Τι θα κάνατε σε περίπτωση αλλεργίας;;;

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη σε μια φίλη μου θα ήθελα να σας υποβάλω ένα ερώτημα και θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας!

Ας υποθέσουμε πως από σήμερα και έπειτα στη ζωη σας εκδηλώνατε αλλεργία απέναντι στον αγαπητό σας σκυλάκο(κνησμούς,φτερνίσματα,δερματικά εξανθήματα,καταρροή,κοκκίνισμα ματιών και δάκρυα),τι θα κάνατε;;;Θα τον δίνατε ή θα προσπαθούσατε να αντιμετωπίσετε την αλλεργία;;Αν ο γιατρός σας έλεγε πως ίσως δεν υπάρχει μόνιμη γιατρειά για την αλλεργία σας,τι θα κάνατε;;Θα δίνατε τον πολυαγαπημένο σας σκύλο ή θα υπομένατε τα συμπτώματα για την υπόλοιπη ζωη σας με τον σκύλο σας που τόσο αγαπάτε;;;;;

Τελικά ισχύει αυτό που λέει το τραγούδι:«Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει,πόσο σ'αγαπώ πόσο σ'αγαπώ....»

Σας ακούω λοιπόν!:)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Θα την κρατούσα και αν ήταν κουραστικό με την αλλεργία θα έπαιρνα κανά χάπι.:p

η φίλη σου ποιά απόφαση πήρε?

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Θα την κρατούσα και αν ήταν κουραστικό με την αλλεργία θα έπαιρνα κανά χάπι.:p

η φίλη σου ποιά απόφαση πήρε?
Η φίλη μου το έδωσε και της ψιλοφώναξα!!!Γι'αυτό πέρνω απόψεις και από σας!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Προσωπικά δεν θα υπήρχε η επιλογή στο μυαλό μου να δώσω τον σκύλο την στιγμή που υπάρχουν λύσεις!

Δόξα τω Θεό υπάρχει αντιμετώπιση!Απευαισθητοποίηση, χάπια, μάσκες, γάντια κτλ κτλ:D
Άρα αντιμετωπίζουμε και προχωράμε!It's simple!

Μόνο ένας ανεύθυνος δίνει τον σκύλο του χωρίς να έχει κάνει κάτι!
Γιατί μην μου πείτε ότι κάνουν όλοι τα απαραίτητα βήματα για την αντιμετώπιση...

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
Προσωπικά δεν θα υπήρχε η επιλογή στο μυαλό μου να δώσω τον σκύλο την στιγμή που υπάρχουν λύσεις!

Δόξα τω Θεό υπάρχει αντιμετώπιση!Απευαισθητοποίηση, χάπια, μάσκες, γάντια κτλ κτλ:D
Άρα αντιμετωπίζουμε και προχωράμε!It's simple!

Μόνο ένας ανεύθυνος δίνει τον σκύλο του χωρίς να έχει κάνει κάτι!
Γιατί μην μου πείτε ότι κάνουν όλοι τα απαραίτητα βήματα για την αντιμετώπιση...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!Δεν υπάρχουν αδιέξοδα,στενά μυαλά υπάρχουν!

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Εξαρτάται από τον βαθμό στον οποίο εκδηλώνεται η αλλεργία, από την γνωμάτευση του γιατρού κ φυσικά από τα προσωπικά όρια κ αντοχές του καθενός. Η "κόκκινη γραμμή" τοποθετείται κ αξιολογείται διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ενδεχομένως, κ το περιβάλλον (οικογενειακό, φιλικό κτλ) της κοπέλας, προέτρεψε σε τέτοια ενέργεια. Το αντίθετο, θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εξαρτάται από τον βαθμό στον οποίο εκδηλώνεται η αλλεργία, από την γνωμάτευση του γιατρού κ φυσικά από τα προσωπικά όρια κ αντοχές του καθενός. Η "κόκκινη γραμμή" τοποθετείται κ αξιολογείται διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ενδεχομένως, κ το περιβάλλον (οικογενειακό, φιλικό κτλ) της κοπέλας, προέτρεψε σε τέτοια ενέργεια. Το αντίθετο, θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Συμφωνώ με τα παραπάνω, εκτός από τον επηρεασμό από το περιβάλλον (οικογενειακό και φιλικό). Το περιβάλλον μπορεί να θέλει να απομακρύνει το σκύλο για χίλιους δυο λόγους που δεν τους αφορουν.

Δεν ξέρω τι θα έκανα σε περίπτωση που την αλλεργία δεν την είχα εγώ, αλλά ο συζυγος ή τα παιδιά μου. Υποθέτω όμως ότι και πάλι θα κάναμε ότι είναι στις δυναμεις μας να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζι. Ελπίζω να μη χρειαστεί να ανακαλύψω ποτέ.

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Και με το να το δώσω τι θα πετύχω? Να μην έχει αλλεργία?
Απλά λοιπόν γίνεται για να μην ταλαιπωρούμαι και εγώ... μαζί του.
Όχι και πολύ ηθικό (και συναισθηματικό) αυτό νομίζω. Δλδ αν ένα μέλος της οικογένειας πάθει κάτι παρόμοιο, τι θα κάνω? Θα το δώσω και αυτό?! :confused:
Και στην τελική εκείνο δεν θα με έδινε ποτέ (έτσι νομίζω δλδ, δεν είναι και 100% σίγουρο:p), ότι και αν είχα!!
Οπότε θα το παλεύαμε μαζί! Άρα για μένα δεν είχες άδικο που φώναξες!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι να έχει αλλεργία ο σκύλος, αλλά εσύ στον σκύλο ή κάποιο μέλος της οικογενείας!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ας υποθέσουμε πως από σήμερα και έπειτα στη ζωη σας εκδηλώνατε αλλεργία απέναντι στον αγαπητό σας σκυλάκο(κνησμούς,φτερνίσματα,δερματικά εξανθήματα,καταρροή,κοκκίνισμα ματιών και δάκρυα)

Σας ακούω λοιπόν!:)
Για όσους έχουν προβλήματα αλλεργίας ξέρουν πόσο βασανιστικά μπορεί να είναι αυτά τα συμπτώματα. Ο κνησμός όταν δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να είναι ενα επίπονο βασανιστήριο, η μύτη σου μπορεί να είναι βουλωμένη και να μην μπορείς να πάρεις αναπνοή, τα μάτια σου να έχουν φαγούρα και να τα τρίβεις συνέχεια με κίνδυνο να πάθεις μολύνσεις από τα βρώμικα χέρια σου τα δε δερματικά να σε κάνουν να φαίνεσαι σαν τον ψωριάρη της περιοχής. Επίσης κάποια φάρμακα που παίρνεις για την υποχώρηση των συμπτωμάτων να σε κάνουν να κυκλοφορείς μονίμως σε μια κατάσταση ξύπνιου-ύπνου.
Όπως αντιλαμβανόμαστε αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο να το έχεις μια ζωή, γιατί σου δημιουργεί διάφορα προβλήματα στην προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική ζωή.
Φυσικά εξαρτάται και από τον βαθμό αλλεργίας. Προσωπικά θα το πάλευα όσο μπορούσα αλλά αν η κατάσταση έφτανε στο απροχώρητο ...μάλλον θα προσπαθούσα να του βρω ενα καλό σπίτι.

Last edited by a moderator:

spyrval

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2013
75
0
Είναι πολύ εύκολο για κάποιον που δεν έχει αλλεργία να πει "ας πάρει κανα χάπι μωρέ". Εμένα υπάρχουν φορές που η αλλεργική ρινίτιδα (τέτοια εποχή) με τρελαίνει και τα χάπια το μόνο που κάνουν είναι να με ανακουφίζουν σε κάποιο βαθμό με αντάλλαγμα το γεγονός ότι κυκλοφορώ σα ζόμπι (αντιισταμινικά). Μιλάμε ότι επηρεάζεται η ποιότητα της ζωής μου. Και αυτό για μια περίοδο 2-3 εβδομάδων. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αντέξω αυτό όλο το χρόνο εξαιτίας αλλεργίας από οποιοδήποτε ζώο. Πάντως χρειάζεται μια προσπάθεια διότι εγώ πχ αν και έχω (είχα?) τέτοια αλλεργία στην τρίχα της γάτας, θυμάμαι ότι όταν είχε η γυναίκα μου πριν παντρευτούμε και πήγαινα σπίτι της, στην αρχή υπέφερα. Με την πάροδο του χρόνου όμως άρχισε να μειώνεται και κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν είχα πλέον πρόβλημα ή μου εμφανιζόταν πλέον σπάνια.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επειδη μια αλλεργια συνηθος δεν περιοριζεται μονο σε ενα αλλεργογονο (εδω στον σκυλο) δεν νομιζω να εδινα τον σκυλο. Σιγουρα οχι, χωρις να το ψαξω πρωτα εκτενες.
Εγω εχω γιο ακρος αλλεργικο σε 1002 πραγματα ( το ανακαλυψαμε με διαφορα τεστ οταν ηταν 7-8 ετων- τωρα ειναι 26)- μεταξη αυτων και στα σκυλια μου. Και επειδη δεν ειναι δυνατον να απομακρυνω σε βαθμο αποστειροσης γυρη, ακαραια ( οικιακη σκονη) μυκητες ( σε ολα τα χωματα/γλαστρες) κλπ. και παιρνει ετσι και αλλιως φαρμακα για αυτο- δεν υπαρχει λογος απομακρινσης σκυλων, επειδη δεν θα λυθει το προβλημα του.

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Όχι να έχει αλλεργία ο σκύλος, αλλά εσύ στον σκύλο ή κάποιο μέλος της οικογενείας!
:gafas2: Α.. ρε stelios ναι, βλέπεις πρωί πρωί θέλω και να απαντήσω το όργιο :dohh: εδώ δεν βλέπω τα πλήκτρα καλά καλά!!
Και πάλι θα το πάλευα πάντως!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αν είναι κάποιος αλλεργικός σε πολλά πράγματα γύρω του τα οποία δεν γίνεται να εξαφανιστούν μεταξύ αυτών και ο σκύλος ε...ναι γιατί να τον απομακρύνω ?
Εδώ αν κατάλαβα καλά μιλάμε για αλλεργία μόνο σε σκύλο !

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Καταρχήν έπρεπε να κάνει τα τέστ με τις αλλεργιογόνες ουσίες γιατί μπορεί να μην έφταιγε ο σκύλος, πολλοί γιατροί δεν είναι φιλόζωοι, με ένα μικρό σύμπτωμα σου λένε δίωξε το κατοικίδιο.
Αλλά και να είχε αλλεργία στις συγκεκριμένες ουσίες που υπάρχουν στο σκύλο πάλι παλεύται η κατάσταση, αν κράτουσε κάποιους κανόνες υγιεινής όπως όχι σκύλος στο κρεβάτι, όχι πολλά φιλιά αγκαλιές κλπ.
Για μένα εννοείτε δεν υπάρχει στο μυαλό μου να το έδινα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τι λέτε βρε παιδιά τώρα?
Ζητήματα υγείας τρίτων?
Χωρίς να ξέρεις πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση?
Και θα πεις στον άλλο: "πάρε μια ζωή φάρμακα καλύτερα"
Πάμε καλά?
Ότι νομίζει και αντέχει ας κάνει ο καθένας!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αλλά και να είχε αλλεργία στις συγκεκριμένες ουσίες που υπάρχουν στο σκύλο πάλι παλεύται η κατάσταση, αν κράτουσε κάποιους κανόνες υγιεινής όπως όχι σκύλος στο κρεβάτι, όχι πολλά φιλιά αγκαλιές κλπ.
.
Το αλλεργιογόνο (η ουσία που σου προκαλεί αλλεργία) κυκλοφορεί παντού στο χώρο δεν σε ερεθίζει μόνο στην επαφή σου με το ζώο. Το αναπνέεις παντού , βρίσκεται παντού δεν απομονώνεται, όλη η ατμόσφαιρα στο χώρο είναι γεμάτη.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
^ Ένα ποσοστό γύρω στο 10% του συνολικού πληθυσμού παρουσιάζει αλλεργία στα ζώα, ενώ στους ασθενείς με άσθμα το ποσοστό αυξάνεται στο 20-30%. Τα ζώα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες με τα νεκρά κύτταρα του δέρματός τους, το σάλιο ή και το ούρο τους. Αυτά περιέχουν μόρια πρωτεϊνών που εισέρχονται στο σώμα μας είτε με την εισπνοή, είτε μέσω των βλεννογόνων των ματιών και της μύτης. Σε άτομα με αλλεργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα εκλαμβάνει λανθασμένα τις πρωτεΐνες αυτές ως εισβολείς και παράγει ένα αντίσωμα που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE), η οποία με τη σειρά της προκαλεί την παραγωγή ισταμίνης. Η ισταμίνη προκαλεί διόγκωση των βλεννογόνων ιστών της μύτης, των ματιών και των ιγμορείων, δημιουργώντας έτσι όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας (μύτη και μάτια που τρέχουν, φτάρνισμα, δύσπνοια κ.λπ.).

Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, οι τρίχες των ζώων δεν είναι σημαντικός αλλεργιογόνος παράγοντας από μόνες τους. Τα προβλήματα που τυχόν δημιουργούν οι τρίχες στους αλλεργικούς οφείλονται κυρίως στο ότι μεταφέρουν τους αλλεργιογόνους παράγοντες που αναφέρθηκαν προηγουμένως (δέρμα, σάλιο, ούρο), καθώς και άλλα αλλεργιογόνα, άσχετα με το ζώο (σκόνη, γύρη κ.ά.).
Δηλαδή ο σκύλος της κατούραγε και ψέκαζε όλο το σπίτι σαν αεροζόλ ένα πράγμα?

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Δεν ειχε ερθει ποτε πιο πριν κοντα σε σκυλο αυτη η κοπελα?Δεν ειχε εντοπισει τοτε οτι υπηρχε προβλημα?Και μηπως δεν ειναι αλλεργια στα σαλια του σκυλου και ειναι αλλεργια στην σκονη που ειχε μαζεψει πανω του ο σκυλος?
Παντως ο'τι και να λεμε,αλλο να το ζεις...Εγω ειμαι αλλεργικη στα πευκα και στις λευκες και οταν πλησιασω τετοιο δεντρο με πιανει κριση αλλεργικης ρινιτιδας και τα συμπτωματα κρατανε και 3 μερες!Αν ειχα σκυλο και μου εφερνε τετοιες κρισεις,θα το εψαχνα παρα πολυ καλα για να δω αν αυτος ειναι η αιτια,και αν εδειχαν οι εξετασεις οτι ειναι αυτος, τοτε θα μπουκωνομουν στα αντισταμινικα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn