Την βοήθεια σας master of adespotos

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εγώ που διάβασα όλο το θέμα μαζεμένο και μπερδεύτηκα, να ρωτήσω αν η μικρή προορίζεται για υιοθεσία ή θα μείνει μαζί σου?

Ρωτάω γιατί η τακτική άστην και θα γίνουν όλα σιγά σιγά δεν θεωρώ ότι είναι λάθος, αλλά ίσως δεν είναι η καταλληλότερη σε περίπτωση που η μικρή είναι για υιοθεσία, ειδικά επειδή είναι κουτάβι και όσο μεγαλώνει χάνει κάποιους πιθανούς ενδιαφερόμενους. Δεν είναι ενήλικη ώστε να μην έχει καμία διαφορά είτε είναι πχ 2 ή 2,5 χρονών.

Δεν λέω να φτάσεις στο άλλο άκρο και να γίνεις Elmyra μαζί της :mrgreen:
Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν, λίγο πιο βιαστικά, πιο παρεμβατικά αν θες, τα οποία όμως συνήθως έχουν αποτέλεσμα, χωρίς να βλάπτουν θεωρώ τον σκύλο. Ίσα ίσα τον φέρνουν πιο γρήγορα σε κατάσταση όπου δεν αντιδρά με άγχος, οπότε θεωρώ ότι είναι υπέρ του.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Να σου πω και εμείς μπερδεμένοι είμαστε, η αρχική ιδέα ήταν φιλοξενία μέχρι να βρεθει το κατάλληλο σπίτι, αλλά τώρα ... περνάει ο καιρός και δενόμαστε μαζί της μέρα με την μέρα , δεν βοηθάει και ο χαρακτήρας της να βρει κάτι καλό και έτσι μας βλέπω για μόνιμη φιλοξενία.
Δεν με πειράζει να την κρατήσω , έχω τον χρόνο και τον χώρο για αυτήν θα την έδινα μόνο αν πήγαινε κάπου καλύτερα και φυσικά όχι μετά απο μερικούς μήνες. Το θέμα μου είναι ότι και με εμάς να γίνει άνετη, πιστευω ότι με το επόμενο σπίτι θα έχει τα ίδια προβλήματα και δεν μου αρέσει η σκέψη ότι θα ξαναπεράσει τα ίδια απο την αρχή. Την πρώτη εβδομάδα είχε μονίμος μία φοβισμένη -ξαφνιασμένη έκφραση που δεν θέλω να την ξαναδω.
Δεν ξέρω αν σε μπερδεψα χειρότερα αλλά κάπως έτσι χύμα τα έχω στο κεφάλι μου.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν σκεφτεσαι να κατεβεις στο κτημα καθόλου το πασχα με παιδιά σκυλιά, να παρω και την 2512 και την ανηψιά μου και να σκάσουμε μυτη να δούμε από κοντά τους νέους σου ερωτες???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Κατερίνα, μερικά σκυλιά έχουν έναν διαβολεμένα μπλοκαρισμένο εγκέφαλο, τρέχα γύρευε γιατί. Δεν παίζει απαραιτήτως θέμα κακοποίησης. Dna με χαλασμένο μεταφραστή καταστάσεων μάλλον. Και αργούν υπερβολικά να κάνουν reset τα άτιμα, όσες και ότι είδους προσπάθειες και να κάνουμε. Αν κάνουν κιόλας ποτέ. Σήμερα σου μιλάω με τεράστια συγκίνηση, γιατί στα 4 πλέον χρόνια που έχω την Δάφνη, είναι η πρώτη φορά, που...στάθηκε όρθια να την χτενίσω. Μέχρι και την προηγούμενη φορά, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μάγκωνε τόσο πολύ σε καθιστό κουλούρι, που έπρεπε να βάλω δύναμη για να την ξεκλειδώσω και να την κρατάω όρθια :( Και να σκεφτείς ότι έχει εύκολο τρίχωμα και το χτένισμά της, το πολύ να κρατήσει 5 λεπτά. Ακούς; 4 χρόνια μετά!!!!!! :confused:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Δεν σκεφτεσαι να κατεβεις στο κτημα καθόλου το πασχα με παιδιά σκυλιά, να παρω και την 2512 και την ανηψιά μου και να σκάσουμε μυτη να δούμε από κοντά τους νέους σου ερωτες???
Θα είναι η αδερφούλα μου το Πάσχα κάτω, δεν νομίζω να μας αντέξει οικογενειακός, έχει ευαίσθητα νευρα :D

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Κατερίνα, μερικά σκυλιά έχουν έναν διαβολεμένα μπλοκαρισμένο εγκέφαλο, τρέχα γύρευε γιατί. Δεν παίζει απαραιτήτως θέμα κακοποίησης. Dna με χαλασμένο μεταφραστή καταστάσεων μάλλον. Και αργούν υπερβολικά να κάνουν reset τα άτιμα, όσες και ότι είδους προσπάθειες και να κάνουμε. Αν κάνουν κιόλας ποτέ. Σήμερα σου μιλάω με τεράστια συγκίνηση, γιατί στα 4 πλέον χρόνια που έχω την Δάφνη, είναι η πρώτη φορά, που...στάθηκε όρθια να την χτενίσω. Μέχρι και την προηγούμενη φορά, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μάγκωνε τόσο πολύ σε καθιστό κουλούρι, που έπρεπε να βάλω δύναμη για να την ξεκλειδώσω και να την κρατάω όρθια :( Και να σκεφτείς ότι έχει εύκολο τρίχωμα και το χτένισμά της, το πολύ να κρατήσει 5 λεπτά. Ακούς; 4 χρόνια μετά!!!!!! :confused:
Το φαντάζομαι, γιαυτό λέω ότι είναι δύσκολο να γίνονται αλλαγές στην ζωή της. Το περασμένο Σάββατο την πήγα για εμβολια, όση ώρα την εξέταζε ο Στέλιος ήταν κολλημένη πάνω μου και με κοίταζε με πανικό στα μάτια. Επειδή πήγαμε και στο σπίτι του μετά για φαγητό την είχα στην κλούβα έτσι γυρισμένη ώστε να με βλέπει, μόλις με έχανε απο τα μάτια της ούρλιαζε λες και την χτύπαγαν.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Να πω καλορίζικη δηλαδή? :D

Χωρίς να έχω καμία επίσημη πηγή γι'αυτό, έχω την αίσθηση ότι τα περισσότερα φοβικά αδέσποτα είναι έτσι από έλλειψη επαφής με τα ερεθίσματα και το περιβάλλον τη πόλης, καθώς και με τον άνθρωπο, παρά λόγω κακοποίησης. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα σκυλιά που έχουν κακοποιηθεί ή τρομοκρατηθεί από τον άνθρωπο είναι σπάνιο φαινόμενο.

Η εικόνα ενός φοβισμένου σκυλιού, ακόμα περισσότερο όταν αυτό είναι κουτάβι, μας κάνει συχνά να το λυπόμαστε, να μην θέλουμε να κάνουμε οτιδήποτε που θα το κάνει να νιώσει άβολα, να το αφήσουμε στην ησυχία του... Πολλές φορές όμως, αυτό που χρειάζεται για να συνέλθει, είναι ακριβώς το αντίθετο. Η έκθεση του σε όλα αυτά που το τρομάζουν, πάντα με μέτρο, με κατάλληλο τρόπο και με ρυθμούς που να αντέχει, είναι κάτι που θα το βοηθήσει να αντιληφθεί σιγά σιγά, ότι αυτά που το τρομάζουν δεν μπορούν τελικά να το βλάψουν. Μπορεί να ακούγεται ή να φαίνεται σκληρή αντιμετώπιση, αλλά μια ζωή γεμάτη τρόμο, ανασφάλειες και στρες, είναι σίγουρα πολύ χειρότερη από λίγο παραπάνω ζόρι κατά το διάστημα προσαρμογής.

Τα κοινωνικά σκυλιά που υπάρχουν ήδη στο σπίτι, μπορούν να βοηθήσουν πολύ τη μικρή. Ένας άλλος πολύτιμος βοηθός είναι η βόλτα. Αφού δεν μπορεί να βγει ακόμα λόγω εμβολίων, κάντης αν θες ασκησούλες μέσα στο σπίτι, ώστε να μάθει να σε ακουλουθεί με λουρί. Θα βοηθήσει πολύ την επικοινωνία και το δέσιμο μεταξύ σας, και θα νιώσει πολύ καλύτερα όταν θα αρχίσει να βγαίνει έξω. Έχοντας ήδη χτισμένη εμπιστοσύνη σε σένα και στο λουρί, ο έξω κόσμος θα της φανεί πολύ καλύτερα υποφερτός και θα ανέβει πολύ πιο γρήγορα η αυτοπεποίθηση της.

Να τα χαίρεσαι όλα! :)

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
To Σάββατο ξεκινάμε τις βόλτες, πιστεύω ότι θα βοηθήσουν αρκετά , θα έχω μαζί και τους άλλους οπότε θα νιώθει καλύτερα.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Που να γράψω την χαρά μου ?
Η Τσίκα έχει ξεκινήσει τις βόλτες αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να είναι καθημερινές.
Με τον Πέτρο έχουμε διαφορετικά ωράρια και σχεδόν ποτέ δεν είμαστε ταυτόχρονα στο σπίτι.
Η Τσίκα για να βγει βόλτα θέλει μαζί της και τον Dredd και έτσι οι βόλτες της είναι όταν μπορούμε να την βγάλουμε μαζί του.
Τα ευχαριστα τώρα, σήμερα βγήκε μια οικογενειακή βόλτα, ήταν 80% άνετη , η ουρά πάνω τα αυτιά μπροστά, δεν είχε συνέχεια το μυαλό της να μπερδευτεί στα πόδια του μαυρόσκυλου.
Στο σπίτι είναι σχεδόν αυτό που έχω στην κεφάλα μου φυσιολογικό, πηδάει πάνω μας, ακούει τρομερά και κυκλοφορεί χωρίς να είναι η ουρά του μεγάλου. Βέβαια ενώ κάθετε να την χαιδεψουμε έχει ένα ξινιάρικο ύφος σαν να μας λέει "δεν καταλαβαίνω που βρίσκετε την ευχαρίστηση " συνεχίζει και μουρμουράει όταν δεν της αρέσει κάτι.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.787
7.330
Και για όσους το διαβάζουν και δυσκολεύονται στην ιδέα να αναλάβουν ένα αδέσποτο είτε ως φιλοξενία είτε ως υιοθεσία να σημειωθεί πώς αυτή η μεταστροφή ήταν μόλις ένα μηνάκι δουλίτσα, υπομονή και αγάπη :D

Μπράβο σας vek!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Είσαι στο σωστό μέρος για να γράψεις την χαρά σου.

Μπράβο σας οικογενειακώς :)

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Και για όσους το διαβάζουν και δυσκολεύονται στην ιδέα να αναλάβουν ένα αδέσποτο είτε ως φιλοξενία είτε ως υιοθεσία να σημειωθεί πώς αυτή η μεταστροφή ήταν μόλις ένα μηνάκι δουλίτσα, υπομονή και αγάπη :D

Μπράβο σας vek!
μην ξεχνάμε ότι η Τσίκα ήταν και η δυσκολη περίπτωση, η Λόλα ήρθε σπίτι μας 2 εβδομάδες μετά την Τσίκα.
Την είδε ο Πέτρος σε μια κοινοποίηση στο fB την ερωτεύτηκε, επειδή εγώ δεν συφωνούσα λόγο της Τσίκας, με πήρε γύρω στα 20 τηλέφωνα στην δουλειά την πήραμε μετά απο δύο μέρες.
Η Λόλα ήταν απο την πρώτη μέρα ένας καλόβολος ξεκούραστος σκύλος , υπέροχη με όλους(παιδιά, σκυλιά ).
Η ιστορία της συνηθισμένη, την βρηκαν πριν 1.5 χρόνο σε μια χωματερή σε άθλια κατάσταση, πάλεψε 20 μέρες στο κτηνιατρείο για την ζωή της και κέρδισε.
Μετά μετακόμισε σε έναν χώρο με άλλους σκύλους που την πρόσεχε η κυρία που την είχε βρει αλλά όχι σε σπίτι και έμεινε εκεί μέχρι που την πήραμε.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
μην ξεχνάμε ότι η Τσίκα ήταν και η δυσκολη περίπτωση, η Λόλα ήρθε σπίτι μας 2 εβδομάδες μετά την Τσίκα.
Την είδε ο Πέτρος σε μια κοινοποίηση στο fB την ερωτεύτηκε, επειδή εγώ δεν συφωνούσα λόγο της Τσίκας, με πήρε γύρω στα 20 τηλέφωνα στην δουλειά την πήραμε μετά απο δύο μέρες.
Η Λόλα ήταν απο την πρώτη μέρα ένας καλόβολος ξεκούραστος σκύλος , υπέροχη με όλους(παιδιά, σκυλιά ).
Η ιστορία της συνηθισμένη, την βρηκαν πριν 1.5 χρόνο σε μια χωματερή σε άθλια κατάσταση, πάλεψε 20 μέρες στο κτηνιατρείο για την ζωή της και κέρδισε.
Μετά μετακόμισε σε έναν χώρο με άλλους σκύλους που την πρόσεχε η κυρία που την είχε βρει αλλά όχι σε σπίτι και έμεινε εκεί μέχρι που την πήραμε.
Στο εχω ξαναπει και θα το λέω διαρκώς: δεν υπηρχε καλύτερο σπιτι για την κατσίκα από εσενα!!! Και πραγματικά διαρκώς χαίρομαι για την πρωτοβουλια του Πετρου. Ειναι επιτελους σε ενα υγιες και ισορροπημένο περιβάλλον και θα εξελιχθεί σε υπέροχο πλάσμα!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Στο εχω ξαναπει και θα το λέω διαρκώς: δεν υπηρχε καλύτερο σπιτι για την κατσίκα από εσενα!!! Και πραγματικά διαρκώς χαίρομαι για την πρωτοβουλια του Πετρου. Ειναι επιτελους σε ενα υγιες και ισορροπημένο περιβάλλον και θα εξελιχθεί σε υπέροχο πλάσμα!
Εσύ πρέπει να υποστηρίζεις τις δικες μου πρωτοβουλίες
:p

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Είπα την χαρά μου να πω και την στεναχώρια μου:(
Το Σ/Κ η Τσίκα άρχισε να ψιλομαδάει σε κάποια σημεία στο κεφάλι και στο στήθος, χθες πήγαμε στον γιατρό και έχουμε δεμοδήκοση. Βέβαια περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις απο το εργαστήριο αλλά αρχίσαμε ήδη θεραπεία.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δεν ειναι τιποτα, με τρια τεσσερα μπανακια tactic και αν χρειαστει και valaneq σε ενα
μηνα θα εισαστε μια χαρα! κανε φοκους μονο στα καλα που αρχιζει και ξεπαιρνει η
μικρη! :)

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
κάνει κάτι στρογγυλά μαδήματα και τα ματώνει επειδή τα ξύνει.
Μου το είπε και ο Στέλιος μου έφτιαξε και το tactic, μου είπε ότι είναι και της ηλικίας και απο το στρεσ (το κληρονομικό το ξέραμε) φαντάσου να έδινε και πανελλήνιες τι θα πάθαινε .