Τι χρειάζεται να αγοράσω??

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ο παππούς μου, λάτρεις των τετράποδων φίλων μας πάντα μου έλεγε... "Αν θες να δεις ευτηχησμένο σκυλί πήγαινε σε τσοπάνι ή σε άστεγο"

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας... όλους σας... Σήμερα πήρα σε 3 εκτροφέίς

1) Εκτροφέας Amalthea -- > Δυστυχώς δεν έχει κουτάβια αυτή τη περίοδο

2) Εκτροφέας Posidionio (Αίγινα) --> Έχει κουτάβια 25 ημερών. Μου έστειλε και φωτογραφίες .. (ΥΠΕΡΟΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ)

3) Εκτροφέας ΜC of Palmhill --> Έχει κουτάβι 4-5 μηνών. Αλλά με απέριψε... Ο λόγος λέει οτι μένω σε πολυκατοικία και μόνος μου. Ειδικά όταν του ειπα οτι λείπω και τα πρωινά... Έκει με απέρριψε τελέιως. Βρε παιδιά πείτε μου τη γνώμη σας... Δεν μπορεί ένας σκύλος να είναι νορμαλ και να μεγαλώσει μια χαρά με ένα αφεντικό που λείπει κάποιες ώρες το πρωί (8-9) Θέλω τη γνώμη σας .. Με στεναχώρησε η απάντηση του εκτροφέα... Αν δεν κάνω δεν θα πάρω και ας το θέλω πολυ... Έχω αποδεχθεί οτι μέχρι να μάθει θα μου κάνει ζημιές πιππί εκει που δεν πρέπει κτλ . Αλλά με τη καθημερινη μου ενασχόληση και εκπαίδευση πιστέυω θα μάθει.. Κάνω λάθος.. εσείς όλοι είστε όλη μέρα μαζί με το σκύλο σας?? Συγνώμμη που ρωτώ αλλά θέλω να μάθω ειλικρινα... Έχω στεναχωρηθεί πολύ... Μηπως δεν είμαι ο κατάλληλος για να έχω σκύλο...?? Ευχαριστώ...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γερασιμε, ηρεμησε!!
Η συντριπτικη πλειοψηφια των ιδιοκτητων σκυλου ζουν σαν εσενα. Είναι εργαζομενοι και μενουν σε διαμερισμα και συχνα εχουν και οικογενεια.
Δεν καταλαβαινω, πρεπει ολη μερα να τρεχουμε πισω από τον σκυλο?
Μπορει ο εκτροφεας να διεκρινε άλλα πραγματα και σε απερριψε. Αλλά αν είναι μονο αυτά που αναφερεις και δεν καθισε να δει παραπανω τι είναι και ποιος εισαι, τοτε δεν συμφωνω.
Πιθανον το συγκεκριμενο κουταβι εχει καποια ιδιαιτερότητα γι αυτό και του εμεινε σε ηλικια 4-5 μηνων.

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Σε ευχαριστώ Χάρη... Απλώς μου κακοαφάνηκε η συμπεριφορά του και η κάθετη άρνηση του... Τεσπα.. Βρήκα και άλλο θέμα.. Η σύσταση της νέας πολυκατοικίας που μένω απαγορεύει τα σκυλιά (Σήμερα το διαπίστωσα...) .. Δεν πειράζει όμως μίλησα με όλους τους ιδιοκτήτες και τον μηχανικό ... δεν έχουν πρόβλημα να την αλλάξω... Extra κόστος... Αλλά χαλάλι.. Πολλά εμπόδια... :) Ελπίζω να είναι για καλό...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ασχοληθείτε με την σύσταση της πολυκατοικίας. Υπάρχει νόμος τους κράτους που επιτρέπει τα κατοικίδια και υπερισχύει της όποιας σύστασης.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eγω θα μεινω στα της αγορας εξοπλισμου.

Κολαρο,οδηγος,κρεβατακι για να εχει καπου να κουρνιαζει,πιατα,ξηρα τροφη,οτι πει ο κτηνιατρος απο αντιπαρασιτικα κτλ.

Η υπολοιπη προικα με τον καιρο μαζευεται...:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επειδη ολο και καποιος θα βρεθει που θα αντιδρασει, τυπωσε το και εχε το προχειρο.

ΝΟΜΟΣ 3170 ΦΕΚ 191/Α/29.7.2003
Άρθρο 6

Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ240 Α') και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
ναι ναι το είδα... μου το έστειλε το μέλος mareco... ευχαριστώ πολύ όλους και πάλι... ;)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ok, μην φρικαρω κ τον κοσμο. μην παρετε νυχοκοπτη ουτε ζυγαρια ουτε χτενα. Ομως απο ποτε η ευτυχια μπηκε στο ολο θεμα, απορω. Εξοπλισμος ηταν το θεμα, σε αυτο αναφεθηκα. προτιμω να γραψω κατι και να μην το επιλεξει ο αλλος παρα να μην εχω προτεινει κατι που σκεφτηκα =)
Και υπαρχουν χιλιοι αλλοι λογοι να φυγει κανεις απο εδω τρεχοντας απο ενα νυχοκοπτη, τσαντακι ζυγαρια και οτι αλλο προτεινει κανεις.
Τεσπα. Ο καθενας με τη λογικη του.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Δεν μπορεί ένας σκύλος να είναι νορμαλ και να μεγαλώσει μια χαρά με ένα αφεντικό που λείπει κάποιες ώρες το πρωί (8-9) Θέλω τη γνώμη σας
2 μηνών κουτάβι? Οχι, θα ταλαιπωρηθείτε και οι δύο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Και ποια ειναι η λυση Γιωργο? Εχουμε πει βεβαια πολλα κατα καιρους, αλλά θα με ενδιεφερε η δικη σου γνωμη ως ειδικος στην φυλη.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δυστυχώς οι 8-9 ώρες είναι απαγορευτικές για την απόκτηση κουταβιού κατα την γνώμη μου, η μόνη περίπτωση για να πάρει κάποιος σκυλί με τέτοιο ωράριο, θα ήταν ενα μαθημένο ήδη, ήρεμο, κοινωνικοποιημένο και εκπαιδευμένο μεγαλύτερο σκυλί.

Πρέπει επίσης να ενημερώσεις και το Ποσειδώνιο για το ωράριο σου για να σου πουν την γνώμη τους.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Για το εκτροφείο Palm Hill....δεν θα σχολιάσω γιατί θα γίνω κακιά...και θα πω πράγματα που δεν πρέπει...πάντως κρίμα που το Amalthea δεν έχει κουτάβια...σου είπαν πότε σκοπεύουν να έχουν γέννα?
George A...συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου...από πότε είναι απαγορευτικό να παίρνει κάποιος κουτάβι όταν δουλεύει 8 & 9 ώρες την ημέρα? Να σου θυμίσω ότι το κανονικό ωράριο ενός εργαζόμενου είναι 8 ώρες...και τη τελευταία φορά που τσέκαρα...αυτοί που δεν δουλεύουν είναι οι εισοδηματίες....τα παιδιά που πάνε σχολείο ....και οι συνταξιούχοι....
Εγώ μεγάλωσα 2 Golden μένοντας μόνη μου...και δουλεύοντας 10 ώρες την ημέρα...και σε διαβεβαιώνω ότι και τα 2 μου αγόρια είναι πανευτυχισμένα..ήρεμα..ισορροπημένα...και χωρίς κανένα πρόβλημα...
Και πιστεύω ότι η λέξη "απαγορευμένο" είναι πολύ βαριά για να τη λέμε έτσι..χωρίς να σκεφτόμαστε...ιδίως όταν έχεις να κάνεις με έναν "υποψήφιο" ιδιοκτήτη που θα κάνει ένα σκύλο ευτυχισμένο....(και αυτούς να προσθέσω ότι τους ψάχνουμε με το ντουφέκι στην Ελλάδα)...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
κατερίνα, οταν τα κουτάβια φεύγουν 2 μηνών απο εναν καλό εκτροφέα είναι σχεδόν μαθημένα να είναι καθαρά στο σπίτι, ο νέος ιδιοκτήτης απλώς πρέπει να μην κάνει τραγικά λάθη, θεωρώ οτι οι 8-9 ώρες είναι πάρα πολλές για 2 μηνών κουτάβι, και΄φοβάμαι οτι ή θα χαλάσει ο χαρακτήρας του κουταβιού ή θα χάσει την υπομονή του ο ιδιοκτήτης.
Φυσικά εαν υπήρχε η δυνατότητα να ασχολείτε κάποιος έστω και λίγο μαζί του θα ήταν άλλη ιστορία.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Διαφωνώ και έχω το παράδειγμα του εαυτού μου...
Μπορείς να ασχολείσαι με το κουτάβι σου όλες τις υπόλοιπες ώρες...χωρίς πρόβλημα.
Βέβαια εαν μου πεις ότι κάποιος παίρνει ένα κουτάβι και δεν ασχολείται καθόλου μαζί του παρά 1 ώρα την ημέρα..τότε ναι...αυτό είναι θέμα...
Αλλά διαφωνώ ότι κάποιος δεν μπορεί να μεγαλώσει ένα ισορροπημένο κουτάβι, μένοντας μόνος του και δουλεύοντας 8 και 10 ώρες την ημέρα...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δεν είναι όλοι σαν και εσένα κατερίνα, ο φίλος μας ξεκινάει με ένα αρκετά σοβαρό μειονέκτημα απο την άποψη εμπειρίας, χρόνου και χώρου, και πρέπει να πείσει τον εκτροφέα να του εμπιστευθεί ένα απο τα κουτάβια του.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αν καταλαβα καλα το κουταβι ειναι 4-5 μηνων οποτε ακομα καλυτερα.
Εκτος αν δεν του αρεσε κατι αλλο του εκτροφεα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν καλό να πάρεις ενήλικο σκύλο και όχι κουτάβι. Κι εγώ δουλεύω πολλές φορές άτακτα ωράρια και μου έχει τύχει να λείψω αρκετές ώρες από το σπίτι. Το κουτάβι θα πρέπει να είναι περιορισμένο και θα του κάνει κακό. Από την άλλη μεριά το Μουφ μένει μόνο του μια χαρά, δεν καταστρέφει τίποτα και δε λερώνει. Αν βρεις ένα ενήλικο σκυλί που να το έχει κάποιος ανάδοχος, οπότε ξέρει σίγουρα αν καταστρέφει πράγματα μέσα στο σπίτι ή όχι, και το οποίο να έχει μάθει να μη λερώνει, θα ηρεμήσεις τελείως και θα μπορέσεις να ευχαριστηθείς το σκύλο.

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Κσλησπέρα... τελικά κλίνω να πάρω την 9 μηνών σκυλίτσα labrador που βρέθηκε παρατημμένη. Την παρασκευή - Σάββατο θα την πάω και σε ένα δικό μου γιατρό και αν είναι όλα καλά και όπως τα λένε θα την υιοθετήσω.

Είναι 9 μηνών , άρα τι πρέπει να πάρω??

Μαξιλαράκι (οχι κλουβί ή σπιτάκι) για μέσα στο διαμέρισμα. λουράκι , κολάρο. κουπάκια για τροφή και νερό. κανένα παιχνιδάκι να παίζει?? φαγητό ξηρά τροφή (Royal kanin?).. Τα ιατρικά θα μου τα πεί ο κτηνίατρος...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα