Τεράστιο πρόβλημα συμπεριφοράς του σκύλου μου προς εμένα

despinatzas

Member
11 Μαϊου 2010
23
0
Καλησπέρα σας!!

Έχω μια σκυλίτσα 14 μηνών μεσαίου μεγέθους ημίαιμη (ράτσας απ’ότι μου χουν πει spitz-samoyed με κάτι άλλο), την οποια πήρα από οικογένεια όταν ήταν 1 μηνα. Το πρόβλημα ξεκίνησε από την αρχή, όταν κάθε φορα που έτρωγε (από μικρή), αγρίευε όταν πλησίαζα εγώ στο φαγητό της. Είναι η πρώτη μου φορα που έχω σκύλο και δεν ήξερα πως αυτό θα αποβεί μοιραίο αργότερα και το άφηνα έτσι...

Το σκυλάκι ζει κυρίως σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ταράτσα του σπιτιού μου, αλλα μπαίνει και στο σπίτι μου. Ενώ παλιότερα, λοιπόν, μου αγρίευε ΜΟΝΟ όταν πλησίαζα το φαγητό της, και όταν την πλησίαζα ενώ είχε στο στόμα τις παιχνίδι η λιχουδιά, τώρα τελευταία μου αγριεύει και όταν πλησιάζω στο κρεβατάκι η στο κλουβάκι της... Χθες μάλιστα μου αγρίεψε γιατί ήθελα να μπω στην ταράτσα, όπου υπήρχαν τα πράγματα της.

Σήμερα δοκίμασα να κάνω κάτι που με συμβούλεψε κάποιος κύριος, δηλαδή να της δίνω να τρώει φαγητό από το χέρι μου, ενώ ταυτόχρονα να τη χαϊδεύω με το άλλο...φυσικά δεν το ανέχτηκε και άρχισε να γρυλίζει... Αφού έχασα την υπομονή μου και μετά από μια μικρή μάχη του τύπου ''να τη δέσω και να τις βάλω τις φωνές'', έσπασε το λουρί και με δάγκωσε στο χέρι....

Αξίζει να "σημειωθει", ότι γενικά είναι πολύ υπάκουο σκυλί και όταν είμαστε στη βόλτα είναι τύπος και υπογραμμός και δεν έδειξε ποτε σημάδι ότι θα δαγκώσει.. Με τα αλλα σκυλιά διατηρεί άψογες σχέσεις...

Το πρόβλημα είναι ότι με έχει καβαλήσει και η αλήθεια είναι πως τη φοβάμαι πια και εγώ η ίδια. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί δεν ξέρω τι θα κάνω... Με έχει εξοργίσει απίστευτα αυτή η συμπεριφορά.. Πφφφφ!!

Last edited by a moderator:

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Είναι πολύ στενάχωρη αυτή η συμπεριφορά αλλά μου βγήκαν τα μάτια να διαβάζω τα Greek English και καλό είναι να μην τα χρησιμοποιείς
Εύχομαι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
να πάς σε έναν εκπαιδευτή απο αυτούς που σε θέλουν κι εσένα και όχι μόνο να αφήσεις τον σκύλο και να φύγεις...
έχεις πολλά να μάθεις και το σκυλί είναι απο πάνω σου ολοκληρωτικά γιατί έτσι το "εκπαιδευσες" άθελα σου
χρειάζεσαι επειγόντως επαγγελματική βοήθεια-μην το κουβεντιάζεις και μην κάνεις τι θα σου πεί ο ένας κι ο άλλος-

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γεια σου και καλωσόρισες. :) Πρώτα-πρώτα θα σε κράξουν για τα greeklish. Προσωπικά δεν αποκλείω ότι μπορεί να πήρες σκυλί με κάποιου είδους ψυχολογικό τραύμα με το φαγητό, ή φοβικό από τη σκούφια του, αλλά από τα λεγόμενά σου μου φαίνεται ότι κάτι κάνεις στραβά. Όλοι μας στην αρχή κάνουμε στραβά πράγματα και μάλιστα και το δικό μου σκυλί είναι το πρώτο που απέκτησα και στην αρχή πελάγωνα. Μολαταύτα νομίζω ότι μερικά από τα λάθη σου είναι τα εξής (απ' ό,τι ακούγονται, μπορεί φυσικά και να κάνω λάθος):

1) Δε βλέπω γιατί το σκυλί πρέπει να μένει στην ταράτσα, έστω και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Ποιος είναι ο λόγος? Ο σκύλος πρέπει να είναι πάντα με το αφεντικό του και ναι, πρέπει να έχει το ελεύθερο στο σπίτι, άντε να βγαίνει στην αυλή (αν έχεις), αλλά θέλει ελευθερία. Εκτός βέβαια αν ακόμα προσπαθείς να την αποκόψεις από το να λερώνει μέσα στο σπίτι, αλλά και πάλι, κάτι δε μου ακούγεται καλά με την ταράτσα.

2) Τη δένεις συχνά? Στο κλουβί πόσο μένει? Προσωπικά δεν έχω δέσει το Μουφ ποτέ μου και το αφήνω να τριγυρίζει όπου θέλει, εκτός φυσικά από την αποθήκη διότι το έχω ικανό να βρει το σκυλόφαγο, να το χλαπακιάσει και μετά να τρέχω. Του φοράω δε δεκάμετρο λουρί που δένω από μέσα στην εξώπορτα μόνον αν είναι να το αφήσω στο μη περιφραγμένο κήπο μου για το πολύ δυο λεπτά να κάνει την ανάγκη του γιατί έτσι και φύγει και το βρουν άσχετοι ή, ακόμα χειρότερα, Αμερικάνοι μπάτσοι, την έχω βαμμένη. Αλλιώς το Μουφ φοράει δυο μέτρα λουρί μόνον άμα είναι να βγει βόλτα. Και δε δένεται ποτέ. Ούτε σε κλουβί μπαίνει. Επίσης δεν καταστρέφει πράγματα, ούτε δαγκώνει.

3) Το σημαντικότερο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις έναν πολύ καλό εκπαιδευτή με τον οποίον θα συζητήσεις τα προβλήματα που έχεις με τη σκυλίτσα σου. Οι φωνές δεν κάνουν τίποτα, το δέσιμο επίσης τίποτα όταν γρυλίζει και φυσικά τα χάδια και τα γλυκόλογα είναι σα να ανταμείβουν τη συμπεριφορά.

Ειμαι σίγουρη ότι τα άλλα μέλη θα έχουν να σου συστήσουν ακόμα περισσότερες λύσεις στο πρόβλημά σου. :)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω γνωριζω την Τζινα(και κατ επεκταση την Δεσποινα) απο το παρκο.

Η Τζινα ειναι πολυ κοινωνικη με αλλα σκυλια,παιζει και κανει γνωριμιες ανετα. Σκευτομαι πως ισως το θεμα της ειναι γονιδιακο(ας με διορθωσει καποιος αν ειναι λαθος ο ορος) ή εχει να κανει με τον τροπο που εζησε ως κουταβι και το οτι αποχωριστηκε ΠΟΛΥ νωρις την μητερα της.

Θεωρω και εγω πως ενας εμπειρος εκπαιδευτης, που θα την δουλεψει μαζι με την Δεσποινα ,μπορει να δει πολλα παραπανω και να βελτιωσει την κατασταση αρκετα.

despinatzas

Member
11 Μαϊου 2010
23
0
το σκυλάκι μένει στην ταράτσα γτ οι δικοί μου δεν το θέλουν στο σπίτι...οπότε αναγκαστικά μεγαλώνει εκεί..είναι 24 ώρες ελεύθερο να περιφέρεται...ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεμένο...μπαίνει στο κλουβάκι του, όποτε θέλει αυτό..ανυπομονώ να βρω δουλίτσα να νοικιάσω δικό μου σπίτι για να το έχω μαζί μου συνέχεια....αλλά κ πάλι δεν είναι παραμελλημένο..να φανταστείτε τον τελευταίο καιρό βγαίνει για 5ωρες κ 6ωρες βόλτες...μάλλον κακομαθημένο θα έλεγα ότι είναι.το έδεσα για 2 λεπτά σήμερα κ καλά για να το ''τιμωρήσω'' που μου αγρίεψε...αλλά έσπασε το λουράκι κ δεν κατάφερε να μείνει παραπάνω.
*συγγνώμη για τα greeklish, δεν ήξερα ότι σας ενοχλούν...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το πρόβλημα της είναι πολύ αργά για να λυθεί με συμβουλές
φοβάται το σκυλί ΚΑΙ
το σκυλί την δάγκωσε ΚΑΙ
το σκυλί μένει μόνο στην ταράτσα
ΚΑΙ είναι πλέον επείγων να πάει σε εκπαιδευτή ,επαναλαμβάνω, όχι απο αυτούς που σου λένε "αφήστε το εδώ και περάστε να το πάρετε όταν σας πάρουμε τηλέφωνο"

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Να την χαίρεσαι την μικρή σου, είναι πανέμορφη.
Δυστυχώς έχει γίνει πολύ κακή αρχή στην συμβίωσή σας. Και πολύ-πολύ μικρή την πήρες και μαζί σου δεν μένει. Δεν είναι μόνο θέμα ελευθεριών. Σημαντικότερο όλων είναι το δέσιμο που στην δική σας περίπτωση δεν έγινε, μεταξύ σας. Σίγουρα μπορείς να διαβάσεις πάρα πολλά άρθρα στο φόρουμ με περιπτώσεις ίδιες με την δική σας. Αν είχες εμπειρία με σκυλιά, ίσως να μπορούσες να το παλέψεις και μόνη σου, αν και το άφησες πολύ να εξελιχθεί. Τώρα, θα συμφωνήσω με το kokoni ότι πρέπει να βρεις άμεσα επαγγελματική βοήθεια. Σε καμμία περίπτωση, δεν αφήνεις το σκυλί σε κανέναν και φεύγεις. Θα σου έλεγα να μην χάσεις άλλο χρόνο.

Επίσης, χρήσιμο θα ήταν όταν μετά από τα πολλά, καταφέρεις ή δεν καταφέρεις να βρεις λύση στο πρόβλημα, να μπεις στον κόπο να μας κάνεις ένα update, γιατί καλές οι συμβουλές που δίνουμε, αλλά στο τέλος δεν μαθαίνουμε τις συνέπειές τους. Και για να εμπλουτίζουμε τις εμπειρίες μας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τα λαθη είναι πολλαπλά και δεν είναι του σκύλου:

1. Πηρες το σκυλάκι σε πολυ μικρή ηλικία απο τη μάνα του. Δεν πρόλαβε να μάθει τα απαραίτητα απ'αυτήν και την κουταβοομάδα του.
2. Πήρες το σκυλάκι απο αμφιβόλου ποιότητας "εκτροφέα". Μάθε τι σημαίνει ΒΥΒ και γιατί δεν πρεπει ποτέ να παίρνουμε απο τέτοιους.
3. Απομόνωσες το σκυλο στην ταράτσα. Ο σκύλος θέλει παρέα, και αγέλη. Δεν είναι μοναχικό ζώο. Η σχέση σας δε χτίστηκε ποτέ.
4. Πήρες σκύλο οταν εκείνοι που κάνουν κουμαντο στο σπίτι σου δεν τον θέλουν. Επρεπε να περιμένεις να αυτονομηθεις.
5. Οπως είπες κι εσύ, δεν αξιολόγησες τα πρώτα δείγματα κυριαρχηκότητας που σου έδειξε, ωστε να τα διορθώσεις έγκαιρα.
6. Συμβουλεύεσαι άσχετους. (ποιος είναι ο "κύριος" και με τι προσόντα σου δίνει συμβουλές για ένα τόσο σοβαρό θέμα?). Χρειάζεσαι βοηθεια επαγγελματική και μάλιστα καλή.
7. Δεν έχεις διαβασει τίποτα περι εκπαίδευσης και συμπεριφοράς σκύλων (αλλιώς θα ήξερες οτι το να "δέσεις ένα σκύλο και να του βάλεις τις φωνές" μονο να χαλάσει τη σχέση σας περαιτέρω μπορεί, και οχι να βοηθήσει σε οτιδήποτε.

Εκανες όμως και κάτι σωστό. Ηρθες και ρωτησες κι εδώ. :)

Η άποψη μου είναι οτι πρεπει να χτίσεις τη σχέση σου με το σκύλο απο το μηδέν. Γι'αυτό χρειαζεσαι πολύ πολύ διάβασμα, υπομονή και τη βοήθεια επαγγελματία. Είσαι υπεύθυνη για το σκυλάκι αυτο, οπότε δεν τίθεται θέμα επιλογής.... την απόφαση την πήρες οταν έφερες το κουτάβι στο σπίτι σου. :)

Καλή επιτυχία και ελπίζουμε να μείνεις στο φόρουμ. Θα μάθεις πολλά! :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η Δεσποινα δεν εργαζεται. Εχει δωσει η περιγραφη της την εντυπωση ότι οι δικοι της θα πληρωσουν εκπαιδευτη? Εδώ δεν θελουν κάν το σκυλι μεσα στο σπιτι.
Το τι θα επρεπε ή θα θελαμε να γινει, απεχει πολύ από το τι μπορει να γινει.

Αλλά εστω και αν βρει εκπαιδευτη με καποιες πιθανες οικονομιες της, το βασικο προβλημα της ταρατσας θα παραμεινει. Θα μπουν όμως βεβαια καποια πραγματα στη θεση τους.

Αυτό μπορει να τοκανει και η Δεσποινα σε καποιο επαρκη βαθμο και από μονη της.
Το ιδανικο θα είναι βεβαια να μπει το σκυλι στο σπιτι, αποκλειστικα μεσα στο crate/κλουβι. Κι αυτό ακομα θα είναι πολύ μεγαλη νικη και προοδος και στην παρουσα φαση ο μονος τροπος εισαγωγης στο σπιτι.
Εξω από το crate να σημαινει μονο «εξω από το σπιτι», ώστε να μην γινει μαχη με τους γονεις και επιστρεψει το σκυλι στην ταρατσα.

Αν επιτευχθει αυτό, τοτε ακολουθει εκ του μηδενος αυστηρο προγραμμα εισαγωγης ενηλικου (κι ας μην είναι) σκυλου στο σπιτι, γνωριμιας με τον τροπο ζωης της οικογενειας, εισαγωγης στην αγελη και συνειδητοποίησης της θεσης του μεσα σε αυτην.

Το σκυλι δεν είναι μικρο και εχει μεινει 13 μηνες στην ταρατσα. Πιστευω εχει αναπτυξει το territorial ενστικτο και σε συνδιασμο με την ελλειψη δεσιματος με την ιδιοκτητρια, την απουσια εκπαιδευσης και την μαλακη συμπεριφορα, δημιουργηθηκε το προβλημα.

Δεν πιστευω ότι ηταν σοβαρο το δαγκωμα, αλλά μαλλον ηταν προειδοποιηση και ενδειξη κυριαρχιας. Αν ηταν σοβαρο θα μας το ελεγε διαφορετικα η Δεσποινα και δεν θα περελειπε τα αίματα και τα ράμματα.

Αν το σκυλι προκειται να μεινει στην ταρατσα, που μαλλον αυτό θα γινει, τοτε, δεδομενης και της επερχομενης ζέστης (το βλεπω και μαλλιαρό), προτεινω να αλλαξει ιδιοκτητη.

Αν υποθεσουμε ότι βρισκεται τροπος να μην παθει θερμοπληξια τον Ιουνιο, πρεπει να βρεθει μια διοδος επικοινωνιας με τον σκυλο, με αρχη προγραμμα ιεραρχιας. Το φαγητο, η βολτα και το παιχνιδι είναι τα οπλα του ιδιοκτητη. Μετα υπαρχει και η διορθωση.

Θα ελεγα να αποφυγει τα σκυλοπαρκα. Η επαφη με ξενες αγελες χειροτερευει την κατασταση μηδενικης ιεραρχιας που επικρατει σημερα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
κατ'αρχήν καλώς ήλθες.... ( κρίμα βέβαια που άργησες 14 μήνες)
δεν ξερω την οικονομική σου δυνατότητα αλλά δυστυχώς για το προβλημα σου.... η λύση είναι μονόδρομος....
εκπαιδευτής και πάλι εκπαιδευτής.....
δυστυχώς οι γνώσεις σου.... η ηλικία του σκύλου και το συγκεκριμένο προβλημα δεν επιλύεται με συμβουλές από γνωστούς....
( βλέπε τον φίλο και το ταισμα που οδήγησε...) και ειδικά από μη ειδήμονες.....
μεθοδοι που γενικά θεωρούνται σωστες, ειδικα μπορεί να αποδειχτούν τελείως λάθος και δεν θα πρότεινα τπτ ελαφρα τη καρδία...
αν θελεις να συμβιώσεις με τον φίλο σου... πρέπει να απευθυνθείς σε εκπαιδευτή
αλλοιώς πρέπει να τον αναλαβει τον σκύλο έμπειρος άνθρωπος με γνωσεις σε κυριαρχικα - επιθετικά σκυλιά ( τον οποίο σημειωτέον εσύ δημιούργησες έτσι...) ώστε να αποφευχθεί η ευθανασία....

Last edited:

despinatzas

Member
11 Μαϊου 2010
23
0
ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! μόλις έχω νεότερα θα σας στείλω...το θέμα ειναι ότι ξέρω ότι ο σκύλος δε φταίει κ δεν κατηγόρησα το σκύλο μου για τα λάθη τα δικά μου κ αυτών που μου την έδωσαν από 1 μηνών.οπότε σας παρακαλώ μη με ''βαράτε'' με τα λόγια γτ το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να νιώθω ακόμη χειρότερα.
ευχαριστώ!

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
δεν πιστευω να θελει κανεις να σε κανει να νοιωσεις άσχημα....
απλά ο καθε ένας λέει την άποψη του( καλοπροαίρετα) και τι πρεπει να κανεις ώστε από εδώ και περα να υπαρξει βελτίωση....
εγω προσωπικά τόνισα την δική σου παρεμβαση στον χαρακτηρα του ( το οποίο δήλωσες από την αρχή ότι το γνωριζες)... γιατί καποιος συμφορουμιτης προείπε πιθανα να ειναι γενετικό πρόβλημα....
το τόνισα λοιπόν να δείξω στον βαθμό που αποφασίσεις να δοθεί ή να διορθωθεί ότι είναι επίκτητο κι οχι κληρονομικό γνωρισμα, κι ακόμα λόγω ηλικίας διορθωνεται..... ( από επαγγελματία....)
καλή τύχη σε ότι κι αν αποφασίσεις...

despinatzas

Member
11 Μαϊου 2010
23
0
αξίζει επίσης να προσθέσω πως το δάγκωμα όντως δεν ήταν κάτι σημαντικό...όσον αφορά το να αλλάξει ιδιοκτήτη η τζίνα, πιστεύω πως είναι υπρβολική άποψη γτ εγώ την αγαπώ όσο τη ζωή μου κ την προσέχω σαν τα μάτια μου π.χ. όταν βγαίνουμε στη βόλτα μη φάει καμιά φόλα, ή μην τη χάσω κτλ κτλ...κ μου λέτε το ενδεχόμενο να τη δώσω?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!! όσο για το καλοκαίρι, έχω τονίσει κ παραπάνω ότι ο χώρος της ταράτσας είναι ειδικά διαμορφωμένος με χτισμένο σπιτάκι (καλυμμένο με θερμομονωτικό υλικό), μία τεραστια πλαστική πισίνα που απο δω κ πέρα θαναι πάντα γεμάτη με νερό κ φυσικά σκέπαστρο που προσφέρει άνετο καταφύγιο από το ζεστό ήλιο(επίσης σε λίγο καιρο΄θα την κουρέψω)...το γεγονός ότι οι γονείς μου δε θέλουν τη τζινα στο σπίτι, δε σημαίνει ότι δεν την αγαπούν, οπότε σαν αντάλλαγμα με βοήθησαν να φτιάξουμε όλο αυτό στο αγαπημένο ζωάκι,ώστες να ζει όσο πιο άνετα γίνεται.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεσποινα, το αγαπας τον σκυλο σου και εχεις τοσο πεισμα ειναι παρα πολύ καλο! Προσπαθησε να το διοχετευσεις στην εκπαιδευση του σκυλου σε ολους τους τομεις.

Οι γονεις σου δεχτηκαν να φτιαξουν την υποδομη που περιγραφεις επειδη αγαπουν εσενα. Αν αγαπουσαν τον σκυλο, θα τον δεχονταν μεσα στο σπιτι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
όσο για το καλοκαίρι, έχω τονίσει κ παραπάνω ότι ο χώρος της ταράτσας είναι ειδικά διαμορφωμένος με χτισμένο σπιτάκι (καλυμμένο με θερμομονωτικό υλικό), μία τεραστια πλαστική πισίνα που απο δω κ πέρα θαναι πάντα γεμάτη με νερό κ φυσικά σκέπαστρο που προσφέρει άνετο καταφύγιο από το ζεστό ήλιο(επίσης σε λίγο καιρο΄θα την κουρέψω)...
Συνεχίζεις να είσαι λάθος.... πιστεύεις οτι αυτές είναι οι πρωταρχικές ανάγκες ενός σκύλου??

Αν ήμουν στη θέση σου, θα είχα ήδη αγοράσει 10 βιβλία εκπαίδευσης και συμπεριφοράς σκύλων και θα είχα στρωθεί στο διάβασμα (το έχεις κάνει?). Μάθε τουλάχιστον τη θεωρία και μετά περνάς και στην πράξη.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεσποινα, λες ότι δεν σε πειράζει το δάγκωμα, φαντάσου όμως να συμβεί αυτό σε κάποιον γνωστό σου ή σε έναν απο τους γονείς σου? Το σκυλάκι όπως σου είπαν και όλα τα παραπάνω άτομα έχει λάβει την κυριαρχία του χώρου που το έχετε αφήσει. Όλος ο χώρος και τα πράγματα εκεί είναι ΔΙΚΑ ΤΗΣ. Ακόμα και το φαγητό που της φέρνεις δεν το εκλαμβάνει σωστά ότι εσύ είσαι το χέρι που την ταίζεις αλλά ότι εσύ είσαι το χέρι που ΠΡΕΠΕΙ να την ταίσεις αλλιώς θα σε δαγκώσει και θα αγριέψει. Οι βόλτες που περιγράφεις όσο καλές και αν τις βλέπεις δεν είναι βόλτες του στυλ εσύ βγάζεις το σκυλάκι βόλτα και σε ακούει ότι και αν πείς, αλλά στο μυαλό του σκυλιού είναι ότι αυτό βγάζει εσένα βόλτα και κάνει ότι θέλει. Σίγουρα αν επιχειρήσεις να κάνεις κάτι που δεν θέλει πάλι θα σου γριλύσει και θα δαγκώσει. Έχεις χάσει εντελός τον έλεγχο της μιας και είναι συνέχεια μόνη της και δεν έχει δεθεί μαζί σου και δεν έχεις κάνει εξ αρχής τα απαραίτητα για να εδραιωθείς σαν ο αρχηγός της αγέλης (πράγμα δύσκολο όταν δεν υπάρχει αγέλη τριγύρο εκεί που μένει).

Καλό θα ήταν αν το επιτρέπαν οι δικοί σου να ήταν τουλάχιστον το σκυλάκι μέσα στο σπίτι όσο είσαι και εσύ στο σπίτι. Αν γινόταν αυτό με συνδυασμό με κάποιον εκπαιδευτή πιστευω τα πράγματα θα φτιάχνανε αρκετά.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
kai fysika κανεις δεν λεει οτι δεν αγαπας τον σκυλακο σου...
απλά λένε τι θα ήταν καλύτερο για τον σκυλάκο σου......
σκεψου αν αρχισε να δαγκωνει εσενα εστω και λίγο .... σε λιγο καιρό τι θα κανει στον οποιοδήποτε το πλησιασει....
επειδη τα πραματα ειναι πιο σοβαρα από ότι φαινονται επαναλαμβανω να απευθυνθεις σε εκπαιδευτή.....
οτι και να λεμε εμεις...... ειμαστε ασχετοι και στο στυλακι.... " εγώ ξερω από σκυλιά...."

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
οντως δυσκολη κατασταση!προσπαθησε να ερθεις με τον σκυλο σου οσο πιο κοντα μπορεις!πρεπει να κερδισεις τον σεβασμο και την εμπιστοσυνη του!μιλα και με τους δικους σου για το πως εχει το θεμα και προσπαθησε να το βαλεις τον σκυλο μεσα στο σπιτι.αν οχι ολες τς ωρες τοτε μερικρες απο αυτες θα ηταν καλα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97