Τι ράτσα να διαλέξω ?

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Καλησπέρα,
Αποφάσισα να πάρω σκύλο, αλλά δεν ξέρω τι ράτσα να διαλέξω.
Μένω σε διαμέρισμα, ο σκύλος θα μένει μόνος του μόνο τις πρωινές ώρες (5-6). Την υπόλοιπη μέρα, θα έχω απεριόριστο χρόνο να ασχολούμαι με τον σκύλο.
Θέλω ο σκύλος να είναι κοντότριχος και μεσαίου μεγέθους.
Μπορείτε να μου προτείνετε ράτσες σκύλων?
Ευχαριστώ :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Η ερώτησή σου, έχει απαντηθεί επανειλλημένως και σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Κάνε σε παρακαλώ πρώτα μια αναζήτηση, για να μην αναλωνόμαστε στα ίδια και τα ίδια.

Θα βοηθηθείς πολύ.

Και όταν κατασταλάξεις σε ράτσα ή γίνει η επιθυμία σου πιο συγκεκριμένη, εδώ είμαστε να το

συζητήσουμε.

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Μπορείς να μου προτείνεις κάποια ράτσα που να είναι εργασίας, τύπου ντοπερμαν, πιτ μπουλ, μπόξερ κτλ. Αλλά να μπορεί και να ζει σε διαμέρισμα?
Έχω ψάξει γενικότερα για ράτσες αλλά δεν μπορώ να καταλήξω κάπου… το ένα σκυλί εκπαιδεύεται εύκολα και είναι και κοντότριχο αλλά είναι πολύ μεγάλο… το άλλο είναι κοντότριχο και μεσαίου μεγέθους αλλά εκπαιδεύεται πολύ δύσκολα…

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...το ένα σκυλί εκπαιδεύεται εύκολα και είναι και κοντότριχο αλλά είναι πολύ μεγάλο… το άλλο είναι κοντότριχο και μεσαίου μεγέθους αλλά εκπαιδεύεται πολύ δύσκολα…
Καταρχήν, καλώς όρισες!

Να θυμάσαι πάντα: "Στον ήλιο γίνεται ο καρπός... στο χώμα η ρίζα"...

Οταν ο κάτοχος του σκύλου είναι αρχάριος... κανένα δεν εκπαιδεύεται εύκολα!

Οταν ο κάτοχος του σκύλου είναι πολύ έμπειρος (όπως οι εκτροφείς κλπ., που γράφουν στα βιβλία και στα sites), τότε μπορεί να ισχυριστεί ότι το τυπικό δείγμα μιάς φυλής είναι περισσότερο εκπαιδεύσιμο και το τυπικό δείγμα μιάς άλλης φυλής είναι λιγότερο εκπαιδεύσιμο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Προσωπικά, δεν έχω να σου προτείνω κάτι.

Αν δεν είσαι ήδη καψούρης με κάποια ράτσα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ψάχνεις για καθαρόαιμο.

Πήγαινε στο καταφύγειο της περιοχής σου ή στις αγγελίες του φόρουμ και άλλων site με τα "χαρίζονται" αδεσποτάκια και κάνε ένα δύσμοιρο και τον εαυτό σου, ευτυχισμένους.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Μπορείς να μου προτείνεις κάποια ράτσα που να είναι εργασίας, τύπου ντοπερμαν, πιτ μπουλ, μπόξερ κτλ. Αλλά να μπορεί και να ζει σε διαμέρισμα?
Έχω ψάξει γενικότερα για ράτσες αλλά δεν μπορώ να καταλήξω κάπου… το ένα σκυλί εκπαιδεύεται εύκολα και είναι και κοντότριχο αλλά είναι πολύ μεγάλο… το άλλο είναι κοντότριχο και μεσαίου μεγέθους αλλά εκπαιδεύεται πολύ δύσκολα…
Καλως τον και απο μενα. Ειχες πριν καποιο σκυλι? Φυλες εργασιας υπαρχουν παρα πολλες ειναι ακυρο να βαζεις το κριτηριο κοντοτριχο-δυσκολα εκπαιδευσημο η το αντιθετο. Προσωπικα δεν μπορω να σου προτεινω ρατσα οπως λες σκεψου, ρωτα, μαθε και αποφασισε ωριμα γιατι η επιλογη σου θα σε συντροφευει 12-15 χρονια περιπου!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλώς ήρθες!
Αφού δεν έχεις ήδη τρέλα με μια συγκεκριμένη φυλή, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις σε κάποια φιλοζωική!
Έχεις δει τη Molly του Fazoo?
Molly | Fazoo.gr

Την Εύα?
Εύα | Fazoo.gr

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Προσωπικά, δεν έχω να σου προτείνω κάτι.
Αν δεν είσαι ήδη καψούρης με κάποια ράτσα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ψάχνεις για καθαρόαιμο.

Πήγαινε στο καταφύγειο της περιοχής σου ή στις αγγελίες του φόρουμ και άλλων site με τα "χαρίζονται" αδεσποτάκια και κάνε ένα δύσμοιρο και τον εαυτό σου, ευτυχισμένους.
Κοίτα, αν ένας ημίαιμος σκύλος θα μπορεί να γίνει φύλακας (δεν εννοώ, μόνο να γαυγίζει…) όπως ο γερμανικός ποιμενικός ή το μπόξερ , τότε δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα.
Απλά όταν θα πάω να πάρω ένα καθαρόαιμο, θα ξέρω τι μέγεθος θα έχει, τι χαρακτήρα θα έχει… ενώ αν θα πάω να πάρω από κάποια ζωοφιλική οργάνωση, τότε δεν είναι σίγουρο να τα ξέρω όλα αυτά

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Καλως τον και απο μενα. Ειχες πριν καποιο σκυλι?
Δεν ειχα σκυλο.
Φυλες εργασιας υπαρχουν παρα πολλες ειναι ακυρο να βαζεις το κριτηριο κοντοτριχο-δυσκολα εκπαιδευσημο η το αντιθετο. Προσωπικα δεν μπορω να σου προτεινω ρατσα οπως λες σκεψου, ρωτα, μαθε και αποφασισε ωριμα γιατι η επιλογη σου θα σε συντροφευει 12-15 χρονια περιπου!
Καποιες φυλες που μου αρεσαν ηταν:
Μποξερ
Πιτ μπουλ
Σταφορντ
Κανε κορσο
Αλλα δεν ξερω αν αυτα τα σκυλια θα μπορουσαν να μεινουν μονα τους για 5 ωρες ή αν γενικα θα μπορουσαν να ζησουν μεσα στο διαμερισμα...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν πάρεις ενήλικο θα ξέρεις τα πάντα γιαυτό.

ps. Πριν μάθουμε να χορεύουμε πρέπει πρώτα να ξέρουμε να περπατάμε. Καθαρόαιμο σκύλος ξέρεις απο που θα πάρεις?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Απλά όταν θα πάω να πάρω ένα καθαρόαιμο, θα ξέρω τι μέγεθος θα έχει, τι χαρακτήρα θα έχει… ενώ αν θα πάω να πάρω από κάποια ζωοφιλική οργάνωση, τότε δεν είναι σίγουρο να τα ξέρω όλα αυτά
Εδώ, κάνεις ένα μικρό (έως μεγάλο) λάθος:

Αν πάρεις ένα καθαρόαιμο (με τον "σωστό" τρόπο):
Θα έχεις αυξημένες πιθανότητες να υποθέτεις ότι το μέγεθος θα είναι μέσα σε ορισμένα όρια... για παράδειγμα, ο δικός μου κούταβος έχει πρότυπο για τα αρσενικά 70-90 κιλά, εμένα όμως μάλλον θα μου βγει "τσέπης"...
Θα προσεύχεσαι (και όχι μόνο - θα σε βοηθήσει λιγάκι και ο εκτροφέας) να επιλέξεις καλό χαρακτήρα...
Θα προσεύχεσαι (και όχι μόνο - θα σε βοηθήσει αρκετά και ο εκτροφέας) να επιλέξεις "τυπικό" ταμπεραμέντο...

Αν πάρεις ένα (έφηβο ή ενήλικο) ημίαιμο:
Οι άνθρωποι της ζωοφιλικής οργάνωσης θα είναι 100% σίγουροι αν ο σκύλος έχει χαρακτήρα και ταμπεραμέντο...
Το δε μέγεθος θα το βλέπεις... εκεί μπροστά σου...

Last edited:

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Αν πάρεις ενήλικο θα ξέρεις τα πάντα γιαυτό.
Δεν θέλω ενήλικο, κουτάβι θέλω εώς 3 μηνών.

Καθαρόαιμο σκύλος ξέρεις απο που θα πάρεις?
Από κάποιον εκτροφέα λογικά. Δεν θέλω να πάρω από pet shop γιατί είναι πολύ ακριβά..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γιατι αυστηρα μεχρι 3 μηνών;

Στο εκτροφείο είναι πιο ακριβά απο το πετ σοπ.. ψάξτο λίγο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Από κάποιον εκτροφέα λογικά. Δεν θέλω να πάρω από pet shop γιατί είναι πολύ ακριβά..
Εδώ είναι που ...άρχισαν τα όργανα!!!!!

Υ.Γ. Και, δυστυχώς, θα πρέπει να φύγω σε λιγάκι...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το θές φθηνό το κουτάβι...
Θες να "τόχει" κιόλας, έτσι?
Να είναι γεννημένος φύλακας?

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Αν πάρεις ένα (έφηβο ή ενήλικο) ημίαιμο
Έχω την εντύπωση πως αν είναι να υιοθετήσω έναν σκύλο πρέπει να είναι οπωσδήποτε κουτάβι (έως 4 μηνών). Ενώ αν πάρω έναν ενήλικο ή έφηβο σκύλο, τότε μπορεί να έχω προβλήματα, γιατί ο σκύλος αυτός θα είναι μαθημένος με διαφορετικό τρόπο ζωής πχ να κάνει την ανάγκη του, οπουδήποτε ή να δαγκώνει (σαν παιχνίδι) τον ιδιοκτήτη του κτλ κτλ...
Μπορει να κανω και λαθος :D

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Έχω την εντύπωση πως αν είναι να υιοθετήσω έναν σκύλο πρέπει να είναι οπωσδήποτε κουτάβι (έως 4 μηνών). Ενώ αν πάρω έναν ενήλικο ή έφηβο σκύλο, τότε μπορεί να έχω προβλήματα, γιατί ο σκύλος αυτός θα είναι μαθημένος με διαφορετικό τρόπο ζωής πχ να κάνει την ανάγκη του, οπουδήποτε ή να δαγκώνει (σαν παιχνίδι) τον ιδιοκτήτη του κτλ κτλ...
Μπορει να κανω και λαθος :D
Τα σκυλιά μαθαίνουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με το σκύλο (που προφανως εχεις, γιατι κατω απο 4 μηνων ενα κουταβι θελει αρκετο τρέξιμο) τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Γιατι αυστηρα μεχρι 3 μηνών;

Στο εκτροφείο είναι πιο ακριβά απο το πετ σοπ.. ψάξτο λίγο.
Όταν λέω εκτροφείο εννοώ από αγγελία που δίνουν σκυλιά (μπέρδεψα τους Όρους :D :D) . Έχω κοιτάξει να δω πόσο κοστίζουν τα κουτάβια σε pet shop και τρελάθηκα!! είδα τιμές από 450 έως 900 ευρώ!!!!!
Και πείτε μου, είναι λογικοί άνθρωποι αυτοί που βάζουν τέτοιες τιμές σε εποχές κρίσης?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μη με παρεξηγήσεις αλλά γέλασα με το κείμενο σου.

Επειδί έχεις μπερδευτεί να σου πω πως απο αγγελία δύσκολο να βρεις καθαρόαιμο.
Οι τιμές πάνε εκει που αναφέρεις ανάλογα με το τι σκυλί πάρεις.