Εγώ πιστεύω πως αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη αρκετά εύκολα.
ΤΟΣΟ εύκολα που "ξενερώνουν" και δεν δίνουν σημασία (γι' αυτό και μας φαίνεται πως δεν τον αναγνωρίζουν).
Κάποτε είχα εκπαιδεύσει έναν Γ.Π. που μεγάλωσε για δύο χρόνια σε ταράτσα (ΠΟΤΕ δεν είχε κατέβει από εκεί!) και πρωτο-είδε το ειδωλό του στις βιτρίνες των μαγαζιών, όταν τον κατέβασα εγώ από εκεί.
ΦΡΙΚΑΡΕ κι αγρίεψε, κι όσο του αγρίευε το ειδωλό του, αγρίευε κι άλλο. Του πήρε περίπου μιά εβδομάδα για να σιγουρευτεί πως είναι ο ίδιος!
Αυτό όμως ήταν ένα άκρως ακοινώνητο ζώο (και όχι ιδιαίτερα έξυπνο). Τα περισσότερα κουτάβια στην αρχή πάνε να παίξουν με το ειδωλό τους, στο νερό, σε τζάμι ή σε καθρέπτες αλλά γρήγορα καταλαβαίνουν την "απάτη" και ξενερώνουν...
Denis για το mute δεν ησχύει (πως ακούν κάτι όταν κλείνουμε τον ήχο) γιατί και να μην κλείσεις τον ήχο (και απλά η σκηνές δεν έχουν ήχο) κάποιοι σκύλοι αντιδρούν ή/και παρακολουθούν επί πολλή ώρα, ανάλογα με το τι δειχνει....
Διάβασα πως τα hertz στην αμερική είναι σε συχνότητα/ταχύτητα εικόνας όπου δεν μπορεί σκύλος να τα δει, ενώ στην Ευρώπη σε πολλά μέρη γίνεται.
Ειμαι πεπισμένη όμως πως έχει και κάτι να κάνει με τα μάτια του σκύλου.... μήπως δεν έχουν όλοι οι σκύλοι ακριβώς ίδια; Κουφό, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που κάνει ο σκύλος μου. Δεν είμαι από τις "γραφικές κυρίες" που φαντάζονται πως ο σκύλος τους είναι κοντός άνθρωπος....
.... ο ΣΚΥΛΟΣ μου νομίζει πως απλά είναι κοντός άνθρωπος!!!!
Άσε που ο χοντρός παλουκώνεται μπροστά μου (στο "κάτσε") και δεν βλέπω τίποτα.
Κάποιες φορές παρακολουθεί επί ώρα (όλοκληρες εκπομπές) έτσι καθιστός και εντελώς σοβαρός, και αν του φωνάξεις δεν ακούει.... όπως εγώ με το Grey's Anatomy (αποβλακώνομαι και δεν ακούω αν μου μιλήσει κανείς).
Αγαπημένες του εκπομπές ήταν το Prison Break (αυτό πάντα το έβλεπε ΟΛΟ).
Η Μαρία η Ασχημη (ξέρω, αυτό ΜΟΝΟ αυτός το έβλεπε!)
Οτι ταινία του Segal ή του Τσάκι Τσαν
ΟΛΑ τα ντοκιμαντέρ του Σκάι
Και άλλα έργα αν εμφανιστεί κανένα Ρόττι πχ.
Διαφημίσεις δεν βλέπει ΠΟΤΕ, ακόμη και αν του αρέσει το έργο. Περιμένει να τελιώσουν για να ξαναπαρακολουθήσει την ταινία....
Δεν γαυγίζει ΠΟΤΕ στην τηλεόραση και δεν ενθουσιάζεται πολύ (σαν κάποια μικρόσωμα που έχω δει, που κάνουν λες και νομίζουν πως μπήκε σκύλος στο σπίτι) αλλά πολλές φορές θα ξεκινήσει αμέσως να παρακολουθεί λόγο κάποιου ζώου στην οθόνη (ΠΟΛΥ πριν ακουστεί).
Μιά φορά, πολύ μικρός, πήγε από πίσω από την τηλεόραση να δει αν είναι κάτι σαν παράθυρο. Η οθόνη έδειχνε 2 λαγωνικά που έπαιζαν στην παραλία.