Τι να κοιτάξω σε ένα ροτβάιλερ;

Belial

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
52
0
Χαίρεται και καλώς σας βρήκα.

Τα οικονομικά μου δεν είναι τόσο καλά, ώστε να πάω σε εκτροφέα. Παρ'όλα αυτά μπορώ να διαλέξω ροτ από αγγελία.

Τι χρειάζεται να προσέξω στο κουτάβι;
Τι χρειάζεται να ρωτήσω τον ιδιοκτήτη;

Έχω κι άλλο σκυλί στην αυλή μου που μπαινοβγαίνει κ σπίτι το οποίο είναι αρσενικό. Άρα πάμε σε θυληκό ροτ.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
- Να έχει πιστοποιητικό καθαροαιμίας.

- Να του έχει κάνει εξετάσεις, εμβόλια (πχ. parvo), αποπαρασίτωση, μικροτσιπ.

- Έλεγξε το peidgree των γονιών και να σου δώσει να δεις εξετάσεις δυσπλασίας της μάνας και του πατέρα.

- Ρώτα τον όσες φορές έχουν παει σε έκθεση τι παρατηρήσεις του κάνανε για τα σκυλιά του, έχουν τουλάχιστον "καλώς" ή τα σκυλιά μόνο στο χρώμα είναι Rottweiler.

- Τα σκυλιά του ασχολουνται με κανα σπορ? Είναι πάντα κάτι θετικό να βλέπεις Rottweiler με κάποιο τίτλο εργασίας.

Αυτά είναι τα βασικά που κάνουν "μπαμ".
Μετα πως σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Belial

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
52
0
Ροτ θα πάρω λόγω του ότι θέλω ο σκύλος να είναι κ φύλακας. Billy ότι έγραψες είναι για εκτροφέα. Εγώ ρώτησα το αντίθετο.

Ήμουν ανάμεσα σε ροτ, κάνγκαλ και κατέληξα σε ροτ.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εγώ θα σου πω τι να προσέξεις.
Να ζητήσεις γεννεαλογικό δέντρο (aka pedigree) το οποίο σου αποδεικνύει ότι οι πρόγονοί του ήταν υγιείς.
Να δεις αν οι γονείς του και οι κοντινοί πρόγονοί του είναι ελεύθεροι δυσπλασίας.
Να δεις εξετάσεις γονέων και κουταβιών για όραση,ακοή,καρδιά και οποιαδήποτε άλλη κληρονομική πάθηση κουβαλάνε τα ροτβάιλερ.
Να απαιτήσεις από τον ιδιώτη που θα το πάρεις να είναι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς και να τον πάρεις τηλέφωνο όποτε θες για να τον ρωτήσεις αυτό που σε απασχολεί.

Σε περίπτωση που ο ιδιώτης δεν πληροί κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις ΔΕΝ θα πάρεις ροτβάιλερ, αλλά κάτι που μοιάζει.
Σε περίπτωση που τηρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, οι οποίες κοστίζουν ένα κάρο λεφτά, τα οικονομικά σου δε θα επιτρέψουν να πάρεις καθαρόαιμο σκύλο.

Ροτ θα πάρω λόγω του ότι θέλω ο σκύλος να είναι κ φύλακας. Billy ότι έγραψες είναι για εκτροφέα. Εγώ ρώτησα το αντίθετο.
Το αντίθετο δε θα είναι ροβάιλερ.

Belial

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
52
0
Στα χαρτιά ναι δε θα είναι. Δεν έχω σκοπό να πάω σε εκθέσεις.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Με ρώτησες τι να κοιτάξεις όταν ψάχνεις για Rottweiler και σου απάντησα τα βασικά.
Χωρίς αυτά τότε δεν το συζητάμε καν, να μη πάρεις απο τέτοιον άνθρωπο.

Belial

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
52
0
Εγώ ξαναρωτάω βρίσκοντας ένα άνθρωπο και αφού δω γονείς τι να τον ρωτήσω.

Όλη η Ελλάδα από εκτροφέα αγοράζει σκύλο, το ξέχασα....

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Βelial δεν παίρνουμε καθαρόαιμο σκύλο για να τον κατεβάζουμε σε εκθέσεις μόνο.
Καθαρόαιμο παίρνουμε για να συμφωνεί και στα πρότυπα της φυλής, της μορφολογίας της και της συμπεριφοράς της.
Μην περιμένεις το "ροτβάιλερ" που θα πάρεις από τον ιδιώτη να έχει σόνι και καλά ένστικτα φύλαξης. Μπορεί να σου βγει ένα δαιμονισμένο σκυλί που θα δαγκώνει ακόμα κι εσένα, αλλά μπορεί να σου βγει κι ένα χαζόσκυλο που το μόνο που θα το νοιάζει είναι να κυνηγάει τα περιστέρια.

Η ειρωνία δε νομίζω να σε βοηθήσει περισσότερο στην αναζήτησή σου, την οποία έχεις ξεκινήσει εντελώς λάθος.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγώ ξαναρωτάω βρίσκοντας ένα άνθρωπο και αφού δω γονείς τι να τον ρωτήσω.
Σου απάντησα Belial πιο πάνω.
Αυτά είναι τα βασικά!

Γιαυτό 8 στους 10 Έλληνες έχουν ημίαιμα Rottweiler.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
οι εικόνες βοηθάνε καλύτερα, καλό θα ήταν να μοιάζει κάπως έτσι

[video=youtube;kVUmHj8XQGg]http://www.youtube.com/watch?v=kVUmHj8XQGg[/video]

Belial

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
52
0
Γνωρίζω καλά. Ποιος εγγυάται όμως 100% για τα ένστικτα του σκύλου λόγω δέντρου; ΚΑΝΕΝΑΣ. Ούτε για δυσπλασία δεν εγγυάται κανένας εκτροφέας.

Εσύ πιστεύεις ότι είναι απίθανο να σου βγει χαζόσκυλο από εκτροφέα; σκυλί είναι και τα πάντα μπορεί να συμβούν σε μια γέννα, εκτός και αν το κάνεις εσύ χαζόσκυλο.

Έχω ημίαιμο από αγγελία που τσέκαρα γονείς και φυλάει καλά.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Γνωρίζω καλά. Ποιος εγγυάται όμως 100% για τα ένστικτα του σκύλου λόγω δέντρου; ΚΑΝΕΝΑΣ. Ούτε για δυσπλασία δεν εγγυάται κανένας εκτροφέας.

Εσύ πιστεύεις ότι είναι απίθανο να σου βγει χαζόσκυλο από εκτροφέα; σκυλί είναι και τα πάντα μπορεί να συμβούν σε μια γέννα, εκτός και αν το κάνεις εσύ χαζόσκυλο.

Ποσο στο δινει αυτος δηλαδη?

Belial

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
52
0
600 και πάνω για μωρό. Τα λατρεύω τα ζώα και σκεφτείτε έχω και γάτα που έχει μάθει με το ημίαιμο ντοπι που έχω.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ποσο στο δινει αυτος δηλαδη?
ημίαιμο και θα του το πουλήσει κιόλας; εκτος κι αν εννοούμε σκυλι που μοιάζει με ροτ οπότε συνηθισμένα τα βουνά..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
600 και πάνω για μωρό. Τα λατρεύω τα ζώα και σκεφτείτε έχω και γάτα που έχει μάθει με το ημίαιμο ντοπι που έχω.
ντοπι; ντομπερμαν εννοείς; αυτό δε φυλάει;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29

Αφού ξέρεις καλύτερα από εμάς γιατί μας ρωτάς τότε; Περιμένεις να σου πει κανείς πήγαινε πάρε ημίαιμο και δώσε και 200 ευρώ;
Όποιος έδωσε λεφτά για να πάρει ημίαιμο σκύλο, πιάστηκε κότσος :)

Και ναι, ο εκτροφέας μπορεί να σου τα εγγυηθεί αυτά όταν για 5 γεννιές δεν έχει παρουσιάσει ΚΑΝΕΝΑ σκυλί του δυσπλασία.

Όπα, αν δώσεις 600 ευρώ για κουτάβι γιατί δε δίνεις κι άλλα 200-300 να πάρεις εκτροφικό; Γιατί τα 600 ευρώ για το ημίαιμο είναι το ανέκδοτο της μέρας.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Ρε συ Belial οι τιμες στους εκτροφεις κυμαινονται απο 600-1200.
Αξιζει να δωσεις 600 για να παρεις απο καποιον ιδιωτη? Βαζω τα χερια μου και βγαζω τα ματια μου.

Belial

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
52
0
Το ημίαιμο ντοπερμαν το έχω πάρει δωρεάν.

Δεν περιμένω να μου πείτε κάτι, απλά επειδή δεν ξέρω την ράτσα καλά στα ροτ θα ήθελα κάποια μυστικά σε ένα κουτάβι. Έχω δει και αγγελία που βλέπεις και γονείς ας πούμε.

Belial

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
52
0
Ρε silent 600 μίλησα για τον εκτροφέα. Αγγελία από ιδιώτη δεν έχω κοιτάξει ακόμη. Πρώτα σε εκτροφέα πήγα αλλά δε με παίρνουνε τα φράγκα τελικά.