Τελικά μετά το δάγκωμα έπαθα φοβία

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Άσχετο με το θέμα της φοβίας αλλά επειδή το διάβασα 1-2 φορές στο topic, από όσο ξέρω στο δάγκωμα του σκύλου δεν πρέπει να γίνουν ράμματα.

Επί της φοβίας, vasiliki68 θα πρότεινα κι εγώ να ξεκινήσεις πλησιάζοντας σκυλιά που ήδη γνωρίζεις και είναι φιλικά. Σκυλιά φίλων ή γειτόνων που συναντάς στη βόλτα και τα ξέρεις. Λογικά με τον καιρό θα μειωθεί και η φοβία. Το να είσαι απλά επιφυλακτική με ξένα σκυλιά δεν είναι απαραίτητα κακό, είναι μάθημα όπως λέει και ο vasgial.

(Tervuren πριν 20 χρόνια και μάλιστα σε βενζινάδικο? Πολύ ψαγμένο τον βρίσκω τον βενζινά! :D )

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ψαγμενος θα ηταν η απλα ηταν κατι που εμοιαζε καταπληκτικα με τερβιρεν δεν ειδα πεντιγκρι. Στο Χαλανδρι, στην Παπανικολη λιγο πριν βγεις στην πρωην Κενεντυ εκει ηταν το ατιμο. Τωρα για ραμματα δεν με ειχαν ραψει γιατι τα δαγκωματα ηταν καθαρα, δηλαδη μονο τρυπες δεν με ειχε κοψει. Αν υπηρχαν βαθιες τομες τομες δεν ξερω τι παιζει μπορει να μην ραβουν φοβουμενοι τη μολυνση που μπορει να προκληθει αν εγκλωβιστουν τα τυχον μικροβια απο το σαλιο του σκυλου.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Βασικά τώρα που το σκέφτομαι δεν είμαι σίγουρη ότι της έκαναν ράμματα απλά ήταν μπαταρισμένο το πόδι της την άλλη μέρα και τη ρώτησα, μου είπε ότι έκανε ράμματα. Δεν τα είδα και με τα μάτια μου όμως, τον επιδεσμο έβλεπα, οπότε δεν παίρνω και όρκο. Δε με έχει δαγκώσει ποτέ σκυλί τόσο που να πάω στο γιατρό οπότε δεν ξέρω!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
ως παθούσα ....
γενικά δεν τα ράβουν τα τραύματα από σκύλο (έχει να κάνει με τα αερόβια και αναερόβια μικρόβια).

ωστόσο, εμένα με είχε δαγκώσει στο χέρι, μεταξύ μικρού και παράμεσου, κι επειδή έπιασε ....τένοντα, μου έκαναν τρία ράμματα, γιατί αλλιώς μπορεί να μην έκλειναν τα δύο τελευταία δάχτυλά μου. από την κάτω μεριά που ήταν οι τρύπες δεν έραψε. ακόμη έχω τα σημάδια κι έχουν περάσει 100 χρόνια...

θέλω να πω ότι υπάρχουν και τραύματα που ράβονται....