Τι ξέρει το σκυλί σας να κάνει?

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Εμεις εχουμε μαθει το ονομα μας , το κατσε , το ξαπλα, το σπιτι σου , το πιαστω και το αστο , αλλα εχουμε μελλον ακόμα μιας και ειμαστε 3 1/2 μηνων ακομα. :)

carrie

Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
13
0
Αθηνα
εμεις ξερουμε τα κλασικα
-ελα -κατω -ξαπλωσε -μεινε -φαι -αστο
-παρε (οτιδηποτε φαγωσιμο το παίρνουμε μόνο με εντολη)
-φερε το λουρι σου - δωσε το χερι σου -φερε το παιχνιδι σου
και τα υπολοιπα για τα οποια μας φωναζουν και τσιρκοgirl ειναι
-δωσε φιλακια
-γυρνα (κανει τουμπες)
-πες γουφ (γαβγιζουμε) και -πες γουγουγου (ουρλιαζουμε)
-κλεισε την πορτα
-πανω μου (οταν ειναι σε καρεκλα η καναπέ παίρνει φορα+ερχεται σε μενα που ειμαι ορθια)
-βρες την Λενα (ψαχνει να με βρει σε ολο το σπιτι, ακομα+μεσα σε ντουλπα με χει ξετρυπωσει)
-πανω(μενει ορθια στα 2 ποδια)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ο δικος μου ειναι πολυ καλος στο να με κοιταει ολο ηλιθιοτητα:D
σοβαρα για το μονο που ειμαι περηφανος για το τροπο που το εκτελει ειναι το αστο.
απο εκει και περα ξερει

το κατσε
ξαπλα
μεινε
ελα

και φυσικα το βολτα στο οποιο τον εχω αφησει ελευθερο απο ποια πλευρα θα στριφογυρναει και στο ποσες φωρες θα πηδαει :D

EVAEVA

Active Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
36
0
Κάπου βόρεια!
Εχω πολύ δρόμο μπροστά μου!Λοιπόν το Ραλλούδιον ακούει στα:
έλα εδώ
κάτσε
αστο(όποτε θέλει)
λέξη φαγητού
χέρι
βόλτα
ποιος ήρθε;(βγαίνει έξω και ψάχνεται)
μίλα(έρχεται μπροστά μου και γαβγίζει)
ζημία(όταν κανει τσιριμπιμπονιές)
Τώρα δουλεύουμε το ξάπλα και το μαζί (που είναι δύσκολο γιατί δε βγαίνουμε ακόμα βόλτα) και όλα τα παραπάνω μπας και τα εμπεδώσει!Πιστεύω ότι είναι καλά για ένα κουτάβι 4 μηνών!

Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
Εμένα αν και είναι ακόμα πολύ μικρούλης...προσπάθησα μέχρι τώρα να του μάθω και τα κατάφερε...

1. Έλα (νομίζει ότι θέλει να παίξουμε και τρέχει!)

2. Κάτω (ξέρει ότι θα του δώσω κάτι σαν λυχουδίτσα και όταν μας βλέπει και τρώμε κάτι κάθεται σαν χαζούλης και περιμένει χωρίς να του το πούμε :D :D :D )

3. Μπαμπάς (ο αρραβονιαστηκός μου... :D :D :D

4. Μάμ (δλδ το φαί αν δεν καταλάβατε :))

5. "Κοίτα τώρα τί θα σου δώσω" όταν πρόκειτε για λυχουδίτσα!!!

6. Βόλτα

7. Γιατί??? (όταν κάνει βλακειούλα...και πάει και κρύβεται...επομένως αν δεν την έχω δει καταλαβαίνω πως συμβαίνει)

Αυτά για την ώρα τα γνωρίζει πολύ καλά...έχουμε αγώνα φυσικά ακόμα!!! :p

Καλά δεν είναι για 3 μηνών κουτάβι??? :confused: :confused: :confused:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Η μεγάλη μου γιορκσαρίνα(12 ετών) ξέρει
Τα κλασσικά έλα,μέινε,μη,κάτσε κτλ.
Από εκεί κ πέρα ξέρει
ΠΑΡΤΟΝ! (να βγάζει δόντια κ να κάνει κ καλά ότι πάει να δαγκώσει)
Ποιος είναι?(Τεντώνει αυτιά κ ανάλογα,αν είναι όντως κάποιος θα γαβγίσει αν όχι θα με μείνει με τα αυτιά τσίτα μόνο :p)
Δώσε το χέρι σου
Το άλλο (Δίνει το άλλο χέρι :p)
Γύρνα (Ξαπλώνει ανάσκελα)
Που είναι το σκυλάκι/γατάκι/πουλάκι κτλ. (Ψάχνει ή κοιτάει να βρει αυτό που της λέω)
Χαιρέται(Κάθεται κ κουνάει το ένα ποδαράκι της σα να χαιρετάει :rolleyes:)
Η γατούλα θα σε φάει το φαί(Πολλές φορές,απειλή για να φάει:p)
Αυτά μπορώ να θυμηθώ προς το παρόν!

Ο μικρούλης,αν κ 2 μηνών,απο την 2η μέρα ήδη έμαθε 5 εντολές!! :eek::eek: (Εκτος από το όνομά του)
Μη
Ελα
Πήδα(Πηδάει προς το χέρι μου που το κρατάω λίγο πιο πάνω από αυτόν,αλλά δε του το πολυλέω μη κάνει απότομες κινήσεις..χαζομαμά..ξέρω :D)
Στη θέση σου(Πάει στο κρεβατάκι του)
Κάτσε

Θα με τρελάνει κ είναι ακόμα 2 μηνών!:eek:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μια που ανεβάσαμε ξανά αυτό το θέμα, θυμήθηκα μια πρωτότυπη και πολύ χρήσιμη εντολή που έμαθα πρόσφατα στο σκύλο μου! Το «τινάξου»! :p Πολύ χρήσιμη για όσους έχουν μια χμμ… λόξα με την καθαριότητα στο σπίτι! :rolleyes:

Όταν γυρίζουμε από τη βόλτα του λέω «τινάξου», τινάζεται και έτσι φεύγουν οι πολλές σκόνες από πάνω του, μια που έχει το συνήθειο να χώνεται στους θάμνους και να γίνεται χάλια!

(Το παραδέχομαι, είμαι υποχόνδρια με την καθαριότητα και control freak!:p:D)

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Α Rottie εμείς είμαστε σε διαδικασία να μάθουμε το ανάποδο. Επειδή στο σπίτι αυτός που έχει λόξα με τη σκυλότριχα είναι ο φίλος μου, και η Ρούμπι είχε τη συνήθεια να τινάζεται αμέσως μόλις ξυπνήσει, τη μαθαίνουμε να τινάζεται έξω. Δηλαδή σηκώνεται από το κρεβάτι, πάει μπροστά στην πόρτα, ανοίγουμε και μόλις βγει στο κατώφλι τινάζεται εκεί!!! Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο!

Πολύ εξυπηρετικό! :D

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Α!Τώρα που είπες αυτό ROTTIE,στη μεγάλη μου λέω 'σκουπίσου' όταν μπαίνει μέσα αφού έχει βγει στο μπαλκόνι κ σκουπίζει με μανία τα πόδια της στο χαλί :D:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Όταν γυρίζουμε από τη βόλτα του λέω «τινάξου», τινάζεται και έτσι φεύγουν οι πολλές σκόνες από πάνω του, μια που έχει το συνήθειο να χώνεται στους θάμνους και να γίνεται χάλια!
Πώς ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κάθε φορά που γυρνάγαμε από την βόλτα, περναγα τα δάχτυλα μου αρκετές φορές από πάνω του αντίθετα από τη φορά του τριχώματος και μετά σύμφωνα με την φορά του τριχώματος. Έτσι απομακρυνα σκόνες και νεκρές τρίχες πριν μπούμε μέσα στο σπίτι.

Παρατήρησα πως μετά το δικό μου «ξεσκόνισμα» ο σκύλος σχεδόν πάντα τινάζονταν. Όποτε το έκανε λοιπόν, δεν παρέλειπα να τον επιβραβεύω με ενθουσιώδη φωνή και πολλά χάδια. Ο σκύλος γρήγορα έπιασε το νόημα! Μετά από αρκετές επαναλήψεις προσθεσα και την εντολή «τινάξου» και πλέον το κάνει με εντολή. :D

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
ο δικος μου ανταποκρινεται στο ονομα του,
κατσε κατω,κοιτα, που ειναι, αστο (ορισμενες φορες), ποιος ειναι, βολτα, χερι, ξαπλωσε, διπλα μου, μπαλακι, μεινε, ορθιος. :D

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Να συμπληρώσω για τις συμπάσχουσες για δέσιμο συμφορουμίτισσες ότι πάρα πολύ έχει βοηθήσει στην καθαριότητα του σπιτιού το ότι τα μάθαμε να μην μπαίνουν μέσα στο σπίτι χωρίς να εχουν πάρει άδεια.

Δηλαδή, επειδή όλη την ώρα κυλιούνται στην αυλή και στον κήπο και πολλές φορές τα πόδια τους είναι μέσα στα χώματα (ή και τη λάσπη αν ο κήπος είναι φρεσκοποτισμένος :D) έμαθαν να κάθονται μπροστά στην πόρτα και να μη μπαίνουν αν δεν πούμε "έλα".

Επειδή μετακομίσαμε καλοκαίρι ήταν εύκολο μιας και οι πόρτες προς την αυλή ήταν πάντα ανοιχτές. Όποτε έκαναν να μπουν μέσα λέγαμε "ΜΗ" και μετά "εκεί" ή "κάτσε". Μόλις κάθονταν και περίμεναν λέγαμε "έλα" και έμπαιναν (η είσοδος στο σπίτι ήταν ουσιαστικά και η επιβράβευση).

Έτσι πάντα έχουμε τη δυνατότητα να τσεκάρουμε και να σκουπίζουμε τα ποδαράκια και να μη γεμίζει το πάτωμα ανεπιθύμητες χωματένιες σκυλοπατούσες!

Άμα μας πει η Afroditi και πως έμαθε τη δικιά της να σκουπίζει τα πόδια της θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα!!!!!! :D

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Από μόνη της καμιά φορά με το που έμπαινε μέσα σκούπιζε τα πόδια της,κίνηση που έχω δει να κάνουν τα περισσότερα σκυλιά ΑΜΕΣΩΣ μετα την ούρηση,η δικιά μου ήθελε χαλιά φαίνεται:p Κάθε φορά λοιπόν που έκανε από μόνη της αυτή την κίνηση της έλεγα 'σκουπίσου' κ το έμαθε :p Αν κ δεν της το λέω πάντα,ούτε αυτή το κάνει πάντα βέβαια,είναι γιαγιά κ δε θέλει να πολυκουράζεται:p

maria p

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2008
28
0
Χαλάνδρι
Τρία- τέσερα πολύ βασικά που έχω μάθει σε όποιο σκυλί είχα ποτέ, είναι τα stop, εδώ , μαζί (στην βόλτα για να περπατάει ήρεμα στο ρυθμό που εσύ του δίνεις)και κάτω.Δεν ξέρω αν εχω δίκιο αλλά έχω την αίσθηση πως αν το σκυλί υπακούει σ αυτά ειναι γενικά συνεργάσιμο. Εκπαιδευτής φυσικά γνωρίζει καλύτερα.
Στα πιο χαρούμενα και παιχνιδιάρικα ενδίδουν πιο εύκολα ειναι αλήθεια.
Καλή χρονιά παιδάκια σε όλους σας τις οικογένειες και τα ζωάκια σας

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι όχι τι ξέρει να κανει αλλά πόσες φορές κάνει αυτά που ξέρει! :D:D:D

Ο δικός μου ξέρει:
Το όνομά του/Ελα (70%, ανάλογα με το πόσο βαριέται να σηκωθεί!)
Κάτσε (80%)
Μείνε (60%)
Ξάπλα (70%)
Χέρι! (120% !! το δίνει και χωρίς να το ζητήσεις!)
Touch (70%)
Κοιτα με (60%.... αυτό πρεπει να το δουλέψουμε γιατί όταν έχω την προσοχή του κάνει τα πάντα 100%).

Τα ποσοστά ανεβαίνουν όταν είμαστε στο σπίτι και πεφτουν όταν είναι σε καινούριο περιβάλλον.

Τώρα αρχίζει να μαθαίνει και το Βόλτα, Φαι, Παμε, Μαζί (κι αυτό πρεπει να το δουλεψουμε.... στην αρχή που ήταν πολυ φοβισμένος, ήταν κολλημενος πάνω μου και έλεγα τι καλά που πετυχα σκύλο που ξέρει να περπαταει σωστα! Τωρα που ξεθάρεψε, αρχισε να τραβαει όπου θέλει...)

Α, ξέχασα, ξέρει και το Φύγε και στο κρεβάτι σου (80%), αλλά νομίζω ότι είναι ο τόνος της φωνής μου και οι κινήσεις μου που καταλαβαίνει, όχι η εντολή καθεαυτή. Δηλαδή αν του το πω καθιστή, δεν πάει. Αν σηκωθώ και του δείξω, πάει.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ο δικός μου είναι Aussie τα οποία είναι πάρα πολύ έξυπνα όπως έχει αποδείξει πολλάκις. Εφόσον τον πήρα στην Αμερική και ήταν 2 χρονών περίπου και μένουμε εκεί πέρα και τον εκπαιδεύω, τα λέμε αγγλικά αν και του μιλάω και ελληνικά και ενίοτε και τούρκικα για πλάκα. Τελειώσαμε και το Basic Obedience, οπότε όλα τα κάτσε, σήκω, σφίξε το χέρι (εκεί πια αριστέψαμε, ήτανε ο μόνος σκύλος στην τάξη που έδινε το δεξί του πόδι να χαιρετήσει, τα υπόλοιπα χαϊβάνια βγήκαν τελείως τούβλα και δίνανε το αριστερό), κλπ. Όταν τον πήρα ήταν τελείως άσχετος και χωριάτης, τώρα όμως έχει γίνει εξπέρ και μάλιστα με πρήζει να κάνει τα "μαθήματά του", προφανώς διότι ξέρει ότι έπεται μάσα. Από ελληνικές εντολές έχει παραδόξως μάθει ότι το "Να σε βλέπω" που λέω επιτακτικά όταν τον βγάζω έξω για κατούρημα, κλπ., σημαίνει ότι πρέπει να έρθει πίσω πάραυτα. Το "I am leaving" ξέρει ότι το λέω εκβιαστικά άμα δεν έρχεται πίσω και πιστεύει συγκεκριμένα ότι θα μπω στο αυτοκίνητο να φύγω κι εγώ δεν ξέρω πού. Το "I will be back" το ερμηνεύει ως "πρέπει να φύγω χωρίς εσένα, μη μου τα πρήζεις, θα έρθω πίσω".

Επιπλέον προσπαθεί να με εκπαιδεύει. Όταν γκρινιάζει και κάνει "μομ-μομ-μομ-μομ-μομ" πάει να πει ότι πεινάει και μάλιστα πολύ για γεύμα, όχι για λιχουδιά. Επίσης πιστεύει ότι είμαι τελείως παράλογη διότι δεν πετάγομαι σαν ελατήριο όταν χτυπάει το ξυπνητήρι το πρωί. Για να με εμποδίσει να κλείσω το ξυπνητήρι πηδάει στο κρεβάτι μου μεταξύ εμένα και του ξυπνητηριού και μετά αρχίζει και κλαίει. Αν τον προλάβω, πηδάει στη θέση μου ώστε να μην ξαπλώσω. Και έτσι και τον αγνοήσω, προσπαθεί να εφαρμόσει την εκπαιδευτική μέθοδο που ακολουθούμε για την αφεντομουτσουνάρα του, δηλαδή μου πετάει ένα αρκουδακι και τρέχει έξω από το δωμάτιο, κοιτάζει πίσω του και γαυγίζει από μακρυά (το αντίστοιχο "έλα/come"). Άμα δουλεύω αργά και θέλει να βγει έξω για κακά του, κάθεται, στηρίζεται στα μπροστινά πόδια σηκώνει τα πίσω και προχωράει και βαρά τον αποτέτοιο του κάτω γκρινιάζοντας!

Το ωραιότερο όμως είναι όταν αρχίζει να κυλιέται στο πάτωμα και βγάζει περίεργους ήχους, ενώ κάνει δήθεν ότι φταρνίζεται. Αυτό το κόλπο είναι πρόσκληση να έρθω να τον γαργαλήσω στην κοιλιά, να τον τρίψω και να του πω ελληνιστί "πάει λαγός να πιει νερό στου Αττάλου το λαιμό"! Μετά φταρνίζεται αληθινά δυο φορές και θέλει να του πω, πάλι στα ελληνικά "τσουουουου! Γίτσες!"

Όταν τον πρωτοπήρα το μόνο που ήξερε να κάνει είναι να πάει και να βρει, ένας Θεός ξέρει πού, κάτι ξεχασμένες παντόφλες και να μου τις φέρει! Εγώ όμως δε φοράω ποτέ παντόφλες διότι προτιμώ να κυκλοφορώ ξυπόλυτη.

Αϊνστάιν ο νεανίας, σας λέω! Τρομερός! Διδακτορικό θα πάρει ο μπαγάσας!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σάρα πολύ μ' αρέσει ο σκύλος σου :D
Αυτό με το φτάρνισμα το κάνει κι ο δικός μου. Κυλιέται στα πατώματα και φταρνίζεται για να τον χαϊδέψω. Μάλλον από νεύρα το κάνουν... :D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97