Να μην τον είχε με αλυσίδα να μην τον εκλαιγε.
Εγώ είμαι φανατικά κατά της αλυσίδας και του δεσίματος του σκύλου.
Η σε μεγάλο περιφραγμένο χώρο ή μέσα στο σπίτι. Αλλιώς μην πέρνεις σκύλο και ειδικά τέτοιο αθλητή οπως το Χάσκι.
Τι λέτε ρε παιδιά, πάμε καλά? Επειδή είχε αλυσίδα το Χάσκυ σημαίνει απαραίτητα ότι περνούσε τη ζωή του δεμένο? Είσαι μήπως σε θέση να γνωρίζεις από πού έφυγε? Αποκλείεις να το είχε δέσει κάπου για λίγο, για να μπει σε κάποιο μαγαζί? Αλλά και στο σπίτι του να το είχε, επειδή μόλις τώρα είδα ότι λες ότι είχε συρματόσχοινο κλπ, πως μπορείς εσύ να ξέρεις αν και κάθε πότε το έλυνε και έπαιζε μαζί του ή το εκτόνωνε, πόσες ώρες ήταν δεμένο και πόσες λυτό, πώς εσύ μπορείς να ξέρεις πράγματι τις συνθήκες ζωής του, ώστε τόσο εύκολα να το παίζεις φιλόζωος και να ευχαριστιέσαι που κάποιος έχασε τον σκύλο του και τον "έσωσες" εσύ? Γιατί τόσο καιρό δεν έσωνες κανένα από το δρόμο ή από καταφύγιο? Μήπως γιατί το συγκεκριμένο ήταν χάσκυ? Γιατί απ'ότι ξέρω στο δρόμο (και φυσικά στα καταφύγια) κυκλοφορούν άπειρα ταλαιπωρημένα και σίγουρα σε χειρότερη κατάσταση σκυλιά, αλλά δεν είναι όμορφα χάσκυ, έτσι? Μπράβο για την φροντίδα που δίνεις στο ζωάκι, αλλά όχι να λέμε και καλά που τον έχασε ο ιδιοκτήτης του. Μήπως θα έπρεπε να βάλεις καμιά αγγελία οτι βρέθηκε χάσκυ, μήπως και εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος μπορεί να υποφέρει τώρα? Και μην αρχίσετε ότι αν το ζώο ήταν ευτυχισμένο δεν θα έφευγε, γιατί ξέρετε πολύ καλά, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου απόλυτο (ιδίως την άνοιξη με τόσες θηλυκές σε οίστρο και ιδίως με χάσκυ που έχουν απ'ο,τι ξέρω και τάσεις φυγής). Επειδή εσύ είσαι φανατικά κατά της αλυσίδας και του δεσίματος δεν σημαίνει ότι δικαιολογεί τα πάντα. Ας δέσω εγώ τον σκύλο μου (που τον έχω ελεύθερο σε περιφραγμένο μεγάλο χώρο) για οποιονδήποτε λόγο που απ'ό,τι φαίνεται εσύ δεν μπορείς καν να υποθέσεις, και αν μου φύγει και τον βρει άλλος, αν είναι μάγκας ας μην μου τον δώσει.