Τηλεόραση βλέπουν οι σκύλοι σας;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ πιστεύω πως αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη αρκετά εύκολα.
ΤΟΣΟ εύκολα που "ξενερώνουν" και δεν δίνουν σημασία (γι' αυτό και μας φαίνεται πως δεν τον αναγνωρίζουν).

Κάποτε είχα εκπαιδεύσει έναν Γ.Π. που μεγάλωσε για δύο χρόνια σε ταράτσα (ΠΟΤΕ δεν είχε κατέβει από εκεί!) και πρωτο-είδε το ειδωλό του στις βιτρίνες των μαγαζιών, όταν τον κατέβασα εγώ από εκεί.

ΦΡΙΚΑΡΕ κι αγρίεψε, κι όσο του αγρίευε το ειδωλό του, αγρίευε κι άλλο. Του πήρε περίπου μιά εβδομάδα για να σιγουρευτεί πως είναι ο ίδιος!

Αυτό όμως ήταν ένα άκρως ακοινώνητο ζώο (και όχι ιδιαίτερα έξυπνο). Τα περισσότερα κουτάβια στην αρχή πάνε να παίξουν με το ειδωλό τους, στο νερό, σε τζάμι ή σε καθρέπτες αλλά γρήγορα καταλαβαίνουν την "απάτη" και ξενερώνουν...

Denis για το mute δεν ησχύει (πως ακούν κάτι όταν κλείνουμε τον ήχο) γιατί και να μην κλείσεις τον ήχο (και απλά η σκηνές δεν έχουν ήχο) κάποιοι σκύλοι αντιδρούν ή/και παρακολουθούν επί πολλή ώρα, ανάλογα με το τι δειχνει....

Διάβασα πως τα hertz στην αμερική είναι σε συχνότητα/ταχύτητα εικόνας όπου δεν μπορεί σκύλος να τα δει, ενώ στην Ευρώπη σε πολλά μέρη γίνεται.

Ειμαι πεπισμένη όμως πως έχει και κάτι να κάνει με τα μάτια του σκύλου.... μήπως δεν έχουν όλοι οι σκύλοι ακριβώς ίδια; Κουφό, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που κάνει ο σκύλος μου. Δεν είμαι από τις "γραφικές κυρίες" που φαντάζονται πως ο σκύλος τους είναι κοντός άνθρωπος....

.... ο ΣΚΥΛΟΣ μου νομίζει πως απλά είναι κοντός άνθρωπος!!!!
Άσε που ο χοντρός παλουκώνεται μπροστά μου (στο "κάτσε") και δεν βλέπω τίποτα.

Κάποιες φορές παρακολουθεί επί ώρα (όλοκληρες εκπομπές) έτσι καθιστός και εντελώς σοβαρός, και αν του φωνάξεις δεν ακούει.... όπως εγώ με το Grey's Anatomy (αποβλακώνομαι και δεν ακούω αν μου μιλήσει κανείς).

Αγαπημένες του εκπομπές ήταν το Prison Break (αυτό πάντα το έβλεπε ΟΛΟ).
Η Μαρία η Ασχημη (ξέρω, αυτό ΜΟΝΟ αυτός το έβλεπε!)
Οτι ταινία του Segal ή του Τσάκι Τσαν
ΟΛΑ τα ντοκιμαντέρ του Σκάι
Και άλλα έργα αν εμφανιστεί κανένα Ρόττι πχ.

Διαφημίσεις δεν βλέπει ΠΟΤΕ, ακόμη και αν του αρέσει το έργο. Περιμένει να τελιώσουν για να ξαναπαρακολουθήσει την ταινία....

Δεν γαυγίζει ΠΟΤΕ στην τηλεόραση και δεν ενθουσιάζεται πολύ (σαν κάποια μικρόσωμα που έχω δει, που κάνουν λες και νομίζουν πως μπήκε σκύλος στο σπίτι) αλλά πολλές φορές θα ξεκινήσει αμέσως να παρακολουθεί λόγο κάποιου ζώου στην οθόνη (ΠΟΛΥ πριν ακουστεί).

Μιά φορά, πολύ μικρός, πήγε από πίσω από την τηλεόραση να δει αν είναι κάτι σαν παράθυρο. Η οθόνη έδειχνε 2 λαγωνικά που έπαιζαν στην παραλία.

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
κολλάει σαν 14χρονο σε τσόντα!
χαχαχαχαααα γαμώ τις ατάκες :D:D:D:D
Τέλος πάντων κι ο δικός μου γαύγιζε στα σκυλιά στην τηλεόραση μέχρι κάποια ηλικία. Πλέον δεν δίνει σημασία. Πέρυσι νομίζω που είχα βάλει εκείνο το wall paper με το pug που γλείφει την οθόνη, κλαψούριζε :D Στον καθρέφτη ποτέ δεν έδωσε σημασία.
Αυτό που κάνει είναι να σηκώνεται αυτόματα και να φεύγει απ΄το κρεβάτι/καναπέ μόλις κλείσει η τηλεόραση. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό, αφού σχεδόν ποτέ δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι κι εγώ μόλις την κλείσω, αντιθέτως πιάνω κανένα βιβλίο. Μετά από λίγο επιστρέφει. Μα γιατί το κάνει αυτό? :confused:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
To δικό μου border collie πάντως δε βλέπει καθόλου τηλεόραση. :p Ο Ελληνικός Ποιμενικός βλέπει καμιά φορά, και computer, αλλά για λίγο. Εδώ δε βλέπω εγώ, μη χαζέψουν και τα σκυλιά μου. :D

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Η δικιά μου δεν ξέρω αν βλέπει τηλεόραση, αλλά όταν την πήγα στον κτηνίατρο τα έβαλε με τις φωτογραφίες των γάτων που είχε κολλημένες στον τοίχο. Βλέπετε είναι η αδυναμία της:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Χτες το βράδυ (Κλούνει με Κάθριν Ζέτα) δεν έβλεπε.

ΜΟΛΙΣ μπήκε στο δικαστήριο ένας κύριος κρατώντας ένα πομεράνιαν, ΚΟΛΛΗΣΕ.
ΠΟΛΥ πριν ακουστεί κάτι από τον σκύλο.

Παιδιά, ΜΟΛΙΣ είδα το πομεράνιαν στην οθόνη το είδε και ο σκύλος μου!

@Denis, (για το mute) εσύ ΕΙΣΑΙ σκύλος. Φυσικά κι ακούς και στο mute.:p

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
ούτε εμένα η λώρα παρακολουθεί την tv, αλλά σπάνια την ανοίγω, οπότε κ να ήθελε ... :D:D:D

Στον καθρέφτη βλέπει το είδωλό της αλλά κ πάλι δεν δίνει σημασία. :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τα περισσότερα κουτάβια στην αρχή πάνε να παίξουν με το ειδωλό τους, στο νερό, σε τζάμι ή σε καθρέπτες αλλά γρήγορα καταλαβαίνουν την "απάτη" και ξενερώνουν...
Ναι δεν εχεις αδικο με αυτο..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
@Denis, (για το mute) εσύ ΕΙΣΑΙ σκύλος. Φυσικά κι ακούς και στο mute.:p
Πιο πιθανό είναι να είμαι σκύλος και να γράφω στο Word παρά να είδε το πομεράνιαν ο σκύλος σου στην αγκαλιά της Κάθριν :p :p :p

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Εμενα ολα τα δικα μου βλεπουν ΤV μεγαλη αφοσιωση!!!

[video=youtube;BaxAWNOaUTI]http://www.youtube.com/watch?v=BaxAWNOaUTI&feature=channel_page[/video]

συνηθως καθονται στον καναπε και αραζουν σαν και εμας...
Χτες το βραδυ πηγαμε σε ενα φιλικο σπιτι να δουμε DVD και πηρα ενα κουταβι μαζι με το που μας ειδε να καθομαστε να δουμε ταινια καθησε σε ενα μαξιλαρι δαπεδου (πουφ) και παρακολουθουσε κανονικοτατα!!!
Αυτο που τους αρεσει παρα πολυ ειναι οι φωτογραφίες με το που ακουν τον ηχο καθονται και ποζαρουν!!!

Attachments

Last edited by a moderator:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ο άλλος μας σκύλος (Πιτ-Μπουλ) δεν βλέπει διαφορά αν είναι αναμένη η τηλεόραση ή σβηστή. Η σόμπα όμως είναι η "γκομενά" του (με το που ανάβει κολλάει πάνω της σαν ερωτευμένος!).
Το 'χει η ράτσα μάλλον αυτό με τη σόμπα........ :D

Δεν μπορούν να αναγνωρίζουν το είδωλο = δεν έχουν αυτογνωσία = βλέπουν έναν σκύλο αλλά δεν μπορούν να συνηδειτοποιήσουν ότι είναι ο εαυτός τους στον καθρέφτη.:D ;)
Δεν ξέρω αν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ή όχι, πάντως τα δικά μου δεν αντιδράνε καθόλου (και πιστέψτε με, ειδικά ο Μπρούνο αντιδράει πολύ όταν βλέπει άλλο σκύλο), οπότε σίγουρα δεν πιστεύουν ότι είναι κάποιο άλλο ζώο.
Ίσως σε συνδυασμό με την έλλειψη μυρωδιάς (γιατί πάντα μυρίζουν τον καθρέπτη) να τους κάνει την ίδια εντύπωση με την τηλεόραση, κάτι βλέπουν δηλαδή, άνευ ουσίας όμως για να σχοληθούν περαιτέρω.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Εμένα δεν αντιδράει καθόλου και τοίχο να έβλεπε πιο πολύ θα τον ενδιέφερε (λόγω σκαψίματος), αλλά αναρωτιέμαι η εικόνα και ο ήχος δεν του κάνει καθόλου εντύπωση;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog