίες διατροφής πόσο να του δίνω ημερισίως 1 ή 2 φορες την ημέρα? Εχω την τροφή Purina Tonus Adult white meat mix, πήρα 3 κιλα αρχικά για να δω αν θα του αρέσει και του άρεσε τελικα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Τι εννοείς "ευτυχώς" δεν είχε τσιπάκι?
Μπορεί κάποιος τώρα να τον κλαίει....
Μακάρι να είσαι καλύτερος ιδιοκτήτης απ'αυτόν....(εννοώ να του βάλεις τσιπάκι)
Ο ύπνος σημαίνει ότι πέρασε και λίγο καιρό αδέσποτο...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Το σκυλί κοιμότανε επι 14 ώρες την πρώτη μέρα.

Θα ήθελα οδηγίες διατροφής πόσο να του δίνω ημερισίως 1 ή 2 φορες την ημέρα? Εχω την τροφή Purina Tonus Adult white meat mix, πήρα 3 κιλα αρχικά για να δω αν θα του αρέσει και του άρεσε τελικα.
Δες τις οδηγίες στη συσκευασία για ενήλικα σκυλιά. Καλύτερα να του μοιράσεις την ποσότητα σε 2 γεύματα.

Lucky

Member
4 Απριλίου 2011
9
0
Τι εννοείς "ευτυχώς" δεν είχε τσιπάκι?
Μακάρι να είσαι καλύτερος ιδιοκτήτης απ'αυτόν....(εννοώ να του βάλεις τσιπάκι)
Ο ύπνος σημαίνει ότι πέρασε και λίγο καιρό αδέσποτο...
Να μην τον είχε με αλυσίδα να μην τον εκλαιγε.
Εγώ είμαι φανατικά κατά της αλυσίδας και του δεσίματος του σκύλου.

Η σε μεγάλο περιφραγμένο χώρο ή μέσα στο σπίτι. Αλλιώς μην πέρνεις σκύλο και ειδικά τέτοιο αθλητή οπως το Χάσκι.

Lucky

Member
4 Απριλίου 2011
9
0
Δες τις οδηγίες στη συσκευασία για ενήλικα σκυλιά. Καλύτερα να του μοιράσεις την ποσότητα σε 2 γεύματα.
Α Οκ δηλαδή 340 γραμμάρια το κάνω δια 2 οπότε 170 γραμμάρια πρωί και 170 απόγευμα σωστά?

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Να μην τον είχε με αλυσίδα να μην τον εκλαιγε.
Εγώ είμαι φανατικά κατά της αλυσίδας και του δεσίματος του σκύλου.

Η σε μεγάλο περιφραγμένο χώρο ή μέσα στο σπίτι. Αλλιώς μην πέρνεις σκύλο και ειδικά τέτοιο αθλητή οπως το Χάσκι.
Α Οκ δηλαδή 340 γραμμάρια το κάνω δια 2 οπότε 170 γραμμάρια πρωί και 170 απόγευμα σωστά?
Σωστά. Και μην βιάζεσαι να κρίνεις τον ιδιοκτήτη πριν ακούσεις και τη δική του άποψη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Lucky καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
Πολλά μπράβο σου, για ότι έχεις αποφασίσει να κάνεις για τον μαγκάκο.
Την είχα "πατήσει" κι εγώ σχετικά πρόσφατα κάπως έτσι :p
Καταρχάς όμως, αυτό που θα έπρεπε να κάνεις είναι τα παρακάτω:
Χάσατε/ βρήκατε σκύλο?
Γιατί μπορείς όντως, κάποιος να τον έχει χάσει και να τον ψάχνει. Και μπορεί να μην έφταιγε που ήταν σ' αυτή την κατάσταση. Σίγουρα φταίει που δεν τον είχε τσιπάρει, αλλά μην είσαι καθόλου σίγουρος για το τι μπορεί να έχει συμβεί. Οπότε, το σωστό είναι να ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες και αν αυτές δεν αποδόσουν...να τον χαίρεσαι...:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αποκλείεται. Αν ήταν άνθρωπος που κλαίει για σκύλο, θα ήταν παρανοϊκός σαν και μένα που έχω πλακώσει το Μουφ στα μικροτσίπια που τα παρακολουθούν 24/7 και στις ταυτότητες για παν ενδεχόμενο. Επίσης δε θα έδενε το σκυλί με αλυσίδα και θα ήξερε ότι δεν του αρέσει. Να δεις μάλιστα που θα πρόκειται και για προϊόν ΒΥΒ...

Άκη, καλωσήρθες στο φόρουμ και μπράβο σας που σώσατε το χάσκυ και να σας ζήσει!! Πραγματικά τυχερό μέσα στην ατυχία του... :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ψάξε λίγο στις αγγελίες χάθηκε, μπορεί να το ψάχνει το αφεντικό του!

Αν δε βρεθεί τίποτα, καλά να περνάτε με το Χάσκι σας :D
Βάλτε του τσιπ για να μην το χάσετε!
Χτένισμα καθημερνά γιατί μαδάει πολυ και το καλοκαίρι να μην το πολυαφήνετε έξω νομίζω δεν θα αντεξει στη ζέστη!
Μεγάαααααααλες βόλτες καθημερινά και παιχνίδια για να μη βαριέται :)

καλή σκυλοζωή :)

Lucky

Member
4 Απριλίου 2011
9
0
Εσύ καλά τα λες, αλλά αυτό το "ευτυχώς" ακούγεται κάπως....;)
Δεν θέλω να τον βρούνε ποτέ. Γι αυτο είπα ευτυχώς. Αλλωστε βάρος τους ήταν για να τον πετάξουν στην Αυλή με μια αλυσίδα στο λαιμό.
Και συμφωνα με τις εξετάσεις αίματος το σκυλι δεν εκανε καλή διατροφή και αυτο φαίνεται στους ανεβασμένους δείκτες λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μπορεί να τον πηγαίνανε βόλτα με την αλυσίδα και να τους ξέφυγε!
Δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει γίνει!
Εγώ δε σου προτείνω να βάλεις αγγελία βρέθηκε, αλλά να κοιτάξεις όσες περισσότερες αγγελίες μπορείς στα ΧΑΘΗΚΕ. Αν τους ενδιαφέρει θα έχουν βάλει αγγελία, θα τον ψάχνουν! Αν δεν τον ψάχνει κανεις, τότε κράτα τον :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου! Και κράτα καλά όλες αυτές τις αποδείξεις για παν ενδεχόμενο εάν (που το απεύχομαι και δεν το πιστεύω στο βάθος) ο διάολος έχει όντως πολλά ποδάρια ακριβώς για να τα σπάει. Έτσι και σου εμφανιστεί κανείς, απείλησέ τον με αστυνομία και τσατάλιασέ τον στις μηνύσεις. Είπαμε: ο καλός ιδιοκτήτης είναι πρώτον και κύριον άκρως παρανοϊκός.:D

Καλέ, Λάρα, αλυσίδα πέντε μέτρων σημαίνει ότι το σκυλί ήταν δεμένο και να δεις που δεν πήγαινε καν βόλτα. Επίσης δεν είχε ταυτότητες. Και γιατί να ψάξει τον ιδιοκτήτη αν το κακοτάιζε? Κανείς δεν αξίζει να έχει σκυλί αν του φέρεται έτσι. :(

Άκη, καλορίζικο το σκυλί και να περάσετε όμορφα μαζί πολλά-πολλά χρόνια...:)

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες. Μπράβο σας που φροντίσατε το σκύλο. Βλέπω οτι διακαώς θέλεις να τον κρατήσεις. Όπως λένε τα παιδιά δεν ξέρεις τι έχει συμβεί. Εντάξει η αλυσίδα δείχνει οτι μπορεί να ήταν δεμένος αλλά μπορεί και να δέθηκε για πολύ λίγο για τους χ λόγους και αυτός να την κοπάνησε. Το ότι δεν έχει τσιπ σίγουρα λάθος. Ακολούθησε τα βήματα που προτείνει η mareco και αν δεν βρεθεί τίποτα εεε...τότε να σας ζήσει.:)

Lucky

Member
4 Απριλίου 2011
9
0
Σωστά. Και μην βιάζεσαι να κρίνεις τον ιδιοκτήτη πριν ακούσεις και τη δική του άποψη.
Ο σκύλος είναι σκύλος και ο ανθρωπος άνθρωπος. Δεν μας επιλέγει το σκυλί ούτε μας αγοράζει απο το humanshop.
Αντιθέτος εμείς το κάνουμε. εγω μπορώ να φανταστώ τι έγινε. Το σκυλί αγοράστικε για την χαρά κάποιου παιδιού και οταν μεγάλωσε και αρχισε να λερώνει το σπιτι, να γεμιζει τρίχα κτλ πετάχτηκε έξω.

Ε ΟΧΙ να μην σώσει και ξαναπάρει Σκυλί.

Lucky

Member
4 Απριλίου 2011
9
0
Καλώς ήρθες. Μπράβο σας που φροντίσατε το σκύλο. Βλέπω οτι διακαώς θέλεις να τον κρατήσεις. Όπως λένε τα παιδιά δεν ξέρεις τι έχει συμβεί. Εντάξει η αλυσίδα δείχνει οτι μπορεί να ήταν δεμένος αλλά μπορεί και να δέθηκε για πολύ λίγο για τους χ λόγους και αυτός να την κοπάνησε. Το ότι δεν έχει τσιπ σίγουρα λάθος. Ακολούθησε τα βήματα που προτείνει η mareco και αν δεν βρεθεί τίποτα εεε...τότε να σας ζήσει.:)
Παιδιά ήταν δεμένος με 5 ολόκληρα μετρα αλυσίδα+ 2 μετρα συρματοσχοινο σκουριασμένο οπότε αποκλειεται να ήταν για λίγο καιρό.
το συρματόσχοινο εσπασε και εφυγε περνοντάς το μαζί του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie