Τιμές εκτροφείων

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
ειναι ερωτηματα που ο καθενας θα ηθελε μια απαντηση.δεν ειναι κακο να τα πουμε και εδω.
για τον διαχωρισμο των κουταβιων σε pet και show ...τι ειχαμε πει? :roll: εδω θα ηθελα ενα λινκ 8)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
L110701 said:
Στο ένα και μοναδικό post που έχω κάνει αναφέρω 4 ράτσες για τις οποίες και ψάχνω. Και στις 4 ράτσες το ποσό στην Ελλάδα είναι 1.000. Πέραν αυτού το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λές για τα mills. Αναφέρω ότι δεν αντιλαμβάνομαι γιατλι η διαφορά τιμής. Τη συζήτηση στην οποία με έχεις παραπέμψει την έχω ήδη διαβάσει. Κάνε μια απλή κοστολόγηση και θα δείς πως έχω δίκιο. Πάρε τουςε μέσους όρους από όλα αυτά τα ποσά και κοστολόγησε το κάθε κουτάβι ξεχωριστά. Υπέθεσε ότι μια γέννα έχει κατά μέσο όρο 5 κουτάβια. Θα έλεγα να βγάλεις το κόστος της μάνας αν θέλουμε να πιστεύουμε ( και καλώς κάνουμε) πως ο εκτροφέας είναι φιλόζωος και έχει αγοράσει το σκύλο του πρώτα για εκείνο και μετά για να του γεννάει κουτάβια και αυτός να κερδίζει από τον πόνο του σκύλου του.
Εγω θα το εθετα ετσι:
Συγκρινοντας τιμες εκτροφειο- με τιμες πετ-σοπ, ειναι σαν να συγκρινεις τα μαγαζια με τα φθηνα κινεζικα ρουχα, που ραβονται απο παιδακια- που τα εκμεταλευονται για πενταροδεκαρες- με ενα μαγαζι που πουλαει ρουχα υψηλης ραπτικης- τα οποια εραψε μοδιστρα/ραφτης, που παιρνει εναν μισθο που συντηρει μια οικογενια (ας πουμε).
Ουτε η ποιοτητα τον ρουχων θα ειναι ιδια- ουτε ο τροπος με τον οποιο φτιαχνονται!

Τα πετ-Σοπ Κουταβια = κινεζικα ρουχα
Τα κουταβια απο ΣΟΒΑΡΟ εκτροφειο = ρουχα υψηλης ραπτικης

Τωρα με το τι αρκεστεται ο καθενας- ειναι δικο του θεμα.
Αλλα οταν ανακαλυπτει μετα απο λιγο καιρο, οτι το φθηνο ειναι και ελλατοματικο, η χαλασε πολυ γρυγορα, φταει μονος του.

Οχι , οτι στην αλλη περιπτωση δεν θα χαλουσε με τιποτα- αλλα οπος ναναι= εχουν προσεξει καταρχας πολυ καλυτερα, τι παραγουν, εχουν ελεγξει τα υλικα τους και η πιθανοτητες να παρεις κατι ελλατοματικο ειναι σαφος μικροτερες!

L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
Το πρόβλημα είναι το εξής. Τα puppy mills αυτή τη στιγμή, καθώς και όλοι εκείνοι που συμμετέχουν στο να φτάσει το κουτάβι στο pet shop βγάζουν πολυ μεγάλα κέρδη. Όχι τόσο επειδή το περιθώριο κέρδους είναι μεγάλο αλλά όσο επειδή η "κατανάλωση" είναι μεγάλη. Το να είναι οι τιμές των ποιοτικών εκτροφείων όχι απλά υψηλές αλλά υπερβολικά (κατά τη δική μου άποψη αλλά ισως και πολλών άλλων εδώ μέσα) υψηλότερες εντείνουν το πρόβλημα της ζωικής "εμποροδουλείας". Με μικρότερες τιμές τα puppy mills ή θα βάζανε λουκέτο ή τουλάχιστον δε θα περνάγανε καλά. Όσον αφορά για το αν οι εκτροφείς πρέπει ή όχι να βγάλουν κέρδος από την εκτροφή, θα έλεγα ότι με όσους εκτροφείς μίλησα από το τηλ. μου είπαν πως αυτό είναι το χόμπι τους και όχι η κύρια ασχολία. Βέβαια δεν ανέφερα πως ένας εκτροφέας δε θα έπρεπε να βγάζει κάποιο κέρδος. Ανέφερα ότι στην κοστολόγηση δεν πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν την τιμή του σκύλου ή της σκύλας που αγόρασε, γιατί υποτίθετε πως την αγόρασε για τον εαυτό του και όχι για να γεννάει και να καρπώνεται εκείνος το κέρδος. Όσον αφορά τή δουλειά κάνω, είμαι λογιστής-φοροτέχνης. Έχω πελάτη ένα πετ σοπ. Από εκεί μου πρότειναν αν θέλω να αγοράσω σε τιμή χονδρικής όποιο σκύλο θέλω. Δε θα το κάνω, θα αγοράσω από εκτροφέα. Όχι για τη διαφορά ποιότητας αλλά γιατί δε θα ήθελα να ζούσα σε τέτοιες συνθήκες.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Λαθος!

Οταν ενας εκτροφεας δινει πολλα λεφτα για ενα σκυλο το κανει για να

βελτιωσει την εκτροφη του και οχι ''για τον εαυτο του" !

Ο εκτροφεας δεν ειναι ιδιωτης να παρει ενα σκυλο για συντροφια ,

δεν εχεις φοβαμαι ξεκαθαρη εικονα του τι ακριβως σημαινει εκτροφεας!

Οσο για το αν βγαζει χρηματα απο τον πονο της σκυλας την βρισκω

μελοδραματικη σαν σκεψη!

Με αυτη τη λογικη και ολοι οι αντρες του πλανητη αποκτουν απογονους

απο τον πονο των γυναικων τους :shock: :shock: :shock:

L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
Πρώτα από όλα ανέφερα ότι όλι οι εκτροφείς που μίλησα συστήθηκαν ως χομπίστες ( και καλά έκαναν). Επίσης, ακόμα και αν είναι έτσι όπως τα λές τότε το κόστος της σκύλας επιμερίζεται στον αριθμό των κουταβιών που γέννησε καθώς και σε αυτά που αναμένεται να γεννήσει στο μέλλον. Άρα αν δεν είναι μη επιμεριστέο τότε το συγκεκριμένο κόστος σε κάθε κουτάβι είναι πολύ μικρότερο από αυτό που φανταζόμαστε. τέλος σε αυτό που ανέφερες για τον σύζυγο, δέ νομίζω πως θα επιπβράβεβες κάποιον που θα πουλούσε τα παιδιά που τίκτει η σύζηγός του.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Ποσες φορες νομιζεις οτι ζευγαρωνει μια σκυλα για να καταλαβω

τι εικονα εχεις!

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
ετσι που απαντησες νομιζα οτι ηξερες... :?

ποσες φορες μπορει να ζευγαρωσει η θηλυκια...?
ποσες επιβασεις μπορει να κανει το αρσενικο..?

L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
Εσείς πείτε μου. Εγώ ανέφερα αυτά που ξέρω. Αν πρόκειται για σκύλα και είναι μία φορά τότε το κόστος επιμερίζεται σε 6 κουτάβια. Αν είναι παραπάνω από μία, τότε σε περισσότερα. Αν πρόκειται για αρσενικό ομοίως (αν και δε νομίζω να είναι μία η φορά). Παρόλα αυτιά πιστεύω πως το κόστος του δικού σου σκυλιού δεν πρέπει να το αναφέρεις. Αλλά επειδή βλέπω πως δεν υπάχει διάθεση για καταννόηση, εγώ λέω, με αφορμή αυτό που είπε ο Denis πιο πάνω (και έιναι αλήθεια γιατί ρώτησα και σε άλλες χώρες), να προσαρμοστούν σιγά-σιγά οι έλληνες εκτροφείς στης ευρωπαϊκές τιμές και να αφήσουν τα πετ σοπ να οργιάζουν.
ΥΓ. αναφέρθηκε προηγουμένως ότι υπάρχουν καλοί εκτροφείς μπόξερ που διαθέτουν κουτάβια με €600. Αν δεν είναι αυτοί στο διαδίκτυο (έστω σε κάποια αναφορά όχι μόνο με δική τους σελίδα) θα προτιμούσα να μου τους αναφέρατε για να απευθυνθώ ε αυτούς. Μέχρι στιγμής έχω επικοινωνήσει με όλους εκείνους που βρίσκονται στο διαδίκτυο. Έχω τις απαντήσεις τους με email

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Παρα-είσαι λογιστής ....

Δεν νοείς να καταλάβεις, και βρίσκεις το κόστος εξωφρενικό ... σου είπα τα έξοδα είναι πολλαπλάσια .... επειδή ακριβώς είναι χομπίστες και επειδή κανείς δεν θα αγόραζε ένα κουτάβι όσο πραγματικά κάνει ... η τιμή είναι πολύ χαμηλή, δηλαδή 1000 ευρώ ας πούμε ... :wink:

Ο εκτροφέας δεν έχει τα σκυλιά pet - δεν ζευγαρώνει τους φίλους του - κατοικίδιά του ...

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
denis said:
να προσαρμοστούν σιγά-σιγά οι έλληνες εκτροφείς στης ευρωπαϊκές τιμές
κουτάβι rottweiler 1000 - 2000 ευρώ δηλαδή ??

Οκ !! :lol: :lol:
κουταβι dobermann 1500 και πανω;;;; :lol: :lol:

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
καπως ετσι ειναι οπως τα λες L110701,αλλα εκει μιλαει η λογιστικη λογικη και ο νομος της αγορας..

αυτο που μενει ντενις ειναι ...

το πετσοπ 600-800
εκτροφεας 1000 και πανω...

εαν πουλαει ο αλλος την σαβουρα 800 εγω γιατι να μην δινω στα 1000

1000-2000 τα ροτβαιλερ εξω?
οκ.

τελικα την διαφοροποιηση στα κουταβια σε πετ ,show κτλ πρεπει η οχι να την κανουμε?

εντιτ
θελετε να πουμε και για μαλτεζ ελλαδα που εχω κανει διδακτορικο :lol:?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ίδια τιμή σε ολα τα κουταβιά τις γέννας τα οποια δεν εχουν μορφολογικό ελάτωμα ανεξάρτητα την ποιότητα τους

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ίδια τιμή σε ολα τα κουταβιά τις γέννας τα οποια δεν εχουν μορφολογικό ελάτωμα ανεξάρτητα την ποιότητα τους