Τι χρειάζεται να αγοράσω??

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Όπως θα δείτε και σε άλλη ερώτηση μου εχω τη πρόθεση να αγοράσω ένα κουτάβι (λαμπραντόρ) τις επόμενες ημέρες.

Έχω αγχωθεί πολύ και θέλω να προετοιμαστώ καλά...

Καταρχήν σκέπτομαι να πάω να το πάρω την Παρασκευή ώστε να έχω 2,5 ημέρες να είμαι συνεχώς μαζί του.

--> Πείτε μου μια λίστα με πράγματα που πρέπει να αγοράσω? (π.χ κλουβί? - δεν είμαι σίγουρος, μαξιλάρι κτλ)

Περιμένω γνώμες...

Ευχαριστώ πολύ

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συγνωμη που θα απαντησω ετσι, αλλά ... μην αγορασεις τιποτα. Ακυρωσε την παραγγελια, κανε οικονομια. Με λιγο διαβασμα εδω θα δεις τι καλουδια θα χρειαστει να παρεις. θα σου πουμε κι εμεις.

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Ευχαριστώ για την ενημέρωση... Δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω από το Dog Center... Με πείσατε... Περιμένω οδηγίες και συμβουλές σας... Έχω πολλες ερωτήσεις... (Συγνώμμη... )
:)

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Αν και οφ τοπικ ήθελα να το πω γιατί θα έσκαγα!!!
Έριξα μια γρήγορη ματιά στην σελίδα / εταιρεία που αναφέρθηκε και μου έκανε τρομερή εντύπωση οτι η ΕΕ ορίζει πως το ειδικά διαμορφωμένο όχημα μεταφοράς είναι τρία απλά κεννελ το ένα πάνω στο άλλο δεμένα με ένα σχοινί...
Πλάκα κάνουμε δηλαδή;;;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
να σου πώ την αλήθεια εγώ μίλησα μαζί του πολύ ώρα... Του είπα οτι θα έλθω να δώ τα σκυλάκια του.. μου είπε οτι έχουν εμβολιαστεί πλήρως (Μου αράδιασε εμβόλια που ούτε τα ήξερα) και μετά μου είπε οτι ο σκύλος θα έχει icrochip και πιστοποιητικό .. Τον ρώτησα τι πιστοποιητικό?? pedigree? και εκεί άλλαξε κουβέντσ... αυτό με έκανε να του πω οτι θα ήθελα προν αγοράσω κάτι να κάνω μια βόλτα από τις εγκαταστάσεις του... Αυτά...

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
να σου πώ την αλήθεια εγώ μίλησα μαζί του πολύ ώρα... Του είπα οτι θα έλθω να δώ τα σκυλάκια του.. μου είπε οτι έχουν εμβολιαστεί πλήρως (Μου αράδιασε εμβόλια που ούτε τα ήξερα) και μετά μου είπε οτι ο σκύλος θα έχει icrochip και πιστοποιητικό .. Τον ρώτησα τι πιστοποιητικό?? pedigree? και εκεί άλλαξε κουβέντσ... αυτό με έκανε να του πω οτι θα ήθελα προν αγοράσω κάτι να κάνω μια βόλτα από τις εγκαταστάσεις του... Αυτά...
Περίεργα τα πράγματα και ύποπτα...
Κάτι βιντεάκια που έχουν όμως δεν μου μοιάζουν και πολύ "προσεγμένα"

Sent from my iPhone using Tapatalk

cgri1976

Well-Known Member
βασικα και λογικα το κουταβι θα το αποκτησεις απο καποιον σοβαρο εκτροφεα. Το τηλ και γενικα ποτε υπαρχουν γεννες θα σε ενημερωσει ο ΚΟΕ. θα πας μια βολτα απο τον ιδιο, θα δεις τον εκτροφεα, τους γονεις, τα κουταβια, τοτε αυτος θα σου πει τι θα αγορασεις τουλαχιστον οτι αφορα απο την τροφη του κουταβιου...απο τα αλλα τζατζαλα ματζαλα, δηλαδη την προικα του κουταβιου, πρεπει να εχει
-ενα μαξιλαρι που θα ειναι και το κρεβατι του, θα σε ενημερωσει ο εκτροφεας ποσο μεγαλο πρεπει να ειναι, γιατι αυτος θα γνωριζει ποσο θα μεγαλωσει το κουταβι
-καποια παιχνιδια για τα δοντια του, εγω βολευτικα με τους κομπους, γιατι τα αλλα τα πλαστικα τα ετρωγε και τα καταπινε,
-μωρομαντηλα για τον καθαρισμο οπως μου ειχε πει ο εκτροφεας μου,
-λουρι θα παρεις και ποσο μακρυ, θα σε ενημερωσει ο εκτροφεας
-κλουβι εκπαιδευσης, θα σε ενημερωσει ο εκτροφεας για το ποσο μεγαλο πρεπει να ειναι
-περιλαιμιο
-σπιτακι, εγω πηρα, αλλα το εχω στο παταρι, απλα ετσι για να υπαρχει, γιατι το σκυλι το εχω μεσα στο σπιτι και ετσι πρεπει κατα την γνωμη μου,
-ισως καποια πορτα για να το περιοριζεις οταν θα λειπεις απο το σπιτι, αυτες οι πορτες τις χρησιμοποιουν και για παιδακια, που τις βρισκεις σε γνωστο μεγαλο καταστημα παιδικων(αυτο προαιρετικα διοτι θα εχεις και το κλουβι, αναλογως τι θες εσυ απο τα δυο και τι θα σου πει ο εκτροφεας)
-και τελος οτι απορια εχεις πραγματικα , σημειωσετην σε χαρτι και μολις πας στον εκτροφεα ρωτα!!!! αυτο εκανα και εγω...απο την πιο βλακεια ερωτηση μεχρι δεν ξερω και εγω.....
ολα τα παραπανω τα εκανα....μπορει να εχω ξεχασει κατι, θα σου πουν και αλλα παιδια απο το φορουμ.

με το καλο να αποκτησεις το κουταβι σου...αλλα ειπαμε απο σοβαρο εκτροφεα συμφωνα με τις οδηγιες του ΚΟΕ.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
επισης χτενες, μπολακια νερου και φαγητου, κολαρο, οδηγο, πανες η εφημεριδες γιατι αφου θα παρεις απο εκτροφεα σωστο , θα το παρεις απο 2 μηνων κ πανω εχοντας κανει το πρωτο εμβολιο.

επισης κιτ πρωτων βοηθειων. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

ζυγαρια εχουμε; αν οχι ευκαιρια να παρεις μια, θα με θυμηθεις. οχι οτι ειναι απο τα ακρως αμεσα αλλα να δεις που θα τη χρειαστεις.

σαμπουανακι για σκυλους και νυχοκοπτη

για σενα μονο κατι ακομα...χαπακι για το ζαχαρο. Γιατι θα γινεις λιωμενο παγωτο με το μικρο σου οταν με το καλο το παρεις...

γιουπιιιιιιιιιιιιιιιιζ!!!

Υγ: οπως ΠΟΛΥ σωστα ειπε ο φιλος Χρηστος, ο εκτροφεας θα σε ενημερωσει για ολα αυτα. Εμενα θυμαμαι η κυρια δαφνη με ειχε μια ωρα κ μου εξηγουσε αναλυτικοτατα τι ακριβως χρειαζεται η φυλη, και οταν την παρακαλεσα για να μην παρω κατι που δεν ειναι το σωστο, μου τα πηρε εκεινη για μενα κ οταν πηγα να παραλαβω τη μικρη, ειχα και τα βασικα. Θελω να πω, σπουδαια υποθεση ο εκτροφεας. Κ εννοειται μου εξηγησε πως χτενιζουμε, πως πλενουμε, πως ταιζουμε, τι κανω οταν πχ η μικρη νιαουριζει, πως να χειριστω καποια πραγματα κλπ. Θα δεις, θα εχεις πολυ βοηθεια. ΟΙ εκτροφεις απο ΚΟΕ που ειναι κ σοβαροι, ξερουν τη φυλη απο εξω και ανακατωτα. Μεχρι κ ποσες φορες βλεφαριζουν που λεει ο λογος, ξερουν. και θα σε βοηθησει ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολυ για οσο καιρο θελεις. Αυτα, ειναι που δεν τα βρισκεις αλλου...

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
για σενα μονο κατι ακομα...χαπακι για το ζαχαρο. Γιατι θα γινεις λιωμενο παγωτο με το μικρο σου οταν με το καλο το παρεις...
Εναλλακτικα λεξοτανίλ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Διαβάζω υπερβολές....παιδιά, χαλαρώστε...
Όταν η μισή Ελλάδα είναι άνεργη...δεν είναι δυνατόν να προτείνουμε "προίκα" κουταβιού...τόσο πλουσιοπάροχη...
Καμιά φορά διαβάζω κάποιες υπερβολές που γράφονται εδώ μέσα και σκέφτομαι ότι δεν έχει και τόσο 'αδικο ο κόσμος και μας κοροιδεύουν πολλές φορές ...άστε που όλα αυτά δεν κάνουν και πολύ καλό στη "φήμη" των σκύλων σαν κατοικίδια...
Κάποιος να θέλει ένα σκύλο...και να μπει να διαβάσει για ζυγαριές...νυχοκόπτες...βούρτσες, βουρτσάκια...χτένες, λουριά , οδηγούς...στρωματάκια...τσαντούλες...και ηρεμιστικά...θα φύγει τρέχοντας...
Η ευτυχία ενός σκύλου δεν εξαρτάται από τη "προίκα" του...εξαρτάται από άλλα πράγματα...και αυτά είναι που πρέπει να μαθαίνουμε στους καινούργιους...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
θα ελεγα οτι ενα περιλαιμιο, ενα λουρι και ενα κουτι ηρεμιστικα ειναι υπεραρκετα για αρχη.
Για τα υπολοιπα βολευομαστε με πραγματα που υπαρχουν ηδη στο σπιτι.
:p

• Like
Reactions: karatzas

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
ως Ελπίδα και ως άνεργη, θα συμφωνήσω με την Κατερίνα.. Πολλά απο αυτά που αναφέρθηκαν δε τα έχω πάρει και δε θα τα πάρω ακόμα και όταν θα έχω δουλεια...

νυχοκόπτη, τσου! ζυγαριά έχω για μένα αλλά ακόμα και αν δεν είχα ο σωστός κτηνίατρος εχει! εκει ζυγίζεται λοιπον, στον κτηνίατρο... εχω μόνο τα βασικά και απαραίτητα και θεωρώ πως δε της λείπει και τίποτα...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
αν το σκυλί σου θα βγαίνει πολλές βόλτες ,τον νυχοκόπτη μάλλον δεν θα τον χρειαστείς σχεδόν ποτέ.
συμφωνώ με αυτά που προτείνει ο harryf3, προσθέτω ως απόλυτα απαραίτητο εαν δεν υπάρχει κάποιος ασφαλής χώρος (δωμάτιο κλπ.) ένα crate ή κάποιο διαχωριστικό για να απομονώνεται έστω και μια γωνία του σπιτιού για να μένει εκεί το κουτάβι όταν δεν μπορούμε να το επιβλέπουμε.

....βέβαια εγώ για διαχωριστικό χρησιμοποίησα το προστατευτικό τζακιού....:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Διαβάζω υπερβολές....παιδιά, χαλαρώστε...
Όταν η μισή Ελλάδα είναι άνεργη...δεν είναι δυνατόν να προτείνουμε "προίκα" κουταβιού...τόσο πλουσιοπάροχη...
Καμιά φορά διαβάζω κάποιες υπερβολές που γράφονται εδώ μέσα και σκέφτομαι ότι δεν έχει και τόσο 'αδικο ο κόσμος και μας κοροιδεύουν πολλές φορές ...άστε που όλα αυτά δεν κάνουν και πολύ καλό στη "φήμη" των σκύλων σαν κατοικίδια...
Κάποιος να θέλει ένα σκύλο...και να μπει να διαβάσει για ζυγαριές...νυχοκόπτες...βούρτσες, βουρτσάκια...χτένες, λουριά , οδηγούς...στρωματάκια...τσαντούλες...και ηρεμιστικά...θα φύγει τρέχοντας...
Η ευτυχία ενός σκύλου δεν εξαρτάται από τη "προίκα" του...εξαρτάται από άλλα πράγματα...και αυτά είναι που πρέπει να μαθαίνουμε στους καινούργιους...
Πες τα χρυσόστομη!

ΠΟλύ πιο χρήσιμα απ'όλα τα παραπάνω, είναι δυο τρία βιβλία εκπαίδευσης ή ενας καλός εκπαιδευτής! Ολα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες! Το κουτάβι μεγαλώνει ωραιότατα και χωρίς τίποτα! :)

Last edited:

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
For νυχοκοπτη speaking...Πήγα χθες βολτα στο σπιτι της κοπελας που έδωσα ενα κουταβι να τους δω και το ζωντανο μας έχει ποδάρες και νυχάρες που στο παιχνιδι γρατζουνάνε...βρηκα λύση με μια απλη λημμα της κοπελας! Του τα λημαρα και εκανε μουρλια νυχακι! ;)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
αν το σκυλί σου θα βγαίνει πολλές βόλτες ,τον νυχοκόπτη μάλλον δεν θα τον χρειαστείς σχεδόν ποτέ.
Εκτός κι αν έχει declaws...

Ένα ευτυχισμενο σκυλί θέλει βόλτα, τροφή, εσένα και την υγεία του. Οπότε σκέψου τι χρειάζεται για να έχει αυτά τα τέσσερα και είσαι κομπλέ!!!
Στην θέση σου θα έπερνα ένα κολλάρο, λουρί, τροφή και οπωσδήποτε ότι σου προτείνει ο κτηνίατρος

cgri1976

Well-Known Member
ok παιδια ειπαμε διανυουμε μια περιοδο λιτοτητας.....αλλα τα βασικα νομιζω οτι δεν ειναι ενα λουρι τροφη και αγαπη για το σκυλι....μου θυμιζει σεναριο παλιας ελληνικης ταινιας... ¨θα ζησουμε μονο με την αγαπη μας και τιποτε αλλο"...το σκυλι-κουταβι χρειαζεται καποια πραγματα στην αρχη...γι αυτο κανεις οικονομια, μαζευεις τα χρηματα για την αγορα του κουταβιου αλλα και για τον εξοπλισμο....
καποιο παιχνιδι,
καποιο μπολ νερο - τροφης,
καποιο μαξιλαρι για να του δειξεις απο την αρχη ποιος ειναι ο χωρος του, μην ανεβαινει σε καναπεδες κρεββατια κτλ κτλ...,
λουρι,
περιλαιμιο
και οτι αλλο σου πει ο εκτροφεας...οσο για τα υπολοιπα νυχοκοπτες κτλ κτλ στην πορεια αν εχεις χρηματα τα παιρνεις ή οχι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα