Τι θα κάνατε σε περίπτωση αλλεργίας;;;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δηλαδή ο σκύλος της κατούραγε και ψέκαζε όλο το σπίτι σαν αεροζόλ ένα πράγμα?
Αυτά περιέχουν μόρια πρωτεϊνών που εισέρχονται στο σώμα μας είτε με την εισπνοή, είτε μέσω των βλεννογόνων των ματιών και της μύτης.
Πες το κι έτσι.....

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Exω μια φιλη που ειναι αλεργικη στο σκυλο, εχει κανει αιματολογικη εχει δοκιμασει κ διαφορες θεραπειες γιατι της αρεσουνε τα σκυλια αλλα το προβλημα υπαρχει κ ειναι μεγαλο.
Με το που ερθει σε επαφη με σκυλο η τριχα σκυλου η ακομα αν την κλεισεις στο δωματιο που ειναι ο σκυλος χωρις να ερθουνε σε επαφη, τοτε αρχιζει να φταρνιζεται, τρεχει η μυτη της, κοκκινιζει κ αρχιζει η φαγουρα, στο τελος καταληγει να μην μπορει να αναπνευσει καλα....
Οταν (σπανια) ερχεται στο σπιτι μου, αφου εχει μπουκωθει προληπτικα με χαπια, παιζει κανα 5λεπτο με τα σκυλια μου (αφου οντως τα γουσταρει τρελλα) μεχρι τα συμπτωματα να γινουνε ανυποφορα, παει πλενεται καλα μετα κ απομονωνομαστε σε ενα χωρο (ανοιχτο) μακρια απο τα σκυλια. Συνηθως τα συμπτωματα αν κ υποχωρουν κρατανε μεχρι κ ωρες μετα που φευγει!

Ε οχι με τετοιες προυποθεσεις ειναι αδυνατο να εχεις να φροντισεις κ σκυλο!

Ολα εξαρτονται απο το μεγεθος των συμπτωματων κ του προβληματος κ τα ορια για την υγεια, γιατι σε θεματα υγειας οσο ζωοφιλοι κ να ειμαστε δεν χωρανε πολλα πολλα.........

Για μενα αν εχει σοβαρο θεμα, καλυτερα που το εδωσε κ για την δικη της κατασταση κ για του σκυλου γιατι κ αυτος εχει το δικαιωμα να παιξει/τρεξει/χαιδευτει με το αφεντικο του κ οχι να βρισκεται συνεχεια σε καραντινα.....

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τα ζώα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες με τα νεκρά κύτταρα του δέρματός τους, το σάλιο ή και το ούρο τους.
Νεκρά κύτταρα δέρματος.....ο σκύλος κυκλοφορεί παντού, τρίβεται σε επιφάνειες στο χώρο...
Σάλιο ........ο σκύλος γλύφεται και κάνει τα ανωτέρω στις επιφάνειες...
Το αλλεργιογόνο υπάρχει παντού!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Nα αγαπάς τα σκυλιά και να τραβάς αυτό που τραβάει η φίλη σου east και να μη μπορείς να τα πλησιάσεις... άσχημο, πολύ άσχημο...

Πάντως είναι και το άλλο άκρο, που ένα φτερνισματάκι τους πιάνει και ακούνε κάποιο γιατρό που τους λέει "να φύγει το σκυλί" και σπεύδουν να το ξαποστείλουν. Σόρυ αλλά δεν διάβασα όλο το θέμα, δεν ξέρω αν το αναφέρατε ήδη.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Πάντως είναι και το άλλο άκρο, που ένα φτερνισματάκι τους πιάνει και ακούνε κάποιο γιατρό που τους λέει "να φύγει το σκυλί" και σπεύδουν να το ξαποστείλουν.
Αυτό ακριβώς. Δεν ήθελα να διαφωνήσω με sea-mol ή stamatia το θέμα μου είναι αν έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις? πήρε όλα τα μέτρα (ηλεκτρική σκούπα, wettex κλπ) και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο?
ή της είπε ένας σκιτζής διώξε το σκύλο και το έκανε αμέσως.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Οι γιατροί το λένε πολύ εύκολα το διώξε το ζώο. Το έζησα από πρώτο χέρι. Άνθρωπος της οικογένειας αλλεργικός με γάτες, ο γιατρός δεν πρότεινε ούτε θεραπεία ούτε τίποτα, να φύγουν οι γάτες..
Οι γάτες δεν έφυγαν από το σπίτι αλλά απομονώθηκαν σε μέρος του σπιτιού και το άτομο με την αλλεργία δεν ασχολιόταν ποτέ μαζί τους .
Εγώ αυτά τα θεωρητικά πάντως δεν τα καταλαβαίνω πολύ. τι θα έκανα ΑΝ...Εκ του ασφαλούς τώρα να απαντήσω τι θα έκανα αν πάθαινα κρίση άσθματος όταν ερχόταν δίπλα μου ο σκύλος. Η απάντηση μου δεν θα έχει καμία αντικειμενικότητα.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Θα σας πω τη δικιά μου εμπειρία. Μετά τα τεστ βγήκα αλλεργική στη τρίχα σκύλου και γάτας (ενώ τα υπεραγαπώ).
Στο πατρικό μου είχαμε poodle και συμβιώναμε χωρίς προβλήματα. Η γιαγιά μου όμως είχε pug. Το τι πάθαινα όταν πήγαινα εκεί δεν περιγράφεται (δύσπνοια, καταρροή, πρίξιμο ματιών, φαγούρα), πάντα είχα μαζί μου αντιισταμινικά αλλά δεν βοηθούσαν και πολύ. Όμως έξω όταν έπεζα με σκυλιά δεν πάθαινα τίποτα αρκεί να έπλενα τα χέρια μου.
Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να πάρουμε σκύλο με τον άντρα μου έψαξα για μια "υποαλλεργική" φυλή και ετσι κατέληξα σε χαβανέζ. Όμως πριν πάρουμε κουτάβι ήρθα σε επαφή με χαβανέζ για να σιγουρευτώ ότι δεν μου προκαλεί συμπτώματα. Τώρα 3 χρόνια πια ζούμε μαζί, κοιμάται στο κρεβάτι μας και ακόμα και το βούρτσισμα δεν με πειράζει.
Όταν μας βρήκε η Ρέα (ένα ημίαιμο αδέσπωτο) τη λυπηθήκαμε και την κρατήσαμε. Δυστυχώς δεν μπορούσε να μείνει μέσα και τη δημιουργήσαμε ένα χώρο στο ισόγειο για να κοιμάται και την ημέρα μένει στον κήπο. Βγαίνουμε μαζί βόλτες, παίζουμε και ελπίζω είναι ευτυχισμένη μαζί μας.
Τη θέλω όμως κοντα μας. Ψάχνοντας λοιπόν τι μπορεί να γίνει αποφασίσαμε να κάνω απευαισθητοποίηση. Είναι αρκετά ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία (από 100€ το μήνα για 4-5 χρόνια) αλλά θα το κάνω.
Επειδή ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα συμπτώματα και πόσο ακριβή είναι η θεραπεία, δικαιολογώ την κοπέλα. Όσο και να αγαπάς το φίλο σου, η ζωή μπορεί να γίνει ανυπόφορη. Ας μην την κρίνουμε τόσο εύκολα. Τουλάχιστον ελπίζω να του βρήκε ένα καλό σπίτι.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Οι υποαλλεργικες φυλες αφορουν αποκλειστικα την τριχα του σκυλου?Γιατι παραπανω,ο rodriguez γραφει οτι οι αλλεργιες συνηθως πηγαζουν απο τα σαλια και τα κυτταρα δερματος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Επειδή ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα συμπτώματα και πόσο ακριβή είναι η θεραπεία, δικαιολογώ την κοπέλα. Όσο και να αγαπάς το φίλο σου, η ζωή μπορεί να γίνει ανυπόφορη. Ας μην την κρίνουμε τόσο εύκολα. Τουλάχιστον ελπίζω να του βρήκε ένα καλό σπίτι.
Συμφωνώ απόλυτα. Εκτός από ακριβή είναι και χρονοβόρα, δεν λύνεται το πρόβλημα σου άμεσα.
Και αν δεν ζεις σε σπίτι με κήπο δεν είναι εύκολη η συμβίωση.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Θα τον έδινα μόνο αν η κατάσταση μου είχε φτάσει στο απροχώρητο και αφού είχα δοκιμάσει πρώτα τα πάντα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Οι γιατροί πάντως πολύ εύκολα βγάζουν συμπέρασμα οτι υπεύθυνο για την αλλεργία είναι το σκυλί. Πριν δυο μήνες η κυρία του κάτω διαμερίσματος παραπονέθηκε οτι ο γιατρός που εξέτασε αυτήν και την κόρη της, είπε οτι έχουν αλλεργία στον σκύλο μας και οτι κάτι πρέπει να γίνει. Ο φίλος μου συμφώνησε και ζήτησε να του φέρουν τις εξετάσεις τους όταν θα κάνουνε για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Ακόμα δεν μας έφεραν κάτι... :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Ο φίλος μου συμφώνησε και ζήτησε να του φέρουν τις εξετάσεις τους όταν θα κάνουνε για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Ακόμα δεν μας έφεραν κάτι... :rolleyes:
Πολύ καλά το χειρίστηκε. Δεν προκειται να φέρουν ποτέ εξετάσεις, είναι άλλη κατηγορία αυτή.:p

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Παιδια οτι κ να λεμε, πιστευω δεν εχει νοημα για εναν κ μονο λογο:
Το οτι εδιωξε το σκυλο ειναι πλεον γεγονος!

Για να εφτασε σε αυτη την αποφαση δυο πραγματα συμβαινουνε:
Η οντως το προβλημα ειναι τεραστειο κ ανυποφορο (οπως το παραδειγμα που ανεφερα κ οσο κι αν το αγαπαει ειναι κριμα να βασανιζονται κ οι δυο) η δεν το αγαπαει τοσο ωστε να προσπαθησει κ προτιμησε την ευκολη λυση, χωρις να χρειαστει να κανει θυσιες.

Το θεμα δεν ειναι τι θα εκανε ο καθενας απο μας, αλλα τι εγινε στην συγκεκριμενη περιπτωση, που για τους παραπανω λογους (οποιος κ απο τους δυο να ισχυει) για μενα κερδισμενος σε καθε περιπτωση ειναι ο σκυλος, κ καλως τον εδωσε.

Μακαρι να βρει ενα καλο σπιτακι κ να ειναι ολοι καλα!

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Οι υποαλλεργικες φυλες αφορουν αποκλειστικα την τριχα του σκυλου?Γιατι παραπανω,ο rodriguez γραφει οτι οι αλλεργιες συνηθως πηγαζουν απο τα σαλια και τα κυτταρα δερματος.
Δεν είμαι γιατρός απο ένα κτηνιατρικό άρθρο το βρήκα :cool:
Προφανώς θα μεταφέρονται τα νεκρά κύταρα και τα σάλια στις τρίχες και θα δημιουργείτε το πρόβλημα.
Είναι και ένα άλλο μέλος ο serge που είχε παρόμοιο θέμα και το είχε αντιμετωπίσει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα απλά το φοβάμαι γιατί απ ότι λένε η αλλεργία μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Έβαλα το "υποαλλεργική" σε εισαγωγικά για αυτον ακριβώς λόγο. Λένε έτσι αυτές τις φυλές που δεν μαδάνε ή μαδάνε πολύ λίγο. Οπότε για κάποιον που έχει αλλεργία μόνο στην τρίχα όπως εγώ, είναι υποαλλεργικές. Σε κάποιον που έχει αλλεργία σε σάλιο ή επιθήλιο σκύλου δεν υφίσταται ο όρος αυτός.
Επειδή είδα αντιδράσεις σε poodle και pug και σε άλλα σκυλιά που μαδάνε, έκανα το τεστ και το αποτέλεσμα ήταν μόνο για τρίχα. Αν ήταν και για τα άλλα, δεν θα έπαιρνα ποτέ σκυλί.

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Έβαλα το "υποαλλεργική" σε εισαγωγικά για αυτον ακριβώς λόγο. Λένε έτσι αυτές τις φυλές που δεν μαδάνε ή μαδάνε πολύ λίγο. Οπότε για κάποιον που έχει αλλεργία μόνο στην τρίχα όπως εγώ, είναι υποαλλεργικές. Σε κάποιον που έχει αλλεργία σε σάλιο ή επιθήλιο σκύλου δεν υφίσταται ο όρος αυτός.
Επειδή είδα αντιδράσεις σε poodle και pug και σε άλλα σκυλιά που μαδάνε, έκανα το τεστ και το αποτέλεσμα ήταν μόνο για τρίχα. Αν ήταν και για τα άλλα, δεν θα έπαιρνα ποτέ σκυλί.
Καταρχάς συγνώμη που δεν συμμετείχα στο θέμα!Έλειπα σε ταξίδι!

Τι τεστ είναι αυτό;;;Πρώτη φορά το ακούω!

Τώρα σχετικά με τα συμπτώματα της κοπέλας:Μερικά φτερνίσματα αραιά και που,λίγο ξυσιματάκι σε μερικά σημεία του σώματος(όχι σε σημείο κνησμού όμως,δηλαδή ανυπόφορης φαγούρας),και ίσως όταν ανέπνεε την έξινε λίγο ο ισοφάγος και είχε ελαφρό βηχαλάκι(εδώ τονίζω το ίσως γιατί και η ίδια υποψιάζεται ότι αυτό προερχόταν από πλάτανο αυτή την εποχή!Μιλάω για το χνούδι του δεντρου αυτού!).
Ούτε δερματικά εξανθήματα,ούτε καταροή,ούτε κρίδεις.Δηλαδή από ότι φαίνεται ότι είχε ήταν σε μικρό βαθμό!

Last edited:

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Μάλιστα, μάλιστα και εγώ την είχα πατήσει απο μια φλεγμονή στο μάτι και μου είπε ο γιατρός ότι θα φταίει ο σκύλος. αλλά το ωραίο είναι ότι ήμουν στο ψάξιμο δεν τον είχα τότε.:p
Ελπίζω να μην παραβαίνω κανόνες του φόρουμ να σου δώσω ένα λίνκ για τα τέστ.
allergyped

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καταρχάς συγνώμη που δεν συμμετείχα στο θέμα!Έλειπα σε ταξίδι!

Τώρα σχετικά με τα συμπτώματα της κοπέλας:Μερικά φτερνίσματα αραιά και που,λίγο ξυσιματάκι σε μερικά σημεία του σώματος(όχι σε σημείο κνησμού όμως,δηλαδή ανυπόφορης φαγούρας),και ίσως όταν ανέπνεε την έξινε λίγο ο ισοφάγος και είχε ελαφρό βηχαλάκι(εδώ τονίζω το ίσως γιατί και η ίδια υποψιάζεται ότι αυτό προερχόταν από πλάτανο αυτή την εποχή!Μιλάω για το χνούδι του δεντρου αυτού!).
Ούτε δερματικά εξανθήματα,ούτε καταροή,ούτε κρίδεις.Δηλαδή από ότι φαίνεται ότι είχε ήταν σε μικρό βαθμό!
Το τέστ το κάνεις σε αλλεργιολόγο, σου ξύνει το δέρμα και βάζει διάφορα αλλεργιογόνα. Εγώ έκανα για 70 (τα πιο δεδομένα) και επειδή με ενδιέφερε ο σκύλος, εδώ έκανα πιο συγκεκριμένα. εκτός από τρίχα σκύλου έχω αλλέργία σε άνθος ελιάς, ακαρέα σκόνης και μύκητες. Και επειδή για σκύλο ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό άρχισα την απευαισθητοποίηση (ελιά ανθιζει μόνο ένα μήνα, για τα υπόλοιπα έχω σε μικρότερο βαθμό οπότε μένει σκύλος). Δυστυχώς τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται απο το τρίτο χρόνο θεραπείας και γίνεται πλήρης απευαισθητοποίηση 4-5 χρόνο.
Εδώ που τα λέμε όμως η κοπέλα μπορεί να είχε αλλεργία για κάτι άλλο και όχι για το σκύλο, αν δεν κάνει τεστ δεν μπορεί να είναι σίγουρη.

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Εδώ που τα λέμε όμως η κοπέλα μπορεί να είχε αλλεργία για κάτι άλλο και όχι για το σκύλο, αν δεν κάνει τεστ δεν μπορεί να είναι σίγουρη.
Ίσως.Αλλά η άποψή μου είναι πως δεν δινουμε τον σκύλο για τόσο μικρά αλλεργικά συμπτώματα!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ίσως.Αλλά η άποψή μου είναι πως δεν δινουμε τον σκύλο για τόσο μικρά αλλεργικά συμπτώματα!
Καλά, αυτό είναι σίγουρο. Εγώ έχω φοβερή δύσπνοια και ασταμάτητο βήχα που δεν αντέχεται. Τα δικά της είναι πολύ ήπια συμπτώματα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn