Τι φορατε στον σκύλο σας;

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Αλήθεια, μιας που λέμε για αυτά, σκέφτομαι ότι έχω καιρό να του βγάλω λίγο το κολάρο. Εσείς που φοράτε μόνιμα κολάρο, κάθε πότε το βγάζετε και για πόσο?
Καθε φορα που γυρναμε απο την βολτα του βγαζουμε το κολαρο.
Ειδικα ο Μαρλευ που ειναι μακρυτριχος πρεπει να του το βγαζεις γιατι καταστρεφει την τριχα γυρω απο το λαιμο ανεξαιρετως αν ειναι πνιχτης ή σκετο κολαρο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Της φοραω απλα τον πνιχτη, δεν καταλαβαινω τι εννοεις αν το φοραω σαν κολαρο ή σαν πνιχτη.
Ανάλογα, του σε ποιόν κρίκο του πνίχτη, θα βάλεις τον οδηγό, λειτουργεί ως πνίχτης και ως απλό κολλάρο, που δεν πνίγει.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αυτο το ξερω, αλλα μεσα στο σπιτι χωρις οδηγο μονο σαν πνιχτης φοριεται, οχι σαν κολαρο, εκτος κι αν Δαφνη με ρωτας σαν τι της το φοραω στη βολτα και δεν το καταλαβα :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.936
Αυτο το ξερω, αλλα μεσα στο σπιτι χωρις οδηγο μονο σαν πνιχτης φοριεται, οχι σαν κολαρο, εκτος κι αν Δαφνη με ρωτας σαν τι της το φοραω στη βολτα και δεν το καταλαβα :)
Μέσα στο σπίτι όπου δεν περνιέται οδηγός σε κανένα από τα κρικάκια δεν είναι πνίχτης αλλά κρέμεται μια απλή αλυσίδα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.772
4.050
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
View attachment 47548
Εγω μια τέτοια της έχω, σαν κολάρο προφανώς οχι σαν πνίχτη. Έχουμε και πνίχτη αλλά δεν τον χρειαζόμαστε πια.
Αυτό είναι πνίχτης. Βέβαια γίνεται και κολάρο αλλά αν περάσεις το λουρί απ' τον άλλο κρίκο.

Εγω στα δικα μου εδω και λίγο καιρο φοραω κατι τετοια- εχουμε και σε Martingale - και σε απλο περιλαιμιο!
Τα φτιαχνω μονη μου ( και τα πουλαω καιολας σε φιλους και γνωστους).
Είναι τέλεια!!!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
Εγω στα δικα μου εδω και λίγο καιρο φοραω κατι τετοια- εχουμε και σε Martingale - και σε απλο περιλαιμιο!
Τα φτιαχνω μονη μου ( και τα πουλαω καιολας σε φιλους και γνωστους).
τα paracord έχουν μεγάλη ιστορία...
λέγονται survival bracelets και τα χρησιμοποιούν ορειβάτες σαν βραχιόλια
τα οποια ξετυλίγουν από την πλέξη τους σε περίπτωση που χρειαστούν extra σκοινί.

η απορία μου frenchie είναι κατά ποσο ένα μεγαλόσωμο σκυλί μπορεί να τα φορέσει και σε ένα τράβηγμα να μην τα ανοίξει...
γιατί σκεφτόμουνα κι εγώ να κάνω ένα για τον μούργο αλλα φοβάμαι πως θα ήταν μονο διακοσμητικό

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Αυτό είναι πνίχτης. Βέβαια γίνεται και κολάρο αλλά αν περάσεις το λουρί απ' τον άλλο κρίκο.
Τί το διαφορετικό είπαμε; :D Σαν πνιχτης η συγκεκριμενη αλυσιδα είναι άχρηστη γιατί δε μπορεις να κανεις σωστη διόρθωση με αυτό το μέγεθος των κρίκων. Εκτός αν είναι κάποιος άμπαλος και θελει απλως να πνιγει το σκύλο του! :p

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
Του φοραω ενα κολαρο και εναν οδηγο για την βολτα και 1-2 φορες του εχω φορεσει πνιχτη αλλα δεν του εχω ξαναβαλει γιατι απο τοτε δεν τραβαει.Χθες του πηρα και στηθολουρο το large αλλα δεν του εκανε -.-

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Όταν λες πως μπορείς να το στερεώσεις όσο ψηλά θες, εννοείς ότι μένει κάτω από τα αυτιά και δεν γλιστράει όσο η αλυσίδα λόγω τριβής?
Nαι, αυτό ακριβώς εννοώ :)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
τα οποια ξετυλίγουν από την πλέξη τους σε περίπτωση που χρειαστούν extra σκοινί.

η απορία μου frenchie είναι κατά ποσο ένα μεγαλόσωμο σκυλί μπορεί να τα φορέσει και σε ένα τράβηγμα να μην τα ανοίξει...
γιατί σκεφτόμουνα κι εγώ να κάνω ένα για τον μούργο αλλα φοβάμαι πως θα ήταν μονο διακοσμητικό
Ναι, η ιδεα βασιζεται στα Survival Bracelets- σαν περιλαιμαι μπορεις να τα φτιαξεις πολυ γερα- ακομα και με διπλη πλεξη- και με αναλογος μεγαλη αγραφα για μεγαλοσωμο σκυλο. Ακομα και μεταλικες αγραφες υπαρχουν.
Μια φιλη μου στην γερμανια εφτιαξε τετοιο για τον γερμανικο Μολοσσο της- και τον κραταει μια χαρα!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Εντάξει τώρα πέρα από αισθητικής απόψεως με κέρδισαν ακόμα περισσότερο!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ξέρετε από πού μπορώ να παραγγείλω περιλαίμιο στο οποίο να μπορούν να χαραχθούν όνομα/τηλέφωνο;

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Στο ebay εχω βρει παρα πολλα που μπορεις να γραψεις το ονομα του σκυλου και καποια ειναι και με στρασακια(μπλιαχ)

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
Ναι, η ιδεα βασιζεται στα Survival Bracelets- σαν περιλαιμαι μπορεις να τα φτιαξεις πολυ γερα- ακομα και με διπλη πλεξη- και με αναλογος μεγαλη αγραφα για μεγαλοσωμο σκυλο. Ακομα και μεταλικες αγραφες υπαρχουν.
Μια φιλη μου στην γερμανια εφτιαξε τετοιο για τον γερμανικο Μολοσσο της- και τον κραταει μια χαρα!
ξέρεις τι με ανησυχεί πιο πολύ? το τελείωμα του γιατί πχ τα survival είναι έτσι φτιαγμένα για να λύνονται!!!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Καθε φορα που γυρναμε απο την βολτα του βγαζουμε το κολαρο.
Ειδικα ο Μαρλευ που ειναι μακρυτριχος πρεπει να του το βγαζεις γιατι καταστρεφει την τριχα γυρω απο το λαιμο ανεξαιρετως αν ειναι πνιχτης ή σκετο κολαρο.
Αχ, έχεις δίκιο βρε Ηλέκτρα, είναι που θέλω να υπάρχει κάτι να μπορώ να τον βουτήξω αν χρειαστεί...
Θα κοιτάξω να του βγάζω το κολάρο ίσως το βράδυ, όταν μπαίνει στο κρέιτ για ύπνο. Το πρωί μόλις ανοίξω το κρέιτ πάει αμέσως βόλτα, οπότε έρχεται κατευθείαν για να τον φτιάξω και λογικά δεν θα κάνει τσαχπινιές ώστε να χρειαστεί βούτηγμα.
Θα δοκιμάσω να δω...

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ξέρετε από πού μπορώ να παραγγείλω περιλαίμιο στο οποίο να μπορούν να χαραχθούν όνομα/τηλέφωνο;
Υπάρχουν στα πετ σοπς περιλαίμια (εμείς είχαμε ένα του μπούλη δερμάτινο) με πλακέτα στην οποία εσύ μετά χαράζεις. Στο πετ σοπ που το είχα πάρει δεν χάραζαν, αλλά φαντάζομαι ότι κάπου αλλού θα μπορούσαν να στο κάνουν (κάποιο εργαστήριο που χαράζει κοσμήματα, ταυτότητες και τέτοια φαντάζομαι).

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ξέρεις τι με ανησυχεί πιο πολύ? το τελείωμα του γιατί πχ τα survival είναι έτσι φτιαγμένα για να λύνονται!!!
το Paracord λιωνει πολυ με φωτια και ετσι μπορεις να το κολλησεις σε οπιοδηποτε σημειο πολυ γερα.
Εγω ασφαλιζω της ακρες με κομπο- λιωνω της ακρες και της κολλαω και βαζω και λιγες σταγονες κολλα στιγμης. Δεν ανοιγει με τιποτα!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μόλις τα έπλυνα.. και θυμήθηκα αυτό το θέμα :p

Η κολεξιόν μας

Μονο αυτα?

Αυτα εδω τα ειχε το 2006 η πρωτη μου γαλλιδα! Σχεδον ολα υπαρχουν ακομα- και τωρα με 4 σκυλια εχουμε και τρεις φορες περισσοτερα λουρια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn