Τι θα κάνατε σε περίπτωση αλλεργίας;;;

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Καλά, αυτό είναι σίγουρο. Εγώ έχω φοβερή δύσπνοια και ασταμάτητο βήχα που δεν αντέχεται. Τα δικά της είναι πολύ ήπια συμπτώματα.
Έχω ακούσει και για υποαλλεργικές ράτσες όπως τα poodle,ισχύει;;;

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Έχω ακούσει και για υποαλλεργικές ράτσες όπως τα poodle,ισχύει;;;
Όπως έγραψα στα προυγούμενα μου post, αυτό είναι σχετικό και ισχύει για κάθε άτομο ξεχωριστά. Γενικεύοντας τα σκυλιά που δεν μαδάνε ή μαδάνε λίγο (τα poodle, φυλές ομάδας bichon, shih tzu, lhasa apso, τα schnauzer, φυλές ομλαδας terrier, puli) μπορεί να μην έχουν τόσα αλλεργιογόνα όσο τα άλλα. Γενικώς πριν κάποιος αλλεργικός πάρει σκύλο πρέπει πρώτα να βρεθεί με εκπρόσωπο της φυλής και να δει αν έχει συμπτώματα. Πάντα μιλάμε για καθαρόαιμο σκυλί από εκτροφείο.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Δεν είμαι γιατρός απο ένα κτηνιατρικό άρθρο το βρήκα :cool:
Προφανώς θα μεταφέρονται τα νεκρά κύταρα και τα σάλια στις τρίχες και θα δημιουργείτε το πρόβλημα.
Είναι και ένα άλλο μέλος ο serge που είχε παρόμοιο θέμα και το είχε αντιμετωπίσει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα απλά το φοβάμαι γιατί απ ότι λένε η αλλεργία μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κρίνεις τόσο εύκολα. Εγώ έχω ακρετές αλλεργίες, ειδικά την Άνοιξη και το Φθινόπωρο. Σχεδόν σε όλα τα φυτά (και είναι η δουλειά μου!)

Το ήξερα πριν βρεθώ με σκύλο και γι αυτό και αργήσαμε αρκετά να πάρουμε την απόφαση, ενώ θέλαμε από πάντα και εγώ και ο άντρας μου. Με συχνό πλυσιματάκι με νερό και ξύδι μετά από ΚΑΘΕ βόλτα και ηλεκτρική σκούπα σχετικά συχνά, μαζί με αντισταμινικά αν βρεθώ σε μεγάλη κρίση (γιατί το θέμα ζόμπι δεν παλεύεται!) τα καταφέρνω μια χαρούλα. Α, και το οινόπνευμα αγκαλίτσα!!! Έχω σταματήσει να βγάζω υπερφυσικές καντήλες στα χέρια και στα πόδια (όπου το γλείψιμο είναι εντατικό) αλλά αποφεύγω σαν το διάολο τα φιλάκια στο πρόσωπο και στο λαιμό.

Παρόλα αυτά είχα αποφασίσει ότι αν χειροτέρευε το πράγμα θα έκανα τα εμβόλια για απευαισθητοποίηση και δεν μου πέρασε από το μυαλό να φύγει ο σκύλος (παρόλες τις προτροπές του αλλεργιολόγου - συγγενή).

Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν φτάνω στο απροχώρητο, δηλαδή δεν έχω ιδιαίτερο άσθμα. Όλα τα άλλα αντέχονται κάπως, αν ζήσεις με αυτά μια ζωή. Πέρσυ (πριν βρούμε το Σερζ) πέρασα μια πολύ μεγάλη κρίση που μου ερχόταν να πηδήξω από το μπαλκόνι, ήμουνα τοσο "μαστουρωμένη" από τα αντισταμινικά που δε θέλω να το θυμάμαι, χάπια, κρέμες, κορτιζόνη, ότι να ναι!!!! Έπλενα και σιδέρωνα ΟΛΑ τα ρούχα, σεντόνια κλπ επί 2 μήνες συνέχεια. Μάλλον ήταν από ψύλλο ή κάτι τέτοιο από περιστέρια..... που απλά περνάγανε από το μπαλκόνι μας.... Δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα.

Με τις γατούλες όμως ΨΟΦΟΛΟΓΑΩ! Όσο γλυκές και να μου φαίνονται, όσο και να θέλω να τις ζουλίξω, πολύ σπάνια το κάνω και αποχωρώ από το χώρο σε άθλια κατάσταση. Δεν θα έκανα ποτέ την επιλογή να πάρω γάτα. Να βοηθήσω ναι (και το έχω κάνει στο παρελθόν) αλλά θα φρόντιζα πολύ σύντομα να το δώσω για υιοθεσία γιατί δεν γίνεται να ζεις έτσι.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Δεν θα έδινα τον σκύλο μου εαν δεν έφτανα σε οριακό σημείο με την υγεία μου....οντας αλλεργική σε ένα σορρο πράγματα μεταξύ των οποίων τα άλογα, τα κουνούπια, οι γάτες ακόμα και η σοκολάτα εχω καταλήξει οτι όσο εκτίθεσαι στο αλλεργιογόνο τόσο προοδευτικά εξασθενεί η ευαισθητοποιηση σου σε αυτο.
Παρεπιπτόντως οταν έψαχνα για σκύλο ως ''υποαλλεργικό'' μου είχαν συστήσει το chinise crested τα οποία είναι και κουκλάκια αλλά δεν κατάφερα να αποκτήσω!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
TΟ καλό με την αλλεργία στον σκυλο είναι ότι είναι σπανιότερη από αυτή στην γάτα. Εγώ στις γάτες είμαι, κοκκινίζω και φταρνίζομαι αλλά όταν κοιμόμουν με γάτα στο κρεββάτι σιγά σιγά τα συμπτώματα εξασθένισαν. Όμως αν η αλλεργία σου φτάνει στο άσθμα εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Αν δεν μπορείς να αναπνεύσεις καλα η καθημερινότητα σου γίνεται πολύ δύσκολη. Το ξέρω γιατι έχω και αλλεργικό άσθμα ευτυχώς όχι σε ζώα αλλά στον άργιλλο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δυστυχώς το Μουφ έχει αλλεργίες το καλοκαίρι, οι οποίες του εμφανίζονται τη 15η Ιουνίου ακριβώς, ό,τι μέρα και να 'ναι, και μουέχει κοστίσει πολλά, μιλάμε δηλαδή για 500αριές και 1000αριές δολλάρια τη φορά. Εκτός από τα κοκκινισμένα μάτια και τα δάκρυα, ξύνεται σαν τρελλό και χτυπιέται και μαδάει και δεν θέλουμε να του κάνουν την ένεση κορτιζόνης κάθε φορά διότι έχει και φύσημα στην καρδιά και δεν κάνει να παίρνει κάτι τέτοια και στεροειδή. Επομένως η κτηνίατρός του μου συνέστησε από 1 Ιουνίου να το αρχίζω στα Μπεναντρύλια (Benadryl) που άμα τα παίρνει δεν αρχίζει εκείνες τις κρίσεις ξυσίματος. Δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένη, αλλά τι άλλο να κάνω;; Μαζεύω ό,τι κουπόνι βρω και βουρ στο φαρμακείο! :(

Οπότε ρώτα το γιατρό σου για τα αντίστοιχα Μπεναντρύλια, αναλόγως φυσικά με το τι προκαλεί την αλλεργία στο σκύλο σου. Εμάς εδώ μας την προκαλεί το καλοκαίρι του Καλαμποκιστάν όπου μας βγάζουν και δελτίο γύρης, ώστε να ξέρουμε δηλαδή καθημερινά πόσο δυστυχισμένοι θα είμαστε την επόμενη μέρα. Προσωπικά, από τότε που έκοψα τη μύτη μου, σταμάτησαν οι πολλές-πολλές αλλεργίες με μένα, αλλά μου έρχονται καμιά φορά υπό μορφή φταρνίσματος και κοκκινισμένων ελαφρώς ματιών, καμιά σχέση φυσικά με την εποχή που διέθετα τη μύτη που η μαμά-φύση μου όρισε να έχω... :shake:

Δυστυχώς με το Μουφ δεν τίθεται ζήτημα μύτης, οπότε δεν γίνεται τίποτα εκτός από το Μπεναντρύλι. Ευτυχώς όμως δεν οδηγεί αυτοκίνητο το Μουφ, αν και πολύ θα το' θελε, πλην όμως φευ, οπότε δεν πρόκειται να ανησυχήσω για το τι θα γίνει άμα το πιάσει νύστα από το Μπεναντρύλι. Κι εδώ που τα λέμε, μόνο νυσταγμένο δεν το βλέπω, αυτουνού δόστου Μπεναντρύλι με φυστικοβούτυρο και πάρτου την ψυχή!! :rolleyes:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
εχω καταλήξει οτι όσο εκτίθεσαι στο αλλεργιογόνο τόσο προοδευτικά εξασθενεί η ευαισθητοποιηση σου σε αυτο.
Μην ξεχνάμε έρευνες που καταδεικνύουν πώς η έκθεση σε σκύλους και γάτες σε παιδική (νεαρότατη) ηλικία έχουν εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό των ατόμων αυτών από αλλεργίες γενικά. Πιθανώς να ισχύει και για άλλα αλλεργιογόνα. Κάποιες εμπειρίες μας έχουν αναφερθεί και εδώ:
http://www.dogforum.gr/v3/θέματα.οι...ίδια.βοηθάνε.στην.υγεία.μας-24975/index2.html

(Όχι γιατί το άνοιξα εγώ εκείνο το θρεντ αλλά επειδή αναφέρουμε κάποια περιστατικά για αλλεργίες, άσθμα και ζώα εκεί και αντιμετώπιση ορισμένων γιατρών και από τις 2 όψεις του νομίσματος :) )

Σχετική αναφορά σε τέτοιες έρευνες στα slides 11 & 12 της παρουσίασης της πρώτης σελίδας του θέματος.

Last edited:

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κρίνεις τόσο εύκολα. Εγώ έχω ακρετές αλλεργίες, ειδικά την Άνοιξη και το Φθινόπωρο. Σχεδόν σε όλα τα φυτά (και είναι η δουλειά μου!)

Το ήξερα πριν βρεθώ με σκύλο και γι αυτό και αργήσαμε αρκετά να πάρουμε την απόφαση, ενώ θέλαμε από πάντα και εγώ και ο άντρας μου. Με συχνό πλυσιματάκι με νερό και ξύδι μετά από ΚΑΘΕ βόλτα και ηλεκτρική σκούπα σχετικά συχνά, μαζί με αντισταμινικά αν βρεθώ σε μεγάλη κρίση (γιατί το θέμα ζόμπι δεν παλεύεται!) τα καταφέρνω μια χαρούλα. Α, και το οινόπνευμα αγκαλίτσα!!! Έχω σταματήσει να βγάζω υπερφυσικές καντήλες στα χέρια και στα πόδια (όπου το γλείψιμο είναι εντατικό) αλλά αποφεύγω σαν το διάολο τα φιλάκια στο πρόσωπο και στο λαιμό.

Παρόλα αυτά είχα αποφασίσει ότι αν χειροτέρευε το πράγμα θα έκανα τα εμβόλια για απευαισθητοποίηση και δεν μου πέρασε από το μυαλό να φύγει ο σκύλος (παρόλες τις προτροπές του αλλεργιολόγου - συγγενή).

Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν φτάνω στο απροχώρητο, δηλαδή δεν έχω ιδιαίτερο άσθμα. Όλα τα άλλα αντέχονται κάπως, αν ζήσεις με αυτά μια ζωή. Πέρσυ (πριν βρούμε το Σερζ) πέρασα μια πολύ μεγάλη κρίση που μου ερχόταν να πηδήξω από το μπαλκόνι, ήμουνα τοσο "μαστουρωμένη" από τα αντισταμινικά που δε θέλω να το θυμάμαι, χάπια, κρέμες, κορτιζόνη, ότι να ναι!!!! Έπλενα και σιδέρωνα ΟΛΑ τα ρούχα, σεντόνια κλπ επί 2 μήνες συνέχεια. Μάλλον ήταν από ψύλλο ή κάτι τέτοιο από περιστέρια..... που απλά περνάγανε από το μπαλκόνι μας.... Δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα.

Με τις γατούλες όμως ΨΟΦΟΛΟΓΑΩ! Όσο γλυκές και να μου φαίνονται, όσο και να θέλω να τις ζουλίξω, πολύ σπάνια το κάνω και αποχωρώ από το χώρο σε άθλια κατάσταση. Δεν θα έκανα ποτέ την επιλογή να πάρω γάτα. Να βοηθήσω ναι (και το έχω κάνει στο παρελθόν) αλλά θα φρόντιζα πολύ σύντομα να το δώσω για υιοθεσία γιατί δεν γίνεται να ζεις έτσι.
Μπράβο σου πάντως!!!! Με συγκινούν άνθρωποι σαν κι εσένα που αγαπούν τόσο πολύ τα σκυλιά!!!!!

Τώρα να σε ρωτήσω κάτι αν επιτρέπεται:Σε τι βαθμό είναι το άσθμα που έχεις μιας και είπες πως δεν είναι ιδιαίτερο.Ρωτάω επειδή η φίλη μου πέρνει κανονικά ανάσα,απλά νιώθει ένα γαργάλιμα στον ισοφάγο και έχει βηχαλάκι στο τέλος της εκπνοής.

Μπράβο και σε εσένα κύριε/κυρία jac που αγαπάς τόσο πολύ τα σκυλιά!!!

Όλους εσάς πρέπει να σας γνωρίσει μια φίλη μου.....;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Αrrow επειδή επιμένεις στις λεπτομέρειες να σου πω ότι εφόσον δεν το ήθελε τον σκύλο καλά έκανε και το έδωσε, και από την πλευρά του σκύλου να το δούμε δεν θα το φρόντιζε όπως έπρεπε.

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Αrrow επειδή επιμένεις στις λεπτομέρειες να σου πω ότι εφόσον δεν το ήθελε τον σκύλο καλά έκανε και το έδωσε, και από την πλευρά του σκύλου να το δούμε δεν θα το φρόντιζε όπως έπρεπε.
Το ξέρω δίκιο έχεις.Απλά θα ήθελα οι άνθρωποι να βλέπουν τον σκύλο τους σαν μέλος της οικογένειάς τους!Ξέρω ότι για πολλούς είναι αδύνατον να δουν ένα ζωο έτσι.Αλλά από την στιγμή που για τον σκύλο είμαστε μέλη της οικογένειάς του αυτός γιατί να μην είναι για εμάς;;;;

Τώρα όλες αυτές οι λεπτομέρεις αποσκοπούν απλά στην ενημέρωσή μου.Καλό είναι να ξέρω πέντε πράγματα για ένα τέτοιο θέμα αφού αφορά τους σκύλους.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Arrow δε έχω διαγνωσμένο αλλεργικό άσθμα, απλά αν με πιάσουν οι διαόλοι, φτερνίζομαι 1000 φορές, κοκκινίζουν πάρα πολύ τα μάτια μου και κλείνουν, βγάζω καντήλες με άπειρη φαγούρα και τελικά με πιάνει και δύσπνοια. Στην καθημερινότητα μου δεν έχω συνεχόμενη δύσπνοια. Βέβαια το γαργαλητό στο λαιμό, λίγο βήχα και αρκετή βραχνάδα έχω μόνιμα άνοιξη και φθινόπωρο.

Η πλάκα είναι ότι και ο Σερζ είναι αλλεργικός σε διάφορα (λέτε και σε μένα;;;) και φτερνιζόμαστε συναυλία
Η φίλη σου απλά δεν τον ήθελε το σκύλο, οπότε άριστα έκανε και τον έδωσε.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ, αλλά όμως είναι καλό, όταν παίρνουμε σκύλο, να ξέρουμε από πριν ποιος από τα άτομα που θα ζήσουν μαζί του θα είναι αλλεργικά κλπ. Επίσης αν πάρουμε το σκύλο πριν και μετά, π.χ. θέλουμε να κάνουμε σχέση με κάποιο πρόσωπο που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θέλει το σκύλο, να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι για μας. Εξάλλου, αν μας αγαπάει, θα πάει να κάνει απεξάρτηση από τις αλλεργίες που θα είναι γενικά καλό για την υγεία του.

Τη φάση με τον καθηγητή πανεπιστημίου φίλο και το λόρδο φίλο με τον πύργο σας την έχω πει ξανά, έτσι. Και οι δύο ωραίοι άντρες και ελεύθεροι και είπαν: τα σκυλιά μου (δύο ο ένας, έξι ο άλλος αντιστοίχως) δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Και γυναίκες φιλόζωες βρήκαν και μια χαρά περνάνε. Σας είπα και τι θα τον κάνει τον πύργο ο λόρδος, δηλαδή καταφύγιο σκύλων.

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Συμφωνώ, αλλά όμως είναι καλό, όταν παίρνουμε σκύλο, να ξέρουμε από πριν ποιος από τα άτομα που θα ζήσουν μαζί του θα είναι αλλεργικά κλπ. Επίσης αν πάρουμε το σκύλο πριν και μετά, π.χ. θέλουμε να κάνουμε σχέση με κάποιο πρόσωπο που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θέλει το σκύλο, να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι για μας. Εξάλλου, αν μας αγαπάει, θα πάει να κάνει απεξάρτηση από τις αλλεργίες που θα είναι γενικά καλό για την υγεία του.

Τη φάση με τον καθηγητή πανεπιστημίου φίλο και το λόρδο φίλο με τον πύργο σας την έχω πει ξανά, έτσι. Και οι δύο ωραίοι άντρες και ελεύθεροι και είπαν: τα σκυλιά μου (δύο ο ένας, έξι ο άλλος αντιστοίχως) δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Και γυναίκες φιλόζωες βρήκαν και μια χαρά περνάνε. Σας είπα και τι θα τον κάνει τον πύργο ο λόρδος, δηλαδή καταφύγιο σκύλων.
Συμφωνώ απόλυτα!!Αν κάποιο άτομο θέλει να κάνει σχέση μαζί μας τότε πρέπει να μας δεχτεί έτσι όπως είμαστε,στην κατάσταση που είμαστε και αν έχει αλλεργίες να τις αντιμετωπίσει!! Άλλωστε όταν αγαπάμε κάνουμε θυσίες!!!

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας και το πρόβλημα που αντιμετώπιζα με την αλλεργία μου.
Ταλαιπωρήθηκα αρκετά χρόνια, ιδιαίτερα κάθε Μάιο και Σεπτεμβριο με διάφορες αλλεργίες.
Φτερνισματα συνεχόμενα χωρίς να μπορώ να σταματησω
Μονίμως δακρυσμένα μάτια
Και σιναχι.
Ειχα πάει σε ένα σωρό γιατρούς, όλοι το πρώτο πράγμα που με ρωτούσαν ήταν αν έχουμε σκύλο η γάτα. Βέβαια εμείς δεν είχαμε, και έπαιρνα ένα σωρό φάρμακα.
Η αλλεργία δεν σταματούσε με τίποτα.
Εδώ και 10 μήνες που υιοθετήσαμε τη σκυλίτσα μας και δεδομένου οτι εχει περάσει ήδη ένας Σεπτεμβριος και ένας Μάιος μου σταμάτησε η αλλεργία!
Ο σκύλος ήταν το φάρμακο που με ιασε.
Ίσως κάποιοι να το θεωρήσουν σύμπτωση, αλλα εγω πιστεύω πως χάρη στον σκύλο ξεπέρασα τα προβλήματα με τις αλλεργίες που αντιμετωπιζα χρονια!!!
!

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας και το πρόβλημα που αντιμετώπιζα με την αλλεργία μου.
Ταλαιπωρήθηκα αρκετά χρόνια, ιδιαίτερα κάθε Μάιο και Σεπτεμβριο με διάφορες αλλεργίες.
Φτερνισματα συνεχόμενα χωρίς να μπορώ να σταματησω
Μονίμως δακρυσμένα μάτια
Και σιναχι.
Ειχα πάει σε ένα σωρό γιατρούς, όλοι το πρώτο πράγμα που με ρωτούσαν ήταν αν έχουμε σκύλο η γάτα. Βέβαια εμείς δεν είχαμε, και έπαιρνα ένα σωρό φάρμακα.
Η αλλεργία δεν σταματούσε με τίποτα.
Εδώ και 10 μήνες που υιοθετήσαμε τη σκυλίτσα μας και δεδομένου οτι εχει περάσει ήδη ένας Σεπτεμβριος και ένας Μάιος μου σταμάτησε η αλλεργία!
Ο σκύλος ήταν το φάρμακο που με ιασε.
Ίσως κάποιοι να το θεωρήσουν σύμπτωση, αλλα εγω πιστεύω πως χάρη στον σκύλο ξεπέρασα τα προβλήματα με τις αλλεργίες που αντιμετωπιζα χρονια!!!
!
Ενδιαφέρον πολύ η ιστορία σου!!! Πάντως χαίρομαι που ξεπέρασες το πρόβλημά σου!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn