Τι σημαίνει αυτή η κίνηση?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλά έχουμε πολύ γέλιο!!!!:p:p
Ξαναδιάβασα τα post από την αρχή και είναι σαν να ζω deja vu ξανά και ξανά!!!!
Κάποιοί λέμε ότι είναι ένδειξή κυριαρχίας, κάποιοι λέτε ότι είναι ένδειξη αγάπης και ξανά από την αρχή!!!:D:D:D:D
Και φυσικά χρησιμοποιούμε και οι μεν και οι δε τα είδα επιχειρήματα!!!!!:D
Απλά να πω ότι σε μια αγέλη ο αρχηγός αποδεικνύει την θέση του απλά και μόνο ρίχνοντας το βάρος του πάνω στα άλλα μέλη καθώς επίσης είναι κάτι που δεν ανέχεται να του το κάνουν!!!!;)

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Μήπως είναι και ένα είδος "επίδειξης κτητικότητας";
Όπως όταν ακουμπάμε αμέριμνα το χέρι μας στο πόδι του/της γκόμενου/γκόμενας μας; Πέρα από τρυφερότητα, υποδηλώνει και ότι είναι "δικός/ή μας".:p

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δηλαδή εσύ denis που έχεις ζήσει και με αρκετά διαφορετικά σκυλιά έχεις δει σκύλο που ήταν μεν κτητικός αλλά όχι κυριαρχικός;;;;:confused::confused::confused::confused:
Γιατί εγώ, χωρίς να έχω βέβαια μεγάλη εμπειρία, δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να συμβαίνει αυτό!!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κυριαρχικός:Αυτός που επιθυμεί να εξουσιάζει!
Κτητικός: Αυτός που θέλει να του ανήκουν όλα!
Απ' ότι έχω καταλάβει, σε μια αγέλη τα πάντα "ανήκουν" στον αρχηγό!Ας πούμε το φαγητό ανήκει στον αρχηγό, αφού φάει αυτός και χορτάσει μετά το παραχωρεί στα υπόλοιπα μέλη της αγέλης!
Πώς μπορεί ένας σκύλος να τα θέλει όλα δικά του και ταυτόχρονα να μην θέλει να είναι ο αρχηγός;:confused:
Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω!:)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ενα φοβικό (ή καλύτερα ανασφαλές) σκυλί υπερασπίζεται ΠΟΛΥ ό,τι του ανήκει καμιά φορά ?

Μπορεί ένα σκυλί να τρώει γρυλίζοντας και ξαπλωμένο - δαγκώνοντας ένα σκυλί που βάζει το κεφάλι του να φάει ?

Είναι αυτό κυριαρχικό ?

Οχι.

Υπάρχει τεράστια διαφορά στο ποιός σκύλος θέλει να είναι ο αρχηγός, ποιός μπορεί να είναι ο αρχηγός, και ποιός φέρεται σαν αρχηγός στο μάτι κάποιου άπειρου από ανασφάλεια και μόνο.

Πολύ σπάνια λοιπόν κυρίαρχοι σκύλοι είναι κτητικοί.

Εχουν αυτό που θέλουν χωρίς να το διεκδικήσουν. Πολύ σπάνια επίσης τέτοιοι σκύλοι είναι νευρικοί.

Ολη η συζήτηση έχει πάρει μία λάθος τροπή με ασύνδετα συμπεράσματα (όπως του πράσινου βατράχου) :)

Πάμε στον λύκο ...

Οταν μία αγέλη λύκων τρώει γίνεται αυτό ακριβώς που λέει η λέξη. Μία αγέλη λύκων τρώει. :)

Δεν πάει πρώτα ένας τεράστιος λύκος, τρώει μέχρι να σκάσει χωρίς να πλησιάζει κανείς, και μετά ξαπλώνει χορτασμένος και παρατηρεί ποιός θα φάει με τη σειρά - όποιος δε παραβεί την σειρά του πάει και τον δαγκώνει. Οταν τρώει η αγέλη γίνεται χαμός, ο ένας λύκος ενοχλεί τον άλλον, ανάλογα με την ιεραρχική θέση τους. Απλά κανένας συνήθως δεν ενοχλεί τον αρχηγό της αγέλης. Οταν γίνει αυτό (και δεν γίνεται πολύ σπάνια) απλά ο καυγάς είναι πολύ πιο σύντομος και ο αρχηγός αμείλικτος. Δεν ενοχλούνται κουτάβια - δεν ενοχλούνται θηλυκές σε οίστρο από τον αρχηγό ούτε αρσενικοί από την θηλυκιά. Διατηρείται μία εύθραυστη ισορροπία με πολλά γρυλίσματα και μερικές επιθέσεις σύντομες. Ολοι οι λύκοι υπερασπίζονται ότι μπορούν, και διεκδικούν ότι δεν μπορούν, μέχρι να το καταλάβουν, και για όσο μετά το θυμούνται.

Και τέλος

Ενας κυριαρχικός σκύλος είναι ένας σκύλος που επιδυκνείει σημάδια κυριαρχίας πάνω σε έναν άνθρωπο ή ένα ζώο. Ενας σκύλος που το κάνει όμως για πάρα πολλούς λόγους, όπως το συχνότερο ότι δεν έχει μάθει πώς να επικοινωνεί και μέχρι πού μπορεί να το κάνει. Ενας τέτοιος σκύλος δεν είναι ποτέ κατ'ά την γνώμη μου ώριμος. Ενας τέτοιος σκύλος δεν είναι απαραίτητα ένας σκύλος που δαγκώνει - δεν είναι απαραίτητα ένας σκύλος που γρυλλίζει - ούτε ένας που τραβάει στην βόλτα. Είναι ένα ζώο σπάνια θαραλλέο και συχνότατα θρασύδειλο ή απλά δειλό.

Ενας κτητικός σκύλος είναι ένας σκύλος που δεν δίνει σε άλλον κάτι που έχει. Μπορεί να είναι κτητικός μόνο με το φαγητό του, με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, ή πρός ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή ζώο. Δεν είναι ένας σκύλος που μας σκουντάει για να τον χαιδεψουμε, ούτε ένας σκύλος που ακουμπάει το κεφάλι του πάνω μας.

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ πιο απλά από ότι φανταζόμαστε καμιά φορά.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
διχνει παθητικος ο σκυλος, οτι υποτασεται στο να τον χαιδευουμε αλλα στην ουσια μας το εχει επιβαλει με την επιμονη του.το ιδιο κ με το παιχνιδι οταν επιμενει κ μας αναγκαζει να ασχοληθουμε μαζι του...κ μιλαω αφου εχει τρεξει,παιξει,εκτονωθει.οταν ακουμπαει την ραχη του πανω στο ποδι μας διχνει παθητικος,υποτακτικος αλλα στην ουσια οσο του περναει κ καθεται(διοτι τον αφηνουμε)κυριαρχει πανω μας.....αυτα.
Αν κρίνουμε μία πράξη από το αποτέλεσμα οδηγούμαστε και στα ακόλουθα δύο συμπεράσματα:

α) Ενα κουτάβι λύκου με την επιμονή του να γλύφει την μάνα του στο πρόσωπο προκαλεί έμετο. Ετσι τρέφεται άρα ανταμείβεται άρα επιβάλλει στην μάνα του να το ταίσει άρα επιβάλλει κυριαρχία.

β) Ενα σκυλί 5 μηνών παίζει και τρέχει άγαρμπα. Πλησιάζοντας έναν ενήλικο σκύλο επιδυκνείει την κοιλιά του και ουρεί. Το κουτάβι αυτό είναι ... παθητικά κυριαρχικό επειδή έτσι αναγκάζει το ενήλικο να μην το δαγκώσει ενώ ίσως να το θέλει, άρα κυριαρχεί πάνω του :)

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
παιδια χιλια συγνωμη αν το ποστ ειναι εκτος θεματος απλα επειδη μιλατε για κυριαρχικοτητα!!
καθομαι καμια φορα οκλαδον στο πατωμα και αφου εχει παρει καποιο παιχνιδι της στο στο στομα ερχεται και καθεται πανω μου και παιζει..
δηλωνει κατι αυτο??
(αν ειμαι εκτος θεματοςζητω συγνωμη παραπεμψτε με στο καταλληλο θεμα)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γεια σου Σιδηροκαστρο,εχω γεννηθη στο Ανγκιστρο,οχι τιποτα δεν σημαινει,μαλλον θελει να παιξεις μαζι του οπως θα εκανε και με την μαμα του, κοντα σου αισθανεται ασφαλεια.Τρομαζει μηπως απο ξαφνικους θορυβους?

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
γεια σου συντοπιτη!!τρομαζει καποιες φορες οχι παντα..τρομαζει πχ με την σκουπα την ηλεκτρικη και το πιστολακι..τα φοβαται..αλλα πανω μου ερχεται οταν θελει να παιξει οχι αν τρομαξει με κατι..

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Στην συζήτηση επί κτητικότητας, επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον και μου έφερε στο μυαλό παλιές αναμνήσεις: Η μία μαλτέζ της γιαγιάς μου, ήταν κτητική (έτσι πιστεύω απέναντι μου), θυμάμαι μία φορά που είχαμε πάει με ένα φίλο μου στο σπίτι και η γιαγιά μου έλειπε. Η μαλτέζ ήταν όμως εκεί και μόλις εκείνος πήγαινε να με αγγίξει, μιλάμε για ένα χάδι στο χέρι, εκείνη γρύλιζε (τελικά την απομωνώσαμε), για να έχουμε την ησυχία μας. Και μιλάμε πάντα για ένα σκύλο που ουρούσε από τη χαρά της και γύριζε ανάσκελα διλόνωντας υποταγή σε όποιον χτύπαγε το κουδούνι. Isn't that the case?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
είχαμε πάει με ένα φίλο μου στο σπίτι και η γιαγιά μου έλειπε.
Στο σπίτι τις γιαγιάς με τον φίλο, ενώ η γιαγιά έλειπε.....;);););)ΤΣΤΣΤΣΤΣΤΣΤΣ!!!Αυτή η νέα γενιά!!!!!:p:p:p:p:p:p:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog