L110701 said:
Στο ένα και μοναδικό post που έχω κάνει αναφέρω 4 ράτσες για τις οποίες και ψάχνω. Και στις 4 ράτσες το ποσό στην Ελλάδα είναι 1.000. Πέραν αυτού το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λές για τα mills. Αναφέρω ότι δεν αντιλαμβάνομαι γιατλι η διαφορά τιμής. Τη συζήτηση στην οποία με έχεις παραπέμψει την έχω ήδη διαβάσει. Κάνε μια απλή κοστολόγηση και θα δείς πως έχω δίκιο. Πάρε τουςε μέσους όρους από όλα αυτά τα ποσά και κοστολόγησε το κάθε κουτάβι ξεχωριστά. Υπέθεσε ότι μια γέννα έχει κατά μέσο όρο 5 κουτάβια. Θα έλεγα να βγάλεις το κόστος της μάνας αν θέλουμε να πιστεύουμε ( και καλώς κάνουμε) πως ο εκτροφέας είναι φιλόζωος και έχει αγοράσει το σκύλο του πρώτα για εκείνο και μετά για να του γεννάει κουτάβια και αυτός να κερδίζει από τον πόνο του σκύλου του.
Εγω θα το εθετα ετσι:
Συγκρινοντας τιμες εκτροφειο- με τιμες πετ-σοπ, ειναι σαν να συγκρινεις τα μαγαζια με τα φθηνα κινεζικα ρουχα, που ραβονται απο παιδακια- που τα εκμεταλευονται για πενταροδεκαρες- με ενα μαγαζι που πουλαει ρουχα υψηλης ραπτικης- τα οποια εραψε μοδιστρα/ραφτης, που παιρνει εναν μισθο που συντηρει μια οικογενια (ας πουμε).
Ουτε η ποιοτητα τον ρουχων θα ειναι ιδια- ουτε ο τροπος με τον οποιο φτιαχνονται!
Τα πετ-Σοπ Κουταβια = κινεζικα ρουχα
Τα κουταβια απο ΣΟΒΑΡΟ εκτροφειο = ρουχα υψηλης ραπτικης
Τωρα με το τι αρκεστεται ο καθενας- ειναι δικο του θεμα.
Αλλα οταν ανακαλυπτει μετα απο λιγο καιρο, οτι το φθηνο ειναι και ελλατοματικο, η χαλασε πολυ γρυγορα, φταει μονος του.
Οχι , οτι στην αλλη περιπτωση δεν θα χαλουσε με τιποτα- αλλα οπος ναναι= εχουν προσεξει καταρχας πολυ καλυτερα, τι παραγουν, εχουν ελεγξει τα υλικα τους και η πιθανοτητες να παρεις κατι ελλατοματικο ειναι σαφος μικροτερες!