Τι πρεπει να προσεξω σε ενα PEDIGREE;

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
γεια παιδια.τι πρεπει να προσεχει καποιος σε ενα pedigree;εννοω κατι αρχικα που εχουν διπλα απο τα ονοματα των γονεων.

Last edited by a moderator:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
για τι φυλή μιλάμε?

τα αρχικά πριν το όνομα δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο τα αρχικά μετά το όνομα.

πριν το όνομα μπαίνουν οι τυχόν τίτλοι που τυχόν έχει ένας σκύλος και μετα το όνομα οι πιστοποιήσεις υγείας - εργασίας - χαρακτήρα

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τίποτα.

ότι είναι στην σφραγίδα του ΚΟΕ το ΒΕΚ είναι το LOI.

Νομίζω ότι το LIR είναι ότι το ελληνικό ΒΕΑ.

στην περίπτωση ΒΕΚ δηλαδή έχουμε πλήρη γεννεολόγιο στην περίπτωση ΒΕΑ μερικό (σκυλιά που έχουν περάσει αναγνώριση)

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Τα corso είναι σχετικά νέα ως προς την αναγνώριση φυλή. Αν χρειάζεται διευκρινήσεις σχετικά με ΒΕΑ & ΒΕΚ τι πιο απλό;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν ισχύει αυτό με το LOI και το LIR ... έχουμε ΒΕΚ σε έναν σκύλο που η μάνα του είναι BEA2 ... μάλλον όντως πρέπει να απευθυνθεί στον ΚΟΕ ... :wink:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
το σκυλί δεν έχει LOI =ΒΕΚ σιγουρα.

έχει LIR = ΒΕΑ ? όπως και η μάνα του.

δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει λόγος.

εφόσον ο ΚΟΕ είδε 4 γεννεές του έδωσε ΒΕΚ (απλά)

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Το LIR ειναι οντως αντιστοιχο με το ελληνικο ΒΕΑ.Αλλα οι αρχικα αναγνωρισμενοι ειναι τα ΑG (2 γενιες)
Δεν σημαινει οτι προκειται για κατωτερης ποιοτητας σκυλο παντως, ειδικα για τα Κορσο που ειναι νεα ρατσα οσον αφορα την αναγνωριση της και επισης η διαδικασια αναγνωρισης δεν ειναι ευκολη οπως εδω. Mερικα απο τα σκυλια αυτα ειναι πρωταθλητες (ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ) οπως φαινεται.
Πιθανον το LIR στην Ιταλια παραμενει ανοιχτο γιατι ειναι Ιταλικη φυλη.
Οι γενιες στο LIR δεν ειναι τρεις οπως εδω για να παρει ο απογονος LOI, αλλα 2. Το LIR ειναι αλλιωτικο απο το ΒΕΑ αλλα αντιστοιχο.
Το μονο που δεν μαρεσει ειναι οτι βλεπω πολλες δυσπλασιεs Β και C στους προγονους-αν το διαβαζω καλα. Ο πατερας ειναι A αλλα η μανα C.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οι γενιες στο LIR δεν ειναι τρεις οπως εδω για να παρει ο απογονος LOI, αλλα 2. Το LIR ειναι αλλιωτικο απο το ΒΕΑ αλλα αντιστοιχο.
O KOE ποιούς κανόνες ακολουθεί?? Της Ιταλίας, για την προώθηση του Κάνε Κόρσο?? Οι Ιταλοί καλά κάνουν, αν είναι όμως να ισχύουν (για άλλη μία φορά) δυσμενείς συνθήκες στα Ελληνικά σκυλιά, να ξέρουμε να αναγνωρίζουμε σκυλιά στην Ιταλία, ή όπου αλλού, και ξαφνικά να έχουμε ΒΕΚ με ''πλάγιο'' τρόπο.

εφόσον ο ΚΟΕ είδε 4 γεννεές του έδωσε ΒΕΚ (απλά)
:D :?: :?: :?: :?:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Ειναι 4ων γενεων (LIR-Quarta generazione) αρα για μας =ΒΕΚ.
Οι δυσπλασιες ομως...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εγω τωρα πηρα πρεφα οτι συνεχιζεται το θεμα θα παρω αυριο τηλεφωνοπ στον κοε.πως συμβολιζεται η δυσπλασια;
Υ.Γ. απο pedigree δεν ξερω τι μου γινεται :shake: :oops: :roll:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
4ων γενεων (LIR-Quarta generazione)
Baskal, το εξηγείς λίγο αυτό? Κάτι δεν θα ξέρω, γιατί εγώ άλλο καταλαβαίνω, αλλά επειδή δεν έχω μπλέξει με Ιταλία ποτέ ... βλέπω στο 3 από τη μάνα δύο σκυλιά χωρίς καθόλου αριθμό ... LIR η πρώτη γενιά (το 2) = ΒΕΑ 1?? ... LIR h 2η (το 1) = BEA 2 ?? ... δεν πηδήσαμε 1 γενιά να πάμε στο ΒΕΚ ??

Η δυσπλασία είναι όντως πολύ επικίνδυνη ... χρειάζεται μεγάλη γνώση και ίσως τύχη να χειριστείς ένα τέτοιο pedigree, αλλά αφού έτσι κι αλλιώς είναι από αναγνωρίσεις κλπ ... μας απομένει μόνο η τύχη ...

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Eαν εχει καθαρη HDA δυσπλασια (η ιδια) και τουλαχιστο εξαιρετος σε 3 εκθεσεις ναι.
Τα πεντιγκρι των κορσο ειναι ετσι, μιξη αναγνωρισμενων - "καθαροαιμων".
Ετσι ξεκινουν ολες οι φυλες.
Το ιδιο το πεντιγκρι γραφει οτι ειναι LIR 4ων γενεων. Εμειs τα κανουμε ΒΕΚ στις 3.