Τι έγινε τελικά μ αυτά τα σκυλιά;;;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, όπως σας υποσχέθηκα πήρα τηλέφωνο τη φιλενάδα κτηνίατρο που ξέρει από πειραματόζωα διότι αυτή είναι η ειδικότητά της (δηλαδή ιατρική έρευνα για τους ανθρώπους και πειραματόζωα), έχει μάλιστα και διδακτορικό και μου είπε τα εξής:

Οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται και που επιτρέπεται γενικά να χρησιμοποιούνται στην έρευνα είναι ειδικοί και τους εκτρέφουν ειδικά γι' αυτό το λόγο ειδικά εκτροφεία. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ποντίκια και όποια άλλα πειραματόζωα. Επειδή η ιατρική έρευνα είναι πολύ συγκεκριμένη δεν είναι δυνατόν να πάρει κανείς στα κουτουρού σκύλο από το δρόμο. Τώρα καμιά φορά έχουν υπάρξει περιπτώσεις που το κάνανε, αλλά είναι σπάνιες και φυσικά τις καταδικάζουνε. Ο λόγος είναι ότι τα αποτελέσματα ιατρικών ερευνών δεν πρέπει να είναι επηρρεασμένα από άσχετους με την έρευνα παράγοντες όπως κληρονομικές ασθένεις ή το άγνωστο ιατρικό ιστορικό των σκύλων. Είπε επίσης η φιλενάδα ότι αποκλείει η Γερμανία με τους τρομερά αυστηρούς νόμους περί ιατρικής έρευνας και περί ζώων πρώτον να δέχεται αδέσποτους σκύλους από την Ελλάδα για πειραματόζωα και δεύτερον αν υπήρξαν καταγγελίες να μην τις διερεύνησε και να μην είχε προβεί σε συλλήψεις και ιστορίες εάν τα πορίσματα δείχνανε ότι είχε γίνει η συγκεκριμένη παρανομία. Και μη μου πει κανείς για τα οικονομικά σκάνδαλα και τη Siemens διότι ο τομέας της δημόσιας υγείας είναι πολύ μεγαλύτερη υπόθεση από τις μίζες και τον ελέγχουν πολύ σχολαστικά.

Οπότε: αν η βλαμένη Μεγαρινή ισχυριστεί ότι τα σκυλιά της προορίζονται για πειραματόζωα θα πρέπει να προβλέψετε τι θα πει στο δικαστήριο και να μπορείτε να την αντικρούσετε εκεί και τότε. Στην Ελλάδα θα μπορούσατε να βοηθηθείτε από τα διάφορα ινστιτούτα που γίνονται έρευνες και να ζητήσετε βεβαίωση για το τι ζώα χρησιμοποιούνται στην έρευνα. Υπάρχει το Παστέρ, το Φλέμιγκ, καθώς και τα πανεπιστήμια (ιατρικές και κτηνιατρικές σχολές). Για τα τελευταία μέλη όπως η Μιχαέλα μπορεί να μπορούν να βοηθήσουν διερευνώντας τα τεκταινόμενα στις σχολές τους, αλλά κοιτάξτε και τα άλλα ερευνητικά κέντρα. Δεν ξέρω με τι ασχολείται το Κέντρο Ερευνών π.χ. πέραν των αρχαιολογικών λόγω του προσωπικού μου ενδιαφέροντος, οπότε κοιτάξτε τη σελίδα τους. Κάντε γνωριμίες.

Επίσης πάρτε κάποια βεβαίωση από τη Γερμανία γα το τι έγινε με τα σκυλιά, πρώην αδέσποτα, που πήγαν εκεί. Όχι τόσο από τους καινούριους ιδιοκτήτες τους όσο από τα σωματεία με τα οποία συνεργαστήκατε. Εάν δε η Μεγαρινή ισχυριστεί στο δικαστήριο ότι κάνετε αυτό ή προβεί σε συντηρητικά μέτρα, πηγαίνετε σε δικηγόρο και κάντε της μήνυση ΤΩΡΑ για συκοφαντική δυσφήμιση. Φροντίστε όμως πρώτα να έχετε ατράνταχτα στοιχεία. Γενικά αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις και μιλάτε μέσω του δικηγόρου σας. Και πάρτε έναν καλό δικηγόρο.

Και πάλι το γεγονός και μόνο ότι βρέθηκε έστω και ένα κλεμμένο σκυλί στο πάπυ μιλλ της σας ευνοεί και έχετε έννομο συμφέρον να παρακολουθήσετε την υπόθεση της μήνυσης που έχει υποβάλει ο ιδιοκτήτης των δυο σκύλων που αναφέρατε. Επομένως μπορείτε να πάρετε πληροφορίες επισήμως από τον εισαγγελέα για την πορεία εκείνης της υπόθεσης.

Σημειωτέον ότι ορισμένοι ηλίθιοι που γράψανε σε μπλόγκια ότι οι ελληνικές φιλοζωικές στέλνουνε αδέσποτα για πειραματόζωα κατεβάσανε τις σελίδες τους διότι φαίνεται ακούσανε ότι η Μεγαρινή τις πήγε στο δικαστήριο και φοβηθήκανε τυχόν μηνύσεις. Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον.

Τέλος κοιτάξτε να χρησιμοποιήσετε τα ΜΜΕ σωστά και με σύνεση ώστε να διατηρηθεί το δημόσιο ενδιαφέρον για την υπόθεση. Όπως ξέρετε, μια φωτογραφία ισοδυναμεί με 1000 λέξες και δε λέει ψέμματα. Προσέχετε μόνο τι λέτε. Νομίζω επίσης ότι η Μεγαρινή χτύπησε μια δημοσιογράφο που έπαιρνε με την κάμερα το όλον. Μήνυση της κάνανε από το σταθμό?

Από σήμερα ξεκινάω training που μου προσφέρει δουλειά μου για τα προγράμματα του Adobe. Θα φτιάξω σελίδα στα ελληνικά που να έχει να κάνει με σκύλους, πληροφορίες, βιβλιοκρισίες, άρθρα που κυκλοφορούν και έτσι. Όχι βέβαια φόρουμ διότι δε μ' ενδιαφέρει, δεν έχω χρόνο ή τις γνώσεις και άλλωστε αυτό εδώ είναι το καλύτερο που έχω βρει σε όλον τον κόσμο. Μπορώ πάντα να φιλοξενώ πληροφορίες και να το κάνω ένα είδος clearing house για ορισμένα θέματα όπως αυτό, εννοείται τσάμπα και εθελοντικά. Δεν προτίθεμαι να παραβώ ευρωπαϊκούς νόμους, αλλά από την άλλη, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία, δικαιοδοσία πάνω μου έχει μόνο η Αμερική.

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Sara σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την έρευνα.Θα στείλω το post σου στο stray.
Αυτή η ιστορία με τα πειραματόζωα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και το λυπηρό έιναι ότι έχει ξεκινήσει από ανθρώπους φιλόζωους που υποτίθεται ότι μάχονται για τον ίδιο σκοπό...να σώζουν αδέσποτα.
όσο για τη κυρία Απατεωνοπούλου...προσπαθεί με διάφορα μεσα να πάρει τα σκυλιά πίσω. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει αλλά μάθαμε ότι έχει καταθεσει τα χαρτιά για να της εγκρίνουνε εκτροφείο στο χώρο που βρέθηκαν τα σκυλιά. Αν πάρει έγκριση τότε τα πραγματα θα δυσκολέψουν .
Η μηνύσεις για τα κλεμμένα σκυλιά και για την επίθεση στη κοπέλα θα αργήσει, (ας είναι καλα τα Ελληνικά δικαστήρια), οπότε δεν ξέρω αν θα προλάβουν να χρησιμοποιήσουν τη καταδίκη της σε αυτά.
Προς το παρόν περιμένουμε τη δίκη στις 13 Ιανουαρίου...
Ετοιμαστείτε να παμε όλοι στην Ευελπιδων για να φωνάξουμε!!!!!!!!!!:D:D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Άσχετα με το τι κινήσεις κάνει αυτή και πόσο θα αργήσει η υπόθεση και πόσες εφέσεις θα υποβάλει, το ζήτημα είναι ότι εκτροφείο δεν μπορεί να βγάλει εφόσον εκκρεμεί εναντίον της η υπόθεση με το πάπυ μιλλ και την κλοπή. Επιπλέον υπάρχουν κανονισμοί σχετικά με το εκτροφείο και νομίζω ότι μπορείτε να την πολεμήσετε περί αυτού διότι υπάρχουν τα στοιχεία περί κλοπής και πάππυ μιλλ. Μπορείτε επίσης να συνεχίσετε μέσω των ΜΜΕ. Το ζήτημα με τις ειδήσεις είναι ότι είναι construct. Εσείς έχετε πρόσβαση στα ΜΜΕ, όχι αυτή. Κοιτάξτε επίσης τι μπορεί να γίνει με ομάδες που μπορούν να ασκήσουν πίεση, λόμπυ δηλαδή. Νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα ότι μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις περί κλοπής και πάππυ μιλλ δεν πρέπει να εκδοθεί άδεια εκτροφείου. Τέλος είναι δυνατόν ο ΚΟΕ να δηλώσει από τώρα ότι δεν την αναγνωρίζει για εκτροφέα? Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί η Μεγαρινή να βγάλει άδεια και να την αφήσει μάλιστα δικαστήριο.

Γι' αυτό σας λέω: χρειαζόμαστε σελίδα στο ίντερνετ. Τουλάχιστον αυτήν μπορεί κανείς να τη δείξει στο δικαστήριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι τα άρθρα από τις εφημερίδες και τις φωτογραφίες.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα παιδιά από το stray δεν επικοινωνησαν τελικά μαζί σου...τους έχω στείλει το mail σου.
Θα τους μιλησω αύριο...
Το ζήτημα είναι ότι τα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια...΄δύσκολα θα ασχοληθουν με τέτοιες υποθέσεις .
Ο δε ΚΟΕ...καλα΄κρασιά!!!
Την άδεια για το εκτροφείο την παίρνει από την Νομαρχία...και αν έχει λαδώσει...τότε θα της τη δώσουν..
Αυτη δεν την ενδιαφέρει να πουλάει σκυλιά με χαρτιά...οπότε δεν την ενδιαφέρει και ο ΚΟΕ..
Τα κουταβια τα πουλάει στα πανηγύρια και στις λαικές...την άδεια την θέλει για να μην έχει πρόβλημα με τη Νομαρχία και το Υγειονομικό για το κτίσμα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το Υγειονομικό πρέπει να κάνει επιθεώρηση πρώτα αλλιώς κάνει παρανομία. Και φυσικά εκκρεμεί εναντίον της η παπυμιλλική κατηγορία.

Η ερώτησή μου είναι αυτή: πού μπορώ να βρω επισήμως τα στοιχεία ότι η τύπισσα ετοιμάζεται να κάνει αίτηση ή έκανε αίτηση για άδεια εκτροφείου? Αν κάποιος βάλει επίσημα στοιχεία στο ίντερνετ και τα μεταφράσει, είναι δυνατόν να κάνει θόρυβο? Και τι γίνεται με τα παράνομα σκυλιά?

Κάτσε να σκεφτώ αν ξέρω κάποιον νομικό να ρωτήσω. Κανονικά η Νομαρχία δε θα πρέπει να της βγάλει άδεια. Ποια Νομαρχία είναι αυτή που υποτίθεται βγάζει τις άδειες?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Στη δική της περίπτωση η Νομαρχία Δυτικής Αττικής...και όπως ξέρεις στην Ελλάδα...όλα έχουν μία τιμή...!!!!:):):)
Το ίδιο ισχύει και για το υγειονομικό...its all about the money...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλώς. Πάντως μαζί με το δώρο της δουλειάς μου, δηλαδή το Adobe Premium Suite, η ίδια η εταιρεία μου έκανε δώρο και μαθήματα τσάμπα με βίντεο για 30 μέρες. Οπότε ξεκινάω από το Dreamweaver και μάλιστα σήμερα... :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τι έγινε τελικά με την υπόθεση της Μεγαρινής μέγαιρας παπυμιλλούς? Πότε εκδικάζεται η υπόθεση? Υπάρχουν τίποτα απρόβλεπτα όπως να της έχουν δώσει άδεια εκτροφείου?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το δικαστήριο είναι στις 13 Ιανουαρίου...
Η άδεια εκτροφής έχει μπλοκαριστει από τη Νομαρχία γιατι υπαρχει ένα Μοναστήρι στα 100 μέτρα από το κτίριο...και ο νόμος λέει ότι πρέπει να απεχει πάνω από 500 μέτρα.
Κατα πάσα πιθανότητα δεν θα τη βγάλει την άδεια...αλλά ποτε δεν ξέρεις.
Η κυρία Απατεωνοπούλου έκανε ένα λάθος...είπε ότι τα σκυλιά ήταν αδέσποτα και τα είχε βρει στο δρόμο...άρα δεν μπορει να ισχυριστει ότι είναι περιουσία της...και εφόσον είναι αδεσποτα..σύμφωνα με το νόμο ανήκουν στη Νομαρχία, άρα μάλλον δεν μπορει να τα παρει πίσω, αλλά και πάλι στην Ελλαδα...ποτε δεν ξέρεις!!
Προς το παρόν αυτα τα σκυλιά είναι ασφαλή..
Τωρα μαθέυτηκε ότι η κυρία Απατεωνοπούλου πήγε στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, (το οποίο ήταν ένα παλιό πτηνοτροφείο) και του είπε να μην ανησυχει , ότι δεν θα το αφήσει το κτίριο γιατι έχει και άλλα σκυλιά κάπου αλλού...και ότι θα τα φέρει σύντομα...και του έιπε ότι θα το φτιάξει το κτίριο...Θα δούμε...δεν νομίζω να της μέινουνε καθόλου λεφτα μετα από τις μηνύσεις που έχει φάει...
Αυτα προς το παρον...τα σκυλιά φιλοξενούνται προσωρινα σε διάφορα σπίτια αλλά και σε πανσιον...αλλα ευελπιστούμε ότι θα υιοθετηθούν μόνιμα σύντομα..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Λοιπόν, σας έχω νέα καινούργια!!!
΄Βρέθηκε και τρίτο κλεμμένο σκυλί...ένα από τα δύο τσιουαουα...και η ιστορία είναι φοβερη..
Ο ιδιοκτήτης της σκύλας...ιδιοκτήτης αλυσιδας pet shop, (ναι...αυτη που δεν χωνεύουμε)...ο οποίος μένει στο Πόρτο Ράφτη...έπαθε το εξής..
Το 2008, άφησε τη μικρή για Σαββατοκύριακο σε ένα από τα καταστήματα του στη Γλυφάδα..το Σάββατο το βράδυ άγνωστοι έσπασαν το μαγαζι και έκλεψαν πολλά σκυλιά και έναν παπαγάλο Macao..
O τύπος έκανε μήνυση κατα αγνωστων και έδωσε στην αστυνομία όλα τα τσιπ των σκύλων που έιχαν κλαπει..
Τα σκυλιά..δεν βρέθηκαν ποτε..το ίδιο και η Lacta, (η σκύλα του)..
Το Σάβατοκύριακο που μας πέρασε...ο τύπος έπαθε σοκ όταν είδε μία γειτόνισα του στο Πορτο Ράφτη να έχει βγάλει βόλτα 2 τσιουάουα..και αναγνωρισε τη σκύλα του..
Η κυρία ήταν εθελόντρια του Stray...η οποία έιχε αναλάβει τη προσωρινη φιλοξενία των 2 σκυλιών που έιχαν κατασχεθει από το Αλεποχώρι...και έτυχε να μένει δίπλα στον ιδιοκτήτη.
Τώρα, λοιπόν, αυτός έστειλε όλα τα τσιπ των κλεμμένων σκύλων...για να τσεκαριστούν όλα τα σκυλιά μήπως βρεθούν και άλλα κλεμμένα..
Όπως βλέπεται ο κλοιός σφίγγει...ακόμα περισσότερο...
ΑΥΤΑ...:)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
απιστευτο, απο αδεσποτα ρατσας - κλεμενα απο αχωνευτους. Ποσο πιο περιπλοκο μπορει να γινει; :D Εκτος απο το μερος των σκυλων βεβαια, εγω δεν περνω κανενος αλλου το μερος. Οποιος το εχασε η του το κλεψανε, μαλλον δεν το προσεχε οπως επρεπε...(..ενταξη, μπορει να υπαρχουν και εξαιρεσεις). Καλα για τον "εκτροφεα", να μην πω καλυτερα... Μεθαυριο στη δικη ευχομαι καποιος "τυχαια" να του ριξει ενα χερι ξυλο εξω απο τα δικαστηρια... τυχαια, ε!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπόν, σας έχω νέα καινούργια!!!
΄Βρέθηκε και τρίτο κλεμμένο σκυλί...ένα από τα δύο τσιουαουα...και η ιστορία είναι φοβερη..
Ο ιδιοκτήτης της σκύλας...ιδιοκτήτης αλυσιδας pet shop, (ναι...αυτη που δεν χωνεύουμε)...ο οποίος μένει στο Πόρτο Ράφτη...έπαθε το εξής..
Το 2008, άφησε τη μικρή για Σαββατοκύριακο σε ένα από τα καταστήματα του στη Γλυφάδα..το Σάββατο το βράδυ άγνωστοι έσπασαν το μαγαζι και έκλεψαν πολλά σκυλιά και έναν παπαγάλο Macao..
O τύπος έκανε μήνυση κατα αγνωστων και έδωσε στην αστυνομία όλα τα τσιπ των σκύλων που έιχαν κλαπει..
Τα σκυλιά..δεν βρέθηκαν ποτε..το ίδιο και η Lacta, (η σκύλα του)..
Το Σάβατοκύριακο που μας πέρασε...ο τύπος έπαθε σοκ όταν είδε μία γειτόνισα του στο Πορτο Ράφτη να έχει βγάλει βόλτα 2 τσιουάουα..και αναγνωρισε τη σκύλα του..
Η κυρία ήταν εθελόντρια του Stray...η οποία έιχε αναλάβει τη προσωρινη φιλοξενία των 2 σκυλιών που έιχαν κατασχεθει από το Αλεποχώρι...και έτυχε να μένει δίπλα στον ιδιοκτήτη.
Τώρα, λοιπόν, αυτός έστειλε όλα τα τσιπ των κλεμμένων σκύλων...για να τσεκαριστούν όλα τα σκυλιά μήπως βρεθούν και άλλα κλεμμένα..
Όπως βλέπεται ο κλοιός σφίγγει...ακόμα περισσότερο...
ΑΥΤΑ...:)
Ρε παιδιά ουτε ο φώσκολος να το είχε γράψει!!! Να φτιαξουμε μια ταινία! Θα κάνει θραυση!

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Τελικα θα παει κανεις απο εσας στην Ευελπιδων στις 13/01 που ειναι το δικαστηριο?Πειτε αν ειναι να ζητησω ρεπο απο τη δουλεια μου γιατι με αυτα που διαβαζω εχω φορτωσει ασχημα!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, μιλάμε, η φάση έχει γίνει σήριαλ! Αφού τα λέω με δόσεις στη φιλενάδα μου στην Αλαμπάμα που έχει πάθει την πλάκα της!:eek::eek::eek::eek::eek: Αν και έχει κι αυτή ιστορίες φρίκης. Τις προάλλες πιάσανε κάποιο μαλάκα στο αεροδρόμιο στην Αλαμπάμα που έβαλε έξι τσιουάουα μέσα στη βαλίτσα του και τα έστειλε με το αεροπλάνο!!!!! Τα τρία πεθάνανε στο δρόμο και τα άλλα τρία τα παρέλαβε ο σερίφης και έχουνε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα!

Φαίνεται ότι αυτή είναι η βδομάδα της Θέμιδος διεθνώς: αύριο με το καλό δικάζεται η "εκτροφέας" που μάλλον παράτησε το Μουφ προ διετίας. Ελπίζω να φάει το μάξιμουμ της φυλάκισης.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
ΣΤΟ MEGA ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ΜΕ ΕΝΑ BOXER ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ....

καλημερα! :)