Τι ράτσα να διαλέξω ?

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Δεν ειχα σκυλο.

Καποιες φυλες που μου αρεσαν ηταν:
Μποξερ
Πιτ μπουλ
Σταφορντ
Κανε κορσο
Αλλα δεν ξερω αν αυτα τα σκυλια θα μπορουσαν να μεινουν μονα τους για 5 ωρες ή αν γενικα θα μπορουσαν να ζησουν μεσα στο διαμερισμα...
Επισης θα σου αρεσουν σιγουρα τα presa canario, dogo argentino, Akita, boerboel και τοσες αλλες καταπληκτικες φυλες οπως και σε ολους εδω μεσα. Το θεμα ειναι εσυ να προετοιμαστεις καλα να επιλεξεις συμβουλευομενος εμπειρους εκτροφεις και να μην βιαστεις μιας και θα ειναι το πρωτο σου κουταβι. Οσο για το θεμα του διαμερισματος συμφωνω με τους προλαλησαντες

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Τα σκυλιά που προσφέρουν οι ιδιώτες συχνά έχουν ελλειπή κτηνιατρική περίθαλψη και κάποια στιγμή παρουσιάζουν προβλήματα. Επιπλεον πιθανότατα να μην είναι μέσα στο πρότυπο της ράτσας και να σου βγάλουν πράγματα που δεν περιμένεις όπως για παράδειγμα
1.Να μην εχει τοσο ισχυρα ανεπτυγμένη αίσθηση της φύλαξης -αυτο σε ενδιαφερει αν δεν κανω λάθος
2.Να μη μοιάζει μεγαλώνοντας με τη ράτσα που θέλεις ακριβώς (πιο ελαφρύ,πιο βαρύ,πιο κοντό,πιο ψηλό,μεγαλύτερη μουσούδα,μικρότερη μουσούδα, αυτια που δεν "καθονται" καλα κλπ )
3.Να εμφανίσει συμπεριφορές που δεν είναι μεσα στο πρότυπο της ράτσας και να βρεθείς προ εκλήξεως.

Καθαρόαιμο σκυλί μόνο απο εκτροφέα, κι αν δεν έχεις τα χρήματα περίμενε μερικούς μήνες μέχρι να τα μαζέψεις.
Θα τα ξοδέψεις αν μη τι άλλο αν πάρεις σκυλι απο ιδιώτη σε εκπαιδευτές και κτηνιάτρους,το απεύχομαι..

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Έχω την εντύπωση πως αν είναι να υιοθετήσω έναν σκύλο πρέπει να είναι οπωσδήποτε κουτάβι (έως 4 μηνών). Ενώ αν πάρω έναν ενήλικο ή έφηβο σκύλο, τότε μπορεί να έχω προβλήματα, γιατί ο σκύλος αυτός θα είναι μαθημένος με διαφορετικό τρόπο ζωής πχ να κάνει την ανάγκη του, οπουδήποτε ή να δαγκώνει (σαν παιχνίδι) τον ιδιοκτήτη του κτλ κτλ...
Μπορει να κανω και λαθος :D
Ναι κάνεις λάθος.Το ενήλικο ή έφηβο σκυλί μαθαίνει πιο γρήγορα που πρέπει να κάνει την ανάγκη του απο το κουτάβι.Και εγώ τη δικιά μου 7 μηνών τη πήρα δεν ήταν και μωρό.Και σε περίπτωση που επιλέξεις ζωάκι απο φιλοζωίκη οι άνθρωποι απο εκεί θα ξέρουν ήδη τι χαρακτήρας είναι οπότε είναι πιο δύσκολο να σου βγάλει κάποια "προβληματική" συμπεριφορά απο ένα κουτάβι.Επίσης τα χρήματα που έχεις για να διαθέσεις για το κουτάβι σου μπορείς να τα διαθέσεις για εκπαίδευση ή κάποιες άλλες ανάγκες του σκύλου σου.

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Επειδή δεν έβγαλα συμπέρασμα… τι μου προτείνετε να κάνω?
Να πάρω από κάποια ζωοφιλική οργάνωση?
Να πάρω από pet shop, από αγγελία, από εκτροφέα ?
Και αν είναι, να πάρω καθαρόαιμο τότε τι ράτσα να διαλέξω?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ημίαιμο- φιλοζωική
καθαρόαιμο- εκτροφέας

Προσωπικά δε μπορω να σου προτείνω ράτσα, όλα τα σκυλιά μπορουν να ζήσουν σε διαμέρισμα, αρκετά απο τα μεγαλομεσαία κάνουν για φύλακες (αλήθεια οταν λες φύλακας, θέλεις ειδοποίηση ή (και) επίθεση;; ), μάλλον θα πρέπει να το ψάξεις λιγο παραπάνω..

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
(αλήθεια οταν λες φύλακας, θέλεις ειδοποίηση ή (και) επίθεση;; ), μάλλον θα πρέπει να το ψάξεις λιγο παραπάνω..
Φύλακας ειδοποιήσεις μπορούν να γίνουν σχεδόν όλα (μη πω και όλα) τα σκυλιά, εγώ θέλω να είναι φύλακας που να μπορεί να υπερασπιστεί το σπίτι που φυλάει!

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Για να καταλάβετε τι θέλω…
Θέλω έναν σκύλο ο οποίος να μπορεί να ζει σε διαμέρισμα και να μην θέλει να τρέχει πολλές ώρες πχ όπως ένα κυνηγόσκυλο ή λαγωνικό . Φυσικά θα τον βγάζω βόλτες 3-4 την ημέρα. Απλά να μην είναι πολύ δραστήριο μες στο σπίτι
Θέλω ο σκύλος να είναι φύλακας και να μπορεί ο σκύλος να προστατέψει το σπίτι.
Τέλος, θέλω ο σκύλος να είναι κοντότριχος και να είναι μεσαίου-μεγάλου μεγέθους, δλδ έως 65 εκ το πολύ…
Εάν ξέρετε κάποια ράτσα με αυτά τα χαρακτηριστικά, προτείνετε την μου.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας (γενικότερα )

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Να ρωτησω κατι ακομα, αμα ειναι να παρω απο καποιο ζωοφιλικο κεντρο, τα χαριζουν ή τα πουλανε?
Και μπορειτε να μου πειτε καποια site, ωστε να δω τι σκυλια εχουν :)

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Τα χαρίζουν με κάποιες προυποθέσεις πχ στείρωση,τσιπάκι.Δηλαδή πράγματα που κατα τη γνώμη μου ένας σωστός ιδιοκτήτης πρέπει να κάνει.Ψάξε για αρχή τη φιλοζωίκη της περιοχής σου(όλο και κάποια θα υπάρχει).Μετά μπορείς να μπείς εδώ Fazoo.gr | Φάρμα αδέσποτων ζώων και εδώ SPAZ Greece
και εδώ για να πάρεις μια ιδέα Αδέσποτα - Σκυλιά - Γάτες - Αγγελίες Αδέσποτων Ζώων.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
τα δίνουν προς ιυοθεσία-χωρις χρήματα- και σε υποχρεώνουν να τηρεις ορισμενους κανόνες (να μην ειναι συνεχεια δεμενο,συνεχεια στη βεραντα/ταρατσα,να μη τον ζευγαρώσεις, να μη τον παρατήσεις, να τηρεις τους κανόνες συμβίωσης με λίγα λόγια)

Μπορεις να δεις στο adespoto.gr και strayshelp.gr για αρχη (βεβαια υπαρχουν παρα πολλα)

**Λένα γράφαμε μαζί

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Οι περισσότερες φιλοζωικές (απ`όσο ξέρω τουλάχιστον) παίρνουν πίσω τα λεφτά για τα έξοδα του μικροτσιπ αν το σκυλί είναι ήδη τσιπαρισμένο, γύρω στα 40 ευρώ δηλαδή.

Δες και στις αγγελίες του φόρουμ: Προσφορά

Και κοίτα στο φαζοο: Υιοθεσία σκύλου | Fazoo.gr και στο KAZ: http://www.kazshelter.org/adoptions.htm

Που μένεις? Μήπως υπάρχει φιλοζωική και στην περιοχή σου.

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Αν μπορείτε λύστε μου άλλη μια απορία :) !!!
Θα πάρω ένα σκύλο, μεσαίου μεγέθους, θα μπορώ να το αφήνω μόνο του στο διαμέρισμα, χωρίς να το καταστρέψει και χωρίς να γαυγίζει είτε σε περαστικούς, είτε επειδή θα λείπω από το σπίτι...
Γίνετε να το εκπαιδεύσω ώστε να μην κάνει ούτε φασαρία αλλά και γενικότερα να μην κάνει ζημιές στο σπίτι?
Και αν γίνετε πόσο καιρό θα χρειαστεί να το κάνω αυτό (πάνω-κατω).
Μήπως ισχύει αυτό που λένε "σκύλο, μπορεί να έχει ΜΟΝΟ εκείνος που έχει και μεγάλη αυλή"
Ευχαριστώ :)

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Το σκυλί μαθαίνει αλλα χρειάζεται υπομονή αν είσαι σίγουρος οτι θέλεις σκύλο θα πρέπει να περιμένεις και ζημιές.Τη δικιά μου ας πούμε όταν τη πρωτοπήρα για μια εβδομάδα ξυπνούσα σε χαρτοπόλεμο και έψαχνα να βρώ τα πράγματα μου γιατί τα έκρυβε.Παρακολούθησε για αρχή κάποιες εκπομπές και μεθόδους μέσω ίντερνετ και προσπάθησε να τις εφαρμόσεις.Τώρα για το χρόνο δεν μπορώ να σου πώ με σιγουριά.Και όχι δεν ισχύει το οτι σκύλο μπορεί να έχει μόνο αυτός που έχει μεγάλη αυλή γιατί πολή απλά το σκυλί δεν είναι για να είναι δεμένο στην αυλή.Για μένα τουλάχιστον ένα σκυλί είναι σαν μέλος της οικογένιας μου.Μπορείς να πάρεις σχεδόν οποιοδήποτε σκύλο αρκεί να καλύπτεις πλήρως τις ανάγκες του.