Τιμές εκτροφείων & pet shops

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ρωτάνε γιατί (και καλά κάνουν κατά τι γνώμη μου) λόγου του ότι
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ το θέλουν για:

α) να φυλάει το εξοχικό ή το άδειο χωράφι τους
β) να το κάνουν δώρο σε κάποιον (έκπληξη!)
γ) να το δοκιμάσουν σε κυνομαχίες
δ) να το δέσουν σε ένα δέντρο (;;;;;;;;;;)
ε) να το κάνουν δώρο στο 3-χρονο παιδί ή την 82άχρονη μητέρα τους
ζ) να το πάρουν σπίτι για σύντροφο, χωρίς όμως να είναι σύμφωνη και η υπόλοιπη οικογένεια
η) να κάνουν εκτροφή για να βγάλουν λεφτά

Οι μισοί ενδιαφερόμενοι τουλάχιστον θα θέλουν σκύλο για έναν από τους
παραπάνω λόγους. Δυστυχώς. Και αυτό εξηγεί για πιο λόγο έχουμε και τόσα πολλά αδέσποτα....

Αν ένας εκτροφέας περιμένει να συζητήσει με όλους αυτούς από κοντά δεν θα βρεί ποτέ τον χρόνο για τους αληθινά καλούς ιδιοκτήτες. Δεν χρειάζεται κι όλας. Τους ρωτάει "τι το θέλετε;" και τους κάνει το "μάθημα" από το τηλέφωνο... και ότι τους μείνει.

Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να βρώ σπίτια για κουτάβια (οι άνθρωποι που είχαν την μητέρα τους ήταν προφανώς τελείως ανεύθηνοι) και για αδέσποτους σκύλους. Είναι πραγματικά απίστευτο το τι έχω ακούσει και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ρωτάω "τι το θέλετε;" (ασχέτος με το άν το ζώο ήταν ημίαιμο ή όχι φυσικά).

Το μόνο που ΔΕΝ έχω ακούσει είναι το να θέλουν να το κάνουν "Στιφάδο" αλλά σας υπόσχομαι πως τώρα ακόμη και αυτό δεν θα με σόκαρε!

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Dr.Zhivago said:
Το μόνο που ΔΕΝ έχω ακούσει είναι το να θέλουν να το κάνουν "Στιφάδο" αλλά σας υπόσχομαι πως τώρα ακόμη και αυτό δεν θα με σόκαρε!
Ειναι γιατι δεν γνωριζετε τον Μακη μας και την ιστορια με

το κουνελακι για υιοθεσια! :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν εκτρέφω ζώα για όλους τους προαναφερόμενους λόγους.
Και όχι δεν είμαι κριτής. Είχα σχολή εκπαίδευσης (Αθήνα) από το 1996.

Τώρα μένω επαρχεία και μάλλον δεν θα γυρίσω Αθήνα ποτέ (για να ζω τουλάχιστον). Σκοπεύω να ανοίξω σχολή στα Χανιά το Σεπτέμβριο. Λατρεύω την Κρήτη, με πάθος (η μητέρα μου είναι Χανιώτισσα).

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μωρε καλα κανουν οι εκτροφεις και ρωτανε τι θελει ο αλλος το σκυλι!

Πολλοι εχουν την εντυποση, οτι ο σκυλος ειναι ΜΟΝΟ για εξω- και νομιζουν οτι μπορουν να τον διατηρησουν μονιμα στο μπαλκονι 3Χ1μ..

Ακομα και γαλλικα εχουν ζητησει για να τα εχουν εξω!
Για φυλακες!

Και αμα ρωτησει απο την αρχη- μπορει να απορυψει και απο την αρχη και ο αλλος δεν χρειαζεται να κανει και τον κοπο να παει μεχρι τον εκτροφεα!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Dr.Zhivago said:
Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να βρώ σπίτια για κουτάβια (οι άνθρωποι που είχαν την μητέρα τους ήταν προφανώς τελείως ανεύθηνοι) και για αδέσποτους σκύλους. Είναι πραγματικά απίστευτο το τι έχω ακούσει και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ρωτάω "τι το θέλετε;" (ασχέτος με το άν το ζώο ήταν ημίαιμο ή όχι φυσικά).
ναι,εδω ομως μιλαμε για εκτροφεις που το ρωτουν αυτο τηλεφωνικως και ο asli,γραφει οτι το ρωτουν για συγκεκριμενους λογους,που καμια σχεση δεν εχουν με τα δικα σου επιχειρηματα,αλλα εαν το θελουν σαν πετ η σαν εκθεσιακο ..
εσυ εξαλλου δεν εισαι εκτροφεας.
κι εγω εαν ειχα αναλαβει να βρω σπιτια για ημιαιμα η μη,θα το ρωτουσα αυτο τηλεφωνικως.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
FrenchieFan said:

Πολλοι εχουν την εντυποση, οτι ο σκυλος ειναι ΜΟΝΟ για εξω- και νομιζουν οτι μπορουν να τον διατηρησουν μονιμα στο μπαλκονι 3Χ1μ..

Για φυλακες!

Και αμα ρωτησει απο την αρχη- μπορει να απορυψει και απο την αρχη και ο αλλος δεν χρειαζεται να κανει και τον κοπο να παει μεχρι τον εκτροφεα!
ναι μωρε,δικιο εχετε,τα τηλεφωνα των σωστων εκτροφεων ,σπανε καθε φορα που υπαρχει γεννα..που να προλαβεις τον συμφερτο και τις εξηγησεις απο κοντα σε τοσο λαο :lol: :lol: :lol:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
galazio said:
FrenchieFan said:

Για φυλακες!

ναι μωρε,δικιο εχετε,τα τηλεφωνα των σωστων εκτροφεων ,σπανε καθε φορα που υπαρχει γεννα..που να προλαβεις τον συμφερτο και τις εξηγησεις απο κοντα σε τοσο λαο :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
DASTY said:
@DR Zhivago

μήπως είστε και κριτής :?:
Dasty σε ποιον πηγε το μυαλο σου;;;

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Dr.Zhivago said:
Δεν εκτρέφω ζώα για όλους τους προαναφερόμενους λόγους.
Και όχι δεν είμαι κριτής. Είχα σχολή εκπαίδευσης (Αθήνα) από το 1996.

Τώρα μένω επαρχεία και μάλλον δεν θα γυρίσω Αθήνα ποτέ (για να ζω τουλάχιστον). Σκοπεύω να ανοίξω σχολή στα Χανιά το Σεπτέμβριο. Λατρεύω την Κρήτη, με πάθος (η μητέρα μου είναι Χανιώτισσα).

Καλώς να έρθεις
Αν θέλεις κάνε μου χαμπάρι όταν θα γίνει αυτό ,
θέλω να δω πως δουλεύεις , τα αποτελέσματα και που ξέρεις μπορεί να χρειαστείς και βοήθεια 8)

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Λίγο αργά είδα το thread και μια και τις Άγιες αυτές ημέρες υπάρχει λίγος χρόνος, ας βάλω και εγώ την πινελιά μου (βέβαια το θέμα εξελίχθηκε από την αρχή του – μάλλον μεταλλάχθηκε – αλλά τέλος πάντων)

Επειδή οι εκτροφείς δεν είναι Σωματείο να έχουν τιμοκατάλογο (εκτός αν είναι ΒΥΒ):

Αναφέρω ΜΟΝΟ τα έξοδα εκθέσεων για τα 2 χρόνια κατά τα οποία είχαμε 1 γέννα:

2005
20/03/2005 Κοζάνι CAC 140€
23/04/2005 Σκόπια CACIB 180€
23-24/03/2005 ATKO CAC 410€
30/04/2005 Pazardjik (Βουλγαρία) CACIB 370€
08/05/2005 Nis (Σερβία) CACIB 310€
21/05/2005 Bitola (Σκόπια) CACIB 160€
05/06/2005 EURODOG 2005, Tulln (Αυστρία) 2.900€
11-12/06/2005 Κατερίνη CAC 210€
17/07/2005 Vrnjacka Banja (Σερβία) CAC 320€
03/09/2005 Kragujevac (Σερβία) CAC 270€
04/09/2005 Obrenovac (Σερβία) CACIB 210€
02/10/2005 Prilep (Σκόπια) CACIB 170€
09/10/2005 ΟΚΥΘΕ CAC 60€
03-4/12/2005 OKA 2xCACIB 650€
Σύνολο εκθέσεων 2005: 6.360€
Σύνολο χιλιομέτρων έτους: 40.000χλμ

2006
26/03/2006 Κοζάνι CAC 170€
09/04/2006 Smederevska Palanka (Σερβία) CACIB 240€
30/04/2006 Vranje (Σερβία) CAC 270€
EURODOG 2006 Ελσίνκι, Φινλανδία 3.300€
17-18/06/2006 Κατερίνη CACIB 220€
09/09/2006 Vlasotince (Σερβία) CAC 260€
10/09/2006 Leskovac (Σερβία) CACIB 320€
01/10/2006 OΚΥΘΕ CACIB 100€
07-08/10/2006 KOE 2xCACIB 650€
05/11/2006 Βελιγράδι CACIB 350€
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ (WorldDogShow 2006) Πολωνία 2.800€
Σύνολο εκθέσεων 2006: 8.680€
Σύνολο χιλιομέτρων έτους: 42.000χλμ

Συνολικό κόστος εκθέσεων: 15.040€

Αγορά Επιβήτορα: 7.500€

Αναρτήσεις: 480€, Ελαστικά: 440€, Φρένα: 150€, Λάδια: 4x85=340€, Σύνολο=1410/2=700€

Grand Total: 23.245€

2006: 1 γέννα - 2 κουτάβια (1 στο εκτροφείο μας, 1 συνιδιοκτησία)

Έσοδα εκτροφείου: 0€

Δεν αναφέρω έξοδα για τροφές, φάρμακα/εμβολιασμούς, αναλώσιμα κλπ, ταξίδια στο εξωτερικό απλά για παρακολούθηση εκθέσεων & ειδικών, κλπ.

Με τα παραπάνω δε δικαιολογώ τις τιμές που χρεώνουμε τα κουτάβια μας, απλά αναφέρω το μέγεθος της μαύρης τρύπας που καλούμαστε σαν εκτροφείο να καλύψουμε. Και δόξα τω θεώ, τα πάντα τα έχουμε δημοσιευμένα στο διαδίκτυο (και τις γέννες μας και τις εκθέσεις μας και τις νίκες μας).

Επίσης, δε προσφέρω την παραπάνω ανάλυση «Copyright free» για να χρησιμοποιηθεί από άλλους «συναδέλφους» του χώρου ως δικαιολογία. Το αναφέρω αυτό γιατί μέσα στην εβδομάδα συναντήθηκα με φίλο «εκτροφέα», ο οποίος μου έχει πει στο παρελθόν το ανεπανάληπτο «Η μάνα ξέρει καλύτερα» και με συνεχάρει για προηγούμενο post στο οποίο αναφέρω το κόστος του καθαρόαιμο κουταβιού, βάση βέβαια των δικών μας επιπέδων ποιότητας/εκτροφής – επιπέδων που δεν πρόκειται να πλησιάσει ποτέ (γιατί πολύ απλά δεν αγαπάει τα σκυλιά ως συντρόφους του σε αυτή τη ζωή.... τα αγαπάει σαν αμνοερίφια...).

Dio
Για παράδειγμα την μικρή που είχα πάρει απο PET SHOP (Golden Retriever) την πήρα 400 Ευρώ (3μηνών) και τώρα που μίλησα με 2 εκτροφείς που έχουν την ίδια ράτσα (ROTTIE τους είχαμε δεί στην έκθεση στο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ που έγινε πέριση τον Μάϊο αν θυμάμαι καλά) και ξέρετε τι τιμές μου λέγανε? Κάτι 500αρια και 600αρια, αν είνα δυνατόν δηλαδή
Μάλλον όταν αναφέρεις τη λέξη εκτροφέας, έχεις στο μυαλό σου την έννοια Ζωοτρόφος: «Το αρνί στη Βαρβάκειο έχει 8€ το κιλό, πως εσύ κρεοπώλη της γειτονιάς το πουλάς 12€ το κιλό;». Πιο δόκιμο θα ήταν να είχες στο μυαλό σου τον οινοπαραγωγό, ο οποίος διαθέτει τη φιάλη του στα 16€ όταν μπορείς να βρεις Μπρούσκο με 4€. Δεν τιμολογείται το είδος (κρασί, 5.30€/λίτρο) αλλά το μεράκι που το παράγει...

Dio
Τότε γιατί διάφοροι εκτροφείς στο εξωτερικό χρεώνουν πολύ λιγότερο από ότι χρεώνουν οι Έλληνες? Την ίδια δουλειά δεν κάνουν? Σχεδόν τον ίδιο τρόπο εκτροφής δεν έχουν ή μήπως οι Έλληνες είναι καλύτεροι και εκ τούτων και ακριβότεροι?
Να μην αναφέρω το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εκτροφείς είναι ΤΟΣΟ τυχεροί που κάθε εβδομάδα έχουνε μια καλή έκθεση σε λιγότερο από 70χλμ από το σπίτι τους. Δεν χρειάζεται να διανύσουν 700-1.000χλμ. Γνωρίζεται ότι οι περισσότεροι μας θεωρούσαν τρελούς που για Σαβ/κο φεύγαμε για να δούμε μια CACIB στη Βουδαπέστη ή μια ειδική στην Αυστρία (2,400 & 3.600χλμ αντιστοίχως στο Σαβ/κο).

Ο τύπος δεν έχει αλυσίδα, μου τον είχαν συστήσει κάτι φίλοι και τον θεωρούν από ότι λένε σαν έναν απο τους καλύτερους ανθρώπους και φιλόζωους και ότι δεν είναι σαν όλα τα πετσοπ και δεν έχει ζωά στο μαγαζί του, μόνο τα φέρνει απο έξω όταν του τα ζητάνε.
Άκου το Denis... Από τον ίδιο προμηθευτή τα παίρνει ο φίλος σου. Από αυτόν που κατεβαίνει κάθε βδομάδα από Σλοβακία με 150-200 σκυλιά στο φορτηγάκι μου με τις Σλοβάκικες πινακίδες και περνάει τα σύνορά μας το βραδάκι.. Τους Σκοπιανούς τους λαδώνει εύκολα με κανένα 50άρικο (κάθε βδομάδα.... 225€ το μήνα είναι αυτά.... ένας μισθός ακόμα.. δε τα διώχνουν έτσι εύκολα). Με τους Σέρβους δυσκολεύεται παραπάνω, του κάνουν πιο πολλά κόλπα... Οι υπόλοιποι είναι Κοινότητα... Αρκούν 5-6 τιμολόγια για καμιά 100 σκυλιά... ποιος θα κάτσει να μετρήσει κουτάβια.... Αφού έχει πληρωθεί το ΦΠΑ στη χώρα αγοράς, τι να κάνει ο Τελωνιακός της Κοινότητας.... Έχει άλλες ασχολίες, πιό σημαντικές... Ναρκο-εμπόριο, Λευκο-εμπόριο, SONY-εμπόριο, κλπ.....

Θα ήθελα να ενημερώσω το forum ότι η Ουγγαρία τέλειωσε (τουλάχιστον από την 1η θέση). Αλλού χτυπάει η καρδιά των puppy mills πλεόν... Από Κοινοτικές χώρες που αρχίζουν από Σλ... Και χτυπάει δυνατά....

Και τελικώς, καλώς και τα κουτάβια έχουν 1.000€ έκαστο. Δεν είναι και είδος πρώτης ανάγκης, και προσωπικά ούτε και θέλουμε να γίνει. Δεν είναι τσιπούρα ιχθυοτροφείου που πρέπει να είναι προσιτή για να ταΐσει τις μάζες! (Ούτε και GIGABYTE μητρική – Στο πνεύμα του Μάκη) Γιατί σε τελική ανάλυση, την τσιπούρα την έφαγες, πάει τέλειωσε. Τα 1.000€ ίσως αναγκάσουν τον Ελληνάρα (συγνώμη που αναγκάζομαι και υποβιβάζω το λαό μας, αλλά σε αυτό το θέμα αυτός ο λαός σηκώνει πολύ υποβίβαση) να το ξανασκεφτεί, και το κουτάβι να πάει σε καλύτερα χέρια (δεν εννοώ ότι ο πλούτος εγγυάται την καλοζωία του κουταβιού για το μέλλον – το αντίθετο τις περισσότερες φορές). Τα καλύτερα και πιο τυχερά μας κουτάβια, αυτά που ζούνε σα βασιλιάδες και τα χαιρόμαστε πήγαν σε μεσοαστούς – σε ανθρώπους που κουράζονται για να βγάλουν το μήνα, αλλά που αναγνωρίζουν τι έχουν στα χέρια τους, και ποιες είναι οι ευθύνες τους απέναντί τους.

asli
αν πεις σε ενα εκτροφεα οτι το θες για την αυλη η για το εργοστάσιο τι
ποιοτητα θα σου δωσει μηπως κατι σαν του πετ σοπ και θα το πληρωσεις και 1000€ ?
Συγνώμη, αλλά εγώ θα του δώσω ή μια μούντζα αν είναι μπροστά μου ή μια καλή ειρωνεία εάν είναι μακριά μου.. Και θα με συγχωρέσετε.... Τα σκυλιά είναι ζώα ΑΓΕΛΗΣ και ως εκ τούτου ζούνε μαζί με την οικογένεια.. Ούτε κήποι, ούτε εξοχικά, ούτε ατελείωτα οικόπεδα! Είναι ζώα ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, όχι ακρίδες!

Και για τον φίλο σου τελικώς που ενδιαφέρεται τόσο, γιατί δεν το πας στις γείτονες χώρες στις οποίες ξέρεις κόσμο, να του βρεις ένα κουτάβι σε λογική τιμή??????

Sarah
Πάντως αυτό που λει o asli έχει δίκιο! Πολλοί εκτροφείς ρωτάνε γιατί το θέλεις το κουτάβι!
Εμείς ρωτάμε πρωταρχικώς για να ξέρουμε αν ενδιαφέρεται για εκθεσιακό κουτάβι ή καθαρά για ζώο συντροφιάς. Και η συνήθης απάντηση που λαμβάνουμε είναι: «Για τον κήπο». Και εκεί περίπου τελειώνει και η συνομιλία...

Dr.Zhivago
Ορθώς!!!

Gogo
Ο ΚΟΕ καλα θα κανει να στελνει τα ονοματα ολων των εκτροφεων και οχι μονο αυτων που θελει!!!!!!!!
Ίσως το 2154..... μχ...... Μετά τη Β’ Παρουσία είναι αυτό....

Χριστός Ανέστη!!

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Όλα αυτά που λες είναι σωστά και συμβαίνουν
Και στο εξωτερικό τρέχουν για εκθέσεις κάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα
Ο κάθε ένας για κάτι θέλει τον σκύλο του , αυτός που σου λέει για τον κήπο ζει στο σκοτάδι είναι σίγουρο.
Αν κάτσεις και του εξηγήσεις πιθανότατα να καταφέρεις πολλά το θέμα είναι τι γίνετε για τους γνωρίζοντες για εκείνους που κάνουν τις ερωτήσεις, ζητούν πολλά για να δείξουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα σκυλιά που διαθέτουν , ενώ οι ίδιοι είναι άθλιοι και τα σκυλιά τους θα ήταν ευτυχισμένα αν ζούσαν σε κήπο ...

8)

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου psaras.

Αυτό που λέω είναι ότι ο εκτροφέας του εξωτερικού μέσα σε ένα μήνα έχει συνήθως τη δυνατότητα 4-6 εκθέσεων για να διακριθεί ο σκύλος του και να καταστεί "αναπαραγωγικός" και για αυτές τις εκθέσεις δε χρειάζεται να ταξιδέψει μια οδύσσεια μέσα από στενούς βαλκανικούς και κατεστραμμένους δρόμους, να πολεμήσει και να μαλώσει 1 στις 3 φορές με κάποιον από τους Τελωνειακούς που λυμαίνονται τα σύνορα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάλουν κάτι έξτρα για το μήνα, να προσπαθήσει να συνεννοηθεί σε μια χώρα όπου οι δυτικές γλώσσες θεωρούνταν όργανα του καπιταλισμού και ως εκ τούτου κανείς δεν τις μάθαινε, να μαλώνει με τους ξενοδόχους για έξτρα χρεώσεις που πάντα ξεφύτρωναν στον τελικό λογαριασμό, να μαλώνει με τους διοργανωτές γιατί αυτός πληρώνει 40€ για κάτι που οι ντόπιοι πληρώνουν 8€, γιατί ο τίτλος του Πρωταθλητή για αυτόν κοστίζει 40€, ενώ οι όμοροι συμμετέχοντες πληρώνουν 5€ ή τίποτα... κοινώς να του βγαίνει η ψυχή για τα πιό απλά και στοιχειώδη πράγματα... Να ξεκινάει την προηγουμένη, για να ξαναγυρίσει τη μεθεπομένη.....

Ο εκτροφέας του εξωτερικού, διαλέγει την έκθεσή του από τουλάχιστον 2 επιλογές τις πιο πολλές φορές, μπαίνει στο αυτοκίνητό του, μέσα από τους άψογους δρόμους του σε 1-1 1/2 ώρα το πολύ βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης χωρίς να ιδρώσει, χωρίς να συγχυστεί, χωρίς να ταλαιπωρηθεί, συνεννοείται όμορφα και ωραία με τους διοργανωτές που σίγουρα μιλάνε τη γλώσσα του και λόγω του επιπέδου της οργάνωσης τον εξυπηρετούν απόλυτα στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τελειώνει την έκθεση του όμορφα και ωραία νωρίς το μεσημέρι, και το απόγευμα είναι ήδη σπίτι του και κάθεται στον κήπο του πίνοντας τη μπύρα/κρασί/ναργιλέ του! Όμορφα και ωραία. ....στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων....

Οι Ειδικές Εκθέσεις πάντα υπάρχουν και σίγουρα είναι πιο επίπονες. Αλλά σε αυτές συμμετέχεις για να διακριθείς σε ένα άλλο επίπεδο.. Δεν είναι Γυμνάσιο εκεί.... εκεί είναι Πανεπιστήμιο, ή Μεταπτυχιακό...

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ανάμεσα στα άλλα, ο εκτροφέας του εξωτερικού, στο θέμα των Εκθέσεων - που είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα της Εκτροφής (και οικονομικά) όπως θέλω να πιστεύω ότι έδειξα προηγουμένως - μπορεί να επιτύχει αυτό που επιτυγχάνει ένας Έλληνας εκτροφέας πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο οικονομικά. Οπότε δεν τον πειράζει, ή αν θέλετε έχει τη δυνατότητα να πουλήσει τα κουτάβια του 500 ή και 600€ (πιο φτηνά δε πιστεύω ότι υπάρχουν κουτάβια σωστής εκτροφής σε δυτικό-ευρωπαϊκή χώρα), αφού σίγουρα δεν έχει ξοδέψει παραπάνω από 300-500€ για να κερδίσει τις διακρίσεις που χρειάζεται (Εξαίρετος, Πολύ καλός)...

Με τα παραπάνω ξανατονίζω ότι δε παρέχω συγχωροχάρτι σε Έλληνες εκτροφείς που αγόρασαν 2 σκυλιά κάποιας "σπάνιας" για τα ελληνικά δεδομένα φυλής, έκατσαν στην Αθήνα, στη διάρκεια του χρόνου πήγαν σε κανά δύο εκθέσεις, λόγω απουσίας ανταγωνισμού κέρδισαν το Καλύτερο Φυλής, έγιναν Πρωταθλητές Ελλάδος (χωρίς CAC Ομίλου Φυλής) και αποφάσισαν να κοστολογήσουν τα κουτάβια τους 1.000€ γιατί στο "Εξωτερικό τόσο έχουν" ή "Τα Pet Shop τόσο τα πουλάνε" ή γιατί είναι "Πρωταθλητές Ελλάδος!!! - yuppi!!"......

Η σωστή εκτροφή έχει πολλές παραμέτρους σε λειτουργία, μία εκ των σημαντικών δε αυτών είναι και η πορεία (και άρα και η συμμετοχή) στις εκθέσεις..... σε εκθέσεις που υπάρχει ανταγωνισμός...... όχι στις άλλες τις ερημικές..... που έχω αναφερθεί ξανά στο παρελθόν....

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Φίλε psaras,

σίγουρα στην Ελλάδα το θέμα παραμύθι είναι μία πραγματικότητα.. είναι πλέον στο αίμα πολλών... Αλλά αυτό είναι θέμα Αξιών και Αρχών (ή έλλειψης αυτών...) που διέπουν τη ζωή στην Ελλάδα στο σύνολό της....

Βάση αυτού βέβαια, θα έπρεπε και οι υποψήφιοι αγοραστές να είναι πιό "πονηρεμένοι"... και να μη τσιμπάνε τόσο εύκολα... αλλά και ο καθείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών σε αυτό το θέμα... ας καθόταν ο υποψήφιος αγοραστής και ας έψαχνε.. ας αφιέρωνε χρόνο... που κανείς σχεδόν αγοραστής δεν έχει... όλοι είναι ανυπόμονοι... σκύλο θέλω, τώρα το θέλω... "Δεν έχω γνώσεις... Που να διαβάσω;" Το θέμα δεν είναι το Που... Αλλιώς το εννοεί... ΠΟΥ να κάθομαι ΕΓΩ τώρα να διαβάζω, να ξοδεύω το χρόνο ΜΟΥ για κάτι που θεωρώ κατά βάθος ανούσιο, εγώ ένα σκυλί θέλω, όχι να πάω σχολείο! Με αυτό τέλειωσα όταν αποφοίτησα από το Λύκειο... (κρίμα και στο όνομα). Εξάλλου έχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω.. Να ΕΠΙΔΕΙΞΩ το σκύλαρό μου στη καφετέρια, στη παραλία, στον Ιππικό... Όλοι να ΜΕ θαυμάσουν... Για το γαμ...το σκύλο που έχω... Γιατί, είμαι και ο πρώτος!!

Γιατί πάντα να ακούμε το ίδιο: 'Το ......... τί κάνει; Είναι φύλακας; Είναι αυτοσυντηρούμενο; Είναι αυτοτροφοδοτούμενο: Είναι αυτοβολτούμενο; Μπορεί να μάθει να κάνει καφέ; Γιατί εκτός από έναν φίλο, θα ήθελα και ένα υπηρέτη.... αυτοσυντηρούμενο..... να μη μου κοστίζει και πολύ...." Κάτι σαν τους Ινδούς του Μαγγίνα...

Οπότε, αυτός ο αγοραστής, το ίδιο γρήγορα θα κουραστεί και με το σκυλί του, όταν ανακαλύψει ότι και αυτό θέλει τελικά χρόνο, γιατί είναι ανώριμος... και τελικά ακατάλληλος για σκύλο... ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ φυλής (πλην Λούτρινου...). Και ίσως ο επιτυχημένος συνδυασμός χρυσόψαρου με συναγερμού να τον αφήνει πιό ικανοποιημένο τελικά!!! (βέβαια και το καημένο το χρυσόψαρο ζωούλα είναι και αυτό, αλλά τι να κάνουμε... μερικές φορές το μέλλον είναι προδιαγραμμένο πολύ πιο πριν...)

Και για να επανέρθω στο θέμα μας, προσωπικά πάντα, άνθρωποι που περιγράφουν την εκτροφή τους με υποκοριστικά ή υπερθετικά θα έπρεπε να βάλουν τον καθένα σε σκέψεις... Είναι η πρώτη ένδειξη... Και η πιό σταθερή... γιατί είναι υποσυνείδητη και πηγάζει από αλλού....

------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως χρόνο θέλει και για να απαντάς σωστά και όσο γίνεται ολοκληρωμένα σε ένα forum... (και δεν εννοώ το χρόνο που χρειάζεται για να γραφτεί το κείμενο....)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πόσο χάρηκα που η Γαία Λύκαια μας περιέγραψε (και όμορφα μάλιστα) ένα μέρος της δουλειάς ενός σωστού εκτροφέα...

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υπερπληθυσμού στο είδος του σκύλου και άπειρα ζώα που υποφέρουν. Το να χαλάει τόσο κόπο και χρήματα κανείς είναι μια απόδειξη οτι νοιάζεται να βελτιώσει τη φυλή του (Χάσκι στην περίπτωση αυτή;) και ότι δεν ζευγαρώνει σκύλους ούτε για λεφτά αλλά ούτε και για να περνάει η ώρα...

Θα πουν πολλοί πως λίγοι είναι που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο (να πηγαίνουν σε εκθέσεις του εξωτερικού). Και θα έχουν απόλυτο δίκιο.
Μόνο αυτοί όμως θα έπρεπε να ζευγαρώνουν σκύλους. Για να μην πω, μόνο ΜΕΡΙΚΟΙ από αυτούς.

Μπράβο σας (και καλό κουράγιο!)!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σορρυ. Με συνεπήρε το πάθος της Λύκαιας...
Υπάρχουν και μερικοί εξαίρετοι εκτροφείς που δεν πηγαίνουν σε εκθέσεις μορφολογίας, εκτρέφουν όμως με μεγάλη σύνεση, σκύλους καθαρά εργασιακούς.
Τους σέβομαι ιδιαίτερα (περισσότερο μάλλον από τους εκθεσιακούς εκτροφείς) γιατί η δουλεία τους είναι πιο δύσκολη και συχνά σέβονται και αγαπούν της ράτσες τους περισσότερο.
Μάλλον προσέχουν περισσότερο τα θέματα υγείας και χαρακτήρα (και φυσικά δεν αγνοούν την μοργφολογία).
Συχνά αναφέρουν ότι πολλές φυλές έχουν χαλάσει από την υπερβολική εκτροφή με βάση "μόδες" μορφολογίας (πχ. Αγγλικό Μπουλντόγκ) και δεν μπορώ παρά να συμφωνώ μαζί τους.