Τι ξέρει το σκυλί σας να κάνει?

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Καλέ έχω ενθουσιαστεί με τις εντολές των σκυλιών σας! Μπράβο!

Γαλάζια... τι εννοείς ότι ο ποιμενικός πάει το σκοινί σε σημείο να δεθεί η βάρκα??? Ο_ο βρίσκει κάβο δλδ?!!

Ο κοπρομπίχλας ο δικός μου ξέρει μπόλικες εντολές σε διάφορες γλώσσες (αγγλικά, σουηδικά, ελάχιστα ελληνικά). Συγκεκριμένες εντολές (κάτσε κάτω, έλα) τις αναγνωρίζει σε ό,τι γλώσσα και να το πεις (καθότι η μαμά μου μιλάει ελληνικά).

Οι εντολές μας είναι πολλές δεν έχει ίσως νόημα να τις γράψω(έχω και κάποιο σχετικό βιντεάκι), αναφέρω αυτές που μάθαμε προσφάτως.

Touch. Στέκεται, δείχνεις ένα οποιοδήποτε αντικείμενο, σημείο με το χέρι, λες "touch" και πάει και το αγγίζει με το πόδι του.
Σκοπός της εντολής ήταν να τον μάθω να ανοιγοκλείνει τα φώτα, από τους διακόπτες. Όμωςη μαμά μου που είναι υποχόνδρια τελικώς δε θέλει το σκυλί να αγγίζει τους διακόπτες της. Τώρα θα το αλλάξω να ανοιγοκλείνει τον υπολογιστή (θα κάνω μία μετατροπή στο κουμπάκι ώστε να εξέχει για να'ναι εφικτό)

Άλφα - Βήτα. Μία εντολή "τρικ" που την είχε ξεχάσει από πέρισυ και την ξανακάνουμε φέτος. Πάει σε ένα ζωγραφιστό "Α" στο πάτωμα και σε ένα ζωγραφιστό "Β" στο πάτωμα.

Stick it! Σηκώνεις την παλάμη και "κολλάει" τη δική του παλάμη. Ήθελα να το κάνω "give me 5" αλλά έχω άλλη εντολή στο "give".

Επόμενος στόχος να τον μάθω να ανοίγει την πόρτα με σκοινί δεμένο στο χερούλι. ( η μαμά μου δε θέλει να ανοιγοκλείνει τις πορτες από την πετούγια, για να μη λερώνει-γρατζουνάει)

Επίσης θα'θελα να τον μάθω να μου φέρνει πιο πολλά συγκεκριμένα πράγματα. (ξέρει μόνο "kong" -φέρνει το κονγκ, προφανές-, που'ναι το κόκαλό σου?, φέρε το παιχνίδι σου!) Θέλω να μάθει να φέρνει το κινητό μου, άρα πρέπει να περάσω σε πιο βαριά αντικείμενα, αλλά και πράγματα με τα οποία θα τα φέρνει κατ'εντολή, δίχως να παίζει μαζί τους.
Ελπίζω να δεήσω σύντομα ν'ασχοληθώ και με αυτά.

maria-akis

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2010
177
0
το δικό μας (αισίως 4ων μηνών) ξέρει

Κάτσε (κάθεται κατευθείαν το άχρηστο!)
Κάτω (ένα με το πάτωμα..)
βόλτα (κούνημα να δειτε η ουρά! ψάχνει και το λουρί μερικές φορές)
Κρεβάτι (στο κρεβάτι σου αμέσως! και πάει στο κρεβατάκι της..)
ΟΧΙ που αν δε το ακούσει το ΟΧΙ, ακούει στο ΞΞΤΤΤ και δεν ακουμπάει τίποτε από κάτω που σε άλλες περιπτώσεις το χλαπακιάζει η βρωμιάρα..
---- λέξη για να φάει, αλλιώς δεν αγγίζει το μπωλ με το φαγητό της. τρελή εκπαίδευση σ αυτό.. επέμενε πολύ ο Άκης

δουλεύουμε τα:
Μείνε
Παιχνίδι (ψάχνει τα παιχνίδια της και τα φέρνει)
Πού είναι?
Ποιός είναι? ομολογώ πως δε τα μπερδεύει.. στο πρώτο ψάχνει κάτω και στο δεύτερο ψάχνει τη πόρτα.. όχι πάντα βέβαια
Έξω (αργά και σταθερά.. ξέρετε εσείς!)
Έλα εδώ
Φύγε

κ σε αυτό που ακούει πάντα μα πάντα
το όνομά της (ΗΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! :p)
μπράβο (σκύβει το κεφάλι και κουνάει την ουρά, δείγμα ότι θέλει χάδια :p)

ελπίζω στο μέλλον να βελτιωθεί! και να κάνει κι άλλα κόλπα. προς το παρόν πιστεύω αυτά είναι αρκετά για την ηλικία της!

Last edited:

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
εμενα ξερει το ελα μονο μεσα στο σπιτι οταν πηγαιουμε βολτα με γραφει
το οναμα τησ
κατσε ξεπλωσε δωσ εμου το χερι σου
παμε

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εμενα ξερει πολυ καλα να τρωει και να κοιμαται. Αντε και ολες τις βασικες εντολες :D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ της έχω μάθει ό,τι έχετε δει ανά καιρούς στα βίντεο που ανεβάζω + με τα agility που προσπαθούμε + το "εκεί", δηλ. μείνε, το πλάι κ το "πήγαινε στον τόπο σου" -δηλ. στη φωλιά σου.:)

κ συνεχίζουμε με τον καιρό... :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
O δικός μου είναι πολύ καλός φύλακας, εαν πλησιάσει κάποιος τον φράχτη κάνει τον τρελλό

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
η joyce ξερει τα...

κατσε,κατω(ξαπλωσε),ελα,παμε,κολα το,γεια σου(χειραψια),κανε γεια(σηκωνουμε ποδι απο μακρυα),πανω(ανεβα εκει που σου διχνω),κατεβα,μεσα(στο σαλονι),εξω(στο μπαλκονι),σπιτι σου(στο κρεβατι σου),διαλεξε(βαζω κατι στο χερι μου,το κλεινω και της διχνω και τα δυο..πρεπει να βαλει το ποδι της πανω στο χερι που εχω το "βραβειο"),πιαστω(πιασε με το στομα σου),αστο,εκει(μηνε εκει που εισαι)δωσ' μου ενα φιλακι!

τωρα δουλευουμε το "μπαμ" και να πεφτει κατω...μας δυσκολευει λιγο...αλλα θα τα καταφερουμε...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Γαλάζια... τι εννοείς ότι ο ποιμενικός πάει το σκοινί σε σημείο να δεθεί η βάρκα??? Ο_ο βρίσκει κάβο δλδ?!!

.
ναι, βρισκει οτιδηποτε κρινει οτι μπορει να δεθει καλα ενα σκοινι πανω του.
μυτερος βραχος, δεντρο, μεγαλο κουτσουρο ...οτι ειναι πιο κοντα..πηγαινει εκει το σκοινι και το γυρναει και μια δυο στροφες.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ο Λέων ξέρει:

sit
down
Up (σήκω)
hi (δίνει χέρι)
μαζί
έλα
automatic sit
stop (σταματάει την πορεία του)
stay
άστο
πάνω (στα 2 πόδια)
twist
shout (το αντίστροφο)
through (ανάμεσα από τα πόδια μου)
round (γύρω μου)
πλάϊ (θέση εργασίας)
weave walking
κρύψου (το πόδι πάνω στη μουσούδα του)
μπαμ (Play dead)
jump
γειά σου (χαιρετάει)
bow (υπόκλιση)
roll over
back (οπισθοχώρηση)
εδώ
να χτυπάει κουδούνι για να μπει/βγει
πήγαινε σπίτι
πείνασες; (τώρα θα φάμε)
στη θέση σου (δωμάτιο, αμάξι, βεράντα)
low (ακολουθεί χέρι)
touch (με το πόδι)
nose (με τη μύτη)
φύγε (προφανές)
δάγκωμα στο μπράτσο
πάμε (ό,τι κι αν συμβαίνει με ακολουθεί)

δε μπορώ να θυμηθώ τι άλλο.
Η Μπλου ξέρει καμιά 80αριά, έχω αρχίσει και τα καταγράφω γιατί δεν τα θυμάμαι απ' έξω. Μάλλον θα τα κάνω κανένα βίντεο καλύτερα, τι να γράφω...

Last edited:

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
O δικός μου είναι πολύ καλός φύλακας, εαν πλησιάσει κάποιος τον φράχτη κάνει τον τρελλό

αυτο ειναι που λενε αμα σε πιασω θα σε γ...σω:D

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
α και να μην ξεχασω,ο δικος μου ξερει μαμ κακα και νανι, καλα δεν ειναι?

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Εμενα η μικρουλα μου (3 μηνων) εχει μαθει:
το ονομα της
Κατω
Χερι
Αλλο (το αλλο χερι)
Ελα
Αστο
Φυγε αποκει, (αποδω)
Σταματα (οταν γαυγιζει η κλαιει) το δουλεβουμε ακομα
Σβουρα (και αυτο το μαθενουμε ακομα)
Που ειναι η μπαλα (για να μου την φερει οταν παιζουμε)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αααα,στο κατάληλλο θέμα είμαστε,λοιπόν η δικιά μου δεν ξέρει τίποτα:D(τίποτα απο εντολές),γιατί δεν έκατσε κανείς να της τις μάθει,γιατί δε μας ενδιέφερε κιόλας..:pκαι έτσι καλά είμαστε,ξέρει μόνο το "αστο" ,αλλα μόνο όταν δαγκώνει δικά μας πράγματα,όταν δαγκώνει τα παιχνίδια της δε το έχω δοκιμάσει ποτέ- αν και τώρα τελευταία 2-3 φορές με έγραψε λιγάκι όταν της το πα αλλα οκ- ξέρουμε να ακούμε σε 5-6 παράγωγα του "Λουλού" και άλλα αυτοσχέδια ονόματα.Δεν πιστεύω πως είναι "χαζο" και δε μπορεί να μάθει εντολές ακόμα και τώρα,απλά συνενοούμαστε αλλιώς,έχουμε τον τρόπο μας εμείς:p
εμ..αυτά:p

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το όνομα της το οποίο το έχουμε συσχετίσει με το έλα εδω, το "sit" & "down", το "out" το οποίο το χρησιμοποιώ όταν μπαίνω σε κάποιο δωμάτιο και δεν θέλω να περάσει απο την πόρτα, όποτε της βάζω φαί δεν τρώει αν δεν της πω την εντολή "eat" (εννοείτε ότι αν φύγω θα φάει κάποια στιγμή :) ), την εντολή "madam" όπου οταν είναι κατω σταυρώνει τα μπροστινά της πόδια, το "bangbang" όπου ξαπλώνει πλάγια, το "open lights" ανεβαίνει στο καναπέ και ανοίγει το φως, το "take" της δείνω κάτι και το κρατάει συνήθως το λουρί της όταν την πάω βόλτα, το "fetch" όπου μου επιστρέφει κάτι που πετάω, το "stop" όταν είμαστε σε βόλτα σταματάει και το "come here" όπου έρχεται στο πλαι μου, το "Oh my God!" οπου κουτσαίνει σηκώνοντας το μπροστινό-αριστερό πόδι, το "leave it" αφήνει ότι έχει στο στόμα της (κάποιες φορές μπορεί απλά να βάλω το πόδι μου κοντά και να το αφήσει και να φύγει), το "poop" το οποίο το επαναλαμβάνω πολλές φορές σε ορισμένα σημεία της βόλτας μας για να κάνει την ανάγκη της
Διαβάζωντας το τίτλο του θέματος μία λέξη ήρθε στο μυαλό μου. Tι ξέρει το σκυλί μου να κάνει...? Να με κάνει ευτυχησμένο :)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97