Τι φορατε στον σκύλο σας;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
FrenchieFan είναι πολύ ωραία! Με την τρίχα είναι... gentle? Μου έδωσες ιδέες!

Αυτό που κάνω επειδή έχω ψυχολογικά με τα κλιπς των οδηγών είναι ότι περνάω στον οδηγό έναν γάντζο ταυτόχρονα με το κλιπ του, για να έχω το κεφάλι μου (πιο) ήσυχο και ελπίζω να είναι καλή σκέψη...
Όταν λες γάντζο? Επειδή το χω κι εγώ αυτό το ψυχολογικό, το μόνο που θα με ησύχαζε προσωπικά θα ήταν να είχα ένα σκέτο κομμάτι σκοινί για οδηγό με δύο καντηλίτσες (κόμπους), μία στενή για να πιάσει στο κολάρο και μία για θηλιά για το χέρι. Ο μόνος λόγος που δεν το κάνω είναι γιατί αν χρειαστεί σε περίπτωση υπέρτρελης ανάγκης, το σκέτο κλιπ θα κάνει λιγότερο από δευτερόλεπτο να ελευθερωθεί ενώ η καντηλίτσα θέλει 2-3.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Για εσάς που σας ανοίγουν τα κλιπάκια... (το έχω γράψει και αλλού νομίζω)

MariaPal

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
54
2
Athens
Ένα μαύρο σαν δερμάτινο με τρουκς, κάπου στα 5 ευρώ. Πολύ ροκ.
Επειδή έχω ακούσει διάφορα για την ποιότητα των περιλαίμιων που πουλάνε στα Jumbo, μήπως να το αποφεύγατε?
Το συγκεκριμένο το έχω πάρει κ εγώ στο παρελθόν, αλλά δεν το ξαναχρησιμοποίησα μετά από αυτά που άκουσα. Κ επειδή κ μένα ειναι 30 κιλά ο σκύλος μου κ έχει μάθει στην βόλτα να περπατά 'σωστά' (χωρίς να τραβάει δηλαδή) με πνίχτη, δεν του το ξαναφόρεσα μην πάθω καμιά πλάκα σε κάνα απότομο τράβηγμα.

Αρκετά καλά κολλάρα είναι κ τα Rogz κ μάλιστα βρήκα πρόσφατα στο Pet4u με 7-8ευρώ περίπου σε ωραία χρώματα με ειδική ασφάλεια στο κλιψακι.
Ρίξε μια ματιά εάν έχεις κοντά σου κάποιο κατάστημα γιατί νομίζω δεν έχουν συμπεριφθεί στο e-shop τους ακόμα.
Pet4u

Φιλικά.. κ καλές βόλτες

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Όταν λες γάντζο?

Ένα τέτοιο περνάω από τον πνίχτη και τον οδηγό, είναι ίσος σε μήκος με το κλιπ του οδηγού και βολεύει πολύ. Μου έχουν ανοίξει τα κλιπ μόνα τους πολλές φορές, και σε κατάσταση πλήρους ηρεμίας.

Αυτό που πρότεινες, vas, στη δική μας περίπτωση δεν κάνει, καθώς δουλεύουμε αρκετά με τον πνίχτη. Για τα ψυχολογικά μου είναι πολύ καλό, βέβαια. :p

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αυτό που πρότεινες, vas, στη δική μας περίπτωση δεν κάνει, καθώς δουλεύουμε αρκετά με τον πνίχτη. Για τα ψυχολογικά μου είναι πολύ καλό, βέβαια. :p
Λειτουργεί και σαν πνίχτης αν μετακινήσεις την ασφάλεια (στρογγυλό μεταλλικό)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
thnx Δάφνη για τη διευκρίνιση.

vas δώσε κανά στοιχείο ακόμα, ενδιαφέρον φαίνεται.

Αν και στον τρέχοντα σκύλο φτου φτου φτου δε μου χει ανοίξει ποτέ (μόνο το κολάρο του σκίστηκε και έπεσε ολόκληρο απ'το λαιμό...)

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Λειτουργεί και σαν πνίχτης αν μετακινήσεις την ασφάλεια (στρογγυλό μεταλλικό)
Ναι, το φαντάστηκα, σαν τους υφασμάτινους/νάυλον πνίχτες, αλλά κάνουν την ίδια δουλειά με την αλυσίδα?

thnx Δάφνη για τη διευκρίνιση.

vas δώσε κανά στοιχείο ακόμα, ενδιαφέρον φαίνεται.

Αν και στον τρέχοντα σκύλο φτου φτου φτου δε μου χει ανοίξει ποτέ (μόνο το κολάρο του σκίστηκε και έπεσε ολόκληρο απ'το λαιμό...)
Στην ουσία απλά περνάω από τη θηλιά που είναι ήδη περασμένο το κλιπ του οδηγού αυτόν τον γάντζο (που είναι πάμφθηνος από χρωματοπωλείο και σχετικά μαγαζιά, και υπάρχει και ο ορειβατικός που είναι βιδωτός αν θες σούπερ ασφάλεια -αλλά ο ορειβατικός θέλει πιο πολύ χρόνο στο άνοιγμα) και τον περνάω από τον πνίχτη, ακριβώς εκεί που είναι και το κλιπ του οδηγού. Δηλαδή, είναι σαν να έχει δύο κλιπ ο οδηγός.
Πλέον, δεν τον βγάζω ποτέ, μένει μόνιμα στο λουρί γιατί και σε αυτό άνοιξε το κλιπ σε μια απότομη κίνηση του ζωντόβολου.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Να, βρήκα εύκαιρη φωτογραφία του μπούλη από βόλτα, φαίνεται ακριβώς πώς το κάνω:

Πρόσεξα, πάντως, να μην είναι πολύ βαρύ και να τον ενοχλεί.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν η πρόχειρη λύση μέχρι να πάρω ένα λουρί με κλιπ ασφαλείας (είχα κάνει τόπικ σχετικό αλλά έπεσε πάνω στο χακάρισμα νομίζω και έχει χαθεί) αλλά βόλεψε και ελπίζω πως είναι εντάξει έτσι.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Καλά, εντάξει, έγραψες vas δώσε κανένα στοιχείο ακόμα και εγώ διάβασα για δώσε κανένα στοιχείο, η γιαγιάκα, οπότε και είπα την ιστορία της ζωής του λουριού του μωρού. :confused: Ωραία. :rolleyes:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Καλά, εντάξει, έγραψες vas δώσε κανένα στοιχείο ακόμα και εγώ διάβασα για δώσε κανένα στοιχείο, η γιαγιάκα, οπότε και είπα την ιστορία της ζωής του λουριού του μωρού. :confused: Ωραία. :rolleyes:
χαχαχαχαχαχαχχαχ δεν πειράζει!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ουσιαστικά είναι λουρί και κολάρο/πνίχτης μονοκόματο. Υπάρχει η ασφάλεια (στρογγυλό μεταλλικό) και το στοπ (μαύρο με τον μεταλλικό κύκλο στη μέση). Η ασφάλεια σου δίνει την ελευθερία να το χρησιμοποιήσεις είτε σαν απλό κολάρο είτε σαν πνίχτη ενώ το στοπ σου εξασφαλίζει ότι δε θα χαλαρώσει το λουρί και θα φύγει ο σκύλος. Προσωπικά με έχει βολέψει πολύ. Στα θετικά: μπορείς να στερεώνεις τον πνίχτη στο σημείο που θέλεις ακριβώς στο λαιμό του σκύλου, βέβαια χρειάζεται φτιάξιμο που και που αν κάνεις συνεχώς διορθώσεις ή πάει το σκυλί απο δω κι απο και και τραβιέται το λουρί αλλά σίγουρα καλύτερα απο τους απλούς πνίχτες. Στα αρνητικά για εμένα ότι αν τραβάει υπερβολικά το σκυλί τρίβονται τα χέρια σου με το λουρί και πληγώνονται (όπως και με όλα τα άλλα λουριά με παρόμοιο υλικό). Με καθημερινή χρήση για πάνω απο έναν χρόνο τόσο πεζοί όσο και με το ποδήλατο και το λουρί είναι ακόμα σαν καινούριο(σκύλος 35 κιλά).

edit: Δάφνη προσωπικά μπορώ και κάνω τις διορθώσεις πιο εύκολα με αυτόν τον πνίχτη συνεπώς πιστεύω ότι και το σκυλί καταλαβαίνει πιο καλά άρα θεωρώ πως κάνει καλύτερη δουλειά απο την αλυσίδα- στον δικό μου σκύλο με εμένα για χειριστή βέβαια.

Last edited:

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
edit: Δάφνη προσωπικά μπορώ και κάνω τις διορθώσεις πιο εύκολα με αυτόν τον πνίχτη συνεπώς πιστεύω ότι και το σκυλί καταλαβαίνει πιο καλά άρα θεωρώ πως κάνει καλύτερη δουλειά απο την αλυσίδα- στον δικό μου σκύλο με εμένα για χειριστή βέβαια.
Αυτό είναι που με νοιάζει, να γίνεται όμορφα και κοφτά το "τακ" της διόρθωσης.
Με τους υφασμάτινους πνίχτες που είχα δει αναρωτιόμουν κατά πόσο θα μπορεί να γίνει σωστά (προφανώς, δεν θέλω τον πνίχτη για να τον πνίγω και γενικά δεν τραβάει).
Όταν λες πως μπορείς να το στερεώσεις όσο ψηλά θες, εννοείς ότι μένει κάτω από τα αυτιά και δεν γλιστράει όσο η αλυσίδα λόγω τριβής?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εμεις της φοραμε κολαρο bellomania και πνιχτη για μακρυτριχα, κυριως γιατι με βολευει μεσα στο σπιτι αν χρειαστει να τη μετακινησω ή εμποδισω κλπ, αλλα και στο δρομο αν κλειδωσει καπου να γινει πιο αμεση η διορθωση(σε περιπτωσεις που χρειαζεται). Βεβαια στη βολτα πλεον πολυ σπανια βαζουμε το λουρι και στον πνιχτη, αλλα τον φοραει παντα πανω της.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Τον έχεις στερεωμένο σαν κολάρο τον πνίχτη?
Εγώ δεν τον αφήνω καθόλου από τα μάτια μου μόλις του βάλω τον πνίχτη μην κάνει σαχλαμάρες και πιαστεί πουθενά και πάθει τίποτα (είμαι υπερβολική μήπως ή όντως μπορούν να πάθουν ζημιά άραγε?)

Αλήθεια, μιας που λέμε για αυτά, σκέφτομαι ότι έχω καιρό να του βγάλω λίγο το κολάρο. Εσείς που φοράτε μόνιμα κολάρο, κάθε πότε το βγάζετε και για πόσο?

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Εμεις φοραμε ενα απλο περιλαιμιο της ferplast daytona για μεγαλοσωμα σκυλακια με ενισχυμενη επενδυση απο μεσα (ΣΚΥΛΟΣ :: ΑΞΕΣΟΥΑΡ :: Περιλαίμια - Οδηγοί & Φίμωτρα :: Περιλαίμιο Ferplast Daytona C R -. Στην βολτα μας εχουμε παντα στην σκυλοτσαντα ενα υφασματινο πνιχτη ferplast sport CS ( ΣΚΥΛΟΣ :: ΑΞΕΣΟΥΑΡ :: Περιλαίμια - Οδηγοί & Φίμωτρα :: Περιλαίμιο Ferplast Sport CS 13/70 Mixed Colour - ) ο οποιος μπαινει μονο σε τπτ "γατοστενα" και μετα ξανα το περιλαιμιακι μας.
Επισεις εχουμε και σαμαρακι της ferplast για μεγαλοσωμα σκυλια, το οποιο φοραμε μονο τις μερες που κολαμε kennel caugh (βηχας κυνοκομειου) και μετα ξαναμπαινειστο συρταρι με τα προικιά της "κουμπαρομπεμπεκας" !!! Αυτα νομιζω...τωρα οδηγο-λουρι εχουμε εναν απλο της ferplast 140cm και εναν αλλο οδηγο (220cm) της trixie με θεσεις κρικων κατα μηκος του οδηγου και κλιπς και στα δυο ακρα...ωστε να μπορει να περαστει "χιαστη" στο σωμα μας.
[Και ενα ενυπογραφο περιλαιμιο by louis vouitton...ετσι για εντυπωση] ... (αστειυομαι για το κοματι στις αγκυλες)!!!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εχουμε το ιδιο περιλαιμιο! Μ αρεσει πολυ αλλα δυστυχως της το πηρα μεγαλο, το δε αμεσως μικροτερο μεγεθος της ηταν μικρο :/ οποτε το φοραμε καποιες φορες, κι αυτες με προσοχη για να μη μου μεινει στα χερια.
Εχουμε κ τετοιο οδηγο της trixie τους οποιους προτεινω ανεπιφυλαχτα.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Τον έχεις στερεωμένο σαν κολάρο τον πνίχτη?
Εγώ δεν τον αφήνω καθόλου από τα μάτια μου μόλις του βάλω τον πνίχτη μην κάνει σαχλαμάρες και πιαστεί πουθενά και πάθει τίποτα (είμαι υπερβολική μήπως ή όντως μπορούν να πάθουν ζημιά άραγε?)

Αλήθεια, μιας που λέμε για αυτά, σκέφτομαι ότι έχω καιρό να του βγάλω λίγο το κολάρο. Εσείς που φοράτε μόνιμα κολάρο, κάθε πότε το βγάζετε και για πόσο?
Της φοραω απλα τον πνιχτη, δεν καταλαβαινω τι εννοεις αν το φοραω σαν κολαρο ή σαν πνιχτη. Ειχα την εντυπωση οτι αυτο μπορεις να το ρυθμισεις μονο αν ο σκυλος φοραει λουρι, εκτος κι αν κανω λαθος. Μονο οταν μπαινει στο crate και πρεπει να φυγουμε της τον βγαζω, γενικα ομως μεσα στο σπιτι δεν φοβαμαι. Εξαλλου η δικια μας οταν λειπουμε μονο κοιμαται.
Στην αρχη της φοραγα κι εγω κολαρο, αλλα την ενοχλουσε, το εξυνε συνεχεια κι εμενα μου φαινοταν καπως να την εχω ολη την ωρα με κολαρο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn