Τι τροφή να παίρνω?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η αλήθεια είναι ότι από τους περισσότερους εδώ μέσα η proplan δεν θεωρείται κι από τις καλύτερες τροφές!

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
και μενα οι κτηνιατροι οσοι ειχα ρωτησει μου προτειναν pro plan θεωροντας οτι ειναι απτις καλυτερες..
αλλα πολυ ακριβη..πριν κανα μηνα την πληρωσα 78 ευρω!!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
πριν κανα μηνα την πληρωσα 78 ευρω!!!
Πολλα λεφτα για μια τροφη που κατα βαση περιεχει καλαμποκι. Υπαρχουν πολλες παρομοιες που ερχονται στα 35-45ευρω.

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
και γω προβληματιζομαι.. οντως πολλα τα λεφτα και δεν ξερω αν τα αξιζει (η τροφη).. αλλα δεν ξερω γιατι επιμενουν σαυτη την τροφη οι κτηνιατροι, θεωροντας τη την καλυτερη στην ελλαδα, που ειναι δοκιμασμενη..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
αλλα δεν ξερω γιατι επιμενουν σαυτη την τροφη οι κτηνιατροι, θεωροντας τη την καλυτερη στην ελλαδα, που ειναι δοκιμασμενη..
Γιατι αυτην ξερουν,αυτη τους τα χωνει,αυτη προωθουν,ειναι ανενημερωτοι περι διατροφης. Ειναι απλο.

georgep

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2010
85
0
θα συμφωνησω για την pro plan και οτι την προωθουνε γιατι τους τα χωνει.οι καλητερες τροφες για παραδειγμα βασει του dogfoodanalysis ειναι η orijen και η acana αλλα ο εισαγωγεας δεν τους δινει τιποτα γι αυτο και δεν τις προωθουνε ειδικα στην υπολοιπη ελλαδα, εγω εχω την τυχη να ειμαι στο ηρακλειο στην κρητη και δεν εχουμε προβλημα διανομης.

maria_i

New Member
27 Οκτωβρίου 2010
3
0
Υπαρχουν πολυ καλες τροφες στο εμποριο. Μερικες απο αυτες ειναι οι εξης !
Royal Canin
arden Grange
Acana.

Μπορεις να διαλεξεις καποια αναμεσα σε αυτες που σαφεστατα ειναι πολυ καλυτερες απο την pedigree
που δινεις τωρα. Απλα οποια και να διαλεξεις η αλλαγη της ξηρας πρπει να γινει σταδιακα και οχι αποτομα.[/QUOTE

egw taiza to skilaki mou me royal canin apo thn arxi. ksafnika mou parousiase allergia k eipa na diavasw ta sistatika twn trofwn.... tha allaksw marka i tha arxisw na tis magireuw egw. psakse ta sistatika sto wikipedia kai tha katalabeis....

maria_i

New Member
27 Οκτωβρίου 2010
3
0
παιδιά εσείς που δοκιμάσατε το προ plan, είδα στη σελίδα τις αμερικής ένα "προπλαν" select που σαν συστατικά ακούγεται καλο (με τις λίγες μου γνώσεις). αυτό υπάρχει ελλάδα και αν ναι το έχετε δοκιμάσει?

deite kai peite mou an kserei kapios http://www.proplan.com/dry-dog-food/natural-chicken-brown-rice-formula/default.aspx

Chicken, barley, dried egg product, chicken meal (natural source of glucosamine), brewers dried yeast, brewers rice, animal fat preserved with mixed-tocopherols (form of Vitamin E), brown rice, oat meal, pea protein, dried beet pulp, natural flavor, fish oil, salt, L-Lysine monohydrochloride, calcium carbonate, calcium phosphate, potassium chloride, dried tomatoes, dried carrots, dried sweet potatoes, zinc proteinate, Vitamin E supplement, DL-Methionine, L-ascorbyl-2-polyphosphate (source of Vitamin C), manganese proteinate, ferrous sulfate, niacin, copper proteinate, Vitamin A supplement, calcium pantothenate, thiamine mononitrate, riboflavin supplement, Vitamin B-12 supplement, pyridoxine hydrochloride, folic acid, Vitamin D-3 supplement, calcium iodate, biotin, menadione sodium bisulfite complex (source of Vitamin K activity), sodium selenite.

Last edited by a moderator:

maria_i

New Member
27 Οκτωβρίου 2010
3
0
Συγνώμη για τους λατινικους χαρακτήρες αλλά δεν ειχα πληκτρολόγιο.... οσο για το wikipedia ενοουσα πως πείρα ενα ενα τα συστατικα και τα εψαξα στο βικι για να δω τι ειναι.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Νομιζω η pro plan Αμερικης με την pro plan την εδω εχουν καποια διαφορα. .

Εγω δινω Acana και εχει ταιριαξει πολυ στα σκυλια μου. Το θεμα ειναι και ποια τροφη θα πηγαινει στοκ σκυλο!

vaggelis k

New Member
12 Νοεμβρίου 2010
4
0
καλησπερα κ απο μενα...εχω ενα σκυλο καυκασου 4 μηνων οχι ομως καθαροαιμος,σκεφτομαστε να του παρουμε acana η orijen.τωρα του δινουμε royal.τι προτεινετε????:confused:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Διάβασα το θέμα από την αρχή και είδα πως γράφεται για την ProPlan. Εδώ είναι πολύ φτηνότερη από τη Royal, μέχρι τώρα έπαιρνα Royal βάσει τα συστατικά (η καλύτερη τροφή εδώ). Ομως έτυχε να τελειώσουν τα σακιά της Royal και αναγκαστικά το γύρισα στην ProPlan, την δίνω 2 εβδομάδες τώρα. Παιδιά έχει κάνει ο σκύλος ένα τρίχωμα, λάμπει λέμε! :eek: Το σκέφτομαι σοβαρά να μείνω στην ProPlan και να παίρνω γλυκοσαμίνη χώρια.

Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
Η γλυκοζαμίνη παράγεται από τον οργανισμό (ενδογενός)και αποτελείται από γλυκόζη και ένα αμινοξύ, το οποίο προκύπτει φυσικά στο σώμα και έχει σαν σκοπό την παραγωγή ενός λιπαντικού στις αρθρώσεις.Βρίσκεται σε αφθονία κυρίως στους χόνδρους και στο αρθρικό υγρό. Η γλυκοζαμίνη είναι απαρραίτητη για την διατήρηση υγειών χόνδρων.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν έχετε φάει ποτέ μπούτι κοτόπουλο θα έχετε προσέξει ένα γλοιώδες κομμάτι άσπρο που ενώνει τα δύο κόκκαλα πόδι-μπούτι. Αυτός είναι ο χόνδρος και όπως έγραψε ο Ιάννης είναι πλούσιο σε χονδροτίνη και βοηθάει πολύ στην δημιουργεία γλυκοσαμίνης. Προσωπικά αυτός είναι και ο λόγος που ταίζω πολλούς λαιμούς κοτόπουλο.

@Labrador Retriever, μπορείς να το βρείς σε φαρμακεία.