Δηλαδή ο σκύλος της κατούραγε και ψέκαζε όλο το σπίτι σαν αεροζόλ ένα πράγμα?
Πες το κι έτσι.....Αυτά περιέχουν μόρια πρωτεϊνών που εισέρχονται στο σώμα μας είτε με την εισπνοή, είτε μέσω των βλεννογόνων των ματιών και της μύτης.
Δηλαδή ο σκύλος της κατούραγε και ψέκαζε όλο το σπίτι σαν αεροζόλ ένα πράγμα?
Πες το κι έτσι.....Αυτά περιέχουν μόρια πρωτεϊνών που εισέρχονται στο σώμα μας είτε με την εισπνοή, είτε μέσω των βλεννογόνων των ματιών και της μύτης.
Νεκρά κύτταρα δέρματος.....ο σκύλος κυκλοφορεί παντού, τρίβεται σε επιφάνειες στο χώρο...Τα ζώα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες με τα νεκρά κύτταρα του δέρματός τους, το σάλιο ή και το ούρο τους.
Αυτό ακριβώς. Δεν ήθελα να διαφωνήσω με sea-mol ή stamatia το θέμα μου είναι αν έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις? πήρε όλα τα μέτρα (ηλεκτρική σκούπα, wettex κλπ) και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο?Πάντως είναι και το άλλο άκρο, που ένα φτερνισματάκι τους πιάνει και ακούνε κάποιο γιατρό που τους λέει "να φύγει το σκυλί" και σπεύδουν να το ξαποστείλουν.
Συμφωνώ απόλυτα. Εκτός από ακριβή είναι και χρονοβόρα, δεν λύνεται το πρόβλημα σου άμεσα.Επειδή ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα συμπτώματα και πόσο ακριβή είναι η θεραπεία, δικαιολογώ την κοπέλα. Όσο και να αγαπάς το φίλο σου, η ζωή μπορεί να γίνει ανυπόφορη. Ας μην την κρίνουμε τόσο εύκολα. Τουλάχιστον ελπίζω να του βρήκε ένα καλό σπίτι.
Πολύ καλά το χειρίστηκε. Δεν προκειται να φέρουν ποτέ εξετάσεις, είναι άλλη κατηγορία αυτή.Ο φίλος μου συμφώνησε και ζήτησε να του φέρουν τις εξετάσεις τους όταν θα κάνουνε για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Ακόμα δεν μας έφεραν κάτι...![]()
Δεν είμαι γιατρός απο ένα κτηνιατρικό άρθρο το βρήκαΟι υποαλλεργικες φυλες αφορουν αποκλειστικα την τριχα του σκυλου?Γιατι παραπανω,ο rodriguez γραφει οτι οι αλλεργιες συνηθως πηγαζουν απο τα σαλια και τα κυτταρα δερματος.
Έβαλα το "υποαλλεργική" σε εισαγωγικά για αυτον ακριβώς λόγο. Λένε έτσι αυτές τις φυλές που δεν μαδάνε ή μαδάνε πολύ λίγο. Οπότε για κάποιον που έχει αλλεργία μόνο στην τρίχα όπως εγώ, είναι υποαλλεργικές. Σε κάποιον που έχει αλλεργία σε σάλιο ή επιθήλιο σκύλου δεν υφίσταται ο όρος αυτός.Οι υποαλλεργικες φυλες αφορουν αποκλειστικα την τριχα του σκυλου?Γιατι παραπανω,ο rodriguez γραφει οτι οι αλλεργιες συνηθως πηγαζουν απο τα σαλια και τα κυτταρα δερματος.
Καταρχάς συγνώμη που δεν συμμετείχα στο θέμα!Έλειπα σε ταξίδι!Έβαλα το "υποαλλεργική" σε εισαγωγικά για αυτον ακριβώς λόγο. Λένε έτσι αυτές τις φυλές που δεν μαδάνε ή μαδάνε πολύ λίγο. Οπότε για κάποιον που έχει αλλεργία μόνο στην τρίχα όπως εγώ, είναι υποαλλεργικές. Σε κάποιον που έχει αλλεργία σε σάλιο ή επιθήλιο σκύλου δεν υφίσταται ο όρος αυτός.
Επειδή είδα αντιδράσεις σε poodle και pug και σε άλλα σκυλιά που μαδάνε, έκανα το τεστ και το αποτέλεσμα ήταν μόνο για τρίχα. Αν ήταν και για τα άλλα, δεν θα έπαιρνα ποτέ σκυλί.
Μάλιστα, μάλιστα και εγώ την είχα πατήσει απο μια φλεγμονή στο μάτι και μου είπε ο γιατρός ότι θα φταίει ο σκύλος. αλλά το ωραίο είναι ότι ήμουν στο ψάξιμο δεν τον είχα τότε.Τι τεστ είναι αυτό;;;Πρώτη φορά το ακούω!
Το τέστ το κάνεις σε αλλεργιολόγο, σου ξύνει το δέρμα και βάζει διάφορα αλλεργιογόνα. Εγώ έκανα για 70 (τα πιο δεδομένα) και επειδή με ενδιέφερε ο σκύλος, εδώ έκανα πιο συγκεκριμένα. εκτός από τρίχα σκύλου έχω αλλέργία σε άνθος ελιάς, ακαρέα σκόνης και μύκητες. Και επειδή για σκύλο ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό άρχισα την απευαισθητοποίηση (ελιά ανθιζει μόνο ένα μήνα, για τα υπόλοιπα έχω σε μικρότερο βαθμό οπότε μένει σκύλος). Δυστυχώς τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται απο το τρίτο χρόνο θεραπείας και γίνεται πλήρης απευαισθητοποίηση 4-5 χρόνο.Καταρχάς συγνώμη που δεν συμμετείχα στο θέμα!Έλειπα σε ταξίδι!
Τι τεστ είναι αυτό;;;Πρώτη φορά το ακούω!
Τώρα σχετικά με τα συμπτώματα της κοπέλας:Μερικά φτερνίσματα αραιά και που,λίγο ξυσιματάκι σε μερικά σημεία του σώματος(όχι σε σημείο κνησμού όμως,δηλαδή ανυπόφορης φαγούρας),και ίσως όταν ανέπνεε την έξινε λίγο ο ισοφάγος και είχε ελαφρό βηχαλάκι(εδώ τονίζω το ίσως γιατί και η ίδια υποψιάζεται ότι αυτό προερχόταν από πλάτανο αυτή την εποχή!Μιλάω για το χνούδι του δεντρου αυτού!).
Ούτε δερματικά εξανθήματα,ούτε καταροή,ούτε κρίδεις.Δηλαδή από ότι φαίνεται ότι είχε ήταν σε μικρό βαθμό!
Ίσως.Αλλά η άποψή μου είναι πως δεν δινουμε τον σκύλο για τόσο μικρά αλλεργικά συμπτώματα!Εδώ που τα λέμε όμως η κοπέλα μπορεί να είχε αλλεργία για κάτι άλλο και όχι για το σκύλο, αν δεν κάνει τεστ δεν μπορεί να είναι σίγουρη.
Καλά, αυτό είναι σίγουρο. Εγώ έχω φοβερή δύσπνοια και ασταμάτητο βήχα που δεν αντέχεται. Τα δικά της είναι πολύ ήπια συμπτώματα.Ίσως.Αλλά η άποψή μου είναι πως δεν δινουμε τον σκύλο για τόσο μικρά αλλεργικά συμπτώματα!