Τιμωρία σε εκπαιδευμένο σκύλο

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Γενικά πως αντιμετωπίζεται το θέμα βγάζω δόντια???
Εμένα δεν έχει τολμήσει ποτέ, αλλά το έχω σκεφτεί και δεν ξέρω τι θα έκανα...λαμβάνοντας υπόψη ότι ο δικός μου είναι ήδη κάτι λιγότερο από 50 κιλά...
Εννοείται πως δεν θα πέρναγε έτσι το όλο θέμα...Αυτό που δεν ξέρω είναι τι τιμωρία...
Για το γκρρρ με το κόκαλο, σκέφτηκα να κάνω κάθε μέρα το ίδιο πράγμα και όταν δεν θα ακούσω κιχ, τότε θα του το δώσω...

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Για αρχη δοκιμαζεις μια απο τις "εντολες" επιπληξης που χρησιμοποιεις και ξερει ο σκυλος π.χ. "τι εκανες εκει;", με αποφασιστικοτητα και θυμο στον τονο της φωνης και χωρις να δειχνεις οτι εχεις φοβηθει.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τα γκρρρρρ και τις επιδείξεις δοντιών μην τα παίρνετε προσωπικά (π.χ "σε μένα??? :( ). Ο σκύλος αντιδρά αντανακλαστικά όταν νιώθει ότι απειλείται (ο ίδιος ή κάτι που θέλει).
Δεν σκέφτεται "α αυτό είναι το αγαπημένο μου αφεντικό, δε θα δείξω δόντια" κ.ο.κ.
Πρέπει όμως να μάθει ότι εσύ είσαι εκεί όχι για να του πάρεις, αλλά για να του δώσεις, κι ότι αυτό που κάνεις σ' αυτόν (χτένισμα, φάρμακο για αυτιά κ.λπ.) είναι κάτι που ως ανώτερος στην αγέλη έχεις δικαίωμα να το κάνεις.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ένας από τους απαράβατους κανόνες μου είναι πως ποτέ δεν προκαλώ το σκύλο μου αν δεν είμαι σίγουρη και αποφασισμένη ότι θα φτάσω μέχρι τέλους. Το γρύλισμα, τα «δόντια» κτλ είναι μη επιτρεπτές συμπεριφορές που δε πρέπει να συμβαίνουν και καλά θα κάνουμε να δίνουμε σε αυτά τα σημάδια την δέουσα προσοχή και να ενεργούμε ανάλογα, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα εν τη γενέσει του.

Η εντολή «αστο», σε περίπτωση που θέλουμε να πάρουμε ένα αντικείμενο από το σκύλο βοηθάει πολύ. Δεν παραλείπουμε να τον επιβραβεύσουμε με την αγαπημένη του λιχουδιά όταν υπακούσει και να του επιστρέψουμε αμέσως μετά το αντικείμενο πίσω, έτσι ώστε ο σκύλος να νιώσει ότι όχι μόνο δεν απειλείται από την παρουσία μας, όχι μόνο δεν έχει κανένα λόγο να μην μας εμπιστεύεται, αλλά βγαίνει και κερδισμένος.

Βέβαια η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. ΓΕΩΡΓΙΑ, σου πέρασε από το μυαλό πως ο σκύλος σου έβγαλε «δόντια» επειδή πονούσε?

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
νομιζω οτι το εκανε απο φοβο για το φαρμακο...απο πονο γιατι΄?? και ποιος ο λογος να βγαλει δοντια λογω πονου???
νομιζω οτι εβγαλε δοντια απο φοβο για το φαρμακο που επροκειτο να του βαλω...εννοεις να τον πονεσα εγω και να μ εβγαλε δοντια???

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Βρε ΓΕΩΡΓΙΑ αν ο σκύλος πονάει (για να του βάζεις φάρμακα, σημαίνει πως εχει πρόβλημα στα αφτιά του), δεν είναι απόλυτα λογικό να αντιδράσει? ;):)

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ο καθ'ένας έχει διαφορετικό δέσιμο - επικοινωνία - σχέση με τον σκύλο του.

Ο σκύλος μας, όταν είναι μέρος της οικογένειας και ζεί με το αφεντικό του, γνωρίζει - καταλαβαίνει την ψυχολογία μας: αν είμαστε χαρούμενοι, αγχομένοι, λυπημένοι, ..... αλλά και τον τόνο της φωνής μας ο οποίος δηλώνει πολλά περισσότερα απ'όσο νομίζουμε.
Πιστεύω λοιπόν πως ο σκύλος γνωρίζει - καταλαβαίνει πότε κάνει κάτι που μας πειράζει μόνο και μόνο απο την αντίδραση και την φωνή μας.

Για μένα ένας σκύλος ο οποίος μετά απο βλακεία και επίπληξη προφωρική απο το αφεντικό του θα κατεβάσει τα αυτιά και την ουρά είναι το βασικότερο και προσωπικά με καλύπτει σαν "μάλωμα".
Πολλές φορές δεν ξέρουμε να διαβάσουμε την εκφραστικότητα και τα σωματικά μηνύματα του σκύλου μας, το οποίο μας οδηγεί σε συμπεριφόρες που ίσως δεν είναι αναγκαίες (βλέπε απομόνοση).

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kάποια σκυλιά στον πόνο αντιδράνε έτσι..,βγάζοντας δόντια..
Kάποια αλλα με το να σε γλείφουν επίμονα και να τσιρίζουν..
Εκείνα που θα βγάλουν δόντια παρότι τα δικαιολογούμε επειδή είναι λόγο πόνου ,θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε συγκριτικά πιο επιθετικά βάση χαρακτήρα από τα αλλα?

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Πολύ σωστή ερώτηση...!;)
Εγώ νομίζω ότι όταν πονάνε δεν δείχνουν τα δόντια τους από επιθετικότητα αλλά από αντίδραση στον πόνο όπως αναφέρθηκε παραπάνω και από φόβο...Έτσι δεν θα χαρακτήριζα επιθετικά τα σκυλιά που το κάνουν.
Μια φορά ο μαλτεζάκος μου υπέφερε από αβάσταχτους πόνους στο στομάχι...Ήταν η μοναδική φορά που με δάγκωσε...Υπέφερε πολύ όμως και η αλήθεια είναι ότι δεν μου έδειξε δόντια αλλά γύρισε και με δάγκωσε ακαριαία...
Νομίζω ότι εξαρτάται απο την περίσταση...
Επίσης θεωρώ ότι όταν πονέσουν, όλα θα κάνουν την κίνηση να γυρίσουν να δαγκώσουν, έστω κι αν δεν το κάνουν...

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Εχω δει το σκυλι μου να εχει αφρισει, να εχει πεταξει δοντια και το ματι της να εχει γυρισει αναποδα. Στην συγκρεκριμενη περιπτωση ειχα το ενα χερι στο περιλαιμιο και το αλλο μπροστα απο το στομα,ενω ο σκυλος βρισκοταν στο υψος του στηθους μου. Μεσα μου θα αποδεχομουν ακομα και δαγκωμα εκεινη τη στιγμη, αλλα αν γινοταν δεν θα το αφηνα να περασει ετσι, για οποιονδηποτε λογο. Εννοω δηλαδη να καταλαβει το σκυλι οτι αυτη ειναι μια αποδεκτη απο μενα συμπεριφορα, οσο και αν εχει δικιο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Kάποια σκυλιά στον πόνο αντιδράνε έτσι..,βγάζοντας δόντια..
Kάποια αλλα με το να σε γλείφουν επίμονα και να τσιρίζουν..
Εκείνα που θα βγάλουν δόντια παρότι τα δικαιολογούμε επειδή είναι λόγο πόνου ,θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε συγκριτικά πιο επιθετικά βάση χαρακτήρα από τα αλλα?
Οχι. Είναι φοβικά με πολύ άσχημη εκδήλωση της φοβίας τους. Δεν μιλάμε για ανυπόφορο πόνο φυσικά.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Εγω για πονο μιλαω σε πληγη που ειχε κανει οιδημα και με πιεση τσεκαραμε αν εχει νεκρωσει νευρα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog