Τηλεόραση βλέπουν οι σκύλοι σας;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχει κανείς σκύλο που ΒΛΕΠΕΙ τηλεόραση;
Δεν μιλάω για εκείνους που ΑΚΟΥΝ την τηλεόραση (σας παρακαλώ μην απαντήσετε καν).

Αντιδράει ο σκύλος σας σε γνώριμη εικόνα στο χαζοκούτι, ΠΡΙΝ υπάρξει ήχος;

Στο νετ λέει πως εξαρτάται από την χώρα (κάτι με τις ταχύτητες αναλαγής εικόνων) και φυσικά από την περιέργεια του κάθε σκύλου...

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Μικρή έβλεπε πάρα πολύ, και μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
Άσχετα από τους ήχους, την εικόνα βλέπει.
Εκεί που παίζαμε, και έπαιζε παραδίπλα και η τηλεόραση, μπορεί ξαφνικά κάτι να της τραβούσε την προσοχή (συνήθως οι διαφημίσεις), σταματούσε το παιχνίδι του στυλ Μισό να δω εδώ τί γίνεται μέχρι που με έφτυνε κανονικά για να στρωθεί και να δει tv! Μέχρι που άφηνα την τηλεόραση ανοιχτή όταν έφευγα για να βλέπει. Και επειδή κόντευε να πάθει αυχενικό, της παραχώρησα ένα σκαμπό πολύ μεγάλο (γιατί δεν ανεβαίνει σε καναπέδες κλπ) για να ανέβει λίγο στο επίπεδο της τηλεόρασης!:p

Μετά τους 8-10 μήνες την ψιλοβαρέθηκε, αλλά και πάλι βλέπει απλά όχι μανιωδώς όπως πριν. Κυρίως διαφημίσεις και ένα παιδικό, την Ντόρα επειδή έχει έντονα χρώματα.

Εγώ τηλεόραση βλέπω σπάνια, μόνο η Μάρθα την χρησιμοποιεί εδώ και ένα χρόνο. :D

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα περισσότερα κουταβάκια "βλέπουν" γιατί ΟΤΙ κουνιέται τους κινεί την περιέργεια...

Όλα τα κουτάβια μου "κοίταζαν την ΤV" και κανένα δεν πιστεύω πως ΕΒΛΕΠΕ πραγματικά...
... εκτός από το τωρινό που βλέπει με μανία 13 μήνες τώρα (όχι τα πάντα, μόνο ότι έχει ζώα ή είναι περιπέτεια "αγορίστικη"). Στις διαφημίσεις κοιτάει αλλού, ή φεύγει και ξαναέρχεται μόλις ξαναρχήσει το έργο.

Δεν το πιστεύω ούτε εγώ. Έχω φρικάρει μήνες τώρα. Έχει κολλήσει τώρα με την ταινία με την Κάθριν Ζετα και τον Κλούνι (έχει πολλά σκυλάκια) και δεν κρατήθικα άλλο και το ανέφερα εδώ.

Ξέρω πως τα βλέπει τα πράγματα περίπου σαν πραγματικά, από τις αντιδράσεις του (ΑΣΧΕΤΑ με τον ήχο). Έτσι και βγει σκύλος, λιοντάρι, γάτα (χωρίς ήχο) παλουκώνεται μπροστά, καθιστός και κολλάει σαν 14χρονο σε τσόντα!

Του αρέσει όμως και ο Τσάκι Τσαν ΠΟΛΥ και αγχώνεται όταν πέφτει ο Τσάκι από ψιλά...

Έχουμε λαλήσει τελείως εδώ μέσα...
... σε λίγο θα του λέμε:
"Μην ανησυχείς αγοράκι μου, ΤΑΙΝΙΑ είναι, δεν είναι αληθινό!"

Χτές έβλεπε μια πολύ βίαια περιπέτεια (ναρκωτικά και σκοτωμοί) και για πλάκα του είπα: "Δεν είναι για την ηλικία σου! ΥΠΝΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!"

Ο άλλος μας σκύλος (Πιτ-Μπουλ) δεν βλέπει διαφορά αν είναι αναμένη η τηλεόραση ή σβηστή. Η σόμπα όμως είναι η "γκομενά" του (με το που ανάβει κολλάει πάνω της σαν ερωτευμένος!).
:D:D:D:D:D:D:D

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Η δικιά μου πιστεύω πως καταλαβαίνει τί βλέπει, γιατί όταν εμφανιστεί κάνα σκυλί πάει και κολλάει τη μούρη της, δεν την χωράει πια το σκαμπό της. (χωρίς φωνή, συνήθως η φωνή είναι κλειστή μια και εγώ δεν παρακολουθώ tv). Ή στα κοντινά πλάνα των ανθρώπων ανοίγει το μάτι της γαρίδα. Μικρή της άρεσε πολύ να βλέπει και τον καιρό! Επειδή φαίνεται είναι όρθια η παρουσιάστρια και κουνάει τα χέρια της!
Εγώ πάλι πίστευα πως τα σκυλιά δε βλέπουν δισδιάστατα, αλλά φαίνεται έκανα λάθος.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν έχει σχέση με τις διαστάσεις (φυσικά βλέπουν δισδιάστατα - αφού ξεχωρίζουν σχήμα σε χαρτί) αλλά με τα Herz. Η τηλεόραση είναι μία συσκευή που εκπέμπει στα Herz που ο άνθρωπος βλέπει, και όχι ο σκύλος. Δεν ξέρω αν μπορεί να ξεχωρίσει κίνηση - πιστεύω περισσότερο (επειδή τo έχω δεί και εγώ) ότι ακούει ενώ η τηλεόραση είναι στο mute. ;)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Ναι,θα ελεγα οτι η μικρη μου βλέπει,κυρίως όταν η τηλεοραση ειναι ακριβως στο ιδιο υψος με τα ματια της (πχ οταν ανεβαινει στον καναπε) το ματι της παει κατευθειαν στην τηλεόραση..... μια φορα παρακολουθησε (45 λεπτα) ένα ντοκιμαντερ στο ΣΚΑΙ,μη γελασετε,με πολικες αρκουδες .... παρα πολλες φορες όμως,της τραβαει την προσοχη ο ήχος.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το μαλτεζάκη μου αν του έβαζες έργο με σκυλί το παρακολουθούσε κανονικά..
Γαύγιζε,γρύλιζε και πήγαινε στην τηλεόραση να το μυρίσει..

Το ίδιο κάνει και περίπου το westie μου που αν δει κάτι τετράποδο να κουνιέται του τραβάει την προσοχή.

Κάτι πολύ περίεργο που έχει συμβεί με το westie μου είναι ότι έχει φάει κώλυμα στον καθρεφτη με τον εαυτό του.:eek:
Σε ολόσωμο καθρεφτη έχει πλησιάσει και έχει γαυγίσει πολύ περιεργα και ξέρω ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να δουν μεσα σε καθρεφτι.

Επίσης άλλο ένα περίεργο που έχει κάνει επίσης το westie μου είναι ότι μια φορα είχε φάει κώλυμα με έναν τεράστιο πινακα στο πάτωμα της Μerilyn Monroe..:cool:
Mιλάμε γαύγιζε πολύ έντονα, γρύλιζε και δεν μας άφηνε να πλησιάσουμε σαν να ήταν κάτι κακό εκει..
Δεν το έχει ξανακάνει με κάτι άλλο αλλα πραγματικά είχε φάει κώλυμα με αυτόν τον πινακα..
Τώρα τι τον αγρίεψε δεν μπορώ να καταλάβω αν και νομίζω δεν μπορούνε να δούνε σε ζωγραφική κάτι και να το ξεχωρίσουνε..
Αλλιώς ίσως απλά δεν του ερεσέ η Μονροε ίσως αν ήταν η Μπριζιτ Μπαρτο να είχε άλλη αντιδραση.:maria::maria::p

sorry Dr.Zhivago για το εκτός θέματος εάν βγήκα αλλα μου φαινονται λίγο κουφά και αυτα και ειπα να τα πω.

Οσον αφόρα μόνο την τηλεόραση ,εγώ θα ορκίοζμουνα οτι ο δίκος μου βλέπει.:rolleyes::)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kάπου είχα δει στην εκπαιδευτική τηλεόραση ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ούτε το δικό τους είδωλο ,ούτε κάποιο άλλο..

και αυτό φαίνεται γιατί κοίταζε ακαθόριστα.
Δεν κέντραρε..

Γαύγιζε και κοίταγε ναι μεν στον καθρέφτη αλλα κοιταγε γενικα και επισης δεν γαύγιζε κάπου συγκεκριμένα..
Δηλαδή σαν να ξεχώριζε μια κίνηση που έκανε αυτός ,αλλα να μην καταλάβαινε ακριβώς τι συνέβαινε.

Τώρα τι να σου πω..,ξέρω εγώ..

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Εγω νομιζω οτι διακρινουν μια χαρα,οταν πχ ''συναντιομαστε'' στον ιδιο καθρεφτη και της μιλαω,κοιταει εμενα στον καθρεφτη

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν μπορούν να αναγνωρίζουν το είδωλο = δεν έχουν αυτογνωσία = βλέπουν έναν σκύλο αλλά δεν μπορούν να συνηδειτοποιήσουν ότι είναι ο εαυτός τους στον καθρέφτη.

Ο σκύλος σου δεν κέντραρε για να μην προκαλέσει τον άλλον σκύλο - τον οποίο όποτε τον κοίταγε έβλεπε να τον καρφώνει κι αυτός απειλητικά :D ;)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εγω νομιζω οτι διακρινουν μια χαρα,οταν πχ ''συναντιομαστε'' στον ιδιο καθρεφτη και της μιλαω,κοιταει εμενα στον καθρεφτη
Ακριβώς. Εσένα σε αναγνωρίζει - όχι όμως τον εαυτό του ... περίεργο ε? :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oπα σε έχασα..
Ποιος κέντραρε ποιον??:D

Εγώ ξέρω ότι δεν μπορεί να διακρίνει κάποιο είδωλο..:rolleyes:

Οχι βρε παιδί μου..,δεν το λέω έτσι..
Σιγά μην πρόλαβε να κάνει και τον συνειρμό..:p
Με την κίνηση κόλλαγε..
Δηλαδή τώρα πως να στο περιγράψω..:rolleyes:
Κινούταν αυτός και κόλλαγε με την κίνηση του :eek:κάπως έτσι..

Τέλος παντων..,είναι περίεργο..:maria:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog