Εχω δει του καναπε σκυλια και να ειναι χειροτερα απο ροττ και σκυλια φυλακες και εχω δει ροττ και σκυλια φυλακας να ειναι σαν σκυλακι του καναπε.
Αυτό με μια κουβέντα μάλλον λέγετε εκφυλισμός.
Και τι ενοείς "χειρότερα από Rottweiler"?...Πιο άγρια?...Πιο καλοί φύλακες?
Σημαντικο ρολο δεν νομιζω οτι ειναι τι σκυλο εχεις αλλα πως θα το μαθεις....Γνωμη μου...
Για εμένα σημαντικότερο ρόλο είνα να ξέρεις τι παίρνεις και για πιο λόγο το παίρνεις και πάνω από όλα να σέβεσε το ταμπεραμέντο , την ιδιοσυγκρασία και την φύση του κάθε ζώου.
Αν πάρεις ένα αρσενικό Πιτ-Μπουλ για παράδειγμα και
απαιτείς από το σκύλο να
ανέχετε κάθε αρσενική παρουσία , να το καβαλάνε και να του γρυλίζουν στο παιχνίδι χωρίς να αντιδρά...τότε δεν γνωρίζεις το σκύλο που πήρες , δεν σέβεσε το χαρακτήρα του και θες να προχωρήσεις στον ευνουχισμό του χαρακτήρα του.
Θα μπορούσες κάλλιστα να επιλέξεις μία άλλη φυλή αν ήθελες να πηγαίνεις βόλτα στο πάρκο και να αφήνεις το σκύλο σου λυτό , χωρίς φίμωτρο.
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες φυλές όπως Ποιμενικοί Καυκάσου , Κεντρική Ασίας , Πρέσα Κανάριο.
Δε λεώ μη τα εκπαιδεύετε , μη τα κοινωνικοποιείτε!
Αλλά σεβαστείτε το χαρακτήρα τους , αγαπήστε τα για αυτό που είναι και αλλάξτε εσείς συνήθειες αν θέλετε ένα τέτοιο ζώο.
Το έχω σκύλο δεν είναι το ίδιο σε κάποια επίπεδα για τον ιδιοκτήτη Labrador και για τον ιδιοκτήτη Moscow Watchdog.
Μια τίγρη ή ένας λύκος αγκαλιά με ένα πρόβατο δεν είναι μια χαριτωμένη εικόνα , αλλά μια λάθος εικόνα!
Και εξημερωμένο ζώο ας μην είναι το λοβοτομημένο ζώο.
Πολλές φορές το πρόβλημα δεν είναι η λάθος συμπεριφορά του σκύλου , αλλά η λάθος επιλογή του ιδιοκτήτη.