Τι άνθρωποι είναι αυτοί..??

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
Το θέμα αφορά γάτα.
Αλλά επειδή έχετε κάποιοι από εσάς μεγάλη εμπειρία του θέματος ζητώ την βοήθεια σας.
Εμφανίστηκε γάτα του Σιάμ ξαφνικά στον κήπο μας 3 μέρες πριν. Χθές μάθαμε ότι γειτόνισσα μας την εγκατέλειψε στον κήπο γιατί έτσι γούσταρε.
Παρόλο που έχω καλές σχέσεις μαζί της δεν θα το αφήσω έτσι. Μόλις εξασφαλίσω την γάτα για να μην την πάρει και την πετάξει κάπου μακριά θα κάνω τα απαραίτητα βήματα .
Πάνω σε αυτό θα ήθελα την βοήθεια σας. Πάω κατευθείαν και κάνω καταγγελία για το γεγονός? Και πως το αποδυκνείω εφόσον δεν την είδα η ίδια αλλά άλλη γειτόνισσα να το κάνει που δεν θέλει να εμπλακεί?
Να μιλήσω πρώτα με την εν λόγω κυρία που εγκατέλλειψε το ζώο και αφού με βεβαιώσει και εμένα ότι αυτή το έκανε γιατί το θεωρεί φυσιολογικό και δεν το κρύβει να προχωρήσω σε καταγγελία?
Ευχαριστώ και συγνώμη για την κατάχρηση του φόρουμ.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και αν της μιλήσεις και σου αρνηθεί ότι είναι δική της η γάτα ? εσύ ξέρεις ότι είναι δική της?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
Και αν της μιλήσεις και σου αρνηθεί ότι είναι δική της η γάτα ? εσύ ξέρεις ότι είναι δική της?
Όχι. Ξέρω ότι είχε χωρίς να την έχω δει ποτέ. Εφόσον στην άλλη γειτόνισσα το παραδέχτηκε θα το αρνηθεί σε εμενα? Αν μου το αρνηθεί δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί δεν θα μπορώ να το αποδείξω.

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
εαν δεν υπαρξει ενορκη βεβαιωση (μαρτυρικη καταθεση) που να επιβεβαιωσει το ιδιοκτησιακο καθεστως ,δεν υπαρχει περιπτωση να σταθει η καταγγελια νομικα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
εαν δεν υπαρξει ενορκη βεβαιωση (μαρτυρικη καταθεση) που να επιβεβαιωσει το ιδιοκτησιακο καθεστως ,δεν υπαρχει περιπτωση να σταθει η καταγγελια νομικα...
Mάλιστα οπότε χρειάζεται αυτόπτης μάρτυρας.
Η θεία μου την είδε με ανοιχτό καλάθι γάτας να γυρνάει σπίτι της. Την ρώτησε αν ψάχνει κάποια γατούλα και της απάντησε όχι. Εκείνη την ημέρα εμφανίστηκε η Σιάμ. Ωστόσο δεν το συνδιάσαμε γιατί έρχονται πολλές νέες αφίξεις στον κήπο. Η ίδια το παραδέχτηκε μετά σε άλλη γειτόνισσα.
Αν το παραδεχτεί σε εμάς δεν συνιστά αυτό ικανή απόδειξη;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αν την παράτησε Μυρτώ ...δεν θα παραδεχτεί ότι είναι δική της....ετοίμαζε αγγελία μου φαίνεται ! :mad:

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
εμένα με ανησυχεί ο λόγος που την παράτησε. μήπως ειναι άρρωστο το γατάκι και θελει να αποφύγει έξοδα θεραπείας? όσο νά ναι γάτα του σιάμ που πλήρωσες 200 στον πετσοπά για να την αγοράσεις δεν την πετάς έτσι . ελέγξατε για έιτζ και λευχαιμία? ίδιο περιστατικό είχα και εγώ στη γειτονιά μου πρίν μια βδομάδα αλλα δεν ξέρει κανείς σε ποιόν ανήκει ο γάτος.

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
Mάλιστα οπότε χρειάζεται αυτόπτης μάρτυρας.
Η θεία μου την είδε με ανοιχτό καλάθι γάτας να γυρνάει σπίτι της. Την ρώτησε αν ψάχνει κάποια γατούλα και της απάντησε όχι. Εκείνη την ημέρα εμφανίστηκε η Σιάμ. Ωστόσο δεν το συνδιάσαμε γιατί έρχονται πολλές νέες αφίξεις στον κήπο. Η ίδια το παραδέχτηκε μετά σε άλλη γειτόνισσα.
Αν το παραδεχτεί σε εμάς δεν συνιστά αυτό ικανή απόδειξη;
οχι διοτι ειστε οι καταγγελοντες και το εννομο συμφερον σας δεν θα σταθει...χρειαζεται να γινει απο τριτο προσωπο...νομικα καλυπτεστε μεν,ουσιαστικα δεν θα γινει τιποτα δε...

η τελεια συνθηκη ειναι ενορκες βεβαιωσεις ιδιοκτησιακου καθεστωτος και αυτοψια εγκαταλειψης...

με απλα λογακια πιαστο αυγο και κουρευτο...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
εμένα με ανησυχεί ο λόγος που την παράτησε. μήπως ειναι άρρωστο το γατάκι και θελει να αποφύγει έξοδα θεραπείας? όσο νά ναι γάτα του σιάμ που πλήρωσες 200 στον πετσοπά για να την αγοράσεις δεν την πετάς έτσι . ελέγξατε για έιτζ και λευχαιμία? ίδιο περιστατικό είχα και εγώ στη γειτονιά μου πρίν μια βδομάδα αλλα δεν ξέρει κανείς σε ποιόν ανήκει ο γάτος.
όχι είναι υγιέστατο εκ πρώτης όψεως. Της το παράτησε ο πρώην άντρα της και το άφησε απλά. Αυτά είναι τα δικά της λόγια στην γειτόνισσα.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
όχι είναι υγιέστατο εκ πρώτης όψεως. Της το παράτησε ο πρώην άντρα της και το άφησε απλά. Αυτά είναι τα δικά της λόγια στην γειτόνισσα.
αν είναι δυνατόν!, όπως κάνουν και με τα παιδιά τους δηλαδή....

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
και τώρα μια δικιά μου ερώτηση, έχει κανείς υπόψιν του πώς προωθείς γάτα ενήλικη για φιλοξενία, εκτόσ των κλασικών φέιςμπουκ κλπ?εννοώ υπάρχει μήπως κανένα σάιτ ειδικά για γατιά?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας και τις χρήσιμες πληροφορίες.
Δηλαδή μόνο αν κάποιος την έπιανε επί τω έργω και κάποιος άλλος την κατήγγειλε θα ειχαμε αποτέλεσμα. Είναι λογικό νομικό, αλλά λίγο αστείο εφόσον γνωρίζουμε σίγουρα τι έγινε.
Ας αποκαταστήσουμε την γατούλα λοιπόν και η κυρία ας μείνει ανενόχλητη. (αν και σκοπεύω να την ενοχλήσω ούτως ή άλλως αλλά άλλο μια κουβεντούλα και άλλο νομικές κυρώσεις).

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όταν βγάλεις αφίσα κόλλα και μια στη πόρτα της :mad:....μπορείς να αφήσεις να αιωρείται όμως ότι θα κινηθείς νομικά...άστην να έχει και λίγη αγωνία.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
και τώρα μια δικιά μου ερώτηση, έχει κανείς υπόψιν του πώς προωθείς γάτα ενήλικη για φιλοξενία, εκτόσ των κλασικών φέιςμπουκ κλπ?εννοώ υπάρχει μήπως κανένα σάιτ ειδικά για γατιά?
gatospito.gr

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
....μπορείς να αφήσεις να αιωρείται όμως ότι θα κινηθείς νομικά...άστην να έχει και λίγη αγωνία.
Ω ναι...ειδοποίηση τύπου: "Ενημερώνω την ιδιοκτήτρια της γατούλας που παρατήθηκε στην τύχη της, στην αυλή της πολυκατοικίας μας, ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και θα κινηθούν όλες οι νόμιμες κατά της, διαδικασίες. Η εγκατάλειψη οικόσιτου ζώου, διώκεται βάση του Νόμου 4039/2012 και επισύρει αυστηρότατες ποινές. Να είναι σίγουρη, ότι θα τις πληρώσει όλες, μία προς μία".

Εννοείται, δεν βάζεις υπογραφή.

Μόνο σκέψου, αν τυχόν -πες ρε παιδί μου- ότι ταρακουνιέται και το μετανοιώνει ή θέλει τέλος πάντων, να κινηθεί κάπως λιγότερο απάνθρωπα, αν θα ήθελες, να αναφέρεις, ότι έχει κάποια εναλλακτική "προκειμένου να αποφύγει την δίωξή της" και ποιά να είναι αυτή.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
Όταν βγάλεις αφίσα κόλλα και μια στη πόρτα της :mad:....μπορείς να αφήσεις να αιωρείται όμως ότι θα κινηθείς νομικά...άστην να έχει και λίγη αγωνία.
Aκριβώς...

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
ευχαριστώ
l.Kyveli

αν δεν βάλει μυαλό η συγκεκριμένη , μια τέτοια αφίσα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους υπόλοιπούς

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Μόνο σκέψου, αν τυχόν -πες ρε παιδί μου- ότι ταρακουνιέται και το μετανοιώνει ή θέλει τέλος πάντων, να κινηθεί κάπως λιγότερο απάνθρωπα, αν θα ήθελες, να αναφέρεις, ότι έχει κάποια εναλλακτική "προκειμένου να αποφύγει την δίωξή της" και ποιά να είναι αυτή.
Πολύ φοβάμαι πως ακόμα και αν δείξει ενδιαφέρον θα είναι στην αρχή για τ μάτια του κόσμου. Η γάτα αργά ή γρήγορα θα έχει την ίδια κατάληκη

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Άσχετο αλλά μόλις είδα τον τίτλο μου ήρθε αυτό
[video=youtube;9hcTV99VDVA]https://www.youtube.com/watch?v=9hcTV99VDVA[/video]

poumpa

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2014
60
2
Aids το γατι??? Πως γινεται αυτο :p